merhaba. Ben 3 Ağustos 2015 te 77 kg ile Dukan Diyetine başladım. şu an hedef kilom olan 59 kg dayım ve Güçlendirme evresi 55. gündeyim. Toplamda 18 kg verdim ve gerçekten çok sağlıklıyım. Bir çok insan bu diyeti karalamaya çalışıyor ve tek yönlü beslenme diye adlandırıyor. Tam aksine kesinlikle tek yönlü beslenme değil sadece günlük yediklerimize biraz kontrol getirilerek oluşturulmuş bir beslenme programı. Şöyle bir baktığınızda hemen hemen her gün et,tavuk,kırmızı et tüketiyoruz, bununla birlikte sebze tüketiyoruz, her zaman için yoğurt,süt,peynir in az yağlı ya da yağsız olması tercih edilir. Beyaz un, tuz ve şeker sağlıksızdır dolayısıyla tüketilmemesi öneriliyor. Dukan da böyle söylüyor. Her gün meyve yemiyoruz ki diyetin ilk iki evresinde meyve yasak nedeni de içinde barındırdığı şeker miktarı. Bunu da günde 2 kutu light meyveli yoğurtla tamamlayabiliyorsunuz. Ayrıca goji berry (kurt üzümü) de 1 yemek kaşığı kadar serbest ve o da harika bir meyve. Karbonhidrat yasak onu da yulaf kepeğinden alıyorsunuz çünkü yulaf kepeğinde yeterli miktarda karbonhidrat var. Yulaf kepeğini Migroslarda ya da Carrefour larda kolaylıkla bulmanız mümkün. Doğalsan marka bizlerin kullandığıdır. Splenda, Stevia veya Takıta tatlandırıcıları da yine aynı marketlerde mevcut. Şeker yerine bunları kullanabiliyorsunuz. O da sınırsız değil günde 3 yemek kaşığı kadar hakkınız var. Bunları daha uzun bir şekilde sıralayabilirim. Her diyette olduğu gibi bıraktığınızda 2 katını alırsınız ki Dukan Güçlendirme evresini bu nedenle diyete dahil etmiş. Bu evrede yasaklı olan bir çok besini belli ölçülerde dahil ediyoruz. Bu evre de sonlandığında ömrümüz boyunca istediğimizi tüketip sadece Perşembe günü saf protein uygulayarak diyeti sadece 1 gün yapmış oluyoruz. Neresinde ne gibi bir tutarsızlık olabilir ki? Koruma dediğimiz son evre yani ömür boyu 3 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketeceğimiz evre de gayet mantıklı yulaf kepeği sindirim , bağırsak ve doygunluk için beyaz undan çok daha sağlıklı. İçinizde en ufak bir şüphe olmadan başlayabilirsiniz. Hatta çok yeni ama bloguma da uğrayabilirsiniz. ben de bilgim dahilinde yanınızda olurum. :) sevgiler