• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

evet evet kesinlikle azimliyim.. birde sayfaları okumak o kadar zevkli ki.. ne kadar hızla ilerlediğini farkettiğim için artık bu duruma bir el atmalıyım dedim bende :9: çünkü olmuş 2000 küsur sayfa yetişemezdim.

işyerindeki hatuna gelince sanıyorum ki haklısınız. bu dayanışmaya bayılıyorum hanımlar....

birde ek olarak sizden pazar ve pts günü için çooook destek istiyorum. pts günü doğumgünüm ama ben vardiyalı bir işte çalıştığımdan ve haftalık iznim cts pazar sabit olmadığından bu haftada pazar pts izinli olduğumdan ailecek pazar günü kutlayacağız pts olan doğumgünümü.. aile efradı gelecek hep şimdiden yapılacak yemekler filan planlanıyor :18: canım çekmiyor aslında ama hani sürü psikolojisiyle birşeyler yememek için kendime o gzel sofranın bir kısmını ayıracağım. ama ama ama acaba acaba azıcık pastamdan yesemmi ki a dostlar?? :56: :56:

canım benim şimdiden doğumgünün kutlu olsun...görüşemeyiz belki filan..nice yıllara inşallah...canım yaa ailen de biraz destek olsa keşke ama,böyle toplanıp çeşit çeşit yemekler yemeleri senin için yapılacak kötü şeylerden birisi aslında ama neyse bunlara da alışmalısın nasılsa..
bence sofradan önce sen kendine koca bir tavuk yapmış ve yemiş ol :) o sofraya bakarken tok olmalısın..o ana uygun birşeyler yemek için de mesela cinonun kısırından yap,sadecanın pastasından yap,ya da diğer pasta tariflerinden...eğer devamının gelmeyeceğine eminsen alacağın 2-3 lokma pastadan birşey olmaz,ama sana o tatları hatırlatacağı için belki daha mutsuz edebilir..ben çok iradeli değilim,böyle ortamlardan kaçtım genelde..5-10 dk durup çıktım filan ama şimdi senin öyle bir şansın yok..inşallah sorunsuz atlatırsın :)

Dün akşam yemeğiyle başlamış bulunuyorum Dukancı olmaya.
Teflonda yağsız tavuk ve light yoğurttu akşamki menü.
Bu sabah da kepekli,lorlu 1 yumurtalı omlet,şekersiz çay olarak yaptım kahvaltıyı.
Az önce 1 bardak light süt(çok az nesquick attım içine 1 çk kadar,sade içemiyorum çünkü sütü)
Öğlene de dünden kalan tavuk ve yoğurtla devam edeceğim.

Tartıda 65 gördüm :) :) 1 kilo az tartıyor bu tartı 66 diyelim.Mümkün mü hemen etki etmesi çok şaşırdım! Gece boyunca susadım ağzım çok kurudu.Normalmiş hatta işe yaradığının göstergesiymiş okuduklarımdan anladığım kadarıyla.Kitap bitmek üzere.Kitaptaki tariflerden ziyade burada gördüklerim daha uygulanabilir tarifler bence.3 gün sürecek atak devresindeyim şu an.Açlık yok :)

arkadaslar ben bu dukan diyetini kesfedeli 1 hafta oldu.gecen cuma diyet yapmaya karar verdiğimde arastırdım bıraz o zaman ögrendım bu diyeti.pazar günü gidip kitabını aldım ve okudum.pazartesi günü de başladım diyete.bugün atakta 5. günüm ama 2.gün kaçamak yaptım.biraz sekteye uğradı.şu an 1.5 kilo vermiş durumdayım ve reglime 1 gün kaldı sanki biraz yavasladı gibi kilo kaybım.inşallah normaldir bu dönemde bu duraklama.heralde regl döneminde olmamın da etkisi vardır.sizlerden de regl döneminde yavaslama ya da duraklama yasayan var mı merak ediyorum?bu arada 68.9 kg. ile basladım şu an 67.4 kg oldum

dukandaşlarım hepinize günaydınlar,konu dışı olacak ama benim şuan yardıma ihtiyacım var.her tatilden dönüşde olduğu gibi yine kocaman bir uçuğum var ve hafta içi tekrar tatilde olucam bu uçukla çok sıkıntı yaşıycam.belki dedim hani içinizde bu konuda tecrübesi olan fikri olan paylaşırsanız çok sevinirim.

berkmine ablacım nette bunları buldum;

Genellikle ağız kenarı, dudak, damak, dil, yanak içleri ve diş etleri gibi bölgelerde görülen uçuklar, küçük olmalarına karsın yemek yeme, konuşma gibi pek çok eylemi kısıtlar.

