• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

dun doktora gittim. 4 haftalik ama dusuk tehlikesi var. dukani birak diyetisiyene git dedi. tatlandirici yasak dedi. gelecekte pankras ve karaciger yetmezligine sebep olur dedi. esim bugun zorla 2 dilim kepek ekmegi ve sucuk yumurta ve 5 badem yedirdi bana. spor yuruyus yasak ve dinlenmem lazim. yarin korkarak tarticam kendimi;( tatlandirici hakkinda bir fikriniz var mi?

Bi kek yaptım dun simlanin tarifinden tam bir felaket oldu yiyemedim kuşlara verdim. Bi atistirmalik var füme hindiye peynir sarıpuüstüne yumurta sarısı+çörekotu serpiyosun fırında pisiriyosun oda fena değil güzel oluyor hic bişe bulamazsam ondan yapıyorumkurabiye niyetine. Atak yarın bitiyor benim seyire gecicem. Bu sabah 76.9 ggordum tartıda 2 yıl dır görmemiştim 76 yı çok moral oldu. 93 kg doğum yaptım gecen yıl yılbaşında86 kg ddim. Herkes ikizler seni zayıflatır kostururken diyor ama abur cubur yüzünden veremedim simdi dukanla vercem inş. Seyirde siz neler yyapıyorsunuz

Seyir resmen ödül gii oluyor. Ilk haftalarda bol salata yiyordum kilo verimimi durdurmustu. Şimdi ise sebze günü bile olsa az yemeye çalışıyorum. Mesela 2 dilim domates birkaç salatalik kahvaltıda. Oglen küçük salata ya da etli sebze yemekleri. Aksamı muhakkak etle kapatiyorum ertesi sabaha su yapmasın diye. Kendimce şöyle bir düzen yaptim. Pazartesi salı çarşamba saf protein perşembe bol sebze yapıyorum. Cuma protein. Cumartesi ve pazar sebze yapıyorum. Ama bugün sebze yiyesim yok persembe aşırı yedim :(

Merhaba kizlarr bende araniza katilabilir miyim 😊
Dukan yapiyorum ama parca psrca yaptigim icin ne ara basladim orasi biraz mechul 🙈🙈
Seyirden gidiyorum kacamaklarim cokkk fazla oluyor burda beni toplar misiniz 😔😔
155 boyunda 56 kiloyum gunlugumde var ordan da yaziyorum
Bi 10 kilo versem harika olur 😞

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nişasta fln yasak diilmi yaa :44: bende akşamüstü bi kek demedim ama çokkkötü oldu yaa her sabah türk kahvesi içen ben türk kahvrsinden sogudum resmen o tatlandici yüzünden. Çok tuhaf geliyor boyle hamurun içinde yok bidaha yapmicam. Ama pudingi denerim şu nişasta işini cosersem. Akşamda yine nette biyerde okumuştum haşlanmış gogus yoğurt sarimsak pul biber fln karıştırıp yedim zeroyla. Sabah peynirli omlet cay yapicam.

günlük 1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 tatlı kaşığı kakao serbest, ama aynı anda bi de sürekli tüketilmesi önerilmiyor, kahveyi çok severim ama o kadar emeğimin kahveyle boşa gitmesini istemiyorum, ben de kahve alışkanlığımı değiştirdim, artık filtre kahve ve light süt :34: tatlandırıcı en azından tatlı ataklarını geçiştiriyor ve diyete daha uzun süre devam edebiliyorsun, bence damak tadına uygun tarifler bulabilirsin, bir sürü tarif var :56:

1700 kalorilik bir diyetti, epey para vermistim diyetisyene. Her şey vardi ceviz fındık sebzeler etler vs vs... haftada bir de ödül vardı ama tabi eski kiloma dönünce ödül aldim.. dukani daha rahat yaparsin gibi geliyor porsiyon yok çünkü.

Keki hemen deniyorum cok canim cekti. Krep de iyimiş 1 kepek hakkın gidiyor. Pudingi kac tabak yiyoruz?

Sen de kendine bu saydiklarini hazirla. Dukan biskuvi dukan kek dukan kurabiye :)
Onlar yerkwn sen de yersin ;)

puding tarifinden 4 kase çıkıyor, kakao hesabına göre günlük bir kase hakkımız var, "o da üst üste olmamak şartıyla" diye yazmış tarifin sahibi, ben de yarım ya da çeyrek ölçü yapıyorum :61:

Dukan yapiyorum ama parca psrca yaptigim icin ne ara basladim orasi biraz mechul 🙈🙈

ne zaman aklıma bi kaçamak yapmak gelse dukanın sözünü hatırlıyorum.. "Diyette en ufak bir kaçamak, en ufak bir sapma; iğne ile balona dokunmaya benzer." bence kaçamak yapmak yerine dukanın tatlı tuzlu tariflerini yapabilirsin, atıştırmalık ihtiyacını yeterince karşılıyor..

Verirsin ama kaçamak yapmaman lazim ne yazık ki...
günlük 1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 tatlı kaşığı kakao serbest, ama aynı anda bi de sürekli tüketilmesi önerilmiyor, kahveyi çok severim ama o kadar emeğimin kahveyle boşa gitmesini istemiyorum, ben de kahve alışkanlığımı değiştirdim, artık filtre kahve ve light süt :34: tatlandırıcı en azından tatlı ataklarını geçiştiriyor ve diyete daha uzun süre devam edebiliyorsun, bence damak tadına uygun tarifler bulabilirsin, bir sürü tarif var :56:
Tatlandırıcıyı sadece cikolataya keke koymak lazım. Gerçekten cirkin tadii... bir tek yoğurt suflede belli olmadı.
puding tarifinden 4 kase çıkıyor, kakao hesabına göre günlük bir kase hakkımız var, "o da üst üste olmamak şartıyla" diye yazmış tarifin sahibi, ben de yarım ya da çeyrek ölçü yapıyorum :61:
Saol tatlımmm
ne zaman aklıma bi kaçamak yapmak gelse dukanın sözünü hatırlıyorum.. "Diyette en ufak bir kaçamak, en ufak bir sapma; iğne ile balona dokunmaya benzer." bence kaçamak yapmak yerine dukanın tatlı tuzlu tariflerini yapabilirsin, atıştırmalık ihtiyacını yeterince karşılıyor..
Bugun kendime ödül vermiştim. 62.8 gördüm ya şımardım herhalde. 6 hazirana kdr sürem var nasılsa :p haftaya dueaklama yaşayacağım kesin regl gelioo. Bugün cok abarttim yaa. Akşam kardeşimi ziyarete geldim yavrum neler yapmış bana. Bulgur ve tavuk yedim hir de koca kase salata :( sonra eşim waffle istedi. Ona ve karkadaslara yapayim derken bi yarım da ben kaydim. Oysa gecen gün dukan waffle yaptimdi kendime.. waffle bozdu işi yaaa. Soda iceyim öyle yatayim barii.

10 gün biraz uzun kaç kilosun ve kaç kilo vereceksin???? verdiğin 3 kg atağın başında 3 gündür de kıpırdamıyorsa atak fazla gelmiştir. vücudunda daha fazla atacak ödem yoktur seyire geçmelisin... ama vücudun direnç göstermeye erken başlamış seyirde de sabırlı olman gerekecek...

Slm. 83 ile basladim evt basta 3kilo gitti simdi durdu iste. Bencede uzun y 10 gürn bir arkadasda yapiyo o 10gün yapmis ee benim kiloda fazla 10 gün yapim dedim ama fazlasida ise yaramiyor demekki. Ben yarin seyire baslayim en iyisi. Ben en iyisi sporu arttirayim ve seyire gecim. Tsk

Verirsin ama kaçamak yapmaman lazim ne yazık ki...

Bugun kendime ödül vermiştim. 62.8 gördüm ya şımardım herhalde. 6 hazirana kdr sürem var nasılsa :p haftaya dueaklama yaşayacağım kesin regl gelioo. Bugün cok abarttim yaa. Akşam kardeşimi ziyarete geldim yavrum neler yapmış bana. Bulgur ve tavuk yedim hir de koca kase salata :( sonra eşim waffle istedi. Ona ve karkadaslara yapayim derken bi yarım da ben kaydim. Oysa gecen gün dukan waffle yaptimdi kendime.. waffle bozdu işi yaaa. Soda iceyim öyle yatayim barii.
Biliyorum canim kacamak yapmayi kestigim anda pat pat gidiyor ama insan bunu bilerek nasil kacamak yapar anlamiyorum ..bugun mesela annem borek koymus masaya ustune adimi yazmis :D jest yapmis iste kendince ama bana zararli ..kizdim biraz , koyma anne diyetteyim diye o da hakim aslinda ama niyeyse yapmis oyle bisey bu arada temmuzda bi yaptim dukan yaklasik olarak 2.5 ay sonra okul baslayinca ilerlemedi bende baya yedim son 3 kilom kalmisken ustune 8 kilo aldim 😳😳
Regl oncesi hem duraklama hemde bu krizler cok kotu oluyo 🙈 yine iyi tavuk ve salata yemissin bulgur ve ozellikle waffle bozmus ama suanda konusmaya hakkim yok benim ya ispanakli borek goturmusken hemde 😃😃

Ben takitayi hic sevmiyorum hem cozunmuyor hem gaz yapiyor hemde tatli gelmiyor bana
Splendayi cok seviyorum ama denemediyseniz splenda kesinlikle ☺
Haklisin o soz benimde aklima cok geliyor ama sanirim lackalastim ve 2. Yapisim bu diyeti baya hakimim de ..iradem yok sanirim
Oo her tarifi deniyorum ama beceriksizim kekim kabarmiyor kurabiyelerim olmuyor :(

Son düzenleme:
Yarın seyire geciyorum yaparım artik oleyyyy :21:

Çokfazla kilon yyokmuşzaten kacamaklari bbirakirsan hemen verirsin bence.
Seyir resmen ödül gii oluyor. Ilk haftalarda bol salata yiyordum kilo verimimi durdurmustu. Şimdi ise sebze günü bile olsa az yemeye çalışıyorum. Mesela 2 dilim domates birkaç salatalik kahvaltıda. Oglen küçük salata ya da etli sebze yemekleri. Aksamı muhakkak etle kapatiyorum ertesi sabaha su yapmasın diye. Kendimce şöyle bir düzen yaptim. Pazartesi salı çarşamba saf protein perşembe bol sebze yapıyorum. Cuma protein. Cumartesi ve pazar sebze yapıyorum. Ama bugün sebze yiyesim yok persembe aşırı yedim :(
Bende senin gibi yapayımozaman biran öncekurtulmak istiyorum kilolarimdan.
dun doktora gittim. 4 haftalik ama dusuk tehlikesi var. dukani birak diyetisiyene git dedi. tatlandirici yasak dedi. gelecekte pankras ve karaciger yetmezligine sebep olur dedi. esim bugun zorla 2 dilim kepek ekmegi ve sucuk yumurta ve 5 badem yedirdi bana. spor yuruyus yasak ve dinlenmem lazim. yarin korkarak tarticam kendimi;( tatlandirici hakkinda bir fikriniz var mi?

Tatlandırıcı hakkında pek bilgim yok açıkçası ama bende ikizlerden düşük riski yaşadım bilirim. Allah korusun şuanbence bbebeğinden başka birşey dusunme diyetisyenle istediğingibi bi hamilelik gecirirsin ona danis. Dukan amca normalde bile vitamin desteğialin diyor ki sen bide hamilesin :50:

kızlar fena halde kabızlık çekiyorum :50: her gün form çayı içiyorum ama doğru düzgün işe yaramıyor, zaten bağırsak tembelliği yapar diyorlar kullanmak da istemiyorum, siz neler yapıyorsunuz..

