Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

1 ltre süt
5 yumurta ve tatlandırıcı

yumurta ve tatlandırıcıyı çırpıyorsun köpürene kadar...
sonra köpükleri patlatmadan süte karıştırıyorsun...

ama bu arada bu süt kaynatılmış ve soğumuş olacak...

karşımı kaba alıyorsun... altınada su dolu olan bir kap yerleştiriyorsun 180 derece fırına atıyorsun:))
gözenek gözenek olunca alıyorsun fırındann...

üstünede tarçın ohh ( bunu şimdi türettim) :))))
kaymaçina nedir hala bilebilmiş değilim... ama yumurtayı komple atmıyosun sanırım sarısı varken köpürmez.. yumurtanın beyazı şeker ve bi çimdik tuzla köpük olabilir ancak... şekerim nedir kaymaçina süt helvası gibi bişimi oluyoooo:KK76::KK12:

kızlar bi yardım edin bana....:KK1:dün gene dukan ekmeği yapıyım dedim ve sonuç hüsran içi pişmedi ben bu ekmeği beceremiycem sanırın artık hüsranla sonuçlanan deneyimlerden bıktım.... ben en iyisi herzamanki gibi ekmeksiz yoluma devam edeyim bari acaba nerde yanlış yapıyorum :KK5:

canım nasıl içi pişmiyor?
ben sadece ilk gün krep yapamadım o da yanlış tavadandı benim suçun değil yani :KK1:
bence fırında bi kabahat var senin bak şimdi;
ölçülerdeki tarifi birebir hazırla fırınını aç 200 derece ısınsın 5 dk. sonra at ekmekleri içine (ben muffin kaplarında yapıyorum silikon)
2.dk sonra dereceyi 175 indir sonra üzerleri hafif renk değiştirecek kırmızımsı olucak al.. bekle soğusun sonra kalıbından çıkar :KK34:

aynen ben de krep yapıyorum ekmek yerine:))

bana hergün krep yapmak zor geliyo...
6 kaşıkla 6 tane tuzlu muffin çıkıyo günde 2 tane yiyorum. 3 gün gidiyo :KK34:

kaymaçina nedir hala bilebilmiş değilim... ama yumurtayı komple atmıyosun sanırım sarısı varken köpürmez.. yumurtanın beyazı şeker ve bi çimdik tuzla köpük olabilir ancak... şekerim nedir kaymaçina süt helvası gibi bişimi oluyoooo:KK76::KK12:

canım sanırım tavuk göğsü gibi bişey.. ama bu akşam üşenmicem yapıcam söz:)
yok yumurtanın tamamını koyuyorsun...:)

buda bir resim:)
$kaymacina-tatli-tarifi.jpg

Neden öyle dedin ki?
Sonucta 5 kilo verip, güçlendirmesi ve korumasınıda yapacagım...

Yanlış nerde? :44:

canım 4 evre ve sen seyir evresini atlıyorsun...
ayrıca senin acelen var ve bu diyeti ömründe 2 kere yapmalısın diye de ciddi bir uyarı var...
harcamaya değer mi?

ben isveçle verdiğim kiloları geri almamıştım uzun bir süre... 83 kiloydum zamanında:)

neee simit mi? :KK52:

evet canım yarım simit yedim:KK3:azını sulandırmak gibi olmasın ama tadı da çok güzeldi...yani sanki pasta börek gibi gitti o kuru simit :21:ama sor bakim memnunmusun diye HAYIR çok pişmanım çünkü tartıda 500gr fazla çıktım ...her hafta sonu mutlaka kaçamak yapmaya başladım ben biri bana dur desin lütfen...:KK43:

yulaf kepeğinden krep yapıyorum arasına kaşar yağı alınmış sucuk ohhh :)

ince dilimliyorum kaşarı abartmıyorum zaten
yağ oranı % 10 çokmu çok ?????
Arkadaslar ben ya oranlarını sut ve sut ürünlerinde %2 yi et ve türevlerinde %8 i geçmeyecek diye biliyorum kitaptan hatırladığım böyle yanlismiyim

kaymaçina çok eski bir tatlı aslında ben biliyordum zaten
dukan bunu şeker yerine tatlıdırıcı koymuş..
yumurtayı tüm koyuyorsun. ben kokusunu alsın diye içine 2 çay kaşığı hindistan cevizi ve 3-4 damla vanilya aroması koydum..
tadı çok güzel oldu soğuk soğuk iyi gidiyoo.. birde tarçın serpiyorum üzerine

neee simit mi? :KK52:

evet canım yarım simit yedim:KK3:azını sulandırmak gibi olmasın ama tadı da çok güzeldi...yani sanki pasta börek gibi gitti o kuru simit :21:ama sor bakim memnunmusun diye HAYIR çok pişmanım çünkü tartıda 500gr fazla çıktım ...her hafta sonu mutlaka kaçamak yapmaya başladım ben biri bana dur desin lütfen...:KK43:

tadı güzel olmaz olur muuu yaaa ne diyosun :KK53: gözüm döndü valla bi izmirli olarak gevreğe boyoza düşkünüzdür :KK1:

merhaba kizlarr

ben bu arada alman dukancilarin da sayfasini takip ettigimden bir sey ögrendim. Diyorlar ki ay takvimine göre bugün negatif bir günmüs kilo verme acisindan o yüzden hemen hepsi de arti görmüs veya ayni kalmis. dolayisi ile bugünü pek dikkate almayin diyorlar. Tarti iyi davranmiyormus bize bugün. Yani söyliyim dedim de moralinizi bozmayin :KK3:

anaaaa :KK53: ben bugün illkez +200 gr görmüştüm demek ondanmış.. reglim yakın diye ona yormuştum :KK70:

canım sanırım tavuk göğsü gibi bişey.. ama bu akşam üşenmicem yapıcam söz:)
yok yumurtanın tamamını koyuyorsun...:)

buda bir resim:)
Eki Görüntüle 351048
vay canısına süper görünüyo.... peki bunun tamamını yiyebilirmiyim bu akşam...
ayrıca senin acelen var ve bu diyeti ömründe 2 kere yapmalısın diye de ciddi bir uyarı var...
harcamaya değer mi?

ben isveçle verdiğim kiloları geri almamıştım uzun bir süre... 83 kiloydum zamanında:)
ya isveç misveç tahrik ediyosunuz hee dirtekt girdim sordum google amcaya... çok fenayım bugun çoookk...

kaymaçina çok eski bir tatlı aslında ben biliyordum zaten
dukan bunu şeker yerine tatlıdırıcı koymuş..
yumurtayı tüm koyuyorsun. ben kokusunu alsın diye içine 2 çay kaşığı hindistan cevizi ve 3-4 damla vanilya aroması koydum..
tadı çok güzel oldu soğuk soğuk iyi gidiyoo.. birde tarçın serpiyorum üzerine
öffff... hepsini yemek istiyorum hepsini....

harcamaya değer mi?

Ayy :KK1:
Ben anlatamamısım canım ya :KK9:

Tabiki seyiride yapıcam . seyirde verdigim kilonun güçlendirme korumasını yapıcam.
seyiri söylemeyi atlamısım hakikaten :KK1:

ataktan sonra güçlendirmeye gecersem alırım zaten :KK1:

Aclıktan gözüm dönmüş, anlatamamısım :KK1:

:KK50:anlam veremediğim bi şekilde, dün normalin bile üstünde spor yapmış olmama ve asla kaçamak yapmamış olmama rağmen +1000'le uyanmak kadar moral bozucu başka bişey olamazdı :KK14:
yogun bir spor programından sonra kaslarda şişmeler olduğu icin ertesi gun tartıda fazla çıkmanız çok normal yogun spor yapmadığınız günlerdeki kilolar daha kesindir. Çok yürüdüm deli gibi spor yaptım tartıda fazla çıktım demeyin yani

ya isveç misveç tahrik ediyosunuz hee dirtekt girdim sordum google amcaya... çok fenayım bugun çoookk...

dün bende yaptım ve foto.koydum buraya benim biraz daha kızardı üstü.. hepsini yemek konusuna gelince :KK53: içinde yulaf olmaması süper bişi çünkü o 2 ölçü olduğu için ekmeğe harcıyoruz genelde.. bunda sadace yumurta sorun olur galiba, yinede iri bir dilim yemende sorun olmaz galiba :KK56:

dün bende yaptım ve foto.koydum buraya benim biraz daha kızardı üstü.. hepsini yemek konusuna gelince :KK53: içinde yulaf olmaması süper bişi çünkü o 2 ölçü olduğu için ekmeğe harcıyoruz genelde.. bunda sadace yumurta sorun olur galiba, yinede iri bir dilim yemende sorun olmaz galiba :KK56:
üfffff... hepsini yiycem hepsini... yasaklı bişi yok nasılsa... ama bişi merak ettim tatlandırıcı ne kadar koyucam bu birrr.... ikincisi bu nasıl kıvam buluyoo?...

Biri bana krep tarifi versin kizlar, ama söyle kolayindan ve tutanindan :KK43::KK43::KK43:

ben hicbir DUKAN tarifini beceremiyorum, ne kadar beceriksizim :KK43::KK43::KK43:

:KK70::KK70: bende bu akşam yarısında gözüm var:KK70::d
buarada sen sakın isveç filan deneme metabolizman maffolur bir de dukandan olursun vallaa:)

Ayy :KK1:
Ben anlatamamısım canım ya :KK9:

Tabiki seyiride yapıcam . seyirde verdigim kilonun güçlendirme korumasını yapıcam.
seyiri söylemeyi atlamısım hakikaten :KK1:

ataktan sonra güçlendirmeye gecersem alırım zaten :KK1:

Aclıktan gözüm dönmüş, anlatamamısım :KK1:

:KK70::KK70: ozaman tamam hedefin 5 kilo ise ok. ben senin hedefi 50kg gördüm sanki:) neden ozamana kadar yapmıyorsun?

:KK70::KK70: bende bu akşam yarısında gözüm var:KK70::d
buarada sen sakın isveç filan deneme metabolizman maffolur bir de dukandan olursun vallaa:)

:KK70::KK70: ozaman tamam hedefin 5 kilo ise ok. ben senin hedefi 50kg gördüm sanki:) neden ozamana kadar yapmıyorsun?
50 kilo hedefi olan sence dukan yapabilirmi hakkatten.. ölür adam be o kadar kilo ne zaman gider... ben bu 23 kiloyu nasıl vericem diyorum gerçi 8i gitti 15i kaldı ama...:KK76:

X