• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

:nazar::nazar::nazar:
hadi gözün aydın tebrikler.ben de 5 günlük atak dönemimde 4 kg vermiştim.bilirim o heyecanı çok güzel bir duygu biliyorum zaten böle olunca insan bidaha tatlı çikolata yemesem de olur dio dimi.umarı senin için hep böle ii olur:16:
kızlar ben bu sabahta dayanamadım tartıldım aslında atak evresinin sonunda tartılıcaktım ama 3 günde 3 kilo verince merak ettim :)))bu sabah 1 kilo daha gitmişşşş:))ben o doktoru bulup öpmek yanaklarını sıkmak istiyorummm:))

kızlar ben bugün akşam tavuk çorbası yaptım eti öğleden haşlayıp birazcık atıştırdım kçk bir kase yoğurt eşliğinde tavuk çorbasını da bol karabiber ve limonla içtim çok lezizdi siz neler yaptınız bugün bakalım pazartesi ekibi

sabahkileri yazmıştım öğlen ve akşam olarak yağsız köfte yağsız yoğurt yarım kaşık yulaf kepeği ve yarım haşlanmış yumurta olarak az ve öz geçiştirdim. leslie 2 mil videosunu yapmadan öncede ufacık bir yağsız köfte daha aldım yakacak enerjim olsun diye çünkü bugün biraz kuş gibi beslendim sanırım.

içecek olarak 1 kupa yeşil çay 1 kupa lavantalı ve ıhlamurlu yeşil çay ayrıca ufak bir fincan türk kahvesini toz olarak kaynar suya karıştırıp dibine çöktükten sonra içtim. granül kahve yerine geçti.

bir kaç tanede goji berry çiğnedim. belki bir- iki saat içinde yağsız süt ve bir parça yağsız beyaz peynir yerim.
su olarakta yaklaşık 1 buçuk litre tüketmişimdir. yatana kadar 1-2 bardak daha içmem lazım. buarada reglim başladı tartılmadım 1 hafta kadarda tartılmayı düşünmüyorum :5:

5 gün ard arda aşırı derecede kaçamak yapmıştım ( diyeti bozdum diyebilirim ) yeniden atak evresine başlamak mı 1 + 1 devam etmek mi mantıklı halen karar veremedim. bugün 1. gün olarak saf protein uyguladım ama yarın sebzeliye geçsem mi yoksa yine atak mı yapsam inanın karar veremedim.
sizce hangisi mantıklı ?:69:

1+1 devam etmelisin bence ben öyle yapıyorum atak kilo vermenin durduğu dönemler için

sabahkileri yazmıştım öğlen ve akşam olarak yağsız köfte yağsız yoğurt yarım kaşık yulaf kepeği ve yarım haşlanmış yumurta olarak az ve öz geçiştirdim. leslie 2 mil videosunu yapmadan öncede ufacık bir yağsız köfte daha aldım yakacak enerjim olsun diye çünkü bugün biraz kuş gibi beslendim sanırım.

içecek olarak 1 kupa yeşil çay 1 kupa lavantalı ve ıhlamurlu yeşil çay ayrıca ufak bir fincan türk kahvesini toz olarak kaynar suya karıştırıp dibine çöktükten sonra içtim. granül kahve yerine geçti.

bir kaç tanede goji berry çiğnedim. belki bir- iki saat içinde yağsız süt ve bir parça yağsız beyaz peynir yerim.
su olarakta yaklaşık 1 buçuk litre tüketmişimdir. yatana kadar 1-2 bardak daha içmem lazım. buarada reglim başladı tartılmadım 1 hafta kadarda tartılmayı düşünmüyorum :5:

5 gün ard arda aşırı derecede kaçamak yapmıştım ( diyeti bozdum diyebilirim ) yeniden atak evresine başlamak mı 1 + 1 devam etmek mi mantıklı halen karar veremedim. bugün 1. gün olarak saf protein uyguladım ama yarın sebzeliye geçsem mi yoksa yine atak mı yapsam inanın karar veremedim.

