Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Herkese iyi akşamlar! :KK16:
Ooof of bu aralar fena duraklamadayım. Özel gün zamanı diye avutmaya çalışıyorum kendimi ama bilmiyorum... Ciddi önlemler almam gerek artık. :44:
O doğadanın özel gün çayını da burdan duymuştum, aldım bugün. Belki söktürür, iyi gelir, deneyeceğim bakalım.

kımse bana gel demedikiii :KK33: bende kımse benı sevmedı heralde dıye dusundum..:KK50:
...

Kuzum, foruma girerken kime sorduk ki, buluşmaya da davet beklemeyip boğanın üzerinde ipekin callan ını izlemeye başlayacaksın :KK9:

Mesela ben gayet pişkin pişkin çaylaklığıma, sessizliğime bakmadan gelebilir miyim dedim geliyorum. :KK1: Sizleri görünce daha bir gaza gelecekmişim, daha bir motive olacakmışım gibi geliyor. :KK16:

Şekersiz portakalli çamlıca gazozu aldım..
Bana kızmak isteyen var mı ?

Bi de dr oetkerin aromalarindan aldım
Vanilya ve limon

acı badem ve ne oldunu anlamadığım bi tane daha vardı da almadım
Ama nerde kullanacagimi bilmiyorum:KK1:

Ben yoğurtçulardanım, yoğurt dayanmıyor pek. :KK14: Birkaç damla yoğurda döküp tatlandırıcıyla yiyorum. Acıbademi de seviyorum, az dökünce güzel oluyor. Acıbademli kek-kurabiye tarifleri de vardı yanlış hatırlamıyorsam, aklımda onlar da var. :KK56: Vanilya aromasını bir defa kekte denedim, gerçekten o aroma kaldı pişirdikten sonra da. Genel olarak seviyorum aromaları. :KK56: Romlu olanı denemedim, içkiyle aram-alakam yok pek. Likörlü çikolata vb. seviyorsan deneyebilirsin.

Arkadaşım dan öğrendim bugün bu tavuk tarifini ve uyguladım çok beğendim.
Belki daha önce yapmışsınızdır ama paylaşmak istedim.

malzemeler
yarım kilo kuşbaşı incik
1 orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
tuz
1 kase yoğurt (tepeleme.hatta ben daha fazla koydum.)
isteğe göre pulbiber

yapılışı:
soğan ve sarımsakları yemeğe doğrar gibi doğruyoruz.
teflon tavaya zeytinyağını ekleyip ısınınca soğan ve sarımsakları atıp kavuruyoruz. bu esnada tuz ve köriyi ilave ediyoruz.(istersek pulbiberi de bu aşamada atın.)
hafif pembeleşince önce biber salçasını atıp şöyle bir çeviriyoruz sonra kuşbaşı tavuklarımızı da ilave ediyoruz ve kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
tavukların piştiğini ve suyunu çektiğini görünce altını kapatıp 2-3 dk bekliyoruz ki azıcık soğusun. kasedeki çırptığımız yoğurdu tavaya döküp şöyle bir karıştırıyoruz. (yoğurdun kesilmemesi için 2-3 dk bekliyoruz. o esnada ben birkaç kez karıştırdım ki soğusun diye.)
yoğurtlu tavuğumuzu tabağa alıp üzerine taze maydanoz ve kişniş doğrayıp afiyetle yiyoruz. (ben sadece maydanoz koydum.)

ben çok beğendim. çünkü sade haşlama tavuk yemekten öğ gelmişti. yoğurtlu da olunca süper oldu.
zaten köri tavuğa çok yakışıyor.
Afiyet olsun :)

şeker ihtiyacım son noktada

ne yapsam ki?

dr oetker light pudingim var onu mu yapayım

yoksa dr oetker in şekersiz sakızlı muhallebisini mi yapayım?

yoksa bana bir önerisi olan var mııııııııııııııııııııııııııııııı

yoğurt+kakao+tatlandırıcı
yoğurt+aroma+tatlandırıcı
yoğurt+demli meyve çayı+tatlandırıcı
Evde varsa süt tozu da ekleyince güzel oluyor
Süt tozu+yumurta akı çırpılıp az buzlukta bekleyince kremamsı bir kıvam alıyor

Liste uzar gider :) Tabii bunlar en basit üşengeçlik tatlıları. :)

yoğurt+kakao+tatlandırıcı
yoğurt+aroma+tatlandırıcı
yoğurt+demli meyve çayı+tatlandırıcı
Evde varsa süt tozu da ekleyince güzel oluyor
Süt tozu+yumurta akı çırpılıp az buzlukta bekleyince kremamsı bir kıvam alıyor

Liste uzar gider :) Tabii bunlar en basit üşengeçlik tatlıları. :)

teşekkür ederim

hemen not ediyorum bunları

meyveli yoğurt için reçel alacağım kızlar, light mı almalı diabetik mi ? migros sanal marketten alıyorum o yüzden içeriğe bakamıyorum..

ikisi de aynı. reçelin yağlısı yağsızı olmaz ki zaten :-) en iyisi seyidoğlu benim kullandıklarım içinde. koska da fena değil. ama tamek sakın alma. berbat...

