Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kırmızı kuşak denen saçma adeti oldukça saçma buluyorum.
genç kız, dayanıklı olsun falan diye de değildir o kuşak. bembeyaz gelinliğin üzerinde kırmızı çirkin bir "bakireyim" çığırtmasıdır.
çıkış yerini de öğrenelim hatta. eski zamanlarda böyle gelinlikler yoktu, işte eslbiseyle nikah kıyılırmış düğün vs. evlenen kadının dul olup olmadığının göstergesiymiş bu kırmızı kurdele de. hayır sanki düğüne gelen bilmiyor kadının ikinci evliliği olup olmadığını. erkekte böyle bir zorunluluk yok ama kadın bunu takmak zorunda. gayet çirkin, bacak arasındaki 2 cm2lik et parçasının hiç dokunulmadığının ispatı.
ha ben çok moderen çoook sosyetik bir kız değilim, konyalıyız ve bizde de çok mühim bir adettir bu. baba beline bağlarken dua okur herkes ağlar falan. ama rengi çok çirkin, kandır onun manası. bakın kızımız bakire.. yazık. dinimde başkasının mahremine girmek haram sayılmış, e o zaman mahremini kamuya açmanın da bir manası olamaz herhalde. zaten yeni düğünlerde özellikle muhafazakar ailelerin kızlarının bu kuşağı takmaması dikkatimi çekiyor. açıkcası ömrüm yeter de ben de o günleri görürsem beyaz bir kuşak bağlatacağım babama. asla rabbimden başkasına sorumlu olmadığım namusumu caka satma aracı olarak kullanmayacağım.
birkere dugunlerde kirmizi kurdelaya vee al basortusune hayranimmm
kim ne derse desinn
ama enn sacmasii
gelin evden cikarkenn bazi akrabalrin abratarak evden gelin degilde
cenaze cikiyormus gibi bas bas bagirarark aglamalarii