Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

konumuzla alakasız ama ben yınede sızlerle paylasmak ıstıyorum. fotoğrafçılık kursuna yazıldım:KK12::KK12:

dukan sonrası fotolarda dahil, doğum, düğün, mutlu her anınızın fotoları benden:KK34:

:KK9::KK9::KK9::KK9:

Çok güzel bir hobi, stresini yok eder, en önemlisi de kuzucuğunun her anını görüntülemek de muhteşem olur.:KK19:
Önce dukan buluşmasını ölümsüzleştirirsin inşallah :)

grouphugg.gif

İlk pozumuzu da verdik bak :))

herzamankı gıbı bugunde agzından bal akıyor heee..Perşembe 89,5 görürüm inaşşalhata sevincim kat be kat artar.. planların bu sekılde ıse bencede yumurugunu haftaya yapman en iyisi.. kız maç uguruna dıyetı heba etme dıkkat et haa..:KK20:

heyyyyy çıldırdın mı kuzummm,ben ne uğurlarda tek kaçamak bile yapmamışım,maç için mi yapacağım pehhhEn Büyük TÜRKİYE
sadece dışarda yiyeceğim için sebze protein yapayım bari dedim yanına da rom aromalı kolam ve cimbomumun golleri,değmeyin keyfime :emir_bebek:

senin menü baya kalabalıkmış valla kekler poçalar :KK1:
ben bugün başladım dukana dün testini yaptım 2 gün atak süresi verdi bana bakaım bgn ilk günüm kahvaltımı yaptım açlık da yok şimdilik

sol yanımda kitap kucağımda da bilgisayarım var canım zaten dün bi panik oldum ya bulamazsam yulaf kepeğini diye bugüne kadar ihtiyaç olmadığı için marketlere bakmak aklıma gelmemişti ama hemen buldum :KK76::KK76:
şimdi tariflere falan bakıyorum alternatif ne yapabilirim diye

tarif verdim ya canım,sen de yap işte onlardan çok kolay 5 dakikada yaparsın :KK56:

Baktim armada da varmis en yakin bize orasi gibi. ama ta cumaya gidebilirim. o zamana kadar kalsa bari.

Evet en saglikli yemek balik haklisin. izgara olcak. buharda bugulama olcak. guzel yemek.

kalmasa bile ben başka yerden de almıştım 11.75 tl idi yani herhalukarda splendadan ucuz :KK34:
ben de palamutu ortadan ikiye fileto yaptırmıştım.yağlı kağıtlı fırın tepsisiyle fırınladım en fazla 10 dakika,ohh mis gibi yedim:KK56:
kızlar bu arada dün tv'de bir aşçı tarif verdi çok basit hemen söyliiim size de;palamut fileto yine.borcam gibi bişeyin altına soğanları döşeyip üstüne palamut üstüne 8 dilim domates,isterseniz sarımsak defne yaprağı ekleyip üstüne alüminyum folyoyla kapatıp 12 dk fırınlıyorsunuz,ohh mis afiyet olsun :KK56:

ne güzel indirime girmiş. istanbulda kipa var mı acep? ben de bakayım. takitanın kalorisi konusunda eminsin di mi?

olmam mı yawww,ikisi de vardı evde alıp karşılaştırdım çok az bir farkla takita daha az kalorili :KK34:

68'li rakamlara geçtim bu sabah itibariyle. :-)))))

tebrik ederim canım seni yaaaa,azmin sonu :KK9:

öğlen hernekadar ikisini bir arada yeme deselerde balık ve bır kase yoğurt yedım...:104: balıkta cok güzeldi mmm..

bişey olmaz kuzum yaaaa,balık tazeyse sorun yok.ben balığın yanında yoğurtlı mezeler falan yiyiyorum hiç bişey olmuyor.hem öyle olsa zehirlenene yoğurt yedirmezlerdi :KK9:

konumuzla alakasız ama ben yınede sızlerle paylasmak ıstıyorum. fotoğrafçılık kursuna yazıldım:KK12::KK12:

dukan sonrası fotolarda dahil, doğum, düğün, mutlu her anınızın fotoları benden:KK34:

ayyy birgün kısmet olursa eğer doğum fotoğrafçısı çoook istiyorum bennn :emir_bebek:

