günaydııın kızlarr, mehteran takımından cino_ bildiriyor;
dukan diyeti semalarındaki seyrimin 4. günündeyim, 2 ileri 1 geri formunda devam etmekteyim...dün sabah tartıdaki 69,5 sonucuna sevinemedim maalum bu sabah yeniden 7 ler bana geldi..70,2..git diyorum ben seni istemiyorum dedim ama ı ııh dinlemedi...dün sebze günümdü, sanırım vücudum sebzelerin tüm hücrelerindeki suları kendine yapıştırdı
bu ne arkadaşım +700 ne demek yahuuu..insan biraz kibar olur da +300 felan alır yani, hiç beğenmedim bu durumu bilesiniz
ben nerde yalnış yaptımm arkadaşlar yaa??hemen söyliyim;
1. yürüyüş yapmadın.
2. tuvalete çıkmayalı 4 gün oldu:26:
3. hem cacık hem salata yedin, ayrı öğünlerde bile olsa??
bunlar olsa bile +700 olur mu yaaa bu bana yapılır mı kızlarrr
Bende başlamak istiyorum kitabım yok bana yardımcı olur musunuz?
1. aşama: İlk 10 gün sadece protein yiyorsunuz. (Et, balık ve yağsız süt ürünleri)
2. aşama: Sırasıyla sebze ve protein günleri ve sadece protein günleri. Sebzeli günlerde sınırsız sebze yiyebiliyorsunuz.
3. aşama: Her gün protein ve sebze günü. Fakat bir miktar meyve, iki dilim ekmek ve peynir yiyebiliyorsunuz her gün. Ayrıca haftanın 1-2 günü karbonhidratlı yiyecek tüketebiliyorsunuz (makarna ve pilav). Haftada iki kez kutlama öğünü kapsamında istediğiniz her şeyi yiyebiliyorsunuz.
4. aşama: Bu aşamada ne seviyorsanız herhangi bir sınırlama olmadan ve kendinizi suçlu hissetmeden yiyebiliyorsunuz. Ancak kural şu: Her perşembe sadece protein günü. Daima!
bi sitede bunlar yazıyor bunları kaç gün yapıcam
2. aşamayı 1 gün sebze-protein 1 gün protein mi yapıcam
3. aşamada haftada 2 kez 2 öğün mü istediğimi yiyorum
4.aşamada diyet bitmiş gibi oluyor sadece her perşembe protein yiyorum öyle mi yani haftada 1 gün diyet yapmış oluyorum
yanlışım var mı ben okuduğumdan bunları anladım
günaydın! Herkes ticker'ıma baksın!dün 77.2 idim bugün 76.7 aslında 76.2 de gösterdi ama en çok 76.7 gösterdiği için onu dikkate alıyorum! bu direnç bayağı kırıldı! atak çok işe yaradı!
walla tebrikler ..süpersin..önünde eğiliyorum..nazar değmesin diyorum
yalnız birşey sorucam..hiç süt ürünü mü kullanmadın yoksa süt ürünlerinde light mı kullanmadım demek istedin?yani normal peynir,yoğurt yedin değil mi?
ay bende bugun sanki 700 gr almış gibi çıktım ama dün sebzeli günümdü biraz abarttım salatayı sebzeyi su tuttuk herhalde. Kafamı takmıyorum bir de adetim 2-3 gün gecikti oda var neyse gider nasılsa inancım tam
öncelikle kitap edinmeni tavsiye ederim..sırf bu diyet için değil ömür boyu biçok şey bulabiliceğin kılavuz gibi..diyeti anlattığı gibi neden kilo alırız ne neye yarar daha kolay kavramanı sağlıyor..evet yazılanlar doğru..ama öncelikle kaç kilo vermez istiyosun..mesela 10 kilodan fazlaysa vermen gerekn 5 gün atak yapman gerekebilir..3-5 kiloya 2 veya 3 gün atak öneriyo dukan..1. aşamayı diyelimki 5 gün olarak yaptın..5 gün sırf protein..2. 5 gün sebze ve protein aynı anda yiyosun mutlaka protein olcak..ablam bu kısmı sırf sebze olarak anladığından bu açıklamayı yaptım:)10 günlük dönem bitince 1+1,2+2 3+3 artık sana kalmış..ama uzun vadede 1+1 yapanla daha fazla yapanın bi farkı olmuyomuş..hemde sıkılmadan yaparsın..artık kilo vermen bittiğinde 3.aşamaya güçlendirmeye geçiyosun ki ben daha oraya gelmedim:)
teşekkürler ssoleil :) yarından itibaren aralıksız bir sınav tempom başlıyor. en çok kilo aldığım zamanlar sınav zamanlarıdır çünkü yanımda hiç çikolata bisküvi eksik olmazdı. yemek yapmaya pek vakit olmadığı için... ama dün ekmekler filan yaptım yine öyle hazır olsun diye. bişey yapamazsam jambon ekmek peynirle geçiştiriyorum. Umarım zorlanmam :)
