düğünüm ve babam.....

Baban dügüne gelmeyi hakedicek napmis, en güzel gününde
onun suratini görüp, gecmisi hatirlayip niye üzelesinki?

Hem cagirsanda utanmadan gelirmi...
böyle babalarin, annelerin varligi beni cildirtiyor.

Cagirmalisin. Fazla muhatap olmazsin zaten. Davetli gibi gelir gider.

Bence çağirin. Ilerde vicdan azabi cekebilirsiniz. Zaten gelse bile cok kalmaz. Hem onun hem sizin gonlunuz olur.
Allah mesut etsin ♥ ♡ ♥ ♡

eğer düğününde olay çıkaracak ileri geri konuşacak anneni kardeşlerini vs üzecek ise çağırma.. ama sessizsessizdurur gider dersen çağır tabi..

Ogün çok mutlu iken aynı zamanda duygusal da olacaksın babanı görünce eskileri hatırlayıp üzülür ağlar canını yakarsın boşver çağırma öğelerini doya doya eğlen

gelip dugununu rezil edecekse cagirma.o potansiyel var mi yok mu sen bilirsin.eger icine sinmiyorsa da vicdan yapma.
o vicdan yapti mi acaba...

cagırma ya bırak. arayıp sormuyomus, dugune cagırcan kimbilir ne rezillik cıkartcak.
kendine zorun mu var.
ilerde de pişman olursan kendine hatırlatırsın en güzel gunumu rezil ederdi, ondan çağırmadım diye.
bırak amaaan, biraz da o düşünsün

Ne zor bir durum, Allah yardımcın olsun. Ama hayatının belki de en güzel gününde rezillik çıkarma ihtimali bile varsa bence uzak dur arkadaşım. Önce büyükler büyüklük yapmalı sonra küçüklerden küçüklük beklemeli diye düşünüyorum. Ne sizi ne anneni hayatında bir yere koyamamış, sürekli itmiş kakmış küfür hakaret etmiş bir insan olsa olsa biyolojik baba olur benim gözümde. Çağırmamandan yanayım ve çağırmadığın için pişman olacağını sanmıyorum. O koskoca adam, yaptıkların pişman olup bir kez ailenden özür diledi mi sanki?

Çağırmayin tabiki

çağırsanda belliki çağırmayacak
çağırıp gelmemesindense bence cagırmada bir kerede suclu sen ol

canım benim zor şeyler yaşamışsın babanı en iyi sen tanırsın gelince nasıl davranacağını en iyi sen bilirsin birde sizi arayıp sormuyormuş zaten ne diye çağıracaksın ki kötü günlerinde yanında olmamış bırak iyi gününde de yanında olmasın tabi karar senin

Ben olsaydım yerinde hiç çağırmazdım öyle görevlerini yapmayan üstelik te faydası değil zararı olan babanın düğünde de zararı olur gelmesin ne işi var düğününde.... mutluluk dileklerimle...

benim bi arkadaşımında ailesi küçükken ayrılmıştı.. İki haftada bir babası kızını görmeye gelirdi, kızı alıp halasına bırakır kendide gezmelere gidermiş. Halasıda çok kötü davranırmış. Bu ay sonunda evleniyo ve babasını çağırmayacak. '7 kat el ondan daha iyiydi, çağırıpta moralimi bozamam' dedi..

Böyle bir olayda, bunun kararını en iyi sen verirsin, burda kim nederse desin doğru cevap olmayacak. Çünkü olayları yaşayan sensin biz değiliz.

Aslında sen yine de çağır bir kaç saat takılıp gidecek nasılsa diyecektim ama orada seni üzecek şeyler yapma ihtimali olduğunu söylüyorsun. Bunun tahminini en iyi sen yapabilirsin. Bu durumda çağırma arkadaşım. O senin en özel günün, en mutlu olman gereken, etrafa gülücüklerle bakman gereken bir gün. Böyle bir günde babanı çağırıpda "acaba şimdi mi çıkacak bir rezillik, "Ne olacak" "ne zaman bitecek bu akşam" diye düşünüp de o günü kendine zehir etme arkadaşım.

