Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Bugdaytanesı teşekkur ederım:KK16:..takdır edılmek değildı beklentım yerı geldı yapmaya çalıştıklarım yuzunden irdelemeye bıle çalıştı kiyafetsız olanlar ama siz bana çok destek oldunuz..forumda yazan arkadaşları çok sevıyorum ama sen hashısh esra ve nescayı ayrı bır sevıyorum..Yenı ıkı yöntemıde denemeye başlayacagım onlarda destek oluyorsa kılo vermeye paylaşıcam hepınızle..şimdi bıkaç sayfa öncesınde 24 yaşında gencecık bır kız yazmış uzun uzun kılo sorununu anlatmış üstelık maksımum 10 kg fazlası varken..ALLAhım dedım ya daha daha fazla kılosu olanlar..içlerindekı güçlu ve duygusal kadınları dışarı yansıtamayan kılosu yuzunden hep acı çekenler ne yapsın..Cidden yaşam kalıtesını düşüren bır olgu kılo..o yüzden hep dukana aıt yenı şeyler bulmalı eklenmelı kı ınsanların işi kolaylaşsın..mesela donbul ablanın yemek tarıflerı bıle çok buyuk katkı Allah ondan da razı olsun..1 ögunu farklılaşsa bırının o gununu kaçamak yapmadan tamamlayabılır..o yuzden bırbırımıze köstek degıl destek olalım..atalım gıtsın şu kıloları ya :)):KK16:

rica ederim,gerçekler... yöntemlerini sabırsızlıkla bekliyoruzzz.3 haftaya yetişir umarım:KK52:ekledim seni..:))sen ne güleç yüzlü hoş biriymişsin öyle:nazar: Allah hep yüzünü güldürsün inşallah..

anaaaaaaaaaaa bildiğin zayıf, zarif bir bayan olmuşsun ya gülüm...süpersin.. ben şimdi 77 kiloyum ama sen gibi zayıf durmuyorum ki... boyun kaçtı senin?
çok azimli ve istikrarlı ilerliyorsun.seni hep örnek aldım arkadaşım. tebrikler...

Çok teşekkür ediyorum söylediklerin ruhumu okşadı. Boyum 1,79 Rabbime şükürler olsun ki gitti vücudumun fazla olan beşte birlik kısmı şimdi artık aynalarla eski muhabbetimi kurmak için az daha diyorum zaten hedefime de az kaldı rahat rahat veriyorum az da gitse bizden çok da gitse bizden diyorum. Örnek alınmak ne güzel birşey çok teşekkür ederim sana şunu diyeyim dukanla birlikte az da disiplin ve bu işe evet ben yapıyorum demek olayın kesin anahtarı. Çok badireler atlattımda yine de az hasarla nefsime hakim olmayı öğrendim. Allahım diyorum şımardımmı diyorum ama giden kiloları ve sadece dukanı düşününce bununda hakkım olduğunu düşünüyorum heleki benim vücut tipimdeki arkadaşlarımın imrenerek baktıklarını görünce daha da bir gaza geliyorum. Dün itibariyle birde çekirge yaptım kendime fakültede artık cismen yalnız da değilim hoş biz günün her saati altın kızlar olarak her şekilde muhabbet ediyoruz bizim kızlarla, hergün parise izmire erzuruma canlı canlı bağlanıyoruz resmen ama insanın yemek yerken bile yanında kendine uyan bir kişinin olmasının hazzıda bir başkaymış hani...

