• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne çeyrek kala bu kadar endişe normal mi kızlar ?

Maşallah istikrarlı ve azimli duruşunu sürdür.. Bitirirsin ya niye bitmesin..
Benim istanbuldaki şefim Harita Mühendisiyli, evliