• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dükkan açmak istiyorum yardımmm

heytbengeldim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
875
633
83
35
Bartın
kızlar merhabaa.

6 yıldır muhasebe burosunda calısıyorum 1000 tl aldıgm maaşç yasadıgım yer kucuk olmasına ragmen yetmıyor. birikim yapmak istiyorum olmuyor.
şimdi yasadıgım sehırde tarıhı el işleri satılan yerler var ve vakıflara baglı bulundugu ıcın kiraları cok az ve gelen turıstler buralardan alısverız yapar. az once bır arkadasımla konustum orda calısıyor 200 tl kıra verılıyormus. devreden olursa haber ver dusunuyorum dedım gecen hafta yan dukkanları devretmıs 4500 tl.

sımdı benım bırıktırdıgım 8500 tl param var ve hareketlı bır ınsanım renklıyım gıyınmeyı herseyı cok severım. ama gel gelellım bu muhasebe masası koltugu ve butun gun bılg. basında olmaktan yıldım. bir yerden tutuyum artık kendı yagımda kavruluyum dedım. sizce nasıl mantıklımı. elımden boncuk işleri gelır. bulunan yerde istedıgını satabılıyormussun kolye saat takı toka aynı zamanda tarıhı el işleri. erkek arkadasımın durumu ıyı onada actım konuyu bende elımden geldıgınce yardım ederım sen iste dedı babama soyledım yıpratıyorsa senı bu iş neden yapamayasın dedı. bılemedım işte arkadasım devreden dukkan olunca haber verecek. cokmu acelecı oldum dun aklıma bugun hemen herkeze soyledım.

kızlar merhabaa.

6 yıldır muhasebe burosunda calısıyorum 1000 tl aldıgm maaşç yasadıgım yer kucuk olmasına ragmen yetmıyor. birikim yapmak istiyorum olmuyor.
şimdi yasadıgım sehırde tarıhı el işleri satılan yerler var ve vakıflara baglı bulundugu ıcın kiraları cok az ve gelen turıstler buralardan alısverız yapar. az once bır arkadasımla konustum orda calısıyor 200 tl kıra verılıyormus. devreden olursa haber ver dusunuyorum dedım gecen hafta yan dukkanları devretmıs 4500 tl.

sımdı benım bırıktırdıgım 8500 tl param var ve hareketlı bır ınsanım renklıyım gıyınmeyı herseyı cok severım. ama gel gelellım bu muhasebe masası koltugu ve butun gun bılg. basında olmaktan yıldım. bir yerden tutuyum artık kendı yagımda kavruluyum dedım. sizce nasıl mantıklımı. elımden boncuk işleri gelır. bulunan yerde istedıgını satabılıyormussun kolye saat takı toka aynı zamanda tarıhı el işleri. erkek arkadasımın durumu ıyı onada actım konuyu bende elımden geldıgınce yardım ederım sen iste dedı babama soyledım yıpratıyorsa senı bu iş neden yapamayasın dedı. bılemedım işte arkadasım devreden dukkan olunca haber verecek. cokmu acelecı oldum dun aklıma bugun hemen herkeze soyledım.

sevmediğin işi yapma .....................sevdiğin işe bak daha başarılı olursun..

Ticaret yapmak için risk alabilmek, işler kötü giderse dayanacak sermaye gerekir
Mesela turistlere satış yapmak iyi ama mevsimsel bir kazançtır, kalan zamanlarda dükkanı döndürecek potansiyel var mıdır ?
Düşünerek başlamak lazım böyle şeylere ama sen anlatınca hayal ettim, düşünmesi bile güzel =))
Hakkında hayırlısı olsun, inşallah sevdiğin işi yaparsın

bana da mantıklı geldi
yanlız ticaretin herzaman riski vardır
birkaç ay cepten yemek zorunda kalabilrsin
bu iş sezonluk mu?
en önemlisi olduda işlerin rast gitmedi
mevcuttaki işin gibi bir işe girmek gibi bir şansın olurmu yeniden

aslında bulunan yer sezonluk değil her zaman turlar düzenlenir buraya yaz kış. kış sezonunda kendi kendini döndürse yazında zaten yapabildiğim kadar yaparım yardım edecek arkadaşlarım cok. boncuk alırım bileklik yaparım kendi kullandıgım bıleklıerımı ben yapmışımdır zevkliyimdir. yaparım gibi geliyor

hiç düşünmeyin girin orada her şeyi ama herşeyi satarsınız inanın lif bile gider ama biraz sabır gerekli Allah kolaylık versin

imkanınız el veriyosa bende yapılması taraftarıyım bende muhasebeciyim ama gerçekten bunalımdan bunalıma giriyorum çoğu zaman severek yapılacak bir iş değil bana göre bende ayakkabı modelistliğine geçmeyi planlıyorum kısmetse kursuna kayıt yaptırdım başlıycam inş. istediklerim olurda bende kurtulurum bu meslekten seninde şansın yaver gider inş. elini taşın altına koymadan başarı olmayacağının kanısındayım

zaten muhasebeciymişsin, risk olduğunu biliyorsun. para kazanamasanda giderlerin olacak bunlarıda biliyorsundur...

sevdiğin işi yapacaksın. çok güzel birşey aslında. o boncuk işlerini, değişik el işlerini yapmağı bende severim... imakanım olsaydı ve sizin avantajınız gibi turstlik bi yer olsaydı zevkle denerdim...

acaba mantıklımı değilmi cokmu fevri davrandım dün aklıma geldi bugun soyledım. cok sukur sızlerde benım gıbı dusunuyorsunuz

ahh ahhh muhasebecı yanında açalışanı anca muhasebeci anlar. ayın başı olur maaş bordrosu cıkart sonra ssk onayla sonra evraklar yığılır onları işle stopajını yap kdv yap sonra b formu bakmıssın ay bitmiş. kendıne vakıt ayıramadan. bunların yanına bırde patron suratı yıllık vergısı gecıcı vergısı uğraş dur. yazarken bunaldım yaparken ne haldeyim siz düşünün. ohh kararmı verdim adım atıyorumm. devreden dükkan cıkana kadar kredi kartı borclarımı sıfırlarım. mal alınacagı zaman artık 1 2 ay karttan ıdare ederim.

acaba mantıklımı değilmi cokmu fevri davrandım dün aklıma geldi bugun soyledım. cok sukur sızlerde benım gıbı dusunuyorsunuz

ahh ahhh muhasebecı yanında açalışanı anca muhasebeci anlar. ayın başı olur maaş bordrosu cıkart sonra ssk onayla sonra evraklar yığılır onları işle stopajını yap kdv yap sonra b formu bakmıssın ay bitmiş. kendıne vakıt ayıramadan. bunların yanına bırde patron suratı yıllık vergısı gecıcı vergısı uğraş dur. yazarken bunaldım yaparken ne haldeyim siz düşünün. ohh kararmı verdim adım atıyorumm. devreden dükkan cıkana kadar kredi kartı borclarımı sıfırlarım. mal alınacagı zaman artık 1 2 ay karttan ıdare ederim.

Kirasıda çok sarsmaz sen.. dediğin gibi işlerin az olduğunda kendi kendini döndürse yeter..
Bir tutturursan çok iyi şeyler olabileceğini düşünüyorum..
seni ben anlıyorum muhasebe insanı yıldırıyor... evir çevir aynı işi yap dur..
bilgisayar başında gözümün feri gitti benimde... hesaplardan yıldığım oluyor benimde
ama sevmek için kendimi zorluyorum.. hep iyi yanlarını düşünüyorum...
senin elinde o imkan varsa hiç durma derim.. gözün gönlün açılır o dükkanda
evraklardan midem kalkıyor benim artık...:37:

Kirasıda çok sarsmaz sen.. dediğin gibi işlerin az olduğunda kendi kendini döndürse yeter..
Bir tutturursan çok iyi şeyler olabileceğini düşünüyorum..
seni ben anlıyorum muhasebe insanı yıldırıyor... evir çevir aynı işi yap dur..
bilgisayar başında gözümün feri gitti benimde... hesaplardan yıldığım oluyor benimde
ama sevmek için kendimi zorluyorum.. hep iyi yanlarını düşünüyorum...
senin elinde o imkan varsa hiç durma derim.. gözün gönlün açılır o dükkanda
evraklardan midem kalkıyor benim artık...:37:

aynen benimde midem kalkıyor sabahları zor gelıyorum işe iyi yanlarına bakıyorum ama yıprattı beni bu meslek.
önümde bekleyen yıllık vergiler var vay efendim pesın vergılerını odememısmı gmsi varmı yarım saat bir saat uğraş. devreden bir dükkan çıkarsa kimse tutamaz beni ama cıkana kadar çalışırım.

Bence çok güzel bir fikir, çok da mantıklı geldi,
Aldığın maaş hiçbirşey değil, peki onların günlük kazancı neymiş? araştırabildin mi?
Bence yine de bi araştır bakalım, günlük/aylık getirisi neymiş bu işin?

Getirisi ne olur onu bilmek gerek.
Acaba devreden neden devretmiş o geldi benim aklıma, işler kesat mı ki?
Araştırmak gerek iyice.
Burdan bakınca gayet keyifli gibi duruyor iş.

malesef daha araştıramadım. fikir dün akşam aklıma geldi.en az 100 tl hesaplasan ayda 3000 yapar eleman masrafı olmayacak bagkur ıvır zıvır mala odenen dersem 1500 gıtse en az 1500 de bana kalıyor. yaşım daha 26 biryerden başlamak lazım.. bugunde once buraya danısıyım ne kadar mantıklı diye konu açtım. 1 2 kişiye sordum hem orayı aç hemde işten cıkma dıyorlar saçma buldum zaten orayı açmamda ki amaç işimden bıktığım için.

Canim 4 ay önce dükkan açtım hiçte dışarıdan göründüğü gibi değilmiş. Diyelimki ayda 3 bin cirosu var. Aldığın malı yüzde yüz satarsan 3 bini 2 te böl 1500 TL senin sermayenin zaten. Kalan 1500 den kira elektrik su vergi mal alımı yapacaksin sana ne kalacak. Aksi taktirde sermayeden yersin canim. Bunları bende hesap edememiştim. Umarim şansın yaver gider. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Canim 4 ay önce dükkan açtım hiçte dışarıdan göründüğü gibi değilmiş. Diyelimki ayda 3 bin cirosu var. Aldığın malı yüzde yüz satarsan 3 bini 2 te böl 1500 TL senin sermayenin zaten. Kalan 1500 den kira elektrik su vergi mal alımı yapacaksin sana ne kalacak. Aksi taktirde sermayeden yersin canim. Bunları bende hesap edememiştim. Umarim şansın yaver gider. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Al benden de o kadar . Dışarıdan her iş çok cazip ve çok kazançlı gözükür. Ama işin içine girdin mi anlarsın. Hatta bundan dolayı yaşadığım stres ve sıkıntıyla ilgili ve esnaflık mesleği ile ilgili konu açmıştım okuyabilirsin. ürün alırsın arkadaşın dediği gibi % 100 kar bile etse ki sen etrafta rakibin olan bir yerde açıyorsun , işin rast gelecekte o kadar kişi içinde çok iyi satış yapacaksın. tamam kira 200 ama sende başkalarının kayıtlarını tuttuğundan bilirsin bunun ruhsatı var , vergisi var , bağkur , kira , su , elektirik , bilgisayar ve internet , telefon vs.. orda yemen içmen , ısınman , serinlemen .. Bunlar hepsi ayrı ayrı masraf. Ve tek sen çalışacağın için pazar tatilin olmaz ,akşam belli bir saatte kapatamazsın , hastalansan kapatıp evde dinlenmek gibi lüksün olmaz. kapatırsın 1 gün nedir deme .. o bir gün sana çok şey fark ettirir gidemezsin.

başka bir yerde çalışınca yemeğini yersin , ısınma su bu derken cebinden 5 krş çıkmaz. hasta olursun işin olur izin alır gidersin , Ay sonu geldimi alacağın parayı bilirsin , sigortan yatar. Ama kendi işinde herşeyin sorumlusu sensin. Ben canım yandı çok pişmanım ve borçlarla savaşıyorum. Naçizane fikrimdi. Elbette hepimiz kendi işimizin patronu olmak istiyoruz ama esnaflık derken 100 kere düşün 1 kere yap derim.:20: Hayırlısı olsun hakkında canım.

hep cesaretsizliğimizden olamadık ya kendi işimizin sahibi .. :19:
eğer ben bu işi severek yaparım diyorsanız kaybedecek pekte bişey yok ..:40:
dilerim başarılı olursunuz kolay gelsin hakkınızda hayırlısı olsun cnm ..
:16:

Back
X