- Konu Sahibi heytbengeldim
-
kızlar merhabaa.
6 yıldır muhasebe burosunda calısıyorum 1000 tl aldıgm maaşç yasadıgım yer kucuk olmasına ragmen yetmıyor. birikim yapmak istiyorum olmuyor.
şimdi yasadıgım sehırde tarıhı el işleri satılan yerler var ve vakıflara baglı bulundugu ıcın kiraları cok az ve gelen turıstler buralardan alısverız yapar. az once bır arkadasımla konustum orda calısıyor 200 tl kıra verılıyormus. devreden olursa haber ver dusunuyorum dedım gecen hafta yan dukkanları devretmıs 4500 tl.
sımdı benım bırıktırdıgım 8500 tl param var ve hareketlı bır ınsanım renklıyım gıyınmeyı herseyı cok severım. ama gel gelellım bu muhasebe masası koltugu ve butun gun bılg. basında olmaktan yıldım. bir yerden tutuyum artık kendı yagımda kavruluyum dedım. sizce nasıl mantıklımı. elımden boncuk işleri gelır. bulunan yerde istedıgını satabılıyormussun kolye saat takı toka aynı zamanda tarıhı el işleri. erkek arkadasımın durumu ıyı onada actım konuyu bende elımden geldıgınce yardım ederım sen iste dedı babama soyledım yıpratıyorsa senı bu iş neden yapamayasın dedı. bılemedım işte arkadasım devreden dukkan olunca haber verecek. cokmu acelecı oldum dun aklıma bugun hemen herkeze soyledım.
sevmediğin işi yapma .....................sevdiğin işe bak daha başarılı olursun..
acaba mantıklımı değilmi cokmu fevri davrandım dün aklıma geldi bugun soyledım. cok sukur sızlerde benım gıbı dusunuyorsunuz
ahh ahhh muhasebecı yanında açalışanı anca muhasebeci anlar. ayın başı olur maaş bordrosu cıkart sonra ssk onayla sonra evraklar yığılır onları işle stopajını yap kdv yap sonra b formu bakmıssın ay bitmiş. kendıne vakıt ayıramadan. bunların yanına bırde patron suratı yıllık vergısı gecıcı vergısı uğraş dur. yazarken bunaldım yaparken ne haldeyim siz düşünün. ohh kararmı verdim adım atıyorumm. devreden dükkan cıkana kadar kredi kartı borclarımı sıfırlarım. mal alınacagı zaman artık 1 2 ay karttan ıdare ederim.
Kirasıda çok sarsmaz sen.. dediğin gibi işlerin az olduğunda kendi kendini döndürse yeter..
Bir tutturursan çok iyi şeyler olabileceğini düşünüyorum..
seni ben anlıyorum muhasebe insanı yıldırıyor... evir çevir aynı işi yap dur..
bilgisayar başında gözümün feri gitti benimde... hesaplardan yıldığım oluyor benimde
ama sevmek için kendimi zorluyorum.. hep iyi yanlarını düşünüyorum...
senin elinde o imkan varsa hiç durma derim.. gözün gönlün açılır o dükkanda
evraklardan midem kalkıyor benim artık...
Getirisi ne olur onu bilmek gerek.
Acaba devreden neden devretmiş o geldi benim aklıma, işler kesat mı ki?
Araştırmak gerek iyice.
Burdan bakınca gayet keyifli gibi duruyor iş.
acele paraya ıhtıyacı vardı cokta ıyı işliyordu 4500 devrettı dedı bana.
Canim 4 ay önce dükkan açtım hiçte dışarıdan göründüğü gibi değilmiş. Diyelimki ayda 3 bin cirosu var. Aldığın malı yüzde yüz satarsan 3 bini 2 te böl 1500 TL senin sermayenin zaten. Kalan 1500 den kira elektrik su vergi mal alımı yapacaksin sana ne kalacak. Aksi taktirde sermayeden yersin canim. Bunları bende hesap edememiştim. Umarim şansın yaver gider. Anlatabildim mi bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?