Hem ağrılı hem de bulaşıcı olan uçuk, vücut dengesini de derinden etkiler.

Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Nasıl Çabuk İyileşir? Uçuğa Ne İyi Gelir? Uçuk için Ne Yapmalı?

Uçuğun verdiği acı ve ızdırabı azaltıp, kısa sürede uçuğun iyileşmesini istiyor iseniz, size, bitkilerle hazırlanan losyon veya bitkisel tedavileri ile yardımcı olmak istiyoruz.

Uçuğa Bitkisel Çözüm: (Losyon 1)

* 10 gr. meşe kabuğu

* 15 gr. ceviz yaprağı

* 3,5 su bardağı su

Malzemeler karıştırılır. Kısık ateşte 15 dakika kaynatılır. Ateşten alınıp çatal yardımı ile ezilir. Soğuduktan sonra uçuk üzerinde uygulanır.

Not : Meşe kabuğunun kanamaları durdurma özelliğide mevcuttur.

Uçuğa Bitkisel Çözüm: (Losyon 2)

* 1 tutam mayıs papatyası

* 1 çay bardağı kaynamış su

Malzemeler karıştırılır. Demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra süzülür. Uçuk üzerine günde 3-4 kez kompres yapılarak uygulanır, İşleme sonuç alınıncaya kadar devam edilir. Bu işlem uçuktaki kaşıntıyıda alır.

Uçuğa Bitkisel Çözüm: (Losyon 3)

* 3 adet andızotu kökü

* 2 su bardağı su

Malzemeler karıştırılır. Bir taşım kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Soğumaya yakın süzülür. Uçuk üzerine günde 5-6 kez kompres yapılır. Uçuğun acısını ve kaşıntısını keser.

Not : Aynı formülü kille de deneyebilirsiniz, her iki formüllede başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Andızotu mikroprarı öldürür ve kaşıntıyı keser.

Uçuğa Bitkisel Çözüm: (Losyon 4)

* 1 adet soyulmuş elma

* 2 su bardağı su

Tencere içerisinde konulan su ve soyulmuş elma kaynatıldıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Ilık haldeyken elde edilen su uçuk üzerine kompres yapılır ve bu işlem gün içerisinde 5-6 kez tekrarlanır. Arzu edilirse elma suyu çıkartılarakda denenebilir.

Uçuğa Bitkisel Çözüm: (Losyon 5)

* 1 tutam ısırgan otu

* 1 su bardağı su

Malzemeler karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür ve elde edilen sıvı uçuk üzerine kompres şeklinde uygulanır.

Berkminem bana br arkadaş vectavir i tavsiye etmişti onu alıp denemiştim iyide gelmişti bi araştır istersen minicik bir şey fiyatı da iki üç tl gibi bişeydi, geçmiş olsun canım.

canııım saol ya ilgin için teşekkür ederim çok şey denedim ama vectavir yok içlerinde bide bunu deniyim bakalım.çok sıkıcı bi durum bu uçuk.:71:

günaydın şekerlerrrr..beeeen buuuu saaabbbaaahhh 72.500 çıktımmmmm:66::66::66: allahım nasıl mutluyum kıslar yaa..hedefe 500 gr cık kaldı...11 gün sonra güçlendirmedeyim daha ne istiyim...seni seviyorum dukannn:64::64: ama sizi daha çok seviyorumm:62::62::62:

bide dün yazılanları okudum ama cevaplayamadım...yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz sefalar getirdiniz...o kadar mutlu oluyorumki kilo sorunu olanların dukanı duymuş olmalarına..zaten inanın çok kilolu biri olarak hep ona dua etmiştim...herkes bu duyguyu yaşamalı sıkıcı olmayan kolay yolla die...kızlar inanın bilgi edinmenin yanı sıra birazda kendi hayatımıza uyarlayarak sevdiğimiz yemeklerin dukan versiyonunu düşünerek ve uygulayarakki her zaman başarılı olmuyo edindik biz bu kadar bilgiyi..biraz araştırmacı ve meraklı olmamız şart...ben yaklaşık haziran başından beri burdayım..bazı isimleri çoook iyi tanıyorum devamlı burdan yazıştığımız için...ama bazılarımızı hafıza daha yeni yeni kaydediyo..ve bu süre içinde o kadar çok soru soran oluyoki..ve biz hepsine mutlaka cevap yazıyoruz...o yüzden çok güncel sorulara verilen tepkilerimizi lütfen sizde anlayın...2 sayfa önce konuşulmuş bi konu sorulunca bazen size ters geliyo alınganlıklar oluyo...bence herkes birer koç edinsin burda kendine ona özel msg atarak detaylı bilgi alsın...bana çok msg geliyo ve hepsini elimden geldiğince yanıtlıyorum..çoğu burda bile yazmıyo...yani kısacasııı sizde bizi anlayın...veee kepeği nerde bulucak demeyim nolurrr:45: yoksa hepinizin başımızın üstünde yeri var hepiniz hoşgeldiniz canlar:))

canımsın ne güzel anlatmışsın :) biz zaten senin kadar anlayışlı ve kibar olamıyoruz maalesef :50: (böyle yaparak tüm yenileri sana şutlamış oldum sanırım :9:)
sadecam walla süper e sen bu 11 günde rahat 1-1,5 verirsin,e güçlendirmede de 2-3 kilo kesin verirsin,e olurmusun sana 68 ..ayy ne güzel olur..walla maşallahhh:nazar::nazar::nazar:

canımsın ne güzel anlatmışsın :) biz zaten senin kadar anlayışlı ve kibar olamıyoruz maalesef :50: (böyle yaparak tüm yenileri sana şutlamış oldum sanırım :9:)
sadecam walla süper e sen bu 11 günde rahat 1-1,5 verirsin,e güçlendirmede de 2-3 kilo kesin verirsin,e olurmusun sana 68 ..ayy ne güzel olur..walla maşallahhh:nazar::nazar::nazar:

amin vuvuşumm çok saol cnm...
aşkolsun sen son derece mantıklı yardımcı olmayı seven duyarlı birisin bundan hiçbirimizin şüphesi yoktur eminim..sana inan çok hak veriyorum banada daral geliyo bazen:)) ayrıca kibarlıkta bi yere kadar şekerim bazen salon kadını kimliğinden çıkıyo insan aaaaaaa kes beeee diyesi geliyo yani:)) ebn seni çok iyi anlıyorum cnm tanıdığım için yeniler huyumuzu suyumuzu neler yaşadığımızı bilmediklerinden alıngan cevaplar verebiliyo...yoksa hepimiz aynı frekanstayız :70::70:

berkmine ablacım nette bunları buldum;

Genellikle ağız kenarı, dudak, damak, dil, yanak içleri ve diş etleri gibi bölgelerde görülen uçuklar, küçük olmalarına karsın yemek yeme, konuşma gibi pek çok eylemi kısıtlar.

Hem ağrılı hem de bulaşıcı olan uçuk, vücut dengesini de derinden etkiler.

Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Nasıl Çabuk İyileşir? Uçuğa Ne İyi Gelir? Uçuk için Ne Yapmalı?

Uçuğun verdiği acı ve ızdırabı azaltıp, kısa sürede uçuğun iyileşmesini istiyor iseniz, size, bitkilerle hazırlanan losyon veya bitkisel tedavileri ile yardımcı olmak istiyoruz.

Uçuğa Bitkisel Çözüm: (Losyon 1)

* 10 gr. meşe kabuğu

* 15 gr. ceviz yaprağı

* 3,5 su bardağı su

Malzemeler karıştırılır. Kısık ateşte 15 dakika kaynatılır. Ateşten alınıp çatal yardımı ile ezilir. Soğuduktan sonra uçuk üzerinde uygulanır.

Not : Meşe kabuğunun kanamaları durdurma özelliğide mevcuttur.

Uçuğa Bitkisel Çözüm: (Losyon 2)

* 1 tutam mayıs papatyası

* 1 çay bardağı kaynamış su

Malzemeler karıştırılır. Demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra süzülür. Uçuk üzerine günde 3-4 kez kompres yapılarak uygulanır, İşleme sonuç alınıncaya kadar devam edilir. Bu işlem uçuktaki kaşıntıyıda alır.