Yarın seyire geciyorum yaparım artik oleyyyy :21:

Çokfazla kilon yokmuş zaten kacamaklari birakirsan hemen verirsin bence.
Insallah canim ya iste 10 kiloyu veremiyorum boyumda kisa 20 kilo gibi duruyor inanki ..
kızlar fena halde kabızlık çekiyorum :50: her gün form çayı içiyorum ama doğru düzgün işe yaramıyor, zaten bağırsak tembelliği yapar diyorlar kullanmak da istemiyorum, siz neler yapıyorsunuz..

Canim en son care sinameki kullaniyorum ben ama sanirim dukanda kabizlik icin baska yontemlerde vardi onlari arastir bi :/ bol bol su ic ps gununde de sebze miktarini arttir derim umarim ise yarar

Sabah
1 kabak, 1 yumurta , yarim yemek kasigi yulaf kepegiyle mucver
2 dilim aknaz peynir
Domates,salatalik,1 havuc

Ara
1 parca bitter 🙈
1 kucuk isirik halley

Aksam
Mantarli domatesli tavuk
Ya dukan krep yaparim yada dukan helva

Sinameki 👌👌👌
Sabah
1 kabak, 1 yumurta , yarim yemek kasigi yulaf kepegiyle mucver
2 dilim aknaz peynir
Domates,salatalik,1 havuc

Ara
1 parca bitter 🙈
1 kucuk isirik halley

Aksam
Mantarli domatesli tavuk
Ya dukan krep yaparim yada dukan helva

Helva yapma zaten yemissin tatlini canimm

Sabah bol peynir ve dukan krep çay
Öğlen kofteyle yapılmış ali nazik ve zero
Akşamüstü dukan krepten tost ve ayran
Aksam ızgara balık

Vee haftasonu kapanış.

Valla light kefir diyorlar ama ilik suyla bir ck elmasirkesi bağırsakları toptan temizler düzenli iç men lazım ama.

Bende dun aksam şu donmus palamuta benzeyen ithal uskumru (ızgara)+çeyrek soğan+yarim bardak zero

Sabah yumurta+peynir
Öğlen kuşbaşı kavurma+2tane kornişon ayran
Ara kepekli krep arası hindi füme beyaz peynir
Aksama da tavuk köftesi yapicam bakalım bebeklerde seviyor pilavla yerler bu günlük de menü böyle benim siz neler yediniz

iyi akşamlar bayanlar;

bende dukana yaklaşık 1 sene önce başladım ama tam anlamıyla yapamadım. çok şükür kilo da almadım bu zaman zarfı içinde. bugün dukan testimi yaptım tekrar. alşiverişimi yaptım. kreplerim, hindi fümelerim, yumurtalarım,yoğurdum, sütüm herşeyim hazır. yarın en baştan başlıorum. yürüyş yerine sabahları pilates yapmayı düşünüyorum. ben de elma sirkesinin mucizesine inananlardanım;) öğünlerde 20 dk sonra da elma sirkeli suyumu içtim mi Allah'ın izniyle hepimiz bu işin üstesinden desteklerimizle geliriz. yarın sabah hemen bildirim yapıcam. Hepinize bol eksili günlerrrr:))

Valla light kefir diyorlar ama ilik suyla bir ck elmasirkesi bağırsakları toptan temizler düzenli iç men lazım ama.

Bende dun aksam şu donmus palamuta benzeyen ithal uskumru (ızgara)+çeyrek soğan+yarim bardak zero

Sabah yumurta+peynir
Öğlen kuşbaşı kavurma+2tane kornişon ayran
Ara kepekli krep arası hindi füme beyaz peynir
Aksama da tavuk köftesi yapicam bakalım bebeklerde seviyor pilavla yerler bu günlük de menü böyle benim siz neler yediniz

sağol canım kefir içemiyorum da yarın ilk işim elma sirkesi almak olacak :107:

Back
X