peki buğday kepeği yasak değil mi????
tarifin için tşkler kereviz hariç hepsini severim :)
ben 70 ile başladım bugün 4. günüm 68.4 olmuşum iyi gidiyor gibi geldi bana bide diyete başladım 2. gün adet oldum.bakalım bi kaç gün sonra belli olur tam ne kadar verdiğim. 55 e inmek istiyorum en az.
kızlar bişey dicem
1. gün eşimle yürüyüş yaptık burda sahilde ertesi gün 1 kilo vermiştim.
2. gün evde 40 dk dans ettim hareketli hoplaya zıplaya ertesi gün yarım kilo vermişim.
3. gün hiç bişey yapmadım evde öylece oturdum bu sabah tartıldım 100 gr vermişim
yani diyeceğim şu ki yürüyüş kesinlikle şart.
bugün yürüyüşte bi aktarın önünden geçiyordum hiç umudum yoktu ama yinede girip sorayım dedim yulaf kepeği var mı diye var dedi adam önce şaşırdım kaldım valla burnumun dibinde varmış diye :)
baktım böyle unun biraz kalını gibi gri renkte içinde yulaf kabuğu gibi şeylerde var ince ince harman yani. bu aktar kendi üretiyormuş kepeği öğütüyorlarmış yoksa yenmezmiş kabuk gibi olduğundan.
ne kadar dedim 250 gr 10 tl dedi. burda alanlar 300 gr 5 tl ye aldık demişlerdi adama dedim doğrudur biz bu fiyata satıyoruz dedi.
acaba 5 tl ye alan arkadaşların kepekleri nasıl öğütülmemiş mi böyle saman gibi bişey mi kısa kısa? öyle ise adamın sattığı fiyat normal öğütülünce azalıyordur gibi geldi.
bana pahalı geldi sizcede öyle mi ? yani ne kadar olursa olsun al çok işe yarıyor diyormusunuz ?
öyleyse gidip alacağım.
arkadaşlar, hayvan yemi satan yerlerde bulsanızda almayın çünkü steril, temiz değiller. ben bizim burdaki aktar satıyordu hatta, birkaç arkadaşada gönderdim ama ellerinde kalmamıştı. dukan sitesindeki kepekle aynı. gelmişse, sizlere gönderebilirim.kardeşime aktara gidip yulaf kepeği sormasını söyledim . tam 3 aktara gitmiş 3 üde aynı cevabı vermiş ''hayvan yemi satan yerlerde bulursun ''demişler :) meee meee
lokantada yemek olarak ne tüketebilirm artık balıktan bıktım.süt ürünlerini nasıl doyurucu hale getırebılırım.BİDE BENDE ÇOK HALSİZLİK OKUR SIZDEDE VAR MI YARDIM EDIN LÜTFEEEEEEEEEEEEN
dukan'ın sitesinde sabahları iki tatlı kaşığı, yani 30 adet alınması tavsiye edililyor.kızlar ben de gittim altın çilek yerine goji berry aldım çok güzel tatlı ihtiyacımı çok güzel karşılıyor vallahi :) ama ne kadar tüketmem gerektiği hakkında bir bilgiye sahip arkadaş var mı acaba??
atak evresinde oluyor benimde 4ve5.günümde olmuştu birkaç güne gecer inşallah.ızgara tavuk kanat hariç baget yiyebilirsin.malesef etten başka alternatif yok süt ürünleri pek doyurucu olmuyor.
dukan'ın sitesinde sabahları iki tatlı kaşığı, yani 30 adet alınması tavsiye edililyor.
ne mutlu sana ben daha yolun başındayım bakalımbugün 32. günüm, 9 gün atak evresi yaptım. şuanda rejim içindeki ikinci regl dönemimi yaşıyorum. arada kaçamaklarım oldu.yürüyüşte pek yapamadım.son 1 haftadırda süt ürünlerinin lightlarını değil normal, yada yarım yağlılarını tercih ediyorum. çünkü rejim sonunda gündelik hayatıma döndüğümde normal ürünlere geçtiğimde illaki vücudum bayram edecek. ( bu rejimden önce gittiğim diyetisyenin tavsiyesi, bana hiç light yedirmeden 6 kilo verdiren adam)
rejime başladıığım sabah 81,7 kg idim bugün itibariyle 77,0 kg. yum. bu rejimi şiddetle herkese tavsiye ederim. eski yaptığım rejimlerde de inanılmaz acıkıyodum proteinden midir nedir? artık açlıkta hissetmiyyorum pek.ayrıca sarkma veyumuşama olmadı. pilates topum hazırda daha dvdyi almak nasip olmadı. oda gelirse faydası olur eminim.