Uçuğa Bitkisel Çözüm: (Losyon 3)

* 3 adet andızotu kökü

* 2 su bardağı su

Malzemeler karıştırılır. Bir taşım kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Soğumaya yakın süzülür. Uçuk üzerine günde 5-6 kez kompres yapılır. Uçuğun acısını ve kaşıntısını keser.

Not : Aynı formülü kille de deneyebilirsiniz, her iki formüllede başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Andızotu mikroprarı öldürür ve kaşıntıyı keser.

Uçuğa Bitkisel Çözüm: (Losyon 4)

* 1 adet soyulmuş elma

* 2 su bardağı su

Tencere içerisinde konulan su ve soyulmuş elma kaynatıldıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Ilık haldeyken elde edilen su uçuk üzerine kompres yapılır ve bu işlem gün içerisinde 5-6 kez tekrarlanır. Arzu edilirse elma suyu çıkartılarakda denenebilir.

Uçuğa Bitkisel Çözüm: (Losyon 5)

* 1 tutam ısırgan otu

* 1 su bardağı su

Malzemeler karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür ve elde edilen sıvı uçuk üzerine kompres şeklinde uygulanır.

Çıkmış uçuğa hiç bir şey fayda etmez. Uçuk kendiliğinden geçer zaten, çıktıktan sonra sadece antibiyotikli kremler sürün.
Eğer uçuğunuz çok büyük ve senede 6 defadan çok çıkıyor ise ağızdan hap tedavisi kullanılması gerekir, bu konuda dermatoloğunuza başvurun. Sevgiler..

dukandaşlarım hepinize günaydınlar,konu dışı olacak ama benim şuan yardıma ihtiyacım var.her tatilden dönüşde olduğu gibi yine kocaman bir uçuğum var ve hafta içi tekrar tatilde olucam bu uçukla çok sıkıntı yaşıycam.belki dedim hani içinizde bu konuda tecrübesi olan fikri olan paylaşırsanız çok sevinirim.

pek hoş bir yöntem değil ama kesinlikle etkili: sarımsak...yarım saatte bir sarımsak sür uçuğuna...yanında olsun sarımsak,ya da ulaşacağın bir yerde üstünü kes kes sür her seferinde (suyunun çıkması için) 1 günde geçiriyor...

ya arkadaşlar bu beberongonun yaptığı kayısılı unsuz kurabiyedeki kayısılar kurumu sizce taze kayısı mı,bilen varmıdır?

Çıkmış uçuğa hiç bir şey fayda etmez. Uçuk kendiliğinden geçer zaten, çıktıktan sonra sadece antibiyotikli kremler sürün.
Eğer uçuğunuz çok büyük ve senede 6 defadan çok çıkıyor ise ağızdan hap tedavisi kullanılması gerekir, bu konuda dermatoloğunuza başvurun. Sevgiler..

teşekkür ederim canım ,evet çıktı üst dudağımın ortasında silikonlu gibi koca dudak geziyorum.benim uçuklar denizden sonra oluyor genelde .bendende sevgiler kocaman :71:

pek hoş bir yöntem değil ama kesinlikle etkili: sarımsak...yarım saatte bir sarımsak sür uçuğuna...yanında olsun sarımsak,ya da ulaşacağın bir yerde üstünü kes kes sür her seferinde (suyunun çıkması için) 1 günde geçiriyor...

sarımsakkk?hımmmmm valla geçsin diye yapmayacağım yok gibi:89:.umuyorum benle kafa bulmuyorsun hııı.daha beter olmam dimi:37:.sen veya yakınında biri denedimi ?hadi gidiyim şu sarımsağı sürmeye sonra eczaneye bahanesiyle yürürüm.şansımı deniyip eczacıya zeynep hanım bana bişe bırakacakdı diyede bi sorimm belki tutar.teşekkürler kızlar süpersiniz:71:

Yulaf kepeği yok Manisa'da!!!!!!!!!!!!!
Deli oldum dünden beri sormadığım aktar,fırın,market...kalmadı ama yok işte yok!!
Buğday kepeği buldum.Ne kadar ucuzmuş o :) 80 kuruş.1 liralık ver dedim adama bir koca poşet etti.
Yarın İzmir'e gideceğim.Oradan bakmak daha mantıklı.Karşıyaka'da var galiba bir yer.Orada da bulamazsam internetten sipariş vereceğim artık.Bugün ne kadar light süt,ton,yoğurt,labne varsa aldım marketten.Tavuklar da hazır.Bir eksiğim Yulaf kepeği.Yazın çabuk böcekleniyormuş getiren olmaz dedi adamın biri.

