düğünlerde saçma bulduğunuz şeyler neler???

DilaNaz

Körler sağırlar,birbirini ağırlar.
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
2.707
46
ben kına gecelerinde gelinin zorla ağlatılmasını saçma buluyorum.senağlama
sizin saçma bulduklarınız neler?:nazar:

Gelin kızın kucağına bebek koymak :bbo:
Kırmızı kurdela bağlamak :bbo:
kına da avuç içine altın koymak vs vs

gelinin arkadaşlarının gelini havaya zıplatması ve sonunda zorla damadın ismini bağırtması çok saçma geliyor bana..
aslında saçma gelen çok şey var ama bazılarına göre değildir ondan söylemeyeyim...

Gelin kızın kucağına bebek koymak :bbo:
Kırmızı kurdela bağlamak :bbo:
kına da avuç içine altın koymak vs vs
o kırmızı kurdelenin bi anlamı var canım olmazsa olmazlardandır....

bende bi düğünde davetlileri aile aile oynatmalarına gülmüştüm ne saçma... bursalıların düğünüydü soyadlarını söyleyerek piste alındılar bide...:)

bütün dügün deli gibi oynayip kina zamani hüzüne bogulan insanlara hep gülmüsümdür..

Son düzenleme:
gittiğim hiçbir düğünde görmedim de tvden falan gördüğüm 'kızın teyzesinden şu kadar altın' vs şeklinde mikrofonla okunması kafamçokkarıştı
bir de kırmızı kurdela

gelinle damatın ayakta dikilip takı takılması hep sacma gelmiştir
koyun köseye bi kese atın içine canım :kahve:

Havaya ateş etmek en saçması olsa da, gelinle damadın birbirlerine pasta yedirmesi de liste başı olabilir.

Zira damat arkadaş her seferinde kızın yutabileceğinin 3 katı büyüklükte bir lokma yedirmeye çalışır ve o esnada çekilen fotoğrafların tamamında kızcağız boğuluyormuş gibi bir görüntü çizer.

Zorla oyuna kaldırmaya çalışan teyzelere değinmiyorum bile.

masa masa gezip hoşgeldiniz denmesinden hiç hoşlanmıyorum bende. kapıda durup el sıkışmak daha ii. bide millet bi sarılıyo hiç düşünmüyolar o gelin hanımın duvağımı bozulacak saçı mı bozulacak peeeh

takı merasim bögkk denilecek kadar berbat yani kinm ne kadar takmış mikrofondan yırtına yırtına söylemek kime ne ya kime ne alla alla sonra bide pasta yedırme uffşakkıdı

Ben düğünü tamamen saçma buluyorum hangi birini sayayım ki...Benim eğlence anlayışım farklı sanırım.Bağrış,çığrış,gürültü,oyun havaları...beni sıkıyor.

Gelin ve damadı eve bırakırken damadın sırtına vurulması..
Bizde çok abartmışlardı,kocam kuzenlerinden resmen dayak yedi..:mymeka:
Ne bahtsız kocam varmış ya,o geceden belliymiş akıbeti..kafamçokkarıştı

Takilarda kimin ne kadar para taktigini anons etmelerini hep sacma bulmusumdur..
Gösteris gibi, ne o öyle..
Ayrica olani var olmayani var, kimin gönlünden ne kadar gelirse o kadar takar.. Ne gerek var cümle aleme duyurmaya..

Takilarda kimin ne kadar para taktigini anons etmelerini hep sacma bulmusumdur..
Gösteris gibi, ne o öyle..
Ayrica olani var olmayani var, kimin gönlünden ne kadar gelirse o kadar takar.. Ne gerek var cümle aleme duyurmaya..

Valla o aklıma gelmedi.. Bizde olmamıştı çok şükür..
Çok kötü bir durum,katılıyorum canım..:teselli:

düğünlerde nefret ettiğim şeyleri sıralayayım...
zorla oyuna kaldırılması....
takı merasimi...
çocukların ortalığa doluşup arada ezilecek duruma gelmeleri ve ailelerin duyarsızlığı...
söylenen acıklı şarkılar...
bazı düğünlerde rastladığım adamın tefle oynayanlarda para toplaması...
şimdilik aklıma gelen bunlar...
sevgiler...

takı olayı ne o saatlerce ayakta bekliyo millet bi altın takıcam diyeyada anons ediyolarya ne o öyle semt pazarı gibi ..
en son düğün halayıda saçma bi mantığı yok bence..

takı.takı.takı.
insanların sıraya girip saatlerce ayakta beklemesi çok saçma geliyor bana.

Yok ben takı seviyim..:dance:
Gelsin altınlar,paralar..jeyyar
Ama her takanın da öpmesi gerekmiyor ki?:bbo:
Yazık be geline,damada o yorgunluğun üzerine bir de 500 kişi mucuk mucukkk takın geçin,kardeşim..Hele ki davetlilerin de büyük bir kısmı ise hayatımızda ilk ve son defa göreceğimiz insanlar..Benim için korkunçtu..:tomato:
Kendi düğünümde o kadar rahatsız oldum ki evlendikten sonra gittiğim düğünlerde hiç bir gelini,damadı öpmedim. Açıkça da söyledim;"yeteri kadar bunalmışınızdır bir de ben yapışmayayım..":icecream:

X