kızlar merhaba...ben yengemden dukan diyetinin methini çok duydum kendi uygulamış 6 kilo vermiş zaten 56 kiloydu 50 olmuş...ve bir arkadaşmın arkadaşıda 18 kilo vermiş...duyunca çok şaşırdım ve etkisinde kaldım...bende uygulamak istiyorum fakat önce bir test çözmek gerekiomuş ve bnm ingilizcem yok...yengemde çözmüş başlamadan ne yapman gerektiği kaç kiloya düşmen gerektiği fln çıkıomuş ama yengemlere söliyemem dalga konusu olurum ortada öle garip durumlar sonrada şevkim kırılıo...acaba içinizden biri bana bu test konusunda yardımcı olabilirmi?
birde cevaplarınızı okuyunca merak ettim bu kabızlık dukan diyeti yüzünden mi oluyor ? yoksa bünyeniz hepmi öyleydi?
bu diyeti yapabilmek icin bence ilk once bunun kitabi al ve oku canim sana cok faydasi olacaktir
ve yaptigin diyeti bilincli bir sekilde yapmis olursun
kişinin kilo durumuna göre atak evresi 3-4-5-....10 güne kadar uzuyor .sonra seyire geçiliyor.sonra güçlendirme verdiğin kilo çarpı 10 gün devam edilecek.son evre tek protein günü.diyete süresince ve deva mında 1,5 kaşık yulaf kepeği.
ATAK EVRESİ:saf protein:et (koyun eti ve yağlı etler yasak)tavuk ,balık,süt,peynir yumurta,kabuklu deniz ürünleri vs.istediğin kadar (sınırsız) yeniyor.baharat ,maydanoz,tere baharlı otlar serbest +1,5 kaşık yulaf kepeği +1,5 lt ve üstü çok su içmek
SEYİR EVRESİ:saf protein +sebze(yoğurtlu semiz otu,kıymalı menemen ,peynir domates biber gibi se bzenin yanında protein bol olacak)istediğin kiloya düşene kadar 1 gün saf protein +1gün saf protein yanında sebze bakliyatlar yasak(mercimek,kurufasulye vs.)meyva yasak.şeker yasak .ama light dondurma ,light içecekler serbest..1,5 kaşık yulaf kepeği ve yine en az 1,5 lt su
GÜÇLENDİRME EVRESİ
toplamda 9 KİLO VERİLDİYSE 90 GÜN SÜRECEK OLAN ZAMAN):ilk 45 gün hafta 1 gün ödül yemeği istediğin bir yemek.normal 40gr peynir(istediğin),2 dilim ekmek ,1porsiyon meyva (üzüm ,kiraz,muz yasak)küçük taneliler 1 kase ,diğerleri 1 adet(elma ,şeftali,portakal gibi)haftada 2 porsiyon nişaştalı gıda (makarna,patates gibi.)kuzu budu.ikinci 45 günde ödül yemeği haftada 2 öğün oluyor ama bu 2 öğün üst üste olmayacak.haftada 1 gün saf protein.kitap perşembeleri öneriyor.5gün saf protein,5gün safprotein +sebzede yapılabilir
SON EVRE :haftanın 6 günü her istediğii yiyorsun. bu arada kilo koruma amaçlı önerilen gıdaları aklında tutup gerektikçe bunlara başvuruyorsun.hayatın geri kalanında haftada 1 gün saf protein uyguluyorsun.3 çorba kaşığı yulaf kepeği yiyorsunuz.
bun evrelerin hepsinde en az 25 dk yürüyüş var.birde bol bol su
bunu arama motoruna dukan yazarsan bu sitede ordada gorursun belki daha fazla bilgi edinirsin
umarim yardimci olmusumdur birazda olsa