Sen o gün mutlu ol, bunu hak ediyorsun. Baban da zaten bunun zerresini hak edecek bir insan değilmiş, yaptıklarının yanında senin onu çağırmaman zaten hak olan. O yüzden o kısmına da hiç takılma. Gönül rahatlığıyla geçir o akşamı.
Hayırlı olsun bu arada :)

babanı en iyi sen tanırsın o gün seni ve yeni kurulacak yuvanı etkileyecek hal ve hareketleri söylemleri olacaksa hiç çağırma derim, birde seni yetiştiren herşeyinize göğüs geren annenin bu konuda fikrini al onun dediğini uygula derim

ben olsam asla çağırmam .baba olamamış sıze....hıç gerek yok yer ısgal etmesın

Aslında biliyor musun, onu gördüğünde miden de bulansa düğününde olsun, kendini bi göstersin,
Eşinin ailesinin ağzına ve çevresine laf vermemiş olursun, açık yakalamaya çalışan insan dolu etraf

Yerinde olsam çağırmazdım. Çnkü hani diyolar ya ne olursa olsun baban diye. Sadece fiziksel olarak baban o senin. Baba duyguları yok. Sizi aç bırakırken kendi midesini doyurması hakaretleri hiç bir desteğinin olması vs. vs. sen daha iyi bilirsin yaptıklarıını, bir el bir düşman gibiymiş sizlere karşı. Ve bu gününde orada olmayı haketmiyor. Umarım eşin mükemmel bir insandır ve sana çok iyi bir eş; olacak çocuklarınıza da mükemmel bir baba olur... Mutluluklar şimdiden.

Öyle düşünüyorsan çağırma o zaman.Yani gerçekten rezil edicekse hiç gereği yok.En güzel gününü rezil etmeye kimsenin hakkı yok.

Annenin ne düşündüğü önemli.Bence bu kararı anne bırak.
Söz isteme nişan vs... onlara çağırdın mı? Çağırmadıysan,düğüne çağırdığında gelmeyebilir.

Çağırma niye çağırıyorsun ? Hangi vasıfla çağıracaksın baba olarak mı? Hiç baba olmamış ki..
Ne gerek var o en güzel gününde mahvetsin; en güzel günlerini, hayatını, çocukluğunu mahvetmiş,bırak bu günde sana kalsın.Çok mutlu ol.

arkadaşlar değerli yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. İyi dilekleriniz içinde aynı şekilde. Allah herkeze huzurlu mutlu yuva nasip etsin İnşallah.

gönlum çağırmamaktan yana. fakat son bir kez annemle oturup konuşcam fikrini sorucam tekrardan ve ona göre net bir karar vericem. Herkeze tekrar tekrar teşekkür ederim:16:

merhaba kk nın güzel bayanları;

ben 25 yaşındayım ve yaklaşık 9 yıldır annem ve babam ayrılar ben annem ve kardeşimle kalıyorum. Annem ve ben çalışıyoruz ve bu şekılde hayatımıza devam edıyoruz. Annemle babamın ayrılış nedenı. şiddet, kumar, içki, kadınlar.... annemı aldatırken hemde annemın yatağında başka kadınla yakaladım.....çok çektık çok aç kaldık çok zor durumlardan geçtık ağlamadığımız gün yoktu.... işitmediğimiz hakaret kalmadı. babam bana bir kere bile sarılmamıştır. bir kere bile sevıyorum dediğini duymadım. her gun dayak yerdım çocuktum anlamazdım ama o dövmeye devam ederdi.

çocukluğumdan hiç bir şey anlamadım..... bana ve kardeşime en ufak emeği geçmedi. kendı dışarılarda yemek yer bız aç otururduk. ayrıldıktan sonrada 2 ayda 3 ayda bır ancak arardı. yanına gıttığımde sureklı kufurler hakaretler işitirdim. ve daha neler neler var uzun uzun yazıp daha fazla sıkmak istemıyorum sizleri. yaklaşık 1.5 yıldır babamı hiç görmedım ve hiç arayıp merak edıp halımızı hatrımızı sormuyor bile kiiii bu hep böyleydı bız ararsak konuşuyorduk.... sorum şu ki..... 7 eylülde düğünüm var.... Sizce çağırmalımıyım? ne yapmam gerek mantıklı bır karar veremıyorum.... o kadar acı çektırdı ki yaptıklarını unutamıyorum hazmedemıyorum bunların hiç birini hak etmedık.. ben şimdi ne yapmalıyım?

