Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

anlatsam roman olur :) 14 aylık evliliğimin ilk 7,5 ayı ilişki problemleri yüzünden burnumdan geldi. sonra birde bebek kimse bilmiyorki ne acılar yaşadığımı herkes soruyorr eee ne zaman yapacaksın? korunuyorum diyorum ama olmuyor diyemiyorum.

uzulme ben annemler evlendikten 12 sene sonra olmusum. allah cok isteyince bir sekilde veriyor. sen sabirla bekle. kendini cok harap etmeden. cunku annemlere senin bebegin olmaz falan demisler. bir de eski zaman herkesin ustunde daha bir baski var.

mrb kızlar üniversiteye başladım perişanım.okuldaki hiçbir şey uygun değil.tavuk döner de yok evden kepekten yaptığım bir şeyler götürüyorum.öğlen et türü bir şey yiyemiyorum.duraklamaya sebep olur mu?

duraklamaya sebep olur mu bilemiyorum ama şöyle bi önerim olsun benim :)
dukanyemektariflerimde çok güzel bi mikrodalga ekmeği tarifi var. ismine aldırış etmeyin normal fırında da pişebiliyor ki ben bugün yaptım tadı beklediğimden iyiydi. borcama falan da yapışmıyor hiç gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz hatta foto koyiim de bakın :) $DSCF2216.jpg

işte bu ekmeği yaptıktan sonra arasına hamburger köftesi büyüklüğünde ister kırmızı etten ister tavuk etinden köfte yapıp arasına koyabilirsiniz. ben böyle üçgenimsi kestim ama hamburger büyüklüğünde bi kaseyle kalıp çıkarır gibi yapabilrsiniz pişirdikten sonra, hem hamburgerimsi olur böylece görenler de hamburger yiyosunuz zanneder :KK76: hangi evredesiniz bilmiyorum ama arasına domates marul falan da koyarsanız enfes olucaktır tadı :KK53: ama yulaf kepeğinie göre ayarlayın dilimleri yaparsanız, kaş yaparken göz çıkarmayalım di mi :KK8:
tabi arkadaşlardan duraklama olmaz diyen olursa hiç uğraşmayın ders bitip de eve gelince yersiniz bol bol protein derim ben :KK6:

duraklamaya sebep olur mu bilemiyorum ama şöyle bi önerim olsun benim :)
dukanyemektariflerimde çok güzel bi mikrodalga ekmeği tarifi var. ismine aldırış etmeyin normal fırında da pişebiliyor ki ben bugün yaptım tadı beklediğimden iyiydi. borcama falan da yapışmıyor hiç gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz hatta foto koyiim de bakın :)Eki Görüntüle 534351

işte bu ekmeği yaptıktan sonra arasına hamburger köftesi büyüklüğünde ister kırmızı etten ister tavuk etinden köfte yapıp arasına koyabilirsiniz. ben böyle üçgenimsi kestim ama hamburger büyüklüğünde bi kaseyle kalıp çıkarır gibi yapabilrsiniz pişirdikten sonra, hem hamburgerimsi olur böylece görenler de hamburger yiyosunuz zanneder :KK76: hangi evredesiniz bilmiyorum ama arasına domates marul falan da koyarsanız enfes olucaktır tadı :KK53: ama yulaf kepeğinie göre ayarlayın dilimleri yaparsanız, kaş yaparken göz çıkarmayalım di mi :KK8:
tabi arkadaşlardan duraklama olmaz diyen olursa hiç uğraşmayın ders bitip de eve gelince yersiniz bol bol protein derim ben :KK6:

teşekkür ederim deneyeceğim bu tarifide fikri de.seyir evresindeyim ayın 24 üne 1.ayımı bitiriyorum inş

Fotoğrafçılık ve kameramanlııkkkk :KK52: ben onu seçiyorum :p Sen ne seçiyosun bilmem hihiih :KK1: İnşallah istediğin yönde döner canım..

Ah canıımm.. Allah isteyen herkese hayırlısı ile nasip etsin inşallah.. Ben de bebeklere ölürüm biterim yanii.. Henüz zamanı değil, ama zamanı gelir de olmazsa diye düşünüp bile üzülüyorum kimi zaman.. Kimbilir sen nasılsın.. İnşallah tez vakitte Allah yavrunuza kavuşturur sizi.. Sorun da yokmuş hem.. Böyle çok örnekler var.. Stres çok etkiliyor sen benden iyi biliyorsundur. Bi rahatlasanız şöyleee... Minik bi aşk kuşunuz olacak inşallaaahhhh!!!! :KK16::KK16:

İyi akşamlar kızlar... Sevgili patronum beni uyuz etti.. Ben artık böyle uyuz uyuz geçiririm bi kaç zaman.. sizlere mutlu akşamlar, mutlu günler olsuunnn... :nazar:

amin canım.çok duygusal çok stresli çok evhamlı ...bi insanım.bende sebebini buna bağlıyorum.kafaya takmayayım diyorum ama engelleyemiyorum.önceden kk yı açınca gebelik bölümünde dolaşırdım moralim bozulurdu, şimdi girmiyorum bile.direk diyet ve spora giriyorum.sizler bana iyi geldiniz.

bende çoook zayıf olmak istiyorummm çoookkk :))))

anlatsam roman olur :) 14 aylık evliliğimin ilk 7,5 ayı ilişki problemleri yüzünden burnumdan geldi. sonra birde bebek kimse bilmiyorki ne acılar yaşadığımı herkes soruyorr eee ne zaman yapacaksın? korunuyorum diyorum ama olmuyor diyemiyorum.

ah ah sorma herkes üstüne vazife olmayan şeylere burnunu sokmayı çok seviyor.oysa bizi nekadar yaraladıklarını bilmiyorlar.