9-10 aydan beri devam ediyorum düzenli olarak. az yolum kaldı çokı şükür. senin kilo, boy kaç? testi yaptın mı>? kaç kilo vermen gerek?

yapmadım ama 60 a düşmek istiyorum maşallah 10ay nasıl geçti yoruldunmu ben bugün başladım şimdiden yoruldum kendimi oruçlu gibi hissediyorum sizlerkadar tecrübeli değilim neyi nasıl yemem gerektiğini bilmiyorum bugün bi poğaça tarifi aldım arkadaş yazmış saolsun ama benim ilk günüm ben nezaman yapıp yiyebilirim bi arkadaşta pudik yapmıştı ben bunlara atak evresini geçirdikten sonramı yemeliyim meyveliyoğurt yiyormuş biarkadaşta be yiyebilirmiyim ayyy çok sordum galiba :26:

hanımlar sizler atak evresinde yulaf kepeğini nasıl tükettiniz bilgi verirseniz sevinirim ben bugün yemedim ve nasıl yemem gerektiğini bilmiyorum

dün sormuştum ama kimse görmedi galiba :)
tickerımı ben kendim yaptım.
değiştirmek için sayfaya gidiyorum, pin giriyorum ama değiştirme ekranı açılmıyor.
baştan yapınca başladığın kiloyu değil de şuan da olduğun kiloyu nasıl gösteriyorsun?
Halletmişsin :KK66: Hadi bakalım gitsin kilolaaarr :KK8:

...........
........
İyi haftalar canımıniçi :))

İçine medesa kaçtı anlaşılan dün senin de :)) Kekini de nasıl güzel anlatıyorsun var ya, normal kek deyince gün tabağım geldi aklıma nedense. Yaprak sarmalı, ıslak ya da havuçlu kek li, börekli (en çok da çarşaf börekli) amaaan ben de şaşırdım kendimi, karnım çok aç acilen doyurmam lazım. Sen şu arge sonucunda oluşan kek tarifini ver bakalım kuzum, benimki de kabarmayacak ama olsun :))
.........
Evdeydik dün. Akşama doğru çıktık biraz. O zamana kadar işte 2 çeşit yapabildim. Arada da Callan :KK34: (Buraya Callan yapan smiley ekletelim yoğun istek üzerine :KK1: Ayağını uzatmış koltuğa neyim.. :KK9: Ya da pelvis yapıyor masaya tutunmuş da :KK9: ) Senin gün tabağının yanında lafı olmaz da canım :KK56: Çok hoşuma gitti. Şaşırdım da bu kadar gerçek kek gibi olduğuna :KK70: Ondan öyle heyecanla anlattım :KK52:

Havuçlu Tarçınlı Kek
3 yumurta
4 çorba kaşığı splenda
8-9 damla vanilya aromas
8 yemek kaşığı yulaf kepeği
gözkararı tarçın
yarım pk. kabartma tozu
gözkararı süt
yumurta ve şekeri çırpalım.sonra kabartma tozu hariç tüm malzemeyi katalım..biraz bekleyelim yulaflar şişsin..krep kıvamında oldukca sıvı bi karışım oluyo.kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.en son havuçları da ekleyip karıştıralım.150 derece fırında pişirelim,afiyetle yiyelim

