• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dukan diyeti yapanlar :) yeni başlayacak olanlar birbirimize yardımcı olalım :)

hanmeli

bebekli anne zayıflıyor :)
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
5.283
5.270
398
nasılsınız hanımlar :) ben dukan diyeti yapmaya karar verdim inşaallah malzemelerim tam olunca başlayacağım :) testi yaptım 3 gün atak evresi 72 gün seyir evresi çıktı :) benim gibi zayıflamak isteyenler var mı :)

canım ben daha önce başka topikteydim ama kilo vermekte zorlandığım için şimdi dukana başlayaccağım...ancak öncelikle cum-pazarı atlatmam lazım kuzenim evlenecek.....pazartesi burdayımmm hayırlısıyla başlayalımmm:51::51:

canım ben daha önce başka topikteydim ama kilo vermekte zorlandığım için şimdi dukana başlayaccağım...ancak öncelikle cum-pazarı atlatmam lazım kuzenim evlenecek.....pazartesi burdayımmm hayırlısıyla başlayalımmm:51::51:

ben bugun basladım :):) evde baskulume yok :) 38 beden bı etegım var esımle ılk bulusmmda gıymıstım :) ona sıgana kadar devam edeegım hehe :):) senı de beklerım pazartesı ):) bende bgun aybası oldum ılk gunum ya bu dıyeyı aybasında yapmakla yapmamak arasında fark olurmu.. benım atak evrem ay bası donemıme denk geldı :27:

canım benim de regli günüm ve bugün saat 6dan beri yoldayım düğün dönüşü , eğer bugün topiğe gelirsen yarın başlayalım:) derim. şimdi şöyle yapalım ben de kitap vardı ama bulamıyorum. sen de varsa bi özet geçelim. zira yoksa basit listeler halinde başlayalım) nedersin?

Bu gıdalar arasından, diğerlerine hiç dokunmadan yalnızca istediklerinizi seçebilir, hatta bir öğün veya gün boyunca bunlardan yalnızca birini tüketebilirsiniz.
Zararsız gibi görünen bir kaçamak, bu sınırsız yeme özgürlüğünüzü kaybetmenize yol açacaktır.

Atak Evresinde İzin Verilen Gıdalar
Birinci Kategori: Yağsız Etler
Dana Eti
Sığır Eti
İkinci Kategori: Sakatatlar
Ciğer
Dana ve Kuzu Dili
Üçüncü Kategori: Balık
Yağlı ya da Yağsız
Taze ya da Dondurulmuş
Tütsülenmiş ya da Kurutulmuş
Konserve

Dördüncü Kategori: Deniz Ürünleri
Kabuklular
Yumuşakçalar

Beşinci Kategori: Kümes Hayvanları
Tavuk
Hindi
Tavşan

Altıncı Kategori: Az Yağlı ya da Yağları Ayıklanmış Jambon
Yedinci Kategori: Yumurtalar
Sekizinci Kategori: Yağsız Süt Ürünleri
Yoğurt
Beyaz Peynir
Diğer Süt Ürünleri
Dokuzuncu Kategori: Günde 1.5 Litre Sıvı

Onuncu Kategori: 1.5 Çorba Kaşığı Yulaf Kepeği
Ekstralar
Yağı alınmış, taze ve kapalı sütler çaya ve kahveye farklı lezzet verirler; soslarda, kremalarda değişik tatlar yakalamayı sağlarlar
Aspartam, yani dünyaca tanınan en popüler tatlandırıcı
Sirke, baharlı otlar (maydanoz, dereotu vb.) kekik, sarımsak, soğan vb. baharatlar
Salatalık turşusu ve soğan (fazla tüketilmemelidir)
Limon (şekerli veya limon tozu şeklinde olmamalıdır)
Tuz ve hardal (makul ölçülerde kullanılabilir)
Normal Ketçap (az miktarda olmak koşuluyla, diyet ketçaplar)
Sakızlar (şekersiz olmaları yetmez, aspartam veya sakarozdan daha yavaş kana karışan sorbitol şekeri içermeleri gerekir)
Parafin Yağı (yemek pişirmekte kullanılmamak koşuluyla yalnızca sirkeli sosları hazırlamakta izin vardır)
Beslenmenizde yukarıdaki gıdaları tüketmeye dikkat etmenin yanında atak evresi süresince günde 20 dakika zorunlu yürüyüş şarttır.

