Bu saydıklarından bazıları gerçek endişeler, bazıları ise biraz zoraki uydurulmuş gereksiz endişeler.Kızlar evet yazdıklarımın hep maddi şeyler olduğunun farkındayım bu biraz da yıllardır evleneceğimizi konuşurken nişanlımın maddi hiçbir birikim ve hazırlık yapmamış olmasına olan öfkemden kaynaklanıyor sanırım, çünkü yıllardır çalışıyor ve hep annesinle ilgilendi, anne tamam da, ne zaman 3-5 bin birikim yapsa abisinin borcu çıktı hep ona verdi. Hep nişanlımı bu yüzden suçluyorum.
Bugüne dek aklın neredeydi diyenlere gözümde bir perde varmış diyebilirim. Yavaş yavaş iniyor ama bu kadar mı geç inmeliydi?
Annesinin maaşı aynen 600-700 civarı bir şey köyde tek başına yaşan bir kadın da.. Ne bileyim belki bu konuda haksız olabilirim ama en azından ufak tefek bir şeyler bekliyorum.
Nişanlım işsiz kalacak biri değil evet taşı sıksa suyunu çıkarır gibi, ama hayat şartlarının ne kadar zor olduğunun da farkındayım.
Kızlar düğüne 25 gün var bu saatten sonra dönecek cesaretim var mı bilemiyorum. Anneme endişelerimden bahsetöeye başlasam kendin istedin bu kişiyi düğün hazırlıklarınla ilgilen deyip kapatıyor konuyu.
Bir yandan da acaba evlilik öncesi sendrom mu diyorum baba evinden çıkacağım için, aslında baba evine değil bekar evime veda edeceğim zaten kendim yaşıyordum başka bir şehirde.
Kızlar evet , saygı sevgi merhamet vicdan kişilik bakımından mükemmele yakın bir insan. Yeri gelip beni benden çok düşünür.
Ben neden düğüne doğru bu kadar maddiyatçı oldum onu hiç bilmiyorum.
Kendimi çok eleştiriyorum. Ama inanın bu kadar sayılı gün kala vazgeçmek hiç kolay değil. Bi bayan arkadaşa yapılsa gelse burda konu açsa hepimiz o adam için ahını aldı artık mutlu olamaz diye düşünürüz. Ah alma konusuna çok takılıyorum.
Bir mesele daha var ki bekaretimi kaybedeli çok uzun zaman oldu. Yazmaya utanacağım bir şekilde isteğim dışında kaybettim. O olaydan sonra bunu dünyada bilen iki kişi daha var, biri nişanlım. Biri ise nişanlımla ayrıyken çıktığım, çok sevdiğim, evlenmek istediğim ama yine kendi hatalarımdan ötürü benden nefret eden insan. Nişanlım psikolojik olarak çok etkilendiğimi bildiği için yaklaşık beş senedir elimi bile zor tutuyor. Kızlar nişanlımla ayrılsam ve yıllar sonra karşıma başka biri çıksa bile bakire olmadığımı bir tek erkeğe daha söylemeye tahammülüm yok ..
Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum hepinizin fikirlerini çok önemsiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?