Bugün resmen 30. günümü tamamlıyorum, şaka maka 1 ay olmuş. İnişli çıkışlı küsüratları göz ardı edersem eğer, yaklaşık 6 kiloluk bir kaybım olmuş. Aynen devam... Eve geldim, geldiğim gibi mutfağa dalıp ertesi gün için kreplerimi hazırladım. Güveç kaplarım da fırında, ıspanak, patlıcan, domates, peyniri karıştırıp fırınladım. Az önce de üstlerine yoğurt-yumurta ile kabuk kondurdum. Fırında kendilerine geliyorlar. :KK56:

...
hadi bakalım hayırlısı canım.hiç ümidi olmayan herkes burda inanılmaz kilolar verdi,burdan ayrılma,disiplinli ol.
bak aramızda ekim34 var kendisi de tiroid hastası ama şu an 36 beden giyer hale geldi tam çıtır oldu,sen de olursun inşallah:KK16:

Hem de tiroidi de mi vardı, geçmiş olsun ve iki kat helal olsun ona. Ben de kendimden utanayım tiroit yok birşey yok, yemiş yemiş almışım resmen. :KK50:

mrb kızlar üniversiteye başladım perişanım.okuldaki hiçbir şey uygun değil.tavuk döner de yok evden kepekten yaptığım bir şeyler götürüyorum.öğlen et türü bir şey yiyemiyorum.duraklamaya sebep olur mu?

Beslenme çantası hazırlayıp götürüyorum ben. :KK1: Plastik saklama kaplarından aldım, bazen normal kaseye koyup üstünü streçle vb. kapatıyorum. Sonra kantinde açıp yiyorum.
Yulaf hakkımla krepçikler pişirip arasında light peynir, yağı uygun hindi füme koyup yiyebiliyorum. Gene yulafı lor, maydonoz, sütle falan karıştırıp ufak kekçikler yapıyorum onları alabiliyorum. Yağı uygun tavuk döner buldum onu götüreceğim ileriki günlerde. Tonbalık her zaman kurtarıcı. Marketlerde et-süt reyonlarında gariban kediler gibi dört dönüyorum kafamda "nerede indirim varmış, yağı kaçmış, gramajı uygun mu, kazık mı yiyorum, bunu neyle nasıl yerim??" gibi sorularla...
Light ayran, maden suyu, kola zero (veya pepsi max sanırım şekersiz yazıyordu üstünde) doymadığım zamanlar kurtarıcım oluyor.
Sebze günlerinde sebzeli ciğer sote, fırında patlıcan, salata gibi şeyleri kasede veya kapta götürüyorum. Üstlerine peynir döküp götürdüğüm oluyor. Ufak kutu light yoğurtlardan da alabilirsin. Güveç kabına karışık birşeyler atıp pişirip gene kapta götürüyorum.
Şu an için aklıma gelenler bunlar... :) Evet kantinde açıp yemek belki komik gelebilir bazı insanlara veya götürmeye üşenilebilir. Ama bunun işe yaradığını görüyorum, o yüzden umursamadan kabımı da taşıyorum orda burda açıp yiyorum da. :KK24:

mrb,ben aylardır dukan diyetine canı çekip,kitabını okuyup hala diyete başlayamayan biryimm:KK43:yulaf kepeğini aalamadım bir türlü,ama şimdi netten alcamm mecburen,yaşadığım yerde büüüyk marketler yokk..herekse az kalorili az yağlı günler...

sayıya alamadıklarım sıradalar :KK66:)
Eki Görüntüle 533952

neslicim bir baktim ki aaa ben de varim :)

cok mutlu oldum

dukancilar, "super kizlar"siniz hepiniz :))
cok yazamasam da takip ediyorum hepinizi.

Hep dusungumu bir seyi su an belirtmek istiyorum:
kk da bu kadar egitim kultur geyik potansiyeli yuksek bir grup daha da ben gormedim. Dukan da var bir keramet :)

bu arada-
5 ay harfi harfine uyguladigim dukana azicik saglikli yag karistirayim dedim, ve findik ceviz yedim, balon patlar dedigi gercekmis meger, hemen tartida 2 kg arttim. Simdi bir kac gun atak yumruk bir seyler yapiyorum. 10 kasima kadar da tartilmayacagim ve diyeti harfi harfine uygulayacagim. 10 kasimda yazarim sonucu :)

herkese kolayliklar diliyorum.