Bu Medesa'nın havuçlu tarçınlı keki. Benim havucum yoktu. Havuç koymadım. Ekstra olarak içine 1-2 tatlı kaşığı kadar kakao ve 3 yemek kaşığı da süt tozu ilave ettim. Krep kıvamında olacak dediği için o kıvama gelene kadar süt kattım. 200 derecede 25 dakika kadar pişirdim. Biraz sıvı olduğu için baktım pişmemiş, bi 10-12 dakka daha pişirdim. Bu sefer de üstü biraz yanmıştı. Ama içi güzeldi. Birazcık kazıdım üstünü :KK1: fırınların azizliği işte. Ama tadını bozmamış hiç :KK66: Süresini ayarlarsınız artık ona göre. Kabartma tozunu 1 paket koymama rağmen yine kabarmadı yine kabarmadı :KK70: Tat çok güzel oldu.. O da bana yetti :KK66: Öğleden sonra için 1 dilim yanımda getirdim. Heyecanla bekliyorum hihiih :KK1: Hatta arasına şu yalancı pudingden sürülseee.. Tam bir yaş pasta olur söyliyim :KK66: Afiyetler olsuuunnn :KK56: Heee bu arada bu pudingden de yaptım :KK66:
NESCAFELİ DUKAN PUDİNG:
2,5 su b. light süt
1 tatlı k. kakao
2 tatlı k. nescafe
2 yemek k. mısır nişastası
2 yemek k. tatlandırıcı

Gayet başarılı :KK66: :128: Özellikle sıcakken, tencerinin dibi daha başarılı :KK9:

öğlen hernekadar ikisini bir arada yeme deselerde balık ve bır kase yoğurt yedım...:104: balıkta cok güzeldi mmm..
Afiyet olsun canım.. Orda zehirleyen taze olmayan balık zaten. Yanında yoğurt yemesen de zehirler yani :) Balık tazeyse mmmm... denir ancak :KK34: Ben de yiyorum bişi olmuyo :)

Hayırlı olsun canım.. Bizim bebişlerin resmine inşallah :KK34::emir_bebek:

......
grouphugg.gif

Upuzun kollarını sevsinleeeerrr!!! :KK1: :KK54:

herkesin şartları farklı. testte sorulan pekçok soru var. onların her biri atak süreni etkiliyor. seninle aynı boy, yaş ve kiloda olan biri, daha önce kaç kez diyet yaptığına göre değişen sayıda, senden farklı gün sayısında atak yapması gerekebilir. kitaba bağlı hareket ettiğin sürece sorun yaşamazsın. demek senin şartlarında 2 gün atak yeterli. ben 10 gün yapmıştım. pek bi fenaydı. :KK50::KK50::KK50:

valla dukan amca ne derse onu yaparım artık
şu kitap bi bitseydi sizin tarifleri yapma evresine gelseydim süper olacaktı

ne berbat bir cümle kurmuşum ben öyle. kendim bile anlamadım ama eminim sen anladın ne demek istediğimi :KK60:

yok canım anladım merak etme :KK34:

NESCAFELİ DUKAN PUDİNG:
2,5 su b. light süt
1 tatlı k. kakao
2 tatlı k. nescafe
2 yemek k. tatlandırıcı

Gayet başarılı :KK66: :128: Özellikle sıcakken, tencerinin dibi daha başarılı :KK9:

bu yalancı puding çok başarılı canım :) ben dün tatlı krizi yaşadım evde olunca aklıma hep böle şeyler gelir, tek ölçü denedim 1 kahve fincanıyla hoşuma gitti :))
düzgün yapabildiğim tek dukan tarifi bu oldu zati :KK9:

havuçlu kek tam bi faciaydı :KK9:

Dukan ekmeğimi yapıp yedim, ohh be çok güzel olmuş :KK76: :-)

Denemek isteyenlere :KK8:

Malzemeler:
1 su bardak yulaf kepeği
1 çay bardağı light süt
1 çay bardağı light yoğurt
Azıcık tuz
Kabartma tozu

Bütün malzemeleri karıştırıp kek kıvamına getirilir. Küçük bir bor cama yağlı kağıdı koyduktan sonra karışımı döküp 170 derecede 45 dk boyunca pişir. Enfes oldu enfesss :KK56: :KK9:

Halletmişsin :KK66: Hadi bakalım gitsin kilolaaarr :KK8:

Evdeydik dün. Akşama doğru çıktık biraz. O zamana kadar işte 2 çeşit yapabildim. Arada da Callan :KK34: (Buraya Callan yapan smiley ekletelim yoğun istek üzerine :KK1: Ayağını uzatmış koltuğa neyim.. :KK9: Ya da pelvis yapıyor masaya tutunmuş da :KK9: ) Senin gün tabağının yanında lafı olmaz da canım :KK56: Çok hoşuma gitti. Şaşırdım da bu kadar gerçek kek gibi olduğuna :KK70: Ondan öyle heyecanla anlattım :KK52:

Havuçlu Tarçınlı Kek
3 yumurta
4 çorba kaşığı splenda
8-9 damla vanilya aromas
8 yemek kaşığı yulaf kepeği
gözkararı tarçın
yarım pk. kabartma tozu
gözkararı süt
yumurta ve şekeri çırpalım.sonra kabartma tozu hariç tüm malzemeyi katalım..biraz bekleyelim yulaflar şişsin..krep kıvamında oldukca sıvı bi karışım oluyo.kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.en son havuçları da ekleyip karıştıralım.150 derece fırında pişirelim,afiyetle yiyelim

Bu Medesa'nın havuçlu tarçınlı keki. Benim havucum yoktu. Havuç koymadım. Ekstra olarak içine 1-2 tatlı kaşığı kadar kakao ve 3 yemek kaşığı da süt tozu ilave ettim. Krep kıvamında olacak dediği için o kıvama gelene kadar süt kattım. 200 derecede 25 dakika kadar pişirdim. Biraz sıvı olduğu için baktım pişmemiş, bi 10-12 dakka daha pişirdim. Bu sefer de üstü biraz yanmıştı. Ama içi güzeldi. Birazcık kazıdım üstünü :KK1: fırınların azizliği işte. Ama tadını bozmamış hiç :KK66: Süresini ayarlarsınız artık ona göre. Kabartma tozunu 1 paket koymama rağmen yine kabarmadı yine kabarmadı :KK70: Tat çok güzel oldu.. O da bana yetti :KK66: Öğleden sonra için 1 dilim yanımda getirdim. Heyecanla bekliyorum hihiih :KK1: Hatta arasına şu yalancı pudingden sürülseee.. Tam bir yaş pasta olur söyliyim :KK66: Afiyetler olsuuunnn :KK56: Heee bu arada bu pudingden de yaptım :KK66:
NESCAFELİ DUKAN PUDİNG:
2,5 su b. light süt
1 tatlı k. kakao
2 tatlı k. nescafe
2 yemek k. tatlandırıcı

Afiyet olsun canım.. Orda zehirleyen taze olmayan balık zaten. Yanında yoğurt yemesen de zehirler yani :) Balık tazeyse mmmm... denir ancak :KK34: Ben de yiyorum bişi olmuyo :)

Upuzun kollarını sevsinleeeerrr!!! :KK1: :KK54:

ohhh ohhh afiyet olsun kuzum :KK56:
dely,kekin içine 1 tepeleme kaşık falan yoğurt da koy.ben daha sonra yaptıklarımda ekledim daha güzel oldu.
kızlar şöyle söyliim size ben temel olarak bu tarifimi baz alıp durmadan içindekileri değiştiriyorum aslında.
melesa epeydir havuçlu yapmadım ki çok güzel olmuştu,arada kakao fındıklı,arada vişneli falan yaptım.
bu arada mini fırın olduğundan benimki de kabarmıyor.bildiğin dümdüz pasta tabanı gibi oluyor.bu sebeple bir dahaki sefere ben de arasına puding sürüp patla yapmayı deneyeceğim valla.resmini de çeker paylaşırım sizle :KK52:

Malzemeler:
1 su bardak yulaf kepeği
1 çay bardağı light süt
Azıcık tuz
Kabartma tozu

Bütün malzemeleri karıştırıp kek kıvamına getirilir. Küçük bir bor cama yağlı kağıdı koyduktan sonra karışımı döküp 170 derecede 45 dk boyunca pişir. Enfes oldu enfesss :KK56: :KK9:

1 su bardağı yulaf kepeği mi , kaç kaşık ola ki :KK53:

hayırlı olsun kursun :))

düğün geçti ama bigün doğum yaparsam seni bulurum olmaz mı :KK70:

ozamana kadar bende kurdu olurum hem. Harıka kareler yakalarız.:emir_bebek:

Çok güzel bir hobi, stresini yok eder, en önemlisi de kuzucuğunun her anını görüntülemek de muhteşem olur.:KK19:
Önce dukan buluşmasını ölümsüzleştirirsin inşallah :)

grouphugg.gif

En çokta oğlumun heranını karelemek ıstiyorumm..:emir_bebek: fotoğraf çekmeyi çok seviyorum eşimde hediye olarak profesyonel makına almış :KK17: makinayı hemen öğrenmem gerek hemen..

heyyyyy çıldırdın mı kuzummm,ben ne uğurlarda tek kaçamak bile yapmamışım,maç için mi yapacağım pehhhEn Büyük TÜRKİYE
sadece dışarda yiyeceğim için sebze protein yapayım bari dedim yanına da rom aromalı kolam ve cimbomumun golleri,değmeyin keyfime :emir_bebek:

bişey olmaz kuzum yaaaa,balık tazeyse sorun yok.ben balığın yanında yoğurtlı mezeler falan yiyiyorum hiç bişey olmuyor.hem öyle olsa zehirlenene yoğurt yedirmezlerdi :KK9:

ayyy birgün kısmet olursa eğer doğum fotoğrafçısı çoook istiyorum bennn :emir_bebek:

kız bozmazsın bılıyorum sana guvenıyorumda galatasaraya güvenemiyorum:KK9: yedim zaten amann yıycem kötüye bişey olmaz dedim götürdüm valla :KK9:

kısmet olur tabi niye olmayacakmış. kız junior medesanın fotolarını çekmek ne keyıflı olur.:emir_bebek: Sen o an bıle espri patlatıyor olursun. Gülmekten fotoyu nasıl çekecez bakalım.. fonada e bebeğim e e e ezgisi ama biz gülmekten yarılır vaziyette..

Aynen mmm mis gibiydi bu saate kadar bişey olmazsa bu saatten sonra hiiçç bişey olmaz galiba :KK9: sen hamile kalınca hemen haber ver böyle hafta hafta yada ay ay ay göbüşünün büyüdüğü anlarıda çekeriz…
:KK49::KK49::KK49::KK49::emir_bebek:

kızlar bugün 1.atak günüm sizlere yediklerimi yazmak istiyorum yanlış varsa belirtin lütfen

kahvaltı 1 bardak şekersiz çay
peynirli omlet içine 1 kaşık yulaf kepeği koydum

arada 1 bardak light süt içine çubuk tarçın atıp 5 dk beklettim

öğlen ızgara köfte (içine ekmek yerine yulaf kepeği koydum)
1 kase yoğurt

akşama da ızgara balık var

ozamana kadar bende kurdu olurum hem. Harıka kareler yakalarız.:emir_bebek:

En çokta oğlumun heranını karelemek ıstiyorumm..:emir_bebek: fotoğraf çekmeyi çok seviyorum eşimde hediye olarak profesyonel makına almış :KK17: makinayı hemen öğrenmem gerek hemen..

kız bozmazsın bılıyorum sana guvenıyorumda galatasaraya güvenemiyorum:KK9: yedim zaten amann yıycem kötüye bişey olmaz dedim götürdüm valla :KK9:

kısmet olur tabi niye olmayacakmış. kız junior medesanın fotolarını çekmek ne keyıflı olur.:emir_bebek: Sen o an bıle espri patlatıyor olursun. Gülmekten fotoyu nasıl çekecez bakalım.. fonada e bebeğim e e e ezgisi ama biz gülmekten yarılır vaziyette..

Aynen mmm mis gibiydi bu saate kadar bişey olmazsa bu saatten sonra hiiçç bişey olmaz galiba :KK9: sen hamile kalınca hemen haber ver böyle hafta hafta yada ay ay ay göbüşünün büyüdüğü anlarıda çekeriz…
:KK49::KK49::KK49::KK49::emir_bebek:

herkesin de bir hamile kalası varmış haaa :KK9::KK9:
valla doğru diyosun benim bütün resimler hep konuşup kikişrdeşirken çıkıyor,normal poz verip susabildiğim resmim azdır :KK33:

kitabım halen gelmedi :KK43:(( o gelene kadar 3 günlük atak dönemimi yapsaydım iyiydi ama yulaf kepeğimde kitapla gelecek. daha kargoya bile vermemişler. oturduğum yerde kepekte bulamadım. offffff

