Bazılarında bulantı olur, bazılarında olmaz. Ben kızıma hamileyken hiç bulantım olmamıştı, hamile olduğumu adetim 15 gecikti diye doktora gittiğimde öğrenmiştim.
Ama oğluma hamileyken adet günüm bile daha gelmemişti, regl olcam diye midem bulanıyor, karnım ağrıyor sanmıştım. Bir karın ağrısı, bir mide bulantısı çektim ki sorma. Hatta bayramdan bir gün önce arife günüydü,(bu arada regl zamanıma bir kaç gün daha vardı) Karın ağrısı ve mide bulantısına dayanamayıp iş yerinden izin alıp acile gitmiştim. O sıralar bi grip salgını vardı ya (Allah korusun) acildeki doktor bana bir sürü iğne vermişti ve rahatsızlığımı salgın olan grip olarak yorumlamıştı
Hatta orda da iki tane iğne yapacaklardı ki bir tanesini yaptılar.(korunmadığımı söyleyince) Tabii ben içten içe acaba hamile miyim?? diye düşünmeden edemiyordum ki nitekim bayram sonrası kadın doğum doktoruma giderek kesinleştirdim. Mide bulantılarım hamileliğim boyunca git gide azalarak devam etti. Özellikle ilk 4 ay çok yoğun yaşadım, ama kusmalarım olmadı öyle.
Yani kişiden kişiye olduğu kadar aynı kişide farklı hamileliklerde bile değişiklik gösterebilen bir durum bu...