Son düzenleme:
Bugün itibariyle bende aranıza katıldım kızlar. Dün kitabımı alışverişimi yaptım. Kitaba vakit ayıramadım şimdi okumaya başlicam. Bu gün sabah yağsız sütle kahvaltımı geçiştirmek zorunda kaldım. öğlen sade kahve yeşil çay yine geçiştirdim :( çünkü dışarıdaydım. Akşam yemeğim fırın poşetinde yağsız kıymadan köfte ve yağsız yoğurt... Umarım doğrudur. Şimdi kitabı okuyacağimm hadi bakalıım :)):10:

tatlım ssoleil çok haklı öğün atlamamak çok önemli.ben dışarda olduğum günlerde küçük sütlerden 1-2 tane 1-2 tane küçük 125 grlık yoğurt(yoğurtlar için çantama 2 tane de kçk plastik kaşık atıyorum) pınarın üçgen peynirlerinden 1 tane alıyorum(bu peynirlerin yağ oranı biraz yüksek olduğu için 2 günde 1 tüketiyorum en fazla)ve sabah evden çıkmadan mutlaka 1-2 yumurta haşlayıp sıkı kahvaltı yaparak çıkıyorum(bazen sabahın 6sında uyanmak zorunda kalıyorum kahvaltı için ama gene de kalkıyorum:1::1:)böylece yeterince protein alıyorum hem de öğün atlamamış oluyorum çantam evden çıkarken biraz ağır oluyor ama gün içinde tükettikçe hafifliyor:9::9::9:

1+1 devam etmelisin bence ben öyle yapıyorum kilo atak kilo vermenin durduğu dönemler için

Sağol tatlım 1 + 1 devam edeyim bende :16:

Eski düzenime geri dönebilmek çok güzel hem acıkmıyorum hem de dukan hocamızı çölün ortasında vahaya varmadan terk etmemiş oluyorum :1:

tam 7 gün önce bir davette mecburen bozmak zorunda kalmıştım çünkü diyette olduğumu kimse bilmiyordu :26: inşallah tekrarı olmaz yoksa golgi arkadaşımız bana sıfır verecek :9:

sabah ve öğlen hiçbirşey yememişsin aç kalmaman lazım ve yeterli miktarda protein alman lazım sadece protein girdi migdene diye belki tartın inecek ama bu şekilde beslenme bence kitabı okumaya başlayınca zaten kafanda diyet iyice şekillenir iyi diyetler :)

haklısın bugün hiç fırsatım olmadığı için iki öğün geçiştirmek zorunda kaldım. Bugün yulaf kepeğimide aldım yarına güzel bir menü planlıyorum :) atak evremi altı gün sürdürmeyi düşünüyorum çok mu olur acaba?

1+1 devam etmelisin bence ben öyle yapıyorum kilo atak kilo vermenin durduğu dönemler için

bence de atak yapma 1+1 le devam et ki benim gibi hiç kaçamak yapmadığın halde 2 -3 hafta kilon değişmediğinde işe yarasın yoksa vücut atak için de direnç gösterebilir çünkü bununla bikaç kez karşılaşmış ve kendini korumanın bir yolunu bulmuş olur.o yüzden sen normal devam et diyetine.tabii ki gene de senin kararın..kolaylıklar diliyorum herkese:16:

6 gün atak yok 2 3 5 7 şeklinde vermek istediğin kilo için 5 gün yapman lazım atak evresine fazla takılma zaten asıl kiloyu seyirde vereceksin atak bir nevi insanları motive etmek için planlanmış bir evre ben 5 günlük atakta 2300 verdim ama seyire geçince artışda yaşamadım bazı arkadaşlarda artışlar oldu dukanda olacak diyor zaten kitapda

haklısın bugün hiç fırsatım olmadığı için iki öğün geçiştirmek zorunda kaldım. Bugün yulaf kepeğimide aldım yarına güzel bir menü planlıyorum :) atak evremi altı gün sürdürmeyi düşünüyorum çok mu olur acaba?

bence 5 gün yeterli 5 günün üzerini genelde 20üstü vermek isteyen arkadaşalar kullandı.benim de vermek istediğim 12 kg vardı ve 5 gün atak yapmıştım.bence sen de öle yapmalısın.

tatlım ssoleil çok haklı öğün atlamamak çok önemli.ben dışarda olduğum günlerde küçük sütlerden 1-2 tane 1-2 tane küçük 125 grlık yoğurt(yoğurtlar için çantama 2 tane de kçk plastik kaşık atıyorum) pınarın üçgen peynirlerinden 1 tane alıyorum(bu peynirlerin yağ oranı biraz yüksek olduğu için 2 günde 1 tüketiyorum en fazla)ve sabah evden çıkmadan mutlaka 1-2 yumurta haşlayıp sıkı kahvaltı yaparak çıkıyorum(bazen sabahın 6sında uyanmak zorunda kalıyorum kahvaltı için ama gene de kalkıyorum:1::1:)böylece yeterince protein alıyorum hem de öğün atlamamış oluyorum çantam evden çıkarken biraz ağır oluyor ama gün içinde tükettikçe hafifliyor:9::9::9:

ilk günün tecrübesizliği oldu :) kitabıda hiç okuyamamıştım, ama şimdi okuyorum. küçük yoğurtlara bende baktım bugün ama sıfır yağ sıfır kolestrol yazan yoğurtlarda meyve parçacıkları var o yüzden almadım onlardan ama kullanılabiliyor sanırım. birde bulabildiğim en yağsız peynir %8 yağ oranı olan bahçıvan light peynirdi, bu oran atak devresi için fazlamı gelir acaba? benimde çantamda bulundurabileceğim birşeyler olmalı mutlaka bugün açlıktan bayılmadığım için sanslıyım :)

tşk ederim canım umarım hepimiz için harika sonuçlar olur tatlı meslesine gelince hla aklıma gelmiyor değil ama ekmek ve karbonhidrata alıştım ki onlara çok düşkündüm ama nutellayı özlüyorummm:)))

:nazar::nazar::nazar:
hadi gözün aydın tebrikler.ben de 5 günlük atak dönemimde 4 kg vermiştim.bilirim o heyecanı çok güzel bir duygu biliyorum zaten böle olunca insan bidaha tatlı çikolata yemesem de olur dio dimi.umarı senin için hep böle ii olur:16:

ilk günün tecrübesizliği oldu :) kitabıda hiç okuyamamıştım, ama şimdi okuyorum. küçük yoğurtlara bende baktım bugün ama sıfır yağ sıfır kolestrol yazan yoğurtlarda meyve parçacıkları var o yüzden almadım onlardan ama kullanılabiliyor sanırım. birde bulabildiğim en yağsız peynir %8 yağ oranı olan bahçıvan light peynirdi, bu oran atak devresi için fazlamı gelir acaba? benimde çantamda bulundurabileceğim birşeyler olmalı mutlaka bugün açlıktan bayılmadığım için sanslıyım :)

canım ben genelde pınar alıyorum 200grlık light yoğurtları var.meyveli olanlar malesef yasak ben de diyete ilk başladığımda almış hatta 1 tanesini yemiştim ki sağolsun arkadaşlar uyarınca gerisini yemedim dolapta hala öylece duruyorlar.ben gene arkadaşların tavsiyesi üzerine yörsan'ın böreklik loru var onu tüketiyorum hem lezzetli hem de yağ oranı%2,2..birde yörsanın light beyaz peyniri de gayet lezzetliymiş onu da yeni keşfettim.süt olarak da sek süt %0 yag onlardan hem 1 lt hem de küçüklerinden stokluyorum dolaba dışarı çıktığımda raha oluyor:34::34:

tşk ederim canım umarım hepimiz için harika sonuçlar olur tatlı meslesine gelince hla aklıma gelmiyor değil ama ekmek ve karbonhidrata alıştım ki onlara çok düşkündüm ama nutellayı özlüyorummm:)))

ah nutella nutella:50: ben de çok severdim ama nedense son zamanlarda hiç gelmiyor aklıma ben ekmeğe hasret kalmıştım çok özlüyordum 2.ve3. haftalarda ekmek die yanıyordum hatta eşimde yanımda korkudan yiyemiyordu yazık ama neyse ki şimdi eşim yalvarıyor 1 parçadan bişi olmaz die de ben istemiyoru:34:

türk kahvesi yasak mı bu diyetteeee ama ben hergün bir sade türk kahvesi içerim içmezsem olmazz :DDD birde özel günlerde acaba diyabetlerin kullandığı çikolatalardamı yesek :D:D

pazartesiciler nerdesiniz :)

1 yumurta yarım kaşık yulaf kepeği bir parça yağsız peynir ve 10-11 adet goji berry ile güne başladım.

herkese mutlu dukanlı günler :46:

Ben sabah lor ,yoğurt ve 1 kaşık yulaf kepeğini karıştırıp yedim, öğlen haşlanmış tavuk,hindi ve dana eti 1'er kuşbaşı şeklinde ve yanına az yoğurt ,akşam da az haşlanmış tavuk yedim. Belki birazdan yoğurt yerim yada peynir.

