Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Tarçın serbest mı diye soran arkadaş vardı kim olduğunu hatirlayamadim ama cevap vermek istiyorum..

Tarçın bence serbest :) eğer sınırlıysa bile serbestmis gibi düşün
Cünkü gun içinde 1 tatlı kasigini zaten gecemiyosun:)
Bi ara da ona dadanmistim da ordan biliyorum...

Bu arada su vanilya aroma serum şeklinde olan bir türlü damlatamiyorumm...
Deli oldum..pes ettim..
Burnuma mis gibi koktuguyla kaldı 1 damlacik damlasaydi ya tadına bakcaktim sadece..:KK19:

Canım benim vanilyanın tadı acı malesef ki.. Ben dilime damlattım oradan biliyorum

eLMAYRAAAAAAAAAAAAAAAAAA....

Nesli kuzum an itibariyle ANKARA da. Herkese selamı var...
Medesamda İstanbula indide 5 görüşmesini halletti bileee.

Ana yemek bildiğin ana yemek. Kitapta yazan özel bir şey değil
O kadar az yemişsin ki ana yemek nerede diye nazire yaptımm, laf soktumm kısaca...
Amacımız çok yemek az yeyince inan zararlı çıkıyoruz.

Lakito tokuraaaa
Japon şekerimsin sen
Kitabu okuda kop gell.
SEveriz bir yeni çekirgeleriiiii

WAllan ben uzun zamandır kahve içerim hergün 1 dane.
Gayette iyidir performansınnn
Hele biraz destek verince günde 8 çıktığım gün olduu geçen hafta bilirsiniz....

aa o zaman sorun yok :KK1:bende sandım ki atladığım bir şeyler var gayet doyurucu oluyor bol yoğurt ile canım aç kalmıyorum kalsam bir şey arayışına girerim merak etme zaten:KK9:

havuçlu tarçınlı kek yaptım. hiç havuçlu kek yapmamıştım daha önce, bakalım nasıl olacak. yanına da tarçınlı narçiçekli yeşil çay demlerim. veeee uzun bir aradan sonra bugün callana başlıyorum. birazdan yapacağım callan seansından sonra, keke ve yeşil çay ile ödüllendireceğim kendimi.

Aliyeee kekin tarifini hemen yaz :) alıntı yapmadan atladım gene :))

Callende hangisini yapiyosun..10 günde 10 yaş genclesilen mı

havuçlu tarçınlı kek yaptım. hiç havuçlu kek yapmamıştım daha önce, bakalım nasıl olacak. yanına da tarçınlı narçiçekli yeşil çay demlerim. veeee uzun bir aradan sonra bugün callana başlıyorum. birazdan yapacağım callan seansından sonra, keke ve yeşil çay ile ödüllendireceğim kendimi.

ohoh miss afiyet olsun şimdiden..

Son düzenleme:
Aliyeee kekin tarifini hemen yaz :) alıntı yapmadan atladım gene :))

Callende hangisini yapiyosun..10 günde 10 yaş genclesilen mı

callanın hepsi aynı kuzu. sadece farklı farklı videolar var. hareketler hep aynı hareketler. ben başlangıç videosundan yapıyorum. sonrasında ileri aşamaya da geçerim inşallah.

kek güzel olmuş. ama biraz karbonat tadı baskın olmuş sadece. fazla kaçırmışım karbonatı.

3 küçük yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
6 kaşık kepek
2 kaşık süttozu
1 orta boy havuç
kafama göre tarçın
1 paket kabartmatozu
1/2 pakete yakın karbonat (ben 1 pakete yakın koydum. çok geldi)
4 kaşık takita
azıcık vanilya aroması
azıcık limon aroması

yumurta sarıları ve yoğurdu iyice çırp. sütü ilave et. süttozu, tarçın aromalar kat ve iyice eriyene kadar karıştır. havuzu ince rendeyle rendele. su yunu bırakmadan hemen kat karıştır. kepeği, kabartma tozu ve karbonatı kat karıştır. yumurta aklarını ayrı bir kapta iyice çırp köpük olsun. bunu hamurun üzerine dök ve ezmeden hamura kat. iyice karışınca kalıba dök ve 150 derece fırına at. hazırladıktan sonra dışarda beketme. hemen fırına ver. kapta ya da kalıta bekleyince süttozu dibe çöküyor. çok güzel kabardı. içi ıslak ıslak da kalmadı. baya kek gibi oldu yiyimi de.

aHH BU HAVUÇLU TARÇINLIYA ceviz nasıl yakışır normal insan olsakk :)

ya bende bunu yazacaktım ama dıyetlı ınsanlara ıskence mı yapmıs olurum acaba dıye dusundum ve yazmadım. of of offfff bari güçlendirmede olaydıkta yiyedik beeee:KK31::KK31::KK31:

callanın hepsi aynı kuzu. sadece farklı farklı videolar var. hareketler hep aynı hareketler. ben başlangıç videosundan yapıyorum. sonrasında ileri aşamaya da geçerim inşallah.

kek güzel olmuş. ama biraz karbonat tadı baskın olmuş sadece. fazla kaçırmışım karbonatı.