Bir insanla kan bağı dışında hiçbir yakınlığınız yokken neden çağırmalısınız ki? Hiç gerek yok bence. Bir de sorun çıkaracak bir tipe benziyor. Herkes yolunu çizmiş. Kendi hayatına, mutluluğuna bakmalısın bence. Salla gitsin bence, hiç de kendini kötü hissetme. Babalık sadece çocuğu yapmakla olmaz.

Ben çağırmazdım canım belki yaşayan daha iyi bilir böyle konuşmak kolay geliyor ama fazlasıyla acı çektirmiş orada olması seni mutlu etmez gibi geliyor sorun çıkaracağını bile düşünüyorsun ya çağırmazsan ve duyarsa daha mı çok sorun yapar bilemiyorum baban gerçekten o sıfatı haketmiyor ne diyeyim bilemedim inşallah senin için doğru olan kararı verirsin çok üzüldüm yaşadıklarına:5:

Bir insanla kan bağı dışında hiçbir yakınlığınız yokken neden çağırmalısınız ki? Hiç gerek yok bence. Bir de sorun çıkaracak bir tipe benziyor. Herkes yolunu çizmiş. Kendi hayatına, mutluluğuna bakmalısın bence. Salla gitsin bence, hiç de kendini kötü hissetme. Babalık sadece çocuğu yapmakla olmaz.
kesınlıkle öyle. Üvey baba olup çocuğuna 4 4lük bakan insanlar tanıyorum.
Ben çağırmazdım canım belki yaşayan daha iyi bilir böyle konuşmak kolay geliyor ama fazlasıyla acı çektirmiş orada olması seni mutlu etmez gibi geliyor sorun çıkaracağını bile düşünüyorsun ya çağırmazsan ve duyarsa daha mı çok sorun yapar bilemiyorum baban gerçekten o sıfatı haketmiyor ne diyeyim bilemedim inşallah senin için doğru olan kararı verirsin çok üzüldüm yaşadıklarına:5:

bende istemıyorum canım ama çağırsamda çağırmasamda sorun çıkartıcak gibi gelıyo. en az hangi şekilde yara alırım onu düşünüyorum :(

​Bence çağırmalısın sonuç ne olursa olsun o senin baban,kızının düğününde yanında olmak isteyebilir.

Ağrımadık başına çaputmu sarmak istiyorsun. çağırma arkadaşım çağırma. en güzel gününü sana zehir eder. iyi bir babaysa zaten, sorumluluğu varsa sen çağırmadan zaten gelir. aman sakın çağırma

:( işte bu sorunun cevabını veremıyorum kendıme iki türlüde çıkmazdayım canım:14:

soruyorum cevap olarak da hiç gereği yok diyorum:14:

Gereği yok gerçekten de çağırmadığında bir kötülük yapar mı gelip düğüne rezillik çıkartır mı bunu en iyi siz bilirsiniz canım:31:

çağırma bence hangi yüzle gelecek annenle yada başka biriyle tartışsa en güzel gününü mahveder kimle gelecek hangi masada oturacak düşündünmü boşver gitsin merak edip 1,5 yıldır sormuyorda olmasada olur

Kat'iyen çağırmayın, en güzel gününüzü mahvetmesine izin vermeyin.

Sorun cikaracak madem cagirma en guzel gunu mahvedip uzulme guzelliklerle hatirla dugununu en yakin arkadasim seninle ayni durumda davetiyeye adini bile yazmadik hic eksikligini hissetmedi 2 yil sonra kardesinin dugunune davetli oldu geldi ortalik karisti dugun zehir oldu hic gerek yok varsin oldu dersin zaten oluden farki yok senin icin biyolojik olarak baba olunuyor malesef. Senin dogum gununde mezuniyetinde ilk okula basladiginda elinden tutan bir baban yokmus ki baba kelimesi senin icin uzuntu demek Allah yardimcin olsun iyi dusun insallah pisman olmazsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

