- 16 Ocak 2011
- 1.188
- 488
Bazı besinlere karşı daha hassas olabiliyormuşuz, mesela bazı insanlar süt ürünlerini daha zor sindirebilirmiş, veya glutene karşı hassasiyetin olabilir (çölyak hastalığı değil de hazımsızlık, başlangıç olarak), vs... Bu tür hassasiyetlerin kilo alımında da etkili olduğuna inanılıyor, hem de o besinlerden daha az tüketirsen veya hiç almazsan daha sağlıklı olurmuşsun. Ben de fırsat sitelerinde görüyorum merak da ettim ama bir yandan testi yapsam, domatese karşı hassassın yeme dese ben yemeyecek miyim? Yiyeceğim. :44:
Kan alıp mı bakıyorlar o kısımlarını bilemiyorum, bizleri bilgilendirirsin her zaman olduğu gibi. :)
Gıda intoleransını yaptırdım. ingiltereye gönderilen esas olanmış.. Sonuç hemen hemen herkese çıktığı gibi bana da maya , domates olarak geri döndü. maya demek yoğrut, peynir, içinde maya olan her türlü ekmek poğaça, sirke, şarap, bira...... gibi gibi. uzayıp gidiyor.. zayıflama için düşünülüyorsa sonuç sınıfta kaldı bende. tam 1 ay birebir uydum. evde mayasız ekmek bile yaptım. sonuç koca bir 0. ama tabi metabolik olarak hızlanma yavaşlama mide yanması gaz problemleri filan gibi bir durum için yaptırılacaksa olabilir. şirkette 3 kişi aynı anda yaptırdık. hepimizde maya sabit diğerleri değişkenlik gösterdi. yine de karar sizin...
merak iste, bir gidip bakayim. gida intoleransinin farkli firmalar yapiyormus. bir firmaya yaptiranlarda genel olarak ayni gidalara karsi intolerans gorunuyormus. Bir de daha onceki gun yedigin gidaya intolerans cikiyormus.
Valla bana et intoleransi cikarsa, aynen yemeye devam ederim. Gerci bazi yerlerde de diyete baslamadan once mutlaka onerilir diyor. internet bilgi kirliligi dolu oldugundan, kendin denemeden pek bilemiyosun faydali olup olmadigini. Bi de plasebo etkileri de oluyor:)