Buğday kepeği ile başlasam olur mu??

canım benim bende manisa dayım hatta en küçük ilçesindeyim.bulamaman normal tabi...ben internetten sipariş veriyorum... gurmenetten 2 güne geliyo...izmir de de kemeraltında değirmende varmış:)))

Yulaf kepeği yok Manisa'da!!!!!!!!!!!!!
Deli oldum dünden beri sormadığım aktar,fırın,market...kalmadı ama yok işte yok!!
Buğday kepeği buldum.Ne kadar ucuzmuş o :) 80 kuruş.1 liralık ver dedim adama bir koca poşet etti.
Yarın İzmir'e gideceğim.Oradan bakmak daha mantıklı.Karşıyaka'da var galiba bir yer.Orada da bulamazsam internetten sipariş vereceğim artık.Bugün ne kadar light süt,ton,yoğurt,labne varsa aldım marketten.Tavuklar da hazır.Bir eksiğim Yulaf kepeği.Yazın çabuk böcekleniyormuş getiren olmaz dedi adamın biri.

Buğday kepeği ile başlasam olur mu??

ben karşıyaka çarşısında eshot sokağındaki rossmandan alıyorum yaulfa kepeğini.2 çeşit var biri kutuda diğer poşette organik. Kutuda olan çok ince un gibi sevmedim,ama diğer dukan sitesinde görünen gibi ve tadı çok güzel.ama 2 haftadır yoktu ellerinde ,arada arıyorum haber alırsam sana da bilgi veririm.

canım sen en son oğlunun mezuniyet törenine gitmiştin ondan sonra hiç ben seni görmedim geçen haftaya kadarda ben burdaydım bayaa merak etmiştim o arada diyeti bırakmışmıydın yav bende ne meraklıyım deme

Zeynep'cim oğlunun mezuniyetine giden bendim canım.Ben hep buralardayım,sizleri okuyorum.

evet evet kesinlikle azimliyim.. birde sayfaları okumak o kadar zevkli ki.. ne kadar hızla ilerlediğini farkettiğim için artık bu duruma bir el atmalıyım dedim bende :9: çünkü olmuş 2000 küsur sayfa yetişemezdim.

işyerindeki hatuna gelince sanıyorum ki haklısınız. bu dayanışmaya bayılıyorum hanımlar....

birde ek olarak sizden pazar ve pts günü için çooook destek istiyorum. pts günü doğumgünüm ama ben vardiyalı bir işte çalıştığımdan ve haftalık iznim cts pazar sabit olmadığından bu haftada pazar pts izinli olduğumdan ailecek pazar günü kutlayacağız pts olan doğumgünümü.. aile efradı gelecek hep şimdiden yapılacak yemekler filan planlanıyor :18: canım çekmiyor aslında ama hani sürü psikolojisiyle birşeyler yememek için kendime o gzel sofranın bir kısmını ayıracağım. ama ama ama acaba acaba azıcık pastamdan yesemmi ki a dostlar?? :56: :56:
CANIM ŞİMDİDEN DOĞUMGÜNÜN KUTLU OLSUN.senin için önemli olan bu günde bence çok ince bir dilim yemelisin diye düşünüyorum.her aldığın lokmadan sonra bol su içersen ve aralarda duraklarsan fazla yemeyi canın istemez.diğer türlü tadını alınca devamını getiirebilirsin.
günaydın şekerlerrrr..beeeen buuuu saaabbbaaahhh 72.500 çıktımmmmm:66::66::66: allahım nasıl mutluyum kıslar yaa..hedefe 500 gr cık kaldı...11 gün sonra güçlendirmedeyim daha ne istiyim...seni seviyorum dukannn:64::64: ama sizi daha çok seviyorumm:62::62::62::

maşallah.darısıda bana ve yeni başlayanlara olsun.

Back
X