Bu arada bayanlar koyduğum fotolardaki kahverengi elbisenin buruşukluğu için ayrıca özür dilerim normalde hiç tarzım değildir de işte gelinliğimi kaldırırken giysi odasının diplerinden bir poşetin içinde sıkıştırılmış bir vaziyette buldum girebileceğimden umudum yoktu bekarken diktirmiştim o elbiseyi öylece atmışım bir yerlere işte şimdi tamirata gidiyor renginde fransız güpürü arıyorum yakası ve kolları değişecek

bu arada sene başında dershaneye yazılmıştım. (her sene yazılıyorum) bi süre sonra başaramayacağımı düşünüp sıkılıp bırakıyodum. bu senede aynısı oldu 1400 lira verdim salak gibi. gitmedim uzun süre. işle dershane çok zorluyor bunu anladım. ocağın 19.da gittim görüşmeye biz seni arıycaz demişlerdi hala aramadılar. dershaneden arkadaşımla görüştüm. çingenelik yapmazsan alamazsın paranı dedi.şimdi annemle ablam gitti çingenelikle alacaklar :KK53:

ben çingene olamıyorum. bide dukanla gerçekten istediğim kiloya düşersem öz güvenim yerime gelecek ve inanıyorum ki bi sonra ki sene okulu kazanacağım.

annemlerin aldıkları arayı bankaya atarım. heray ufak tefek bişi katarım üstüne. ağustosta işten çıkarım. dershane 5-6 ay sürüyo zaten bu zaman aralığında sadece derslerimle ilgilenicem (güçlendirme evresinde olacağım için rahatta ederim) dershane bitince tekrar iş aramaya başlarım ve yazın sonuçlar açıklanana kadar çalışır yine köşede para biriktiririm. bu sefer hem dukan hemde okul işi olacak . yaşım ilerliyor ve her sene ya tutarsa hesabı gidersem dershaneye ,kazansam bile kendimden küçük yaştakilerle aynı sınıfta okuyacağım bu düşünce kötü :/

gerçi üniversite sınavları kalkacak diyorlar ama bakalım

yaşın çok genç kızım muhakkak okumalısın hem okuyup hem çalışabilirsin.bak bugün kadınlar günü kadınların neler yaşadığını gör.inan ilerde evleneceğin kocan zengin bile olsa bir işte kendini yetiştir.dünyanın ne olacağı belli deyil bak çok espirili ve neşelisin herşeye pozitif bakıyorsun.bunlara bakınca senin pısırık olmana şaşırdım.şindi güzelce kilonu ver dersaneyemi gidiyorsun kendinmi çalışıyorsun çalış ve sınava girip okuyorsun güzel bir meslek ediniyorsun ondan sonra ister gez ister evlen ama önce bir abla hatta teyzen olarak bunları tavsiye ediyorum.inan kilo vermek hayattaki enkolay şey .büyüdükçe zorluklarla tanışırsın.neyse Allah sana sıkıntı yaşatmasın tatlı kız.

yaşın çok genç kızım muhakkak okumalısın hem okuyup hem çalışabilirsin.bak bugün kadınlar günü kadınların neler yaşadığını gör.inan ilerde evleneceğin kocan zengin bile olsa bir işte kendini yetiştir.dünyanın ne olacağı belli deyil bak çok espirili ve neşelisin herşeye pozitif bakıyorsun.bunlara bakınca senin pısırık olmana şaşırdım.şindi güzelce kilonu ver dersaneyemi gidiyorsun kendinmi çalışıyorsun çalış ve sınava girip okuyorsun güzel bir meslek ediniyorsun ondan sonra ister gez ister evlen ama önce bir abla hatta teyzen olarak bunları tavsiye ediyorum.inan kilo vermek hayattaki enkolay şey .büyüdükçe zorluklarla tanışırsın.neyse Allah sana sıkıntı yaşatmasın tatlı kız.
ablam ya ..resmen hayatın özetını vermışsın..kılo hayatın zorlukları yanında hiç kalır değil mı ? sevgiler ablacım..:KK16:

bu arada hastayım benim sıpalar bana hastalık bulaştırdılar.midem bulanıyor başım ağrıyor.çoooook kötüyüm.sabah erkekler için azıcık feminist ifadelerle atıp tuttum ahlarımı tuttu bilmem.ama akşam haberlerini seyredince az bile demişim dedim.eşim benim yaşlandıkça aşırı feminist olduğumu söylemeye başladı.ben feminist deyilim.ama kadınlara korunacak sokak köpekleri konumuna getirenlere kızıyorum.kadınları şidetten koruma için barınak açacaklarına bunlara neden olan ayıları toplayıp halkalarını takıp bir odada tecrit etseler olur neyse hatunlar çenem düştü ve yemek yiyemedim bu yüzden kaçamak yaptım çünkü mide problemim var zaten kaynadı kaynadı asit inatla durdu içimde.ilaçta fayda etmiyor.benim seyiri en az 1 hafta uzatır.bence kaçamak yapmak sorundeyil çünü bir şekilde seyiri uzatır sınırlı serbestleri keser sebzeyi keser yediklerinizi tolere edersiniz.ancaaaaak iş kaçamağın arkasından diyeti devam etirmek.dukan amca bence ondan kaçamak yapmayın diyor.fazladan aldığın kalori deyil tehlike yaratan ,tehlike damak tadını kepeğe alıştırmışken yeniden eski lezzetleri hatırlatmak bu noktada benim gibi donbul deyzeler zorlana biliyor.ama busefer yağma yok kaçamakta olsa devam.:KK19::KK19::KK19:

ablam ya ..resmen hayatın özetını vermışsın..kılo hayatın zorlukları yanında hiç kalır değil mı ? sevgiler ablacım..:KK16:
Allah hiçbir kadını ve erkeği darda komasın tatlım.yaşım aslında çok büyük deyil ama yaşamda gördüklerim çok.inan kadınlardaki kilonun nedeni zaten dert.yani sıkıntımızı yemekten çıkarıyoruz.türk toplumu olarak kızlar sıkıntıda oldumu hava alsın derdini atsın diye dışarı gönderilmez.sıkıntıyı evin içinde atar.buda buzdolabıyla kurulan arkadaşlık yemek yiyerek atılıyor.şimdiki nesil biraz daha rahat onlarıda fesfut şişmanlattı.ama ben kızlarım sıkıntısını atsın diye spora gönderiyorum.oğlumda gidiyor kızlarımda.ancak benim ailede şişmanlık genetik.ama şişman olanlarda kilo vermeye başladı.çünkü yaş ilerledikçe kilolu olan halalarımda teyzelerimde sakatlılar çımaya başladı.onlar gibi olmak istemediğim için hep dikat ediyorum.aslında 79 kiloya kolay gelmezdim.ama kortizon kullandım.genelde 70 civarında olurdum.kortizonuda fıtık yüzünden kullandım.eşimin işi bizi ordan oraya sürükleyince toplan taşın yerleş.hastalık baş gösterdi.çok şükür eşimin işi iyi.Allahıma hamdolsun sıkıntı yaşatmaz istediğimi yapmaya çalışır.dukanı yaparken enbüyük desteğim sevgili eşim.benim çalışmamı pek istemedi.hayatı paylaştık ben çocukları büyüttüm o çalıştı.şimdi emeklilik düşünüyor.emekli olunca sana işlerinde diyetinde hep yardım ederim diyor.neyse akmasada damlatıyor.işte bu yüzden şu son anda aldığım 7-8 kiloyu versem gerisi gelir.umarım herkes hayalindeki kiloya ulaşır.

tüm foruma iyi akşamlar...
koşturmacalı bir dönemdeyim, bildirimide kaçırmışım...

gerçi geçen haftaki kilo ile aynıydım... rutin 3 haftalık duraklamalarımdan birini daha yaşadım...
önümüzdeki perşembe, bu direnç noktasını kırarım inşallah....

bu arada istediği kiloya ulaşan tüm arkadaşları yürekten kutluyorum...

azmettiniz, başardınız...
şımarın, sevinin...
çünkü hakettiniz:)

kizlar bugun adet oldum, sabah biraz artida ciktim heralde regl dendir diye dusunuyorum,
cunku hic kacamak yapmadim, sinirli izinlilerimi de asmadim.