Matematik öğretmeniyimde amacım seni illa yakalamak değil ya... valla kızdırmak ya da kırmak istememiştim...Hani sen o kadar spor vs uğraşıosun ya çabucak gidiversin kiloların diye uyarayım dedim :KK1:

ya mesedam sen güçlendirmedesin, light krem şanti normalde yasak ama ben arada kullanıyom, çünkü içinden iki tane çıkıyor ve o paketlerden bir tanesi bile bir pasta için fazla geliyor, ben arasına yada üstüne krema olarak kullanıyorum arada.... o pastadan sadece bir dilim yiyorum ben günde, ki

bu o oranların 1/8 i demek, yani bence yiyebilirsin ki bir kilo artışı falanda yapmıyor, zaten dukan amcanın kendi güçlendirmesini yaptığımda kilo vermem devam ediyor...arada böle şeylerle duraklama yaptırmak gerek :KK1:

O aromaları yoğurtlarına katarak meyveli yoğurt yapanlar var, tabi tatlandırıcıyla, keklerin içine tat katmak için kullanan var, artık canın nasıl isterse orda kan....Acı badem ve rom vardı sanırım onlar en acı olanları iyiki almamışsın :KK34: Gazoza gelince eğer portakal aroması varsa sorun yok....

Canım benimm sen uyar yeterkiiii....ben ne kirilirim ne de alinirim :)
Sadece hep de sana suç üstü yakalanıyorum..:))

Herkese iyi akşamlar! :KK16:
Ooof of bu aralar fena duraklamadayım. Özel gün zamanı diye avutmaya çalışıyorum kendimi ama bilmiyorum... Ciddi önlemler almam gerek artık. :44:
O doğadanın özel gün çayını da burdan duymuştum, aldım bugün. Belki söktürür, iyi gelir, deneyeceğim bakalım.

Mesela ben gayet pişkin pişkin çaylaklığıma, sessizliğime bakmadan gelebilir miyim dedim geliyorum. :KK1: Sizleri görünce daha bir gaza gelecekmişim, daha bir motive olacakmışım gibi geliyor. :KK16:

Ben yoğurtçulardanım, yoğurt dayanmıyor pek. :KK14: Birkaç damla yoğurda döküp tatlandırıcıyla yiyorum. Acıbademi de seviyorum, az dökünce güzel oluyor. Acıbademli kek-kurabiye tarifleri de vardı yanlış hatırlamıyorsam, aklımda onlar da var. :KK56: Vanilya aromasını bir defa kekte denedim, gerçekten o aroma kaldı pişirdikten sonra da. Genel olarak seviyorum aromaları. :KK56: Romlu olanı denemedim, içkiyle aram-alakam yok pek. Likörlü çikolata vb. seviyorsan deneyebilirsin.

Aa supermis evet evet kokusu superr vanilyanin...diğer rom olan likör gibi mı yani....bunu bilmiyodum iyi deoldu gerek yok o zaman

Beni tuttuysan zayıflarsın kim bana takıldıysa şuan iğne iplik ben kime takıliyim bende nes ve sana hadi bana Uğur getirin artık başarıyim

bu halindeyken foto çekindin mi??? bak ben öncesi-sonrası yapmak için bulamamıştım geçen sene 93 lük halimi...
şimdi unutmadan çektiriyim eşime

Şekersiz portakalli çamlıca gazozu aldım..
Bana kızmak isteyen var mı ?

Bi de dr oetkerin aromalarindan aldım
Vanilya ve limon

acı badem ve ne oldunu anlamadığım bi tane daha vardı da almadım
Ama nerde kullanacagimi bilmiyorum:KK1:

benim favori aromalarım. kekte kullan, dondurmada kullan, sütlü talılarda kullan...

Arkadaalar sporumu yaptim.30 dakika kosu bandinda yurudum.dukan hareketleri yaptim. Bireaz da plates yaptim.kollar bacaklar karin kaslarim. Cok agriyor. Bu arada medesanin revanisini de yaptim.fakat iki olcu yapip kucuk borcama dokunce sonuc facia oldu. Ici vicik vicik yumurta...iyyyyyyyy
Neyse uzun sure revani yemem artik.bir tatli denemem de faciayla sonuclandi.