evet gerçekten çeşitlilik olunca zevkle yapılıyor..keşke vaktin olsaydı öbüt türlü sahiden zor ve sıkıcı..belki sana fikir olur..mesela ben çorbalarımı 2 günlük yapıyorum..normalde günde 2 kaşık yulaf yememiz gerektiğinden 4 kaşık yulaf ezmeli yapıyorum çorbamı..üstelik inan çok kısa zamanda pişiyo..öreneklemek gerekirse benim en sevdiklerimden..2 parça kemiksiz tavuk budunu yaklaşık yarım lt suda haşlıyorum..içine bütün soğan ve karabiber falan..sonra soğanı ve tavuklarını ayırıp yulafları ekliyorum..tavuklarıda didikledikten sonra içine atıyorum..yulaf hemen pişiyo zaten..1 yumurta sarısını yarım limonla çırpıp alıştırarak ilave ediyorum..kapatmaya yakın maydanoz doğruyorum sahiden süper oluyo..en azından akşamdan yapıp ertesi gün akşam yemeği niyetine yiyebilirsin belki..yada daha kolayı yayla çorbası benim 5 ay bunların arasında geçti hemen hemen:)
6 ila 8 Kilo vermek istiyorum
Atak nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum
1. aşamayı kaç gün yapacağımı ben mi belirliyorum
Galiba kitabı almam şart oldu yoksa sorularım bitmeyecek
çok saol:)..süt ürünleri kullandım hemde fazlasıyla..sadece light ürün hiç almadım..normal süt yoğurt ayran peynir ne varsa hepsini yedim..hatta ayranı bile hazır ayran olarak aldım..eşimde evde yapılandan daha çok seviyo vede zaten yoğurduda hazır alıyoruz die onu ayrı aldım..ağırlıklı dil peyniri tükeyyim..metroda satılan bi marka var isim verebiliyomuyum bilmiyorum ama o açık satılan dilpeynirlerinden daha sert ve su salmadı..onu tükettim genelde..bide evvelki yıl gürkan kubilaya gitmiştim oda light ürün önermemişti onada dayanarak mantıklı geldi..tatlarını hiç sevmiyorum çünkü..benim kaçamaklarım sadece bunlar oldu bunun dışında 1 fındık dahi yemedim:)
ayyy çok sevindim canımcım.bence sen direnci kırdın ya bak yarına 500 gitcek ama sakın kaçamak yapma kaçamak yaparsan yarın hiç gitmemiş olabilir
Arkadaşlar az önce Nişantaşında Zencefil Aktar diye bir yerden yulaf kepeği buldum adamlar dukanı falan biliyorlar gerçek yulaf kepeği olduğunu söylediler bilmiyorum
500 gramına 5,00 TL verdim. Büyük bir paket içinde GojiBerry'de satılıyordu ama o 15,00 TL'ydi kıyamadım açıkcasıbu diyette gojiberrynin yeri neydi olmazsa olmaz değil onu biliyorum ama belki sonra alırım ondan da
ben bir şeyi merak ediyorum örneğin;
1+1 yapıyoruz proteinde kilo kaybı yaşıyoruz,sebze günlerinde genelde şu kadar fazla çıktım (sebze gününde olduğum için) diyorlar.peki bu nereye kadar böyle devam edecek biz her sebze yediğimizde kilo alıcakmıyız? yoksa güçlendirmede bu sorun ortadan kalkacakmı? bu olay sebzeden soğuttu beni artık.
Sevgili yasemin; ben de ordan 1 paket almıstım ama sonra burdan yulaf kepegının orıjınalını bılen arkadaslar onun orıjınal kepek olmadıgını soylemıslerdı.
estafurullah kendini kötü hissetme seve seve cevaplamak isterim fakat yanlış bişeye yönledirmek istemem...bence 3 gün atak yeterli olur senin için..atak şu demek..karbonhidrat olarak sadece yulaf kepeği yiyorsunbunun dışında ekmek şu bu asla yok..sabahları peynir süt yumurta omlet yağsız tabi, peynirin yağı kafi oluyor zaten..öğlen et tavuk balık canın ne isterse yağda kızartmak dışında tüm pişirme teknikleri uygun..sadece soğan ve maydanoz serbest..etin yanına mesela soğan maydanoz salatası yapabilirsin..akşamda bu şekilde 3 günü veya ne kadar istersen atak yapmak bu şekilde yapıyosun..sonra 3 gün sebzeli proteine geçiyosun gene aynı ama ilave olarak sebze yemeğide yiyebilirsin..çok abartmamak şartıylave en az2-3 lt su içmelisin..atakta sporu önermiyo kitap ama en çok 20 dk.yürüyüş yapabilirsin..1 aşama bundan olşuyo sonra seyire geçiceksin
bu yazdığını okuyunca çok utandım kendimdenne güzel iradene sahip olabilmişsin bende 1 fındık bile yemedim diyebilseydim keşke
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?