• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünü kim yapar acil yardım

Canım düğünü erkek tarafı yapar. Nişanı kız tarafı yapar.
Bazi yörelerde Adana,Gaziantep,Osmaniye,Hatay,Urfa,Mardin,Kahramanmaraş buralarda nişanı da erkek yapar. Kızın kıyafetini falan da erkek alır.
Doğuda özellikle herseyi erkek yapar kiz sadece 1 tane beyaz eşya bir tane de bir odanın perdesini halısını alır. Sen bana sor 🤣
Ege tarafında kiz tarafı daha cok sey yapıyor ama düğünü yapiyor lar mi onu bilmiyorum

Normalde erkek tarafı yapar.eger ailene yuk olmadan kendi yapma imkanın varsa ikiniz karşılamaya calışın.ama ailene yuk olacaksa buna sakın izin verme.ailen masraf yapmak zorunda degil.çok akıllılarmış.

Bana göre düğünü de, nişanı da, ev eşyasını da gelin damat birlikte öder. Ödemeye gücü yoksa da bir tarafın alesine güvenip evlenmeye kalkmaz. Hatta kim ödeyecek konusunu dahi açtırmaz, ayıptır bu bana göre.

Bazi yörelerde Adana,Gaziantep,Osmaniye,Hatay,Urfa,Mardin,Kahramanmaraş buralarda nişanı da erkek yapar. Kızın kıyafetini falan da erkek alır.
Doğuda özellikle herseyi erkek yapar kiz sadece 1 tane beyaz eşya bir tane de bir odanın perdesini halısını alır. Sen bana sor 🤣
Ege tarafında kiz tarafı daha cok sey yapıyor ama düğünü yapiyor lar mi onu bilmiyorum
Yapmıyoruz;)

Doğudan bildiriyorum :) Nişanlımla ortak yapıyoruz her şeyi.Belli başlı adetler dışında genelde çiftler ortak yapıyor buralarda da..

Konu sahibi sana da öneririm..Ben de öğretmenim.Benim gibi bir çok çalışan arkadaşım da bu şekilde evlendi.Kredi çekip her şeyi beraber yapanlar da oluyor...

Kınayı kız tarafı düğünü erkek tarafı yapar.
Bu sene evlenecekseniz nikah yapın kimseye dert olmasın.
Bir de eğer kınayı sizin aileniz yapıp yada siz düğünden önce kendiniz ödeyeceksiniz, düğünü nişanlınız yapacaksa düğün sonrası borç size bırakılacaksa her türlü aynı kapıya çıkıyor.
Bazı şehirlerde düğünü kız tarafı yapıyor erkek tarafı ev alıyor falan filan değişik adetler var elbet ama ilk söylediğim genel geçer bir adet.

Düğün tarihi ile ilgili nişanlımın ailesi ile konuşuldu karşı taraf ortak ödenir dedi. Benim ailem biz karışmayız dedi. Ailemle tartışıyoruz. Ben öğretmenim bu arada maaşımla ortak olabilirim.
Davetiye fotoğrafçı nikah memuru düğün masrafın kim öder?
Sizler nasıl evlendiniz. Acil yardım
Biz de ortak odemistik tek aileye birakilamayacak kadar masraflı işler bence

Bence artik kalmadi o yapar bu yapar muhabbeti.

Ama nisan zamani ortak yapalim demeyip sizin yapmanizi bekledilerse dugune karismayin.

Bazı adetler boşuna oluşmamış, simdiki erkekleri göz önünde bulundurursak, genel olarak tabi istisnalar hariç. ( kadinin maasina el koymasi durumu vs) geleneksel yapınin daha mantikli oldugunu düşünüyorum. Düğün aşamasında damat adayı ve müstakbel ailesi para mevzulari isin icine girdiginde kendilerini belli ediyorlar. Budq bir tanima firsati bir bakima. Maddi anlamda değil ama manevi açıdan önemli bazı şeyler.
Kesinlikle katiliyorum.

Çokta cömert olma kimse aferin demez.... Düğünü erkek tarafı yapar ailesi yapmıyorsa damat yapar
Kesinlikle cömert olmasin yaranamaz.
Sonra kv bikac ay sonra karsisina gecer bu sefer de ayy sunun gelini de altinini bile kendi yapmis der 😂 asla yaranilmaz. Aferin kizim sen cömertsin bize yük olmamak icin az masraf yaptin falan demez.hic masraf yapmasan bu sefer de vermedigin altınlardan paralardan sorumlu olursun.
Cok cirkin muhabbetler..

Kaldı mı böyle şeyler yaa.. Bence aileler ortaya parayı koysun çekilsin kenara başka bir şeye karışmasın, gerisini gelin damat kendisi seçsin yapsın. Kafasına göre takılsınlar seçsinler mobilya falan.. Kavga gürültü olmaz temiz iş oh mis.

Kesinlikle cömert olmasin yaranamaz.
Sonra kv bikac ay sonra karsisina gecer bu sefer de ayy sunun gelini de altinini bile kendi yapmis der 😂 asla yaranilmaz. Aferin kizim sen cömertsin bize yük olmamak icin az masraf yaptin falan demez.hic masraf yapmasan bu sefer de vermedigin altınlardan paralardan sorumlu olursun.
Cok cirkin muhabbetler..
Aynen herkes kendine düşeni yapmalı bu yüzden fazlasına lüzum yok.

Back
X