Aurica tarifi kim vermisti hatirlayamadim ama kirmizi biberleri peynir doldurup firinladim.esimle kapis kapis yedik. Tarifi veren arkadasa tesekkurler

bende menümü yazıyım size

sabah:1yumurta yarım corba kaşığı yulaf kepeği ve peynirdn oluşan omlet

öğlen:yogurtla yarım kaşık kepek

ikindi:sütlü kahve

akşam:çorba yaptım tavuklu içinede sarımsaklı yoğurt döktüm süper oldu

11,günümde bitti
:KK49::KK49:

DUKAN DİYETİ 1. ATAK GÜNÜM

sabah
1 kk light peynir
1 haşlanmış yumurta

öğlen
0.5 ton balığı yağı süzülmüş suda ısıtılmış
1 haşlanmış yumurta
1 kase yoğurt
1.5 yk yulaf kepeği

ara
frape (şekersiz)

akşam
1.5 haşlanmış baget
1 kase yoğurt

2 litre su

yaşasın az önce geldi süt tozum:KK52:.hemen pasta tarifinin kekini yaptım güzel oldu:KK56: biraz şekeri az geldi aman tek sorun bu olsun ..bu aarada hüner süt tozundaymış bunu anladım ..asıl fiyatını bilmiyorum indirimde 5 tl ye aldım.bu arada elektirik faturası gelmiş ve bir hayyyyli kabarık eşim şaşkın bir ifadeyle sayaçta mı bi sorun var dedi hiç bozuntuya vermedim :KK53: o benim kek ekmek vsss denemelerimin çöpe giten kısmının dışındaki faturaya yansımış kısmıydı oysa..eee günde 3-5 sefer deneeme yaparsam olcağı bu asıl yandığım hepsi çöpü boyladı:KK50:

bütün alkışlar bana gelsin:KK53::KK53::KK53:

44 bedene zar zor düşmüşken, aşık olduğum 40 beden bir elbiseyi aldım:KK53::KK53::KK53:

sırf bu yüzden bile diyete devam ederim herhalde:KK53::KK53::KK53:

hooop diye düşüverirsin, anlamazsın bile emin ol. ben 48-50 bedenlerden geliyorum. ramazan bayramında kotondan 44 beden elbise denemiştim. sığamammıştım içine. dün kotonun 40 bedenine girdim.

hooop diye düşüverirsin, anlamazsın bile emin ol. ben 48-50 bedenlerden geliyorum. ramazan bayramında kotondan 44 beden elbise denemiştim. sığamammıştım içine. dün kotonun 40 bedenine girdim.

bir gün bende görecek miyim 38 beden giydiğimi?

Callene geçiyorum yine geç kaldığım icin pişmanım..
Ama bugun kepek hakkımı fena zorladim..adam 2 kaşık yiyin diyo ben koca pastayi götürdüm :KK17:

Bugünkü menumu de yazayım,

Sabah ipek pastası kocaman 1 dilim ve çay

Öğlen ipek pastası vişneli reçel ve süt

Akşam üzeri sarimsakli yogurtlu tavuk ve uludağ gazozu

Aralarda yesil çay..

Vicdanım hiç rahat degil..pasta 8 kaşık kepekten olusuyo ve ben yarısından fazlasını yedim..
Sınırlı izinlilerde sinir tanimamam da çabası..

1 saat yuruyusumu yaptım..şimdi de callenle günah çıkartiyim

Callene geçiyorum yine geç kaldığım icin pişmanım..
Ama bugun kepek hakkımı fena zorladim..adam 2 kaşık yiyin diyo ben koca pastayi götürdüm :KK17:

Bugünkü menumu de yazayım,

Sabah ipek pastası kocaman 1 dilim ve çay

Öğlen ipek pastası vişneli reçel ve süt

Akşam üzeri sarimsakli yogurtlu tavuk ve uludağ gazozu

Aralarda yesil çay..

Vicdanım hiç rahat degil..pasta 8 kaşık kepekten olusuyo ve ben yarısından fazlasını yedim..
Sınırlı izinlilerde sinir tanimamam da çabası..

1 saat yuruyusumu yaptım..şimdi de callenle günah çıkartiyim

ben sırf bu yüzden öyle kek falan pek yapmıyorum. fazlasıyla güzel oluyor kekler ve hemen mideye iniyor. hep günlük hakkımdan fazlasını yiyorum. çok canım isterse yapıyorum ancak. onun dışında canım tatlı isterse süzme yoğurt, tatlandırıcı ve limon-vanilya aroması hoooop buzluğa. sınırlı izinliler duraklama yapıyor bende...

X