Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Ekim geçmiş doğum günün kutlu olsun :)

-

Hepinize iyi akşamlar, yumurta tüketimine dikkat edin aman. "Saldım çayıra Mevlam kayıra." yolu ile oburluk hastalığının karışımı bir şekilde ilerliyordum birkaç gündür. Bugün yumurta olayını iyice abartmışım sanırım, kabardım ve kaşınıyorum. Alerjikmiş internetten okuduğuma göre. Beslenmemi iyice düzenleyeceğim artık. "Sadece izinlilerden yiyorum kaçamak yapmıyorum." da birşey ifade etmiyor, daha az yemem gerek.

Yemekten beklediğim psikolojik destek ve rahatlamayı duadan, harfleri öğrenip okumaktan beklesem adam olurdum herhalde bu zamana kadar. :KK50:

-

Hepinize iyi akşamlar, yumurta tüketimine dikkat edin aman. "Saldım çayıra Mevlam kayıra." yolu ile oburluk hastalığının karışımı bir şekilde ilerliyordum birkaç gündür. Bugün yumurta olayını iyice abartmışım sanırım, kabardım ve kaşınıyorum. Alerjikmiş internetten okuduğuma göre. Beslenmemi iyice düzenleyeceğim artık. "Sadece izinlilerden yiyorum kaçamak yapmıyorum." da birşey ifade etmiyor, daha az yemem gerek.

Yemekten beklediğim psikolojik destek ve rahatlamayı duadan, harfleri öğrenip okumaktan beklesem adam olurdum herhalde bu zamana kadar. :KK50:
yuruyus yapsan az yıcene :KK70: az yemektense yuruyus daha kolay:KK70: şaka bı tarafa ıkı yumurta ıyıdır

-

bendede var o kabarıklar
ama 2 tanecik omuzumda mercimek tanesi büyüklüğünde ve yanmş su toplamş gibi kırmızı acaipde kaşınıyor
sürekli çıkıp geri sönüyor ama ve hep aynı yerde çıkıyor
ben onu boşverdimdee
benim acaip saçım dökülüyor sizdede varmı
bir doktoramı gitsem saç analizi felanmı yaptırsam moralim çok bozuk yaaa:KK43:

bendede var o kabarıklar
ama 2 tanecik omuzumda mercimek tanesi büyüklüğünde ve yanmş su toplamş gibi kırmızı acaipde kaşınıyor
ben onu boşverdimdee

diyetten olabiliyor. benim 1 yılıdan sonra başladı yeni yeni. vitamin eksikliği sebep olabilir. vitamin almaya başla istersen. bir de maden suyu da iyi geliyormuş. (soda değil ama maden suyu)

yuruyus yapsan az yıcene :KK70: az yemektense yuruyus daha kolay:KK70: şaka bı tarafa ıkı yumurta ıyıdır

Spora da başladım haftada 3 gün en azından gitmeye çalışıyorum, diğer günler de normal yürüyüş-kondisyon bisikleti karışımı. Az yemekten kastım normal yiyiverip doymak, benim bazen gözüm doymuyor. :KK43: Kendimi israfçı kötü bir insan gibi hissediyorum, bir tarafta aç insanlar bir tarafta gereksiz tıkınan ben. Ayıp geliyor işte.

bendede var o kabarıklar
ben onu boşverdimdee

Evet evet işte o lekelerin aynısı çıktı bugün. :) Saçım daha önce döküldüğü kadar dökülüyordu başta, sonradan daha bir iyileşti. Yediğim ciğerlerdeki biotin maddesine bağladım acaba o mu iyi geliyor diye.

günaaaydııınn!!

5 gün ara vermiştim diyete.. çok hastaydım malumunuz..kuzum da hastaydı.. "mecalsiz anne" olamayacağından kelli yaptım işte öyle bir tercih.. Şimdi sıkı durun.. arkadaş gün başına nerdeyse bir kilo almış görünüyorum!!! Burdan yola çıkarak özellikle de yeni başlayanlara ibret dökümü yapayım:

• 86 kiloyla ilk başladığımda 6 günlük atakta 4 küsür kilo vererek başladım ve 6 haftada toplam 11 kilo bitmişti..