onceki gun yaptgmz peynir hic de fena olmamis, yarisini yedik bile :)

sabah kahvaltida, suya kirilmis yumurta yogurt peynir, 2 dlm yulaf kepegi ekmegi ile peynirli tost

ara, yagsiz sut tozu, yagsiz sut ve yumurta ile kepeksiz krep ve icine ev yapimiz yagsiz peynirle durum.

oglen somon ve 2 tane kornison.

aksam Allah kerim bakalim.
benden simdilik bu kadar. ins reglim gecsin kilo vermem artar ins.
ah bi 60 olsaydim, sonra da 59 olayim dicem ama o kadari yeter ins bi gun o kilolari gorurum..

iyi akşamlar herkese:KK16:

bugünki menüm;
sabah:1 adet haşlanmış yumurta,peynir,pastırma,yeşil çay
öğlen:buyuk bır kase yogurt(canım pek bişey istemedi)
ara: yeşil çay
akşam: rosto köfte,yoğurt
eve gidince yatmdan 1 kase yogurt ve ya 1 bardak süt içerim bugünü de böyle geçirdik bakalım.

benim genelde akşam öğünüm işyerinde denk geldiği için yemekler dukan usulu olmuyo tabı,sebze cıktıgında yagı gelmesın dıye suyundan neredeyse hıc almadan,etli yemeklerde etlerini seçip,koftelı yemeklerdede fazla abartmadan yıyorum mecburen ama en azından kendımı ac bırakmamıs ve dıyetle alakası olmayan seyler yememıs oluyorum

bugün dukanda kaçamak yapan bendenizin uyku saati geldi.malum sabah 6 gibi kalktım.dünden yaptıklarımı tüketim.ama mide kaldırmadı.tuzlu bişeyler tüketmem gerkti.neyse durumum çok vahim deyil.telafi ederim.bozuk mideye haşlanmış yumurtayı yoğurtla tüketince olanlar oldu.yoğurdu hazır olanını kullanmıştım.benimkini bozmadıydım.keşke bozsaymışım.hiç olmazsa ev yoğurdu azıcık ekşi oluyor.daha güzel.halbuki bugüne etli pilav bile yapmıştım.yarına tüketirim.tatlı kabağı yapacaktım ama hastalıktan kafamı kaldıramadım.zaten yiyecek durumda deyildim.çok mızmızlandım.hepinize güzel rüyalar kızlar .:KK54::KK54::KK54::KK54:

Çok teşekkür ediyorum söylediklerin ruhumu okşadı. Boyum 1,79 Rabbime şükürler olsun ki gitti vücudumun fazla olan beşte birlik kısmı şimdi artık aynalarla eski muhabbetimi kurmak için az daha diyorum zaten hedefime de az kaldı rahat rahat veriyorum az da gitse bizden çok da gitse bizden diyorum. Örnek alınmak ne güzel birşey çok teşekkür ederim sana şunu diyeyim dukanla birlikte az da disiplin ve bu işe evet ben yapıyorum demek olayın kesin anahtarı. Çok badireler atlattımda yine de az hasarla nefsime hakim olmayı öğrendim. Allahım diyorum şımardımmı diyorum ama giden kiloları ve sadece dukanı düşününce bununda hakkım olduğunu düşünüyorum heleki benim vücut tipimdeki arkadaşlarımın imrenerek baktıklarını görünce daha da bir gaza geliyorum. Dün itibariyle birde çekirge yaptım kendime fakültede artık cismen yalnız da değilim hoş biz günün her saati altın kızlar olarak her şekilde muhabbet ediyoruz bizim kızlarla, hergün parise izmire erzuruma canlı canlı bağlanıyoruz resmen ama insanın yemek yerken bile yanında kendine uyan bir kişinin olmasının hazzıda bir başkaymış hani...

