Düğüne çeyrek kala bu kadar endişe normal mi kızlar ?

canm sen ilk üni. olarak teknikerliği mi bitirdin? mühendisliği mi?

Benimkide bazen takılıyo bana, açıktan adalet okuyup hukuk'a mı geçsem? Sana rakip olurum büronun karşısına büro açarım falan diye. Oku tabi neden olmasın deyince yok ya hukuk bana göre değil, ben işimde uzmanlaşayım diyo :))

Ben bu işin içindeyim az çok biliyorum zorluğunu :) Zorlukları düşününce pes edesim geliyo ama benim ne eksiğim var diyerek derse devam ediyorum. Zaten bu senede olmazsa gel iste artık diyecem

Cnm bende yasadim bunlari hep mutsuz olucam nisanlim evlenince degisicek buyu bozulacakti sanki evlenince korktumm hep
Ama hicbisey oyle olmadi iyiki evlenmisim diyorum bizde herseyi birlikte yaptik esimle iki ailede yardim edemedi inanki.
Eger nisanlini seviyosan anlasiyorsan onunlayken mutluysan gerisi bos sende memursun o da calisiyor hersey hallolur emin ol hic takilma bole seylere
Bekaret konusunuda her bir erkek kabul etmez o konudada takdir ettim nisanlini gecmisini irdelememesi cok guzel

Konu sahibi evlenmiş, boşanmayı bile düşünüyor.

canm sen ilk üni. olarak teknikerliği mi bitirdin? mühendisliği mi?

Yok canım teknikerlik okudum önce..

Sen de onu yüreklendir o da yükselsin madem : )

Yok canım teknikerlik okudum önce..

Sen de onu yüreklendir o da yükselsin madem : )
Ona göre benim bu çabamda mantıksız :) İşinde rahatsın, hukuk okuyup napacaksın, özelde avukatlık mı yapılır, evlenince çok zorlanırsın bugünlerini ararsın falan diyo. İnşallah kazanırsam, avukat değil hakim olmak istediğimi söyleyeceğim. Şu an söylersem önce kazanda sonra hakim olursun der. Benim gibi realist biri o da. Yaparsın edersin, başarırsın falan demez. Ders çalışırsan hukuku kazanırsın, ders çalışmaya devam edersen bölümü bitirip mezun olursun, daha çok çalışırsan başarılı bir avukat olursun. Diğer türlü boşuna hayal kurma der hep. Hatta bazen sinirlenirim tartışırız bu konuda Amaaan uzun mesele yani.

Yapabileceğine inanıyorsan onu mahçup edersin baktın olmuyor haklıymışsın aşkım dersin olur biter : )

Anlattiklarinizi bazisi sizin yarattiginiz problemler bazisi ise gercekten kafa yormak gereken seyler.
1. evleneceginiz adamin malvarligini bilmemeniz ? Adam birikimim var demis , hani nerde ? Gormek sormak akliniza gelmedi mi ? Neden bir sozune guvendiniz ? Adam size bildigin yalan soylemis bu durumda ki aslinda azicik acik gozlu olsaniz fark ederdiniz bunu.
2. Neden yeni evliler hemen ev-araba-cocuk psikolojisine giriyor cilginlar gibi, once 1-2 sene birlikte calisin pesinat biriktirin yani, illede daglar kadar borcun altina girilmez ki hemen.
3. Kayinvalideyi cok takmayin kafaya evlilik sizin evliliginiz dugun sizin dugununuz masraflarida siz calisan kisiler olarak ustleneceksiniz tabiki. Kadini 5 milyar maasi varda yardim etmiyor deseniz anlayacagim ama yani, abartmissiniz o kismini. Hem kimseye borclu kalmak iyi degildir sonra parasini biz verdik bizim sozum gecer tarzi sorunlar cikabiliyor.
4. Tam olarak meslegi nedir bilmiyorum ama herkes illa da devlette calisacak diye kaide yok, ve birdaha devlete hoc gecemez diye bir olayda yok. Kendinize bahane etmeyin bunu bence, tamam devlet memurlugu garantidir iyidir ne olursa olsun maasin yatar ay sonunda ama bazi meslekler icin ozelde calismak daha avantajli olabilir. Meslek ne bilmedigim icin bu sekilde yorum yapiyorum bende.
5. Tum bu saydiklariniz birden olmus seyler degil siz bunlari gecistirip gecistirip son dakkada panige kapilmissiniz ve olanida olmayanida en negatif yonunden goruyorsunuz. Nisanlilik donemi zordur ailelerin isin icine girmesiyle maddi cok kou olmasiyla alakali ama sizin sanki adamin kendisiyle bir sorununuz var gibi.
Dusunun 25 gun az degil simdi vazgecmek daha kolay olur herseyden. Ayrica akraba dediginiz nedirki sanki hergun kuzenleriyle halalariyla ici ice olacaksiniz, max problem kv olur en cok onu goreceginiz icin onuda bir sekilde yoluna getirirsiniz. Yani tek sorun oysa tabi.

Ahh sizde benim gibi yazmışsınızda yazmışsınız. Konu eskiymiş, konu sahibesi evlenmiş, boşanmayı bile düşünüyormuş..

Ahh sizde benim gibi yazmışsınızda yazmışsınız. Konu eskiymiş, konu sahibesi evlenmiş, boşanmayı bile düşünüyormuş..

Ahahaha valla uzuldum ne diyim, emegime yazik oldu demekki tespitlerim dogruymus,ki dogru ciktigina memnunda olmadi yazik olmus gencecik insanlara.

Hani bir donem vardi ya cerim ,kadinlar ev ev dolasip memur ozellikle de ogretmen kiz ararlardi ogullarina,bundan tiksinti geldiydi bana herhalde

Ahaha bana öğrencilik yıllarımdaki bir espriyi hatırlattınız . Öğretmenlik okuyan arkadaşlarım la bu evlilik konularından bahsederken hep gülerek bana "" öğretmen kızın piyasası tükenmez "" derlerdi valla haklılar halen oyle gelin adaylarinda aranılan meslek hatta anneler simdi kızlar daha okuldayken piyasa araştırmasına çıkıyorlar ve herkes iyi bilgileri var hangisi atanır hangisi atanmaz diye.
Hersey kısmet meselesi ya cok takmamak lazım bunları bence.

Aynen oyleydi valla canim
Cok itici birsey meslegine gore es aramak
Kulkedisi mi bu canim ,ayakkabi kime uyarsa evlenecekler herhalde memur olsun camurdan olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…