- 12 Mayıs 2012
- 320
- 0
belki de haklısınızdır. ama bu iddiada bulunmak için elinizde ya bilimsel araştırma sonuçları bulunmalı ya da bu diyeti yapmış insanlar arasında, bu diyet yüzünden metabolizmasının mahvolduğunu iddia eden kişilerin söyledikleri. her ikisi de yok sanırım. olsaydı bizde de olurdu bu bilgiler. çünkü cılkını çıkaracak kadar dukanla iç içe yaşıyoruz.
bu güne kadar diyetisyenlerin kapılarını aşındırıp, ellerine tutuşturulan düşük kalori diyetlerini yapıp sonuç alamayan, fizyolojik olarak çöken, depresif davranışlar gösteren pek çok kişiyle karşılaştım. hatta ben de bunlardan biriyim.
akupunktur gibi yöntemlere başvurup, iştah merkezinin dengesini bozan, bu yüzden de akupunkturu bırakır bırakmaz verdiği kiloyu misliyle geri alan kişilerle de karşılaştım. hatta ben de bunlardan biriyim.
10 seansta 6 cm safsatalarına kanıp, güzellik salonlarına avuçla para döken kişilerle karşılaştım. hatta ben de bunlardan biriyim.
içinde ne olduğu belli olmayan kapsülleri mideye indirip, yan etkileri yüzünden hastalanan, belki de bünyesi sağlam olduğu için ölümden dönen insanlarla karşılaştım. hatta ben de bunlardan biriryim.
cerrahi yöntemlere güvenip liposuctiondan mide kelepçesine bir sürü yöntem için ameliyat masanız yatan kişilerle karşılaştım. bazıları bu sebepten canından oldu. Allah'a şükür o kadar param yoktu da onlardan biri olmadım.
ama en çok kimlerle karşılaştım biliyor musunuz? bir insanın yapabileceği en zor şeylerden biri olan kilo vermeye bir tarafı yemediği için, bunu yapanlara çamur atanlarla ve de "az az sık sık yiyeceksin", "3 beyazı kessen yeter", "azcık gırtlağını tutsan ne var ki", "spor yap spor", diye öğütler veren ama bunların nasıl yapılacağı hakkında en küçük fikri olmayan, üstelik hayatında 1 kg bile vermemiş kişilerle... bir de tabi kilolu insalar üzerinden rant sağlamaya çalışan çakallarla.
kilolu olmanın tek bir sebebi yoktur. ne sadece çok yemek, ne az hareket, ne metabolizma, ne genetik, ne psikloloji.... hiçbiri tek başına sebep olmaz. o yüzden de tekli çözümler başarısız oldu bugüne kadar. bence bu diyet, şişmanlığın sebebi ne olursa olsun, şifreyi çözüp sorunun kaynağına ulaştı. ki bizim aramızda kilo vermesi çok zor olan şeker, troid gibi hastalıklarla mücadele edenler de var. onlar bile sonuç aldı. üstelik bugüne kadar saç dökülmesi, adet düzensizliği, kabızlık gibi, zaten en basit durumlarda bile ortaya çıkan sağlık sorunları dışında bir sıkıntı yaşayan da olmadı.
41 yaşındayım ve 5 yaşından beri kiloluyum. 15 yaşımdan beri diyetteyim. yediğim her lokma için suçluluk duyarak yaşadım bugüne kadar. ilk defa bir diyetten sonuç aldım. valla size açık söyleyeyim, şu an metabolizmam bir yerlerde benden habersiz çöküyorsa bile benim şikayetim yok.
Aliyem harika anlatmışsın. Basmakalıp eleştirilere kulak assaydık ne ben ne sen ne de diğer arkadaşlarımız onlarca kiloyu vermiş olmazdık bugün. Oradan buradan duyup kulaktan dolma bilgilerle Dukan yaptıklarını iddia eden insanlar da gördüm ben. Halbuki yaptıklarının ne Dukan'la ne de başka bir şeyle en ufak bir ilgisi yoktu. Bilinçsizlik her alanda olduğu gibi bu alanda da bolca kendini gösteriyor. Emeksiz yemek olmaz. Bir zahmet açıp okusunlar da öyle konuşsunlar. Kitap okuma becerisi olmadığı için buraya yazan, hazır verilmiş diyet listeleri peşine düşenleri de gördük biz. Sözün kısası biz kimseye ne diyetimizin sağlıklı olduğunu ne de sağlık durumumuzla ilgili bir sorun olmadığını anlatmak zorunda değiliz. Yolumuza bakalım kızlar. Hepimize helal olsun.