Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kaç kılo verdınız ve ne kadar zamanda ben bu dıyete yenı basladım da o yuzden merak ettım. seyır evresıne bıtırecegıne gore galıba hedefe ulastın

ben yaklaşık 3 hafta önce başladım net 4 kilo verdim ama seyir evresni biraz kısa tutmak istiyorum sıkıldığım için ama umarım sen sıkılmazsın :)

merhaba arkadaşlar ben seyir evresinin sonlarına varmak üzereyim artık biraz daha sıkıp bırakacağım ama kilo vermem durdu gibi bir şey.. Altın çilek yesem acaba bir problem olur mu?:44:

Altın çilek kullanmadım hiç ama kullananlardan duyduğum bağırsakları feci etkiliyormuş, evde tüketin sonra da dışarı çıkmayın diyorlar :)
bu arada kitapta seyir evresinde kilo verilmesi durduğunda atak evresine dönebilirsiniz diyordu, onu dene istersen

bende bugün başladım hayırlısıyla 7 ya da 8 kilo hedefim tavuk yedim bu gün bol bol bi de ligt süt peynir yoğurt falan aldım bol bol su içtim.58 le başladım bakalım ne kadar sürede verebilcem.yalnız midem baya yanıyo süt içicem şimdi.ankarada olan arkadaşlar için ankara hastanesinin yanında ulucanlar caddesi var orada lokman hekim isminde aktar var yulaf kepeğini ordan bulabilirsiniz.250grı 2 tl fiyatı da uygun...

EFENDİİİİİİM,
haklısın canım belki daha çok verirdim.ama 4 kilo bile bütün giysilerimin çok bol gelmesine yetti.
ne bileyim lightları sevemedim
bu diyete başlamadan önce gittiğim diyetisyen, light şeylerden nefret eden bir adamdı. herzaman günlük hayatta neler yiyorsanız o tür şeyleri mesela aynı peyniri aynı yoğurdu, aynı sütü kullanın ama miktarlarına dikkat edin diyordu. çünkü rejim bitip, günlük yaşantınıza döndüğünüzde, önceki yediklerinizi yediğiniz takdirde, kilolar fazlasıyla geri döner diyordu. bende normal ürünlerle devam etmeyi düşünürken bu iyi oldu...adamın dediği mantıklı, sizcede ööyle değil mi?

bugün bende bu diyete başladım. 70 kiloyum en az 55 olmam gerekiyor. 15 kilo fazlam var.

bugün tansaşa gittim sek in light sütleri % 0 yağ olanları 1 litre 2.20 TL den 1.59 tl ye düşmüş money kartı

olanlara. ben 6 kutu falan aldım diyete hazırlık :)

dukanın sayfasında 18 mayısta 57.86 kilo olacakmışım diyete uyarsam bakalım göreceğiz :)

ben gibi yeni başlayan arkadaşlar birbirimizi motive edelim. çok etkili oluyor.

tüm sayfaları okudum valla gaza gelmek için. bende kitap yok. yulaf kepeğide yok antalyada satan

yer var mı bilmiyorum ama her gördüğüm aktara soracağım. gündüz yürüyüşümü de yaptım.

inşallah sabırla 15 kilomu veririm :)

4 yıl önce üni de okurken 50 kiloydum. işe başlayıp para kazanınca kiloda kazanmaya başladım

ben dün metro market den mezgit fileto aldım temizlenmiş , galeta ununa da bulanmamış sade

tam diyetlik. bu akşam tost makinesinde grill olarak yağsız pişirdim yedim güzel oldu.

sabah 2 yumurtayı haşladımküçük küçük doğradım içine bim de satılan kaanlar böreklik peynir

koydum az tuz az pulbiber az karabiber ekledim bi dilim de hindi füme jambon doğradım güzel ve

doyurucu oldu. öğleni süt le geçirmek zorunda kaldım akşam üzeri meyveli light yoğurt yedim ama bi

daha mecbur kalmadıkça yemeyeceğim meyve şekeri varmış içinde eve gelince farkettim

hep birlikte diyete devam bakalım

İNCECİK GÜNLER DİLERİM

Son düzenleme:
kurabiye tarifini bizimle paylaşırmısın verdecim benimde tatlı lrizlerim cok

sagol canim ya,en iyisi öyle yapmak sadece et yemekten bayilcam artik.tiksinmeye basladim,evet diger proteinlere baslayayim artik.
5 gün yapman daha doğru nette çok yanlış şeyler var bazı yerlerde sadece et yeniliyor diye yazıyor burayı takip et istersen daha doğru bilgiler bulabilirsin

evet ya dayanilmaz oldu artik. 5 gün yapacagim haklisin.tamam canim ben burayi takip edeyim.verdigin bilgiler icinde cok tesekkür ederim.gayet aciklayici olmus.bu sekilde yapicam.ssoleil 5 gün sebze proteini yaptiktan sonra sebze protein ve meyveye geciliyormu.az önce dayanamayip bir elma yedim insaallah diyet bozulmamistir.sadece et yemekten dolayi artik midem son asamadaydi kusura bakma sorularimla insaallah bunaltmiyorum seni.