• sonra ihtiyarların gazına gelip güçlendirmeye geçeyim dedim fakat tatildeydim, kitap yanımda değildi, az yiyeyim bari dedim... hooppp hemen 2-3 kilo alıverdim
  • çok çabuk toparladım hemen birkaç gün atakla yeniden başladım ama eskisi gibi hızla düşemedim kiloları..ağır aksak devam ederken eltim doğum yaptı, ben baktım..dolayısıyla tam 5 hafta yine ara verdim.. yaklaşık 4-5 kilo almış görünüyordum, eltimi yolculadık ve yine birkaç günlük atakla toparladım direksiyonu.
  • çok hastayım diye çarşamba akşamı bozdum diyeti, bugün 4 kilo fazla görünüyorum ibrede..
Özetle söylemek gerekirse, HİÇ DİYET YAPMAYAN BİRİ daha KOLAY kilo veriyormuş
Diyette palazlandıkça, vücut direnci de yükseliyormuş..
Dukan balon benzetmesiyle birlikte, dibi delik kayık gibi bir benzetme de yapabilirmiş..zira yavaş yavaş batmak da mümkün bu diyette!!

Ben "tamamen iyileşmeden" başlar mıyım bilemiyorum çünkü vücudu şamar oğlanına çevirmişim farketmeden.. ardında durabileceğim, pürüzsüz planlar yapmalıyım zira:KK43:
neyse öyle kafamıza göre (bazen de mecburiyetten) yaptığımız dukan günahlarından ve ardına sığındığımız dukan tövbelerinden hayır gelmiyor kuzular..
Tüm bunların sonucunda benim dukan'a saygım arttı ama yine de şu güzide türküyü ona uyarlamadan geçemeyeceğimmm :)

:KK24:KÖROlağasın Dukaaan DUKii Dukannn DuKiiii Dukaaaaaaan Dukiğiğiğiiii diyeğeetiinn çaRptıııı Biİİziiii!!:KK53:
Öpüyom la hepinizi:KK76:

palyancomu kacti senin icine ya...:KK9::KK9::KK9::KK9: iki gündür somurtan ben bastim kahkahayi sagolasin..ama pes etme canim mantilar bile yaptin sen tam iyilesince son gaz devam edersin..:KK34:

diyetten olabiliyor. benim 1 yılıdan sonra başladı yeni yeni. vitamin eksikliği sebep olabilir. vitamin almaya başla istersen. bir de maden suyu da iyi geliyormuş. (soda değil ama maden suyu)
maden suyumu şu beypazarı felan maden suyu değilmi ben onun sadesini içiyormda sürekli içmiyordum eğer işe yarııcaksa sürekli içerim yaneee
ben en iyisi çarşamba günü bir doktora gideyim saçlarımı bir göstereyim:KK43:((
Spora da başladım haftada 3 gün en azından gitmeye çalışıyorum, diğer günler de normal yürüyüş-kondisyon bisikleti karışımı. Az yemekten kastım normal yiyiverip doymak, benim bazen gözüm doymuyor. :KK43: Kendimi israfçı kötü bir insan gibi hissediyorum, bir tarafta aç insanlar bir tarafta gereksiz tıkınan ben. Ayıp geliyor işte.

Evet evet işte o lekelerin aynısı çıktı bugün. :) Saçım daha önce döküldüğü kadar dökülüyordu başta, sonradan daha bir iyileşti. Yediğim ciğerlerdeki biotin maddesine bağladım acaba o mu iyi geliyor diye.

ciger iyi geliyorsa bende yerim ozaman 2 3 güne bir
vallahi tam zayflamaya başlamışken böyle sorunlar olunca insan diyeti brakası geliyor
moral sfr yani

Kizlar siz salgam iciyorum deyince hemen dolaba kostum doganayin salgam suyu vardi yagi,şekeri,karbonhidrati 0 olunca bana masum geldi ve dayanamayip 2 bardak ictim damagim senlendi.sizce her gun icsem bir sey olur mu?
Normalde yemegin yaninda uludagin sekersiz limonatasini iciyorum ama salgam daha lezzetli.

Şalgam bende bir ara içeyim demiştim ama yasak demişlerdi, izin verilenler listesinde olduğuna göre arada içmenin zararı yok :KK1: sadece ertesi gün muhtemelen su tuttuğumuz için + görürüz, ee olsun o kadar :KK34:

bendede var o kabarıklar
ben onu boşverdimdee

Saç dökülmesi bu dieti yapan hemen hemen herkeste görülen bir şey, vitamin desteği almalısınız, b12 ve çinko alıyorum ben, biraz daha azaldı gibi, asıl dökülme güçlendirmede oluyor bende....Face de de vitaminler acıktırdığı için gece alın denmiş, çok mantıklı geldi bana...