kızlar bugün 1.atak günüm sizlere yediklerimi yazmak istiyorum yanlış varsa belirtin lütfen

kahvaltı 1 bardak şekersiz çay
peynirli omlet içine 1 kaşık yulaf kepeği koydum

arada 1 bardak light süt içine çubuk tarçın atıp 5 dk beklettim

öğlen ızgara köfte (içine ekmek yerine yulaf kepeği koydum)
1 kase yoğurt

akşama da ızgara balık var

afiyet olsuuun,kıyman yağsızsa gayet güzel bir menü olmuş bence :KK56:
ben de menümü söyliiim o vakit :
sabah 1 dilim damla sakızlı kek,lorlu poğaça,bergamutlu yeşil çay.
öğlen yarım palamut,az önce azıcık kavrulmuş kıyma ve light yoğurt
2 türk kahvesi,şu ana kadar 2 litre su
akşam da balık yerim sanırım nöbetçiyim,akşam hepiniz burda olun e mi :KK52:

Slmmmm Millet!! Umarım bol eksili bi hafta olur hepinize..Yeni işime başladım bugun sanırım artk eskisi gibi hergün ugrayabilicem buraya..tabi şimdilik yinede cok açmıorum nolur nolmaz die :KK1:

68'li rakamlara geçtim bu sabah itibariyle. :-)))))

aliyem hadi gözün aydın şekerimmm.azmin gücüüü:KK16:

valla dukan amca ne derse onu yaparım artık
şu kitap bi bitseydi sizin tarifleri yapma evresine gelseydim süper olacaktı

yok canım anladım merak etme :KK34:

Olacak olacaaakk.. Sen de geleceksin merak etme :KK66: Geçeceksin bile :KK34:

Malzemeler:
1 su bardak yulaf kepeği
1 çay bardağı light süt
Azıcık tuz
Kabartma tozu
Bunu da denicem. ama en az 4 gün sonra :KK66: Stoğumu yaptım ya ondan..

bu yalancı puding çok başarılı canım :) ben dün tatlı krizi yaşadım evde olunca aklıma hep böle şeyler gelir, tek ölçü denedim 1 kahve fincanıyla hoşuma gitti :))
düzgün yapabildiğim tek dukan tarifi bu oldu zati :KK9:
havuçlu kek tam bi faciaydı :KK9:
:KK1: Evet. Gayet de puding tadı var. Tarifi veren sen miydin :44: Kim bilmiyorum ama saolsun :)) 4 kase çıkardım ki, mısır nişastası 1 tatlı kaşığı falan denk gelsin diye, ama ilk günden sonra tadı değişmişti biraz. en güzel ilk gündü :KK56:

Bi de bunu dene. Yalnız yumurta kokuyor biraz haliyle, ama ben pek etkilenmiyorum gayet de löp löp yiyorum :)) yumurta kokusundan rahatsız oluyorsan, deneme :))

Krem Vanilya

Malzemeler:
Vanilya aroması
3 çorba kaşığı splenda
3 yumurta
1/2 litre yağsız süt

Yapılışı: splenda ,vanilyayı ve yumurtayı çırpın. Karışımı önceden ısıtılmış sütle karıştırın.

Sonra hazırlamış olduğumuz karışımın üzerindeki köpükleri alarak cam kaselere paylaştırın.
180 derece fırında içi su dolu başka bir tepsiye dizerek 25-30 dk pişirin.

Servis ederken kapları ters çevirek başka bir tabağa çıkartın. veya çıkarmadan tarçınla servis edin.(dolapta 1 gece kalırsa daha rahat çıkar)

Slmmmm Millet!! Umarım bol eksili bi hafta olur hepinize..Yeni işime başladım bugun sanırım artk eskisi gibi hergün ugrayabilicem buraya..tabi şimdilik yinede cok açmıorum nolur nolmaz die :KK1:

aliyem hadi gözün aydın şekerimmm.azmin gücüüü:KK16:

yenı ısın hayırlı olsun canım..

X