düğünümü rezil edeceğini tahmın edebılıyorum :( sürekli zarar gördum cunku

Ben olsam hiç çağırmazdım.
Sonra bana veya anneme bişey dicek olursa da ;
-Sen ne zaman bizi aradın ki ben sana haber vereyim bak kaç ay oldu kızım bi ihtiyacın var mı diye sordun mu ?
Derdim..
En mutlu gününü, en mutsuz olduğun seni en mutsuz eden birini görmeden geçir :34:

tatlım bende çagırma derim çünkü bu kadar çektirmiş bide üstüne gelipen güzel gününü mahfederse daha çok üzülürsün mutluluklar dilerim canım benim rabbim hr daim zorluk çekenin yanında olur

​Bence çağırmalısın sonuç ne olursa olsun o senin baban,kızının düğününde yanında olmak isteyebilir.

Ağrımadık başına çaputmu sarmak istiyorsun. çağırma arkadaşım çağırma. en güzel gününü sana zehir eder. iyi bir babaysa zaten, sorumluluğu varsa sen çağırmadan zaten gelir. aman sakın çağırma

Gereği yok gerçekten de çağırmadığında bir kötülük yapar mı gelip düğüne rezillik çıkartır mı bunu en iyi siz bilirsiniz canım:31:

çağırma bence hangi yüzle gelecek annenle yada başka biriyle tartışsa en güzel gününü mahveder kimle gelecek hangi masada oturacak düşündünmü boşver gitsin merak edip 1,5 yıldır sormuyorda olmasada olur

Kat'iyen çağırmayın, en güzel gününüzü mahvetmesine izin vermeyin.

Sorun cikaracak madem cagirma en guzel gunu mahvedip uzulme guzelliklerle hatirla dugununu en yakin arkadasim seninle ayni durumda davetiyeye adini bile yazmadik hic eksikligini hissetmedi 2 yil sonra kardesinin dugunune davetli oldu geldi ortalik karisti dugun zehir oldu hic gerek yok varsin oldu dersin zaten oluden farki yok senin icin biyolojik olarak baba olunuyor malesef. Senin dogum gununde mezuniyetinde ilk okula basladiginda elinden tutan bir baban yokmus ki baba kelimesi senin icin uzuntu demek Allah yardimcin olsun iyi dusun insallah pisman olmazsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bence çağırmayın :26:

Ben olsam hiç çağırmazdım.
Sonra bana veya anneme bişey dicek olursa da ;
-Sen ne zaman bizi aradın ki ben sana haber vereyim bak kaç ay oldu kızım bi ihtiyacın var mı diye sordun mu ?
Derdim..
En mutlu gününü, en mutsuz olduğun seni en mutsuz eden birini görmeden geçir :34:

tatlım bende çagırma derim çünkü bu kadar çektirmiş bide üstüne gelipen güzel gününü mahfederse daha çok üzülürsün mutluluklar dilerim canım benim rabbim hr daim zorluk çekenin yanında olur

çağırmama kararı aldım arkadaşlar emınım gelırse pislik çıkıcak engel bıle olabılır. düğünden sonra ne yapıyorsa yapsın. bugune kadar babalık yapmadı sımdı kalkıpda bana laf söylemeye hakkı yok dıye dusunuyorum.

Allah seni yerine yakıştırsın inşallah lazkızı.

Ben senin eyrinde olsaydım çağırmazdım. Kötü günümde yanımda olmayanı iyi günüme dahil etmem. Babam bile olsa.

Aynı durumda sayılırız seninle.
Beni de en son 6 yaşımda görmeye geldi babam . Şuan 23 yaşındayım :)
Ben asla çağırmam. Bunca yıl bana bi nasılsın dememiş , yolda görmüş yabancı gibi gelip geçmiş bi adamı ben düğünümde görürsem o düğün bana zehir olur. En mutlu günümü de ne kendime ne de beni bu yaşa getirmiş olan anneme zehir ettirmem .

Bence en önemli konu böyle çocukluk geçiren birinin eş seçiminde çok dikkatli olmak zorunda kalmasıdır iyice düşündünmü.. bu tarz ailevi travmaları bir daha yaşamaman dileğiyle

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back