meyve 3. aşamaya kadar yasak malesef

5 gün proteinden sonra sebze ekliyoruz sadece daha önce yazdıgım sebzeleri

merhaba bende dün başladım dıyete ve benımde 15kılo vermem lazım nasıl hesapladınız kıloların hepsını verecegınız tarıhı bende öğrenmek ıstıyorummmmmm

Ben bugün kahvaltıda kayısı kıvamında haşlanmnıs yumurta light beyaz peynır ve açık bı çay ıctım ve doydum aç kalkmadım sofradan bu proteınlere vücut hemen alışmazda bol bol kılo verırız umudyla ıyı günler

merhaba bende dün başladım dıyete ve benımde 15kılo vermem lazım nasıl hesapladınız kıloların hepsını verecegınız tarıhı bende öğrenmek ıstıyorummmmmm

dukanın sitesinden hesaplıyoruz
link bu
The Dukan Diet: Diets for Quick Weight Loss, Diet menus to help you lose weight

gerçi ben çok uymadım önerisine 3 gün atak önerdi ben 5 yaptım formu doldurdugunda 2 . evrede ne kadar zamanda ideal kilona ulaşacagını yazıyor sonrası koruma bölümü direk son aşamaya bakınca uzunmuş gibi geliyor bana 10 kilo için mart ortalarını göstermişti 5.400 ünü 26 günde verdim ocak ın 20 sinde başlamıştım birkaç gündür yerimde sayıyorum ama bence o tarihe kadar veririm umarım

Son düzenleme:
Dukan diyet’inin aşamaları
1. aşama: İlk 10 gün sadece protein yiyorsunuz. (Et, balık ve yağsız süt ürünleri)

2. aşama: Sırasıyla “sebze ve protein günleri” ve sadece “protein günleri”. Sebzeli günlerde sınırsız sebze yiyebiliyorsunuz.

3. aşama: Her gün protein ve sebze günü. Fakat bir miktar meyve, iki dilim ekmek ve peynir yiyebiliyorsunuz her gün. Ayrıca haftanın 1-2 günü karbonhidratlı yiyecek tüketebiliyorsunuz (makarna ve pilav). Haftada iki kez ‘kutlama öğünü’ kapsamında istediğiniz her şeyi yiyebiliyorsunuz.

4. aşama: Bu aşamada ne seviyorsanız herhangi bir sınırlama olmadan ve kendinizi suçlu hissetmeden yiyebiliyorsunuz. Ancak kural şu: Her perşembe sadece protein günü. Daima!

Dukan diyeti Protein aşamasının kurallar listesi
1. Sığır ve dana eti, hatta tavşan eti yiyebilirsiniz ama kuz eti yasak. Tabii etin yağlı kısımlarını yememeye özen göstermelisiniz. Eti ızgarada, fırında pişirilmiş ya da haşlanmış olarak yiyebilirsiniz. Tabii sıvı yağ, tereyağı ve herhangi bir krema ya da sos eklemeden. Yağsız kızartma yolunu da seçebilirsiniz. Bunun için tavanın yüzeyini çok az sıvı yağ ile ovalayın ve eti kızartın. Kıymayı yumurta, gebre otu ve baharatlar ile karıştırıp köfte halinde de tüketebilirsiniz.

2. Tavuk ve hindi eti yiyebilirsiniz. Tabii yemeden önce derisini soymak şartıyla. Ve kanatları dışında kalan kısımlarını tüketmelisiniz.

3. Az yağlı ya da yağsız jambon tüketebilirsiniz. Şarküteri ürünleri, pişmiş ya da tütsülenmiş jambon yemeyin, çünkü bu şekilde çok yağlıdırlar.

4. Sığır eti, dana eti ve tavuk ciğeri yiyebilirsiniz.

5. Bütün balıkları; taze, dondurulmuş, tütsülenmiş, konserve, kurutulmuş halde yiyebilirsiniz. Ancak yağda ya da herhangi bir yağlı krema ile pişirilmemiş olarak.

6. Tüm kabuklu deniz hayvanlarını tüketebilirsiniz.

7. Günde iki yumurtadan daha fazlasını yiyebilirsiniz. Eğer yüksek kolesterol sorununuz varsa, hafta üç ya da dört yumurta sarısını tüketebilirsiniz. Yumurtanın beyazı yasak!