3 küçük yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
6 kaşık kepek
2 kaşık süttozu
1 orta boy havuç
kafama göre tarçın
1 paket kabartmatozu
1/2 pakete yakın karbonat (ben 1 pakete yakın koydum. çok geldi)
4 kaşık takita
azıcık vanilya aroması
azıcık limon aroması

yumurta sarıları ve yoğurdu iyice çırp. sütü ilave et. süttozu, tarçın aromalar kat ve iyice eriyene kadar karıştır. havuzu ince rendeyle rendele. su yunu bırakmadan hemen kat karıştır. kepeği, kabartma tozu ve karbonatı kat karıştır. yumurta aklarını ayrı bir kapta iyice çırp köpük olsun. bunu hamurun üzerine dök ve ezmeden hamura kat. iyicekarışınca kalıba dök ve 150 derece fırına at. hazırladıktan sonra dışarda beketme. hemen fırına ver. kapta ya da kalıta bekleyince süttozu dibe çöküyor. çok güzel kabardı. içi ıslak ıslak da kalmadı. baya kek gibi oldu yiyimi de.

Çok sağol kuzummm ellerine sağlık..ben bunu haftaya deniyim..
Arsizca yerim hepsini yoksa..:)
Bu mutfak işlerinde iyi cesaret geldi bana..biseyler yapmak ayrı bi keyif afiyetle yemek daha baska bi keyif :)

Akşam "Aliye Keki" ni deneyeceğim...

umarım bende başarılı olurum...

yulaf kepeğini sadece kek olarak tüketebiliyorum da:KK53:

komik misin nesin ya :KK60:
Kihkihkoohh :KK9::KK9:

dely misin nesin sen yaaa:KK16::KK16:

burdamıymış arkadaşların bariiii:118:
:)) Burdaymış işteeee :KK16::KK16:
grouphugg.gif
jealous.gif

Oyyy.. Çot datluu :KK16: :KK54::KK54:

bende aynını yapıyorum daha az malzemeyle daha çok muş gibi oluyo:KK52:
Ben de nesquik gibi süte katıyodum. Ona dadanmıştım bi ara da.

Kızlaaarr... Benim moralim çok bozukk :KK43: Toplantıdan çıktım. Başka bi bölümden biri patrona beni şikayet etti. Hayır olabilir, tamam da.. bi de böyle bilmiş bilmiş: çalışma prensibi şöyle böyleden bahsetmez mii.. Herkes işini hakkını vererek yapmalı falan dedi yaaa :KK43::KK43: Sen kimsin yanii.. Ben de öyle düşünüyorum falan dedim ben de. Ama şimdi patronun yanında da ağız dalaşına girmedim yani. Gözlerim doldu valla yaaa :85: Patron dese tamam.. Ki o da arada fırça atıyor yani. Sonuçta ondan da memnun değilim de, e patrondur diyorum. Ama sen kimsin be adam bana burda çalışma dersi vermeye kalkıyorsun.. Ben de ona bi daha güler yüzlü davranırsam yaaa!! Gerizekalı bilmiş yaaa!! Ühhühüüh :KK43::KK43: Ay nasıl moralim bozuldu ooffff :KK43:( Cuma da benim toplantım var patronla. Ağlamadan derdimi anlatabilirsem söylücem yani, onun yanında bişey demedim ama tavrı çok yanlıştı falan dicem. Ukalalık abidesi!! Bütün günümü, hatta haftamı, hatta ben bunu kafama takacağım için, psikolojimi mahvetti yaaa!!:KK14: Cuma günü bi de patrondan fırça yicem zaten.. Başkalarının yapmadıkları şeyler yüzünden kötü çalışan ben oluyorum iyi mi :KK43:( Ay bi de şimdi bu yazdıklarınız Dukan dışı derlerse, Dukan içine de girmem yani artık ama aaa :KK43: Şurda bişi paylaşıyom.. Zaten mutsuzummm :KK43:

X