yok yok perşembeleri öldürseler proteinden başka bişi yemem.hatta tavuk haşaladım kendime(haşlanmış tavuk yediğimde daha hızlı veriyordum ya ondan).
valla pişmaniyeleri atarken yazık günah dedim ama napiim yesem de kilo alsam daha mı iyi diye de düşündüm.2 kişi olunca öle hemen bitmiyor herşey olur olmaz da gözüm takılıyorneyse yarını iple çekiyorum bakalım ne değişiklikler olucak.
sevgiler
arkadaşlar şu günün perşembe olması şart mı ? yani haftanın her hangi bir günü olsa ? sanki farketmez gibi :44::44::44:
ya kızlar çok alakasız çok yeni yetme bir soru sorucam ama bu protein perşembeleri lafın gelişidir değil mi?yani haftada bir gün olması yeterli herhalde değil mi?
biliyorum saçma oldu ama bakıyorum hep perşembe diyorsunuz yine bir sorayım dedim..
arkadaşlar şu günün perşembe olması şart mı ? yani haftanın her hangi bir günü olsa ? sanki farketmez gibi :44::44::44:
kitabı okuyalı çok zaman oldu ama hatırladığım kadarıyla dukan diyordu ki perşembe olması iyidir ama olmazsa olmaz diildir.ama gene de kendinize haftanın 1 gününü belirleyin ve mümkün olduğunca o günden şaşmayın.arada o gün yapamazsanız ertesi günü fala yapabiliyoruz ama haftanın aynı günü olması önemliymiş
anladım canım..zormuş tabi öyle..benim eşimin de en zorlandığı konu çerezdi atak yaparken...ama şimdi küçük kase yiyor yine akşamları..atak yaparken de 1-2 akşam bir avuç kabak çekirdeği,3-5 tane badem yiyordu...
Kahverengi bu ölçüler doğrumu ? birde bundan çıkan ekmekleri kaç günde tüketmeliyiz sizce arkadaşlar? çünkü sanırım bunda nerden baksanız 14-15 kaşık kepek var 1,5 bardak kepek var yani. hemde çoğunluğu buğday kepeği . Bende yapmayı düşünüyorum ama yemeyi fazla abartmaktan korkuyorum:44:
violet hemen imdadına yetişeyim :)
ben bu ölçülerin yarısını yaptım yani 1 yumurta ile ve diğerleri de su bardağı değil çay bardağı olarak...
ve tam tersini yaptım yani yulaf kepeğini 1 çay bardağı,buğday kepeğini yarım çay bardağı koydum..
ilave olarak da ince ince 1 tane taze soğan ve dereotu doğradım,1 kaşık da yoğurt koydum..bölye koyu bir hamur olması gerekiyor..kek hamuru gibi değil mesela..koyu olmadıysa 1 kaşık yulaf kepeği daha eklersin...yani ben yulaf kepeğini artırdım anlayacağın.
Bir de gerçekten abartmak gibi bir sorun oluyor sanırım,çünkü evde onlardan oldukça insan her öğün 1 tane yiyesi geliyor ekmek gibi...yemeğin yanına,çayın yanına...dikkat etmek lazım..ben biraz abarttım gibi sanki..günde 2-3 tane yedim..o da bu benim tarifin neredeyse yarısı..2-3 kaşık yemiş oldum sanırım...
Ama şu açıdan çok güzel..mesela misafirler mi gelecek kahvaltıya ya da yemeye,hemen onlardan çıkarırsın kendine...(kek de bu açıdan iyi bir işkev görüyor) dışarı kahvaltıya mı gideceksin bunlardan alırsın yanına vs. vs.
Kahverengiye tekrar teşekkürler gayet güzel oluyor...
çok düşkünler aburcubura yaa hele benim ki tam. bi oturuşta 8 halleyi yedi ve farketmedi bile yanında da yarım litre kolayla.
bu arada sanki seni adapazarlı diye duydum eşimde oralı bende kütükten oralıyım
arkadaşlar ben dukana atılan mailden gelen cevapta yulaf bulamıyorsanız buğday kullanabilirsiniz yazıyordu. ondan cesaretle buğday kepeğini fazla koymuştum. o tarifi annemle birlikte geliştirdik :) içine biraz süt te ekledik. Yulaf kepeği kıt bir kaynak olduğundan buğdayı fazla kullanmştım bir de :) fırında yapın kesinlikle. birazdan fotoğtaflarını koyucam. unutmuşum bak. benim ekmek yönünden hiç bir sıkıntım kalmadı artık. :)
ben de adapazarlıyım ki :)
anam anam kızlar bizim memleket sarmış ya burayı :) süpermiş yaa...topraklar sizi:)
evet yolanda ben de adapazarlıyım...istanbulda yaşıyorum ama ailem orada sık sık gidiyorum yani...