sizce fazlamı yemişim.:69::69::69::69:

canım ben genelde pınar alıyorum 200grlık light yoğurtları var.meyveli olanlar malesef yasak ben de diyete ilk başladığımda almış hatta 1 tanesini yemiştim ki sağolsun arkadaşlar uyarınca gerisini yemedim dolapta hala öylece duruyorlar.ben gene arkadaşların tavsiyesi üzerine yörsan'ın böreklik loru var onu tüketiyorum hem lezzetli hem de yağ oranı%2,2..birde yörsanın light beyaz peyniri de gayet lezzetliymiş onu da yeni keşfettim.süt olarak da sek süt %0 yag onlardan hem 1 lt hem de küçüklerinden stokluyorum dolaba dışarı çıktığımda raha oluyor:34::34:

kitapta buldum bahsettiğimiz meyveli yoğurda değinmiş 'yağsız meyveli(meyve parçalı) yoğurtlara da izin vardır ancak günde en çok iki kutu yenebilirler. kayda değer bir başlngıç yapmak isteyenlerle kilolarını sabitlemeye çalışanların atak evresi süresince bunlardan kaçınması daha iyi olur' yazıyor. seyir evresinde meyve parçalı sıfır yağlı yoğurtlardan tüketebiliyoruz demekki. ben sek sütün sıfır yağlı sütünün küçüklerinden bulamadım artık alışverişe yarında devam ederim :)

kahve yasak değil türk kahvesinide zaten dukan bilmiyordur:1::1: sen benim içtiğim kahve miktarını görsen :1: akşama kadar en az 10 tane içiyorumdur abarttığım tek şey ama kahve içmessem benim sürekli uykum geliyor diyete bir zararı yok merak etme ben abartılı şekilde içiyorum kahve düünyasına her hafta mutlaka kahve çektirmeye gidiyorum :) evdeki olmassa olmaz tek şey

türk kahvesi yasak mı bu diyetteeee ama ben hergün bir sade türk kahvesi içerim içmezsem olmazz :DDD birde özel günlerde acaba diyabetlerin kullandığı çikolatalardamı yesek :D:D

doyana kadar yemek serbest az gibi geldi bana kuşbaşı şeklinde et hindi tavuk düşününce

Ben sabah lor ,yoğurt ve 1 kaşık yulaf kepeğini karıştırıp yedim, öğlen haşlanmış tavuk,hindi ve dana eti 1'er kuşbaşı şeklinde ve yanına az yoğurt ,akşam da az haşlanmış tavuk yedim. Belki birazdan yoğurt yerim yada peynir.

sizce fazlamı yemişim.:69::69::69::69:

@golgicim bildiğim kadarıyla yasak değil hem granül kahve daha zararlı dendiği için türk kahvesini kullanıyorum zaten tortusu dibe çökünce aynı filtre kahve oluyo hiç farkı yok :)

@flyblue gayet güzel bir menü yalnız 1 öğünde hem tavuk hem hem hindi hem de dana eğer tamamen yağsızsa ortaya karışık güzel olmuş :)) protein salatası olmuş:1:

@shahdaroba tatlım kitapta günde 2 kutuya kadar izin verilen yoğurt daha önceki sayfalarda konusu geçmişti hatta atak evresinde şekerim düştüğünde 1 kutu yemiştim ki içindeki meyve parçacıklarını ayırdım sadece yoğurt kısmı serbest zaten.1 porsiyon yoğurtta şeker olarak sadece meyve şekeri bulunuyor sofra şekeri kullanılmamış. eğer aynı üründen bahsediyorsak meyvelerini yememek kaydıyla yoğurt kısmını tüketebilirsin :)

Herkes tam gaz devam ediyor diyete çok güzel...

Yurtta kaldığım şu işkence tadındaki günlerim sırasında Dr Oetkerin light vanilyalı ve kakaolu toz pudingini keşfettim. Haberiniz varmıydı bilemiyorum ama baya işe yarar bi ürün :86:

Ben 1 bardak light sütün içine 1-2 çay kaşıgı puding koyuyorum. Güzelce kaynayana kadar karıştırıyorum sanki sıcak çikolata gibi oluyo. tavsiye ederim.

Birde yaptıgım kreplerin içine (tatlı niyetine yapıyorsam) yine bu pudingten koyuyorum. Fırınım olmadıgı için tavada yapıyorum ama siz isterseniz fırında muffin kaplarında deneyebilirsiniz, bence güzel olur.

Evdeyken kullanmadıgım ama yurtta kaldıgım süre içerisinde keşfettiğim sucuk köftesi harcı.. Yağsız etten kıyma çektiriyorum 300 gram kıymaya 1 yemek kaşıgı.. köftelere şekil verip buzluga koyuyorum. Tadı güzel oluyo bunuda tavsiye ederim.

Dr Oetkerin puding tozları diyeti bozacak birşey değil, ancak sucuk harcı biraz muallakta kalıyor. Ne yapayım yoktuktan kafayı yedim :81: Kendimce bişeyler üretmeye çalısıyorum.

Bana sabır dileyin lütfen daha hazirana kadar burdayım :50: :50: :50:

Sevgiler :16:

Back