o yüzden vazgeçmeyin derim...hedeflere ulaşmak nasibiyle
lokantada yemek olarak ne tüketebilirm artık balıktan bıktım.süt ürünlerini nasıl doyurucu hale getırebılırım.BİDE BENDE ÇOK HALSİZLİK OKUR SIZDEDE VAR MI YARDIM EDIN LÜTFEEEEEEEEEEEEN
doğadan form çayını öneririm. ayrıca eucarbon denen kömür hapı var, hamileler bile kullanabiliyor. bir seferde 2-3 tane için ertesi gün rahatlatıyor.tabi devamlı kullanmayın. ben gaji berry yeni aldım ama bağırsaklarım iyi. ilk 2-3 haftadan sonra bağısrsaklar rahatlıyor.:90:ben bugün 4. atak günümü geçirdim bende halsizlik falan olmadı . ama kabızım :) yediğimi hemen çıkarmıyorum sonuna kadar sindiriyorum boşa gitmesin o kadar para verdim
doğadan form çayını öneririm. ayrıca eucarbon denen kömür hapı var, hamileler bile kullanabiliyor. bir seferde 2-3 tane için ertesi gün rahatlatıyor.tabi devamlı kullanmayın. ben gaji berry yeni aldım ama bağırsaklarım iyi. ilk 2-3 haftadan sonra bağısrsaklar rahatlıyor.:90:
Goji Berry’nin başlıca faydaları şunlardır:
Goji Berry;karacigerimizi korur.
Goji Berry;gözleri,görüş kabiliyetini arttırır
Goji Berry;bağışıklık sistemini güçlendirir.
Goji Berry;cinsel işlevi ve doğurganlığı arttırır.
Goji Berry;sindirim sistemini rahatlatır.
Goji Berry;yasam süresini uzatır.
Goji Berry;dolaşım sistemini kuvvetlendirir.
bunlar haricinde yağı enerjiye çevirip, zayıflattığı ve sindirim sistemini çalıştırdığıda söyleniyor..bence ondan tavsiye ediliyor. dukan'ın sitesindede satlılıyorgoji beryy nin faydaları:
* Dünya daki en yüksek antioksidan yiyeceklerinden biridir. Antioxidant carotenoidsin tam bir tayfını içerir.
* Ömür uzunluğunu artırmak için ve kuvvet verici olarak kullanılır.
* 19 farklı amino asit içerir (Arı poleninden altı kere daha yüksek). Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine , Tryptophan, Valine ...
* 21 iz minerallerini içerir. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor ...
* İçeriğindeki Germanyum kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Nadiren, yiyeceklerde bulunur.
* % 13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha yüksektir.
* Portakaldan yüzlerce kat C vitamini içerir.
* B vitaminlerini içerir, yiyeceği enerjiye döndürmek için zorunlu.
* %8 Vitamin E içerir. (Çok nadiren meyvelerde bulunur, sadece tahıl ve tohumlarda)
* Beta Sitosterol'a içerir, anti-alevlendirici bir ajandır. Kolesterolü düşürür.
* Cinsel iktidarsızlık ve büyüme hormonlarına iyi gelir.
* Hormonların ve beyin ve sinir sisteminin düzgün iş görmesi için vücudun üretimi için gerektirilen gerekli yağlı asitleri içerir.
* Kalp ve kan basıncına faydası olan maddeler içerir.
* Solavetivone içerir. Bu madde güçlü bir anti fungal ve anti-bakteriyeldir.
* Physalin içerir. Löseminin bütün büyük tiplerine karşı aktif olan doğal bir bileşiktir.
* Tümörlere karşı deney farelerinde doğal katil hücre faaliyetini arttırdığı görülmüştür. Geniş tayfla anti-kanser ilacıdır.
* Karaciğer tarafından kolin'i üretmek için kullanılan Betain içerir, sakinleştirici, hafızayı arttıran, kas büyümesini terfi ettiren ve yağlı karaciğer hastalığına karşı koruyan bir bileşiktir.
* Betain ayrıca, vücudun enerji tepkilerinde kullandığı metil gruplarını sağlar ve homosistein düzeylerini azaltmaya yardım edebilir.
* DNA'yı korur.
* Havuçtan daha iyi bir beta karoten kaynağıdır.
* Zeaxanthin içerir. Göz retinasında bulunan iki karotenoidden biridir. Göz sağlığı için çok yararlıdır.
acaba bol protein alınca karaciğere yük bindiriyoruz ya burda karaciğere iyi gelir diyor ondan mı yiyin deniliyor acaba diyette ? fikri olan var mı?
hepinize iyi geceler bacılar,
Şİmdi rüyalarımızda gördüğümüz zayıf hallerimizi, gerçekte de ulaşmak temennisiyle,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?