şımar gülüm şımar...hakkındır. :nazar:verilen kilo oranında özgüven alıyor insan. mmutluluk alıyor...yağların arasına sıkışıp kalmış kadınlığımız çıkıyor ortaya. belki toplumun baskısı bu. etiketlemesi bu .ama gerçek işte....
bu arada çekirgen hayırlı olsun. bizim okulda her öğle yemeği bissürü nasihat dinliyorum ''aman tek taraflı diyet yapma......bıdı bıdı....vıdı vıdı.......sen hala diyettemisin ...ömür boyu uygulayacagın diyet seç...:KK53: beslenme alışkanlığını değiştir. ben eskiden....benim eltimin kızı....:KK53: görümcemin kaynının yengesi bu diyet yüzünden .....:KK53: vıdı vıdı... bıdı bıdı...:KK53:'' yediğim iki lokma tavuk da burnumdan geliyo...:KK37:

bugün dukanda kaçamak yapan bendenizin uyku saati geldi.malum sabah 6 gibi kalktım.dünden yaptıklarımı tüketim.ama mide kaldırmadı.tuzlu bişeyler tüketmem gerkti.neyse durumum çok vahim deyil.telafi ederim.bozuk mideye haşlanmış yumurtayı yoğurtla tüketince olanlar oldu.yoğurdu hazır olanını kullanmıştım.benimkini bozmadıydım.keşke bozsaymışım.hiç olmazsa ev yoğurdu azıcık ekşi oluyor.daha güzel.halbuki bugüne etli pilav bile yapmıştım.yarına tüketirim.tatlı kabağı yapacaktım ama hastalıktan kafamı kaldıramadım.zaten yiyecek durumda deyildim.çok mızmızlandım.hepinize güzel rüyalar kızlar .:KK54::KK54::KK54::KK54:

geçmiş olsun dombulum, iyi hoş da hasta olunca diyet çok zor ya...:KK50:

merhaba kizlar yine geldim ben. canim cok tatli bi seyler istiyodu.
kafeteryaya gittim, 1 sise coke zero aldim, artik onunla idare ediyorum.
sanirim regl oldgm icin ya da psikolojik bilemiyorum.
okulun kafeteryasinda diyetime uygun hicbi sey yok cok ilginc, protein bar lar var ama onlar da sekerli yagli filan.
ha yok uyan bi tek bi sey var o da salatalik tursusu, ama ondan da 2 tane yedim bugun o yuzden kola ile aksama kadar idare edicem.
aksam eve gidince ziyafet cekicem ins, bi bakalim simla nin sitesine degisik ne yapabilirim aksama :)
esim de baska bi sehre gitti is icin 2 gece yalnizim :KK43: bi de esim de dukan diyetinde oralarda napcak arkadaslarina uyup bozcak mi diyetini bilemiyorum, ins bozmaz. yanina yolluk bi kac bi sey hazirladim ins onlarla doyar.

ben simdiye kadar 2 kilo verdim sayilir, daha 8 kilo daha vermem lazim. toplam 10 kilo versem super olcak bence :)
ins gecen seneki gibi verdikten sonra tekrar almam. ins seyir bitince guclendirmeyi sonuna kadar super bi sekilde yapabilirim.

merhaba hanımlar ben geldiimm:KK8:
şimdi mutfağa gittim toptan pişircem herşeyimi

tiramisu (yapar yapmaz yiyebilirim 1 kaşık galeta karışımıyla krep yapmıştım sabah)
gazozlu kek
kümbetli pasta tabi (dukan kremşanti olmadan yiyemiyorum.)
dukan hamburger ekmeği (yarın ki yemeğim olur)
bide yeni aldığım muffin kaplarında kekler pişiririm kakaolu, dukan çikolata soslu.
kıymalı börek ya da tırnaklı pide

aslında kremşanti ve sos yapmamalıyım. sadece elimde ki yulaf stoğunu bitirmem gerek. malum tatlarıda güzel olmuyor.