Bu arada kızlar kaç gündür kısır diye ölüyordum sonunda karnıbahar almış annem pazardan ben de kısır yaptım nihayetinde :KK37: Burada karnıbahar manavlara gelmiyorda biraz zor oldu bulmak
$Fotoğraf076.jpg

Neyse tadından bahsedeyim, öncelikle karnıbaharı sevmeyen biri olarak bende yüksek bir not alarak sınıfı geçti:KK1: böyle bol yağlı önceki kısırları aramayın tabiki ama kısır isteğinizi köreltiyor, evdeki herkese tattırdım kimse karnıbahar olduğunu anlamadı :KK34: alternatif olarak deneyin derim tek sorunu gaz yapması, 2 tabak yedim karnım davul gibi :KK1:

Bu hafta hiç kaçamak yapmadım, perşembe gününden itibarende güçlendirmeye devam edeceğim...Kendimi bir gün mutfağa atıyorum...Dukan usulü kek, poğaça, ekmek,muhammara(deneyim derim sabah kahvaltıları için güzel alternatif), dukenella...Hepsini haftalık hazırlıyorum, haliyle kaçamağa fırsat vermiyorum :KK34:

merhaba kızlar. bu dukan diyeti nasııl bir diyet zararı var mıdır en fazla kaç kilo verilir bana yardımcı olur musunuz rica etsem her yerde adı geçiyo ama ögrenemedim :KK31::KK31::KK31:

arkadaşlar bu kullanılan tatlandırıcılar nereden alınıyor ve nasıl kullanılıyor acaba ve atak döneminde kullanılabilirmi bilenler cevap verirse çok sevinirim

Sabah daha gün ışımadan günaydın diyorum sizlere, günümüz güzel geçsin bugün :) bizim bu sene böyle, gün erken başlıyor. Yumurtalar haşlanırken daldım ben de fırsat bu fırsat.

Kızlar ben güçlendirmenin 2. Yarısına geçeyim derken bodoslama daldım aniden, tiroid ilacımı aksattım yoğunluktan onu kontrol ettirip dikiş tutturmalıyım kaldığım yerden, 15 kasım da korumaya geçerim tam anlamıyla inşallah. Kiloma gelince hala 55,6. Sevdim ben bu rakamı, küsuratsız 15 kilo demek:))

gününüz güzel bol eksili olsun, öpüyorum sizi uykunuzda, gıdıklanıp öbür yanınıza dönüm bakayım hadi kuzucuklar:) :KK19:

ekiiiiim dogum gunun kutlu olsun..nıce mutlu,saglıklı, ve ince bedenli yıllara:KK70:

-

nice senelere ekimmm doğum günün kutlu olsun

Saglik dolu nice nice mutlu yillara canimcim :KK54:

EKİMMMMM doğum günün kutlu olsun bu arada, nice mutlu yaşlara

çook teşekkür ederim kızlar, inşallah seneye de burada hepimiz daha çıtır olarak yine kutlarız.

İyi kî varsınız. :KK16:

Canımmm, yasena yazmasa kaçırmışım, sen de levincik de hasta olmuş, geçmiş olsun kuzum.

Kendinize iyi bakın bitanem.

Okurken kahkaha attım sabahın seherinde, dilime doladın suzan suzi diye dolaşıyorum evde:))
tatlı şey, çok yaşa, hep gül emi, bizi de güldür.

Seni seviyorum güldürükçü :)) :KK19: (oğlum komik yerine hep böyle derdi küçükken, sanki bu daha kolay gibi)

Günaydın kızlarrr, güzel bir hafta olsun herkeslere :KK55:
Bitti tatil geldim soğuk, gri Ankara'ya... Tatilin kötüsü olmaz herşey çok güzeldi ama ben diyet konusunda sekteye uğradım:KK30:
tartılmıyorum perşembeyi bekliyorum, dünde dışarıdaydım ve anlamsız kaçamaklarım oldu bugün yine yeniden dedim kendime :KK50:

Zaman buldukça geçmişi okuyorum şimdide :KK31:

X