kahverengi senin de öyle olduğunu bilmiyordum..ondan içim ısınmış demek ki :)
bu arada bizim memleketten hep şişko kızlar mı çıkıyor nedir
Eki Görüntüle 199970
işte budur :) bunları silikon kek kalıpları ile sıfır yağlı yapıyorum. İçinde light peynir, dereotu süt, 1 paket kabartma tozu, buğday kepeği ve yulaf kepeği var. hamurumsu bir kıvamda oluyorlar. fırnda pişmesi de yaklaşık 15-20dk kadar sürüyor. Buğday ve yulaf kepeği oranını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Kıvamının tutmaması gibi bir problem olmayacaktır. Lapa kıvamında bir hamur oluyor. Ben öğrenci olduğumdan burda fırınım yok. Ama annem yapıp gönderecek artık :) göndermese de tavada da yapabiliyorum. Fırındaki kadar kabarmıyor sadece. afiyetler olsun :)
işte budur :) bunları silikon kek kalıpları ile sıfır yağlı yapıyorum. İçinde light peynir, dereotu süt, 1 paket kabartma tozu, buğday kepeği ve yulaf kepeği var. hamurumsu bir kıvamda oluyorlar. fırnda pişmesi de yaklaşık 15-20dk kadar sürüyor. Buğday ve yulaf kepeği oranını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Kıvamının tutmaması gibi bir problem olmayacaktır. Lapa kıvamında bir hamur oluyor. Ben öğrenci olduğumdan burda fırınım yok. Ama annem yapıp gönderecek artık :) göndermese de tavada da yapabiliyorum. Fırındaki kadar kabarmıyor sadece. afiyetler olsun :)
anam anam kızlar bizim memleket sarmış ya burayı :) süpermiş yaa...topraklar sizi:)
evet yolanda ben de adapazarlıyım...istanbulda yaşıyorum ama ailem orada sık sık gidiyorum yani...
hahahaha senden 2 dk önce sormuşum...yaşasın yalnız değilim...
öğrenci olsak annen bizede yollar mı acaba?
çok güzel görünüyorlar cnm afiyet olsun
ben senin önceki resmine binayen büyük teflon tavada yaptım 2 kere...öyle de güzel olmuştu,ama dediğin gibi böyle kabarmıyor,ama böyle mısır ekmeği gibi oluyor güzel oluyor..fırında yap mı diyorsun yani...
arkadaşlar her ikiniz adınada çok sevindim inşallah hızla devamıda gelir demekki neymiş pes etmek yok :) eninde sonunda oluyor
ehehyollar herhalde adresleri alıyım
ya aynı tat, ama hacim ve görüntü açısından daha şık ve büyük oluyor fırında. kabarıyor filan güzel oluyor. yumurta kokusu da azalıyor. fırında yapılmasını tercih ederim ama fırınım olmadığından ben de tavada ya da teflonda yapmaya devam edicem. Yuvarlak yuvarlak değil de tabana yayıp ekmek gibi kesicem bir dahakine. kapağını da kapatıcam belki biraz daha kabarır alttan üstten fırın etkisi yapıp :)) Tarçınlılarını da yaptı annem. Ben tarçını pek sevmediğimden pek tercih etmiyorum. Tarçınlıda peynir ve derotu yerine tarçın oluyor sadece :) Dukan tarçıınlıları daha çok beğendi. :) Damak zevki meselesi :)
evet ssoleil desteğiniz için çok teşekkürler :)
sağol canım teşekkürler...walla ben de bidahakine fırında deneyeyim bakayım..ama fırında tuzlu kek yapıyorum arada bir,bu daha çok hoşuma gitmişti ekmek gibi diye...tavaya yayıp deneyelim bir de...
tarçınlısını da denerim canım ben tarçına bayılırım..o yüzden sürekli tarçınlı kek yapıyorum ya...
ben de süt yerine yoğurt koydum 1-2 kaşık,bak taze soğan seversen onu da dene güzelleştiriyor cidden...
bu arada ne güzel yerde yaşıyorsun öyle...ayvalıkta süpermiş walla...
neyse bidahakine de adapazarında görüşürz öyleyse:)
canımcım ben aslen kastamonuluyum ama eşim adapazarlı olunca kütükte orda yani bende artık oralıyım hiç gitmemiş olsam da
çoook memnun oldum eşim de adapazarlı ve maşallahı var enişteniz 99 - 100 kilodur kendülerüüüü
canımcım ben aslen kastamonuluyum ama eşim adapazarlı olunca kütükte orda yani bende artık oralıyım hiç gitmemiş olsam da
çoook memnun oldum eşim de adapazarlı ve maşallahı var enişteniz 99 - 100 kilodur kendülerüüüü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?