azıcık dukan çikolatası yicem

aaa bide unutmadan yorum yazayım. asosyal ve pısırık insanım evet ama. kendimi yazdığım zaman iyi ifade edebiliyorum. yüzyüze sohbetlerde pek başarılı değilim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba hanımlar ben geldiimm:KK8:
şimdi mutfağa gittim toptan pişircem herşeyimi

tiramisu (yapar yapmaz yiyebilirim 1 kaşık galeta karışımıyla krep yapmıştım sabah)
gazozlu kek
kümbetli pasta tabi (dukan kremşanti olmadan yiyemiyorum.)
dukan hamburger ekmeği (yarın ki yemeğim olur)
bide yeni aldığım muffin kaplarında kekler pişiririm kakaolu, dukan çikolata soslu.
kıymalı börek ya da tırnaklı pide

aslında kremşanti ve sos yapmamalıyım. sadece elimde ki yulaf stoğunu bitirmem gerek. malum tatlarıda güzel olmuyor.

azıcık dukan çikolatası yicem

aaa bide unutmadan yorum yazayım. asosyal ve pısırık insanım evet ama. kendimi yazdığım zaman iyi ifade edebiliyorum. yüzyüze sohbetlerde pek başarılı değilim :)

canim bu yazdiklarindan ne kadarini yiyebiliyorsun gunde?
2 kasik yulaf kepegi 1 kasik kakao hakkimiz var, bi de sut de 1 bardak olcak, hepsini birden nasil hesapliyorsun.
hem cikolata hem cikolata sosu hem kakaolu kek.

valla hepsi benim de cok cok sevdgm seyler ama nasi dengeliycemi bilmiyorum.
bi kere dukanella yaptim az bi sey, esimle hemen o gun bitirdik hic uzun sureli olmadi.
o zaman 3 gun kilom sabit kaldi, sonra dusmeye basladi.

bi de bugun reglim basladi tatli bi seyler evde olsa super olur..
cikolata yapmayi denemek istiyorum ama hepsini yerim diye korkuyorum.

Hashish cim cok tesekkur ederim :KK19:, sayende smiley leri neden koyamadigimi ogrendim.
ben de 500 mesaj 1000 mesaj olunca cikcaklar diye bekliyorum, ne safim yahu. :KK1:

yasasin smiley ler :KK24::KK24::21::21::KK52: cok tatli gorunuyolar :)

canim bu yazdiklarindan ne kadarini yiyebiliyorsun gunde?
2 kasik yulaf kepegi 1 kasik kakao hakkimiz var, bi de sut de 1 bardak olcak, hepsini birden nasil hesapliyorsun.
hem cikolata hem cikolata sosu hem kakaolu kek.

valla hepsi benim de cok cok sevdgm seyler ama nasi dengeliycemi bilmiyorum.
bi kere dukanella yaptim az bi sey, esimle hemen o gun bitirdik hic uzun sureli olmadi.
o zaman 3 gun kilom sabit kaldi, sonra dusmeye basladi.

bi de bugun reglim basladi tatli bi seyler evde olsa super olur..
cikolata yapmayi denemek istiyorum ama hepsini yerim diye korkuyorum.

daha önce ki tatlandırıcım acılık veriyordu. şimdi takita 60 aldım oda bildiğin şeker:44: toptan yaptım ki annem elektrik faturasına laf etmesin:KK1: tiramisu da da malzemeyi bol yapmak zorunda kaldım (muhallebisini) çok fazla labne koymuştum peynir tadı geliyordu. hal böyle olunca hepsini buzluğa attım. gıdım gıdım yersem bi sorun olmaz. uzun süreli ve en acil durumlarda pratiklik olsun diye yaptım. kakao ve nişasta sınırlı izinlilerde var ama hergün tüketmemek gerekiyormuş.

o yüzden minik minik yemeyi planlıyorum. tuzsuzluğa ve abur cuburdan uzak kaldığım için. nefsimi körelttim. bi oturuşta bitirmiyorum:KK49:

X