Kızlar,

Size 36 beden pantolonumu anlatmıştım hatırlarsanız hayatımda ilk defa 36 giymiştim. İkincisini de geçen haftasonu aldım. Açılışta giymek üzere bir takım almam gerekiyordu gittim gezdim baktım, bedenimi sordular korkarak 38 dedim :44:bayan baktı ve siz 36 bedensiniz dedi. 36 beden etek ceketi giydim ve tam oldu.:KK9::KK9: İnanamadım bu benim 2. 36 beden olayım, şoklardayım. :emir_bebek::emir_bebek:

Diyetten vazgeçeceklere, kaçamak yapmak üzere olanlara ya da iradesi zayıflayanlara duyurulur. :KK34:

ekim,

harikasin. Tebrik ederim. Basarilarinin devamini ve kilonu korumani diliyorum.

Duygulandirdi beni mesajin.

ben hic 38 bile giymedim. Ortaokulda 40 ti, lisede 42 44 oldu. Universite 46 48! Yuksek lisansta uctum 54! Su an 46 ya geri dondum ve bundan dahi cok mutluyum.

Ama gecen sene simdi giydigim 46 bedenleri elime aldigimda asla icine giremeyecegimi dusunmstum. Simdi de elimde en kucuk 42 40 falan var, asla girilemeyecek kadar kucuk gibiler.

Ama olacak onlar bana, iste suraya yaziyorum.

E tabii ki, 70 kilomu verdikten sonra :KK70: fb a resim koyucam kizlar!! O zamana 38 bedenim bile olur hem :)

ru-sheim yulaf kepeği siparişimi vermiş bulunmaktayım,haftaya p.tesi inş.. başlıycamm,ay çok heyecenalıyımmmmmm...

Tiyatro'da oksuruk tuttu, oksuruk icin pastil almak zorunda kaldim. hala bakmaya korkuyorum, onun icinde seker vardir ya.

kızlar salgam içen varmış sanırım şalgam yasak ödem yapar dikkat :KK45:

bu arada hepinize tesekkrlerr

kuzum, "kullanıcı kontrol paneli"ne git, sol sütunun en altında "eklentiler" var.. ordan bu resmi tıkla ve kaldır..

alıntılardakiler de dahil gidecektir :KK66:

canım buldumda orayı fotoya fln tıklıyorum kaldır yazmıyor bulamadım :KK25::KK25:

kuzum, "kullanıcı kontrol paneli"ne git, sol sütunun en altında "eklentiler" var.. ordan bu resmi tıkla ve kaldır..

alıntılardakiler de dahil gidecektir :KK66:

canım buldumda orayı fotoya fln tıklıyorum kaldır yazmıyor bulamadım :KK25::KK25:

sayıya alamadıklarım sıradalar :KK66:)
Eki Görüntüle 533952

hohoyttt süper olmus bu be..:KK9::KK9::KK9: devamini da bekliyoruz..:KK34:

bende de öyle bu aralar. tartıyla aramız bozuk. protein günü 69.1 sebze günü 69.3. dönüp dönüp aynı yerde duruyoruz.

Canim ben bi regl olsaydim o zaman anlayacagim neden bu artilar ya gercekten icimde doymak bilmeyen bi öküz var komsuma diyorum keselim kurbanda..:KK9::KK9::KK9:

ah ah o üzüntü nedir iyi bilirim tv de dogum sahnesi görünce bile aglamaktan ölüyorum.bugün haberlerde gördüm bi aile 7 aylık bebeklerini boğarak öldürmüş ben yine ağla ağla öldüm.rabbim böyle kötü insanlara bile evlat veriyor oysa pamuklar içinde büyütecek,başının tacı yapacak ,gözünden bile sakınacak bizlere nasip etmiyor.vardır rabbiminde bi bildiği buda bizim sınavımız herhalde.
biz 2 senedir uğraşıyoruz ikimizde de hiç bir sorun yok.yapılmadık test kalmadı,gayet sağlıklıyız ama olmuyor.
aşılama tüp bebek bunlar için kendimi hazır hissetmiyorum.bu süreç,etraftakilerin baskıları çok yıpratıcı.
bende kendime 3 ay daha süre verdim.bundan önce belki hamileyimdir deyip hiç bi hareket yapmayıp yiyip içip yattım.bu yüzden kilo aldım.ama bu 3 aylık süreçte dukanımı yapıp yürüyüşümü yapıp kendi haline bırakacağım.
hayırlısı olsun demekten başka bişey gelmiyor elimden.ama içimdeki acı okadar büyük ki anlatmaya kelimeler yetmez.
siz anneler evlatlarınızın kıymetıni bilin.onlar alllahın size verdiği eşsiz hediyeler.

neyse başınızı ağrıttım.arkadaşım senin daha 3-4 ay olmuş 1 yıl olmadan kısır olunmuyor.daha üzülmen için çok çok çok erken.ama yinede içinin rahat olması için 3.gün ve 21.gün testlerini yaptır.tabi eşinde yaptırsın.
hayırlısı olsun.

Allah en kisa zamanda senin ve tüm bebek isteyenlerin kucagini doldursun insallah..:KK54:

X