8. Yağsız süt ürünleri; yoğurt, süzme peynir, yağsız süt tüketebilisiniz. Sade yoğurt ya da hindistan cevizi, vanilya, limon ile tatlandırılmış yoğurt sınırsız! Fakat yağsız yoğurt ya da meyveli yoğurdu günde iki kere ile sınırlandırmalısınız.

9. Tatlandırıcılar, sirke, baharatlar, şifalı otlar, sarımsak, soğan, salatalık, limon suyu (sadece yiyeceklerin üzerinde, içecek olarak değil), hardal, tuz (ölçülü miktarda), ölçülü miktarda şekersiz doğal ketçap, şekersiz sakız yasak değil.

Dukan diyeti Ek kurallar
- Günde 1,5 litre su içmelisiniz. Bu, midenizde doluluk hissetmenize yardımcı olur. Çay, kahve ve diyet içecekleri de tüketebilirsiniz.

- Günde 1,5 çorba kaşığı yulaf kepeği (örneğin, yoğurdun üstünde ya da pankekin içinde) tüketmelisiniz.

- Her gün 20 dakika hızlı bir şekilde yürümelisiniz.

- Tüm sıvı yağlardan ve tereyağından sakınmanız gerekiyor.
Sebze diyeti

Haftanın iki günü (pazartesi ve perşembeleri)salt protein günleri, diğer günleri de sebze ile kombinlenmiş protein günleri olarak belirleyebilirsiniz!

Et ya da balıkla birlikte yiyebileceğiniz; çiğ, buharda pişmiş, haşlanmış ya da folyo ile fırında pişirilmiş sebzeler şunlar: enginar, kuşkonmaz, patlıcan, brokoli, lahana, kereviz, kabak, radika, rezene, salatalık, mantar, balkabağı, marul, turp, kuzukulağı, soya fasulyesi, ıspanak, domates.

Tüm bu sebzeleri istediğiniz kadar ve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz. Ancak eğer hızla kilo vermek istiyorsanız bu yiyecekleri tamamen boş mideye değil, acıkmanıza az bir zaman kala tüketin ki daha az yeme ihtiyacı duyun.

Dikkat!
Havuç ve pancar da bu listeye dahil. Ancak bunlar karbonhidrat içerdiklerinden, her öğün tüketmekten kaçının. Diyetinizde patates, pirinç, mısır, fasulye ve mercimek gibi diğer karbonhidrat içeren gıdalardan da uzak durun.
Tipik sebze ve protein günü diyeti

Kahvaltı: Kahve (yağsız süt ve tatlandırıcı ile) ya da çay (tatlandırıcı ile),225 gram kadar yağsız peynir ya da yoğurt, bir dilim hindi eti, tavuk ya da jambon, bir adet haşlanmış yumurta.

Ara öğün: Bir küçük yoğurt ya da 115 gram kadar yağsız peynir.

Öğle: Mantar, ton balığı, kremalı kahve.
Ara öğün: Bir dilim jambon ya da somon balığı, yulaf kepeği ile yapılmış pankek (2 çorba kaşığı yulaf kepeği eklemek yeterli).
Akşam: Kabak çorbası, sığır eti kebabı, süt ve yumurtadan yapılmış muhallebi gibi bir tatlı.

Arkadaşlar ılk on gün denmış yukarda o kişinin kılosuna baglı ve dukan 20kilo ve üstü için 7 veya 10 gün doktor kontrolunde dıye ızın verıyor.20kılo altı 5gün 10kilo altı 3gün atak dönemı yapması yeterli yazıyor kıtapta

bu site de türkçe çeviri yok sanırım hesaplayamadım

dukanın diyet sayfasında sağ tarafta anasayfada çıkıyor.

bugün sabah tartıldım 2. günüm 70 den 69 a inmişim tam 1 kilo bakalım inşallah böyle devam eder

şimdi kahvaltımda light yoğurt yiyeceğim dün hiç yoğurt tüketmedim. acıkıncada yumurta yiyeceğim katı yumurta sevmiyorum cıvık yumurta süper oluyor :) sonra yeşil çay içerim 1 bardak . öğlene düün akşamdan kalan balığım vardı onu yiyeceğim. yürüyüşümü yapacağım.

arkadaşlar gün içinde ne sırayla neler yiyoruz yazalımda alternatif olsun hepimize

incecik günler

kilomda bir duraklama dönemi yasıyorum 3 günlük atak ecresını tekrarlamayı planlıyorum

bende de duraklama var 3 gündür ama atak evresi yapmak bana uymayacak sanırım çünkü ben 5 5 yapıyorum bundan sonra 1 1 mi yapsam acaba diye düşünüyorum duraklayınca atak yapabilirim son 3,5 kaldı gerçi 3 gün birşey degil duraklama için ama insan alışıyor hergün tartının oynamasına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…