Canım bende Cuma günü yapmaya karar vermiştim. Kitabını aldım okuyorum. Ablam memleketten geldi diye bozdum diyeti :9: ama regl olayım bitsin ondan sonra sıkı bir dukan diyetine başlıcam :18:

Merhaba kızlar ben de yeni başladım aslıdna belkide hikayelerimiz birbirine yakın olabilir.hayat boyu diyet yapıp geri alanlardanım.5 aydır kitap elimde kapağını açıp okumamıştım bile taki 10 gün öncesine kadar.hiçbirşey benim motivasyonumu arttımıyordu son zamanlarda diyetisyene gittim kendi denemelerim oldu zaman zaman kilo verdim ve katlanarak geri aldım .dukanı okumaya başladıkça hiç olmadığı kadar motive oldum ve diyete hazırım dedim.Geçtiğimiz pazar günü eşimle gidip sadece dukana uyabilecek alışverişler yaptık .proteinler yani :) pazartesi başladım ,herhangi bri yorgunluğum olmadı ,bugün 2.günüm akşam dukan kek yaptım ,ben tatlıya çok düşkünüm ve beni korkutan buydu hiç tatlı yok meyve yok ,fakat kek beni aşırı birşekilde mutlu etti .1,5 kaşığıgeçmeyecek şekilde yulaf kepeğini ayarladım mikrodalgada pişirdim şipşak oluverdi :) hem çalıştığım ve bir çocuğum olduğu için vakit sıkıntım var beni yormayan birşekilde ertesi güne yetecek kadar hazırlayabildim.istemek yetiyro diye düşünüyorum.Pazar günü başlayacak protein +sebze seyir evresinde aklımı karıştıran oldu nasıl uygulamalıyız 1+1 şeklindemi? bilgisi olan var mı? Bu arada beni,m 6 gün atak 156 gün de seyir evrem çıktı çok vahimim sanırım :( bugün dayanamadım tartıldım 1.3 kg inmiş görünüyorum sanırım ödem gidiyor ama yine de mutluyum .ne çok yazmışım sizi sıkmayayım inş.uzun bir yolculuğun başındayız ve kalıcı kilo vereceğime bu sefer inanıyorum ,desteklerinizi beklerim.

Merhaba kızlar ben de yeni başladım aslıdna belkide hikayelerimiz birbirine yakın olabilir.hayat boyu diyet yapıp geri alanlardanım.5 aydır kitap elimde kapağını açıp okumamıştım bile taki 10 gün öncesine kadar.hiçbirşey benim motivasyonumu arttımıyordu son zamanlarda diyetisyene gittim kendi denemelerim oldu zaman zaman kilo verdim ve katlanarak geri aldım .dukanı okumaya başladıkça hiç olmadığı kadar motive oldum ve diyete hazırım dedim.Geçtiğimiz pazar günü eşimle gidip sadece dukana uyabilecek alışverişler yaptık .proteinler yani :) pazartesi başladım ,herhangi bri yorgunluğum olmadı ,bugün 2.günüm akşam dukan kek yaptım ,ben tatlıya çok düşkünüm ve beni korkutan buydu hiç tatlı yok meyve yok ,fakat kek beni aşırı birşekilde mutlu etti .1,5 kaşığıgeçmeyecek şekilde yulaf kepeğini ayarladım mikrodalgada pişirdim şipşak oluverdi :) hem çalıştığım ve bir çocuğum olduğu için vakit sıkıntım var beni yormayan birşekilde ertesi güne yetecek kadar hazırlayabildim.istemek yetiyro diye düşünüyorum.Pazar günü başlayacak protein +sebze seyir evresinde aklımı karıştıran oldu nasıl uygulamalıyız 1+1 şeklindemi? bilgisi olan var mı? Bu arada beni,m 6 gün atak 156 gün de seyir evrem çıktı çok vahimim sanırım :( bugün dayanamadım tartıldım 1.3 kg inmiş görünüyorum sanırım ödem gidiyor ama yine de mutluyum .ne çok yazmışım sizi sıkmayayım inş.uzun bir yolculuğun başındayız ve kalıcı kilo vereceğime bu sefer inanıyorum ,desteklerinizi beklerim.

canım sıkmak da ne demek:) biz birbirimize destek omalıyız. ben ilk kilo vermeye karar verdiğimde 87 kiloydum kendi çabamla 72 düşmütüm -miş müş ama son 6 aydır hiç yapasım yok ve kilo aldım 77,4 olmuşummm of pof demyi bırakıp bir zamanlar kitapçıdan aldığım ama sonra yengeme verdiğim dukan kitabı geldi aklıma...3 gündür araştııryorummm ve dukan başarı öyküleri beni büyüledi, ben de bugün başladım duakna şimdilik iyiyim, birazdan krep yapacağım kendime, kek tarifini de alırsam mutlu olurum benim de atak devrem 24 ağus. kadar syir devrem 99 gün ve güçlendirme 140 gün en son gün ise 19/04/2014:52:

ee kimler başladı hanımlar diyete ben seyire geçtim :):) yulaf kepeğini babah kullanınca pişman oldum :) öğlenleyin kek ve süte katılmış gevrekle ara öğün yapınca daha iyi oluyor :):) birde yumurta :) sabahlar ikitane yiyordum ondan sonra yaptığım kekten yiyemeyince artık bir tane yemeğe karar verdim :):)

eee hani pazartesi geçti bebe neredesin :):)

canım sıkmak da ne demek:) biz birbirimize destek omalıyız. ben ilk kilo vermeye karar verdiğimde 87 kiloydum kendi çabamla 72 düşmütüm -miş müş ama son 6 aydır hiç yapasım yok ve kilo aldım 77,4 olmuşummm of pof demyi bırakıp bir zamanlar kitapçıdan aldığım ama sonra yengeme verdiğim dukan kitabı geldi aklıma...3 gündür araştııryorummm ve dukan başarı öyküleri beni büyüledi, ben de bugün başladım duakna şimdilik iyiyim, birazdan krep yapacağım kendime, kek tarifini de alırsam mutlu olurum benim de atak devrem 24 ağus. kadar syir devrem 99 gün ve güçlendirme 140 gün en son gün ise 19/04/2014:52:

tatlım simla hanımın bloğundan tariflere bakmalısın bence güzel şeyler var :) benim nette okumadığım yer kalmadı dukanla ilgili yahu :)

bugün besmeleyle başladım. gayet iyiydi, şu varki ben bugün ishal oldum ve tartıda da artış gördüm birazcık üzüldüm. menüme bi bakarsanız sevinrim:)
sabah iki haş. yumurta az biraz keçi peyniri ve beyaz pey.
öğlen 5 köfte ayran

arada iki yulaflı krep ve ayran
akşam bir buçuk şinitzel nerde hata yaptım ve neredeyse çöl gibi biyerde yaşadğım için 3 litre su

ha bi de nesafe içtim:(

bi hata mı yaptım bilemedimmm:18::18:

bugün besmeleyle başladım. gayet iyiydi, şu varki ben bugün ishal oldum ve tartıda da artış gördüm birazcık üzüldüm. menüme bi bakarsanız sevinrim:)
sabah iki haş. yumurta az biraz keçi peyniri ve beyaz pey.
öğlen 5 köfte ayran

arada iki yulaflı krep ve ayran
akşam bir buçuk şinitzel nerde hata yaptım ve neredeyse çöl gibi biyerde yaşadğım için 3 litre su

ha bi de nesafe içtim:(

bi hata mı yaptım bilemedimmm:18::18:
bebeğim peynirlerin ve etin yağsızdı değil mi?? nescafene şekerde kullanmadın?? ve tuzu çok tüketmedin değil mi bunlar önemli ayrıntılar...?atak evresindemisin?

canım tuz şeker neredeyse hiç kullanmam şekeri yaklaşıl 16 yıldır kullanmıyorum:)):19::19:

tuzu da bizim buralarda içim bayılmasın diye ekerim:1::1:

babamın ızgara üzerine rest. var :21::21:

light süt ve yoğurt tercimmm:56:

keçi peyniri yiyorummm ama çok değil:)

sanırım ishal reglimle alakalıydı:26::26:

bi de bugün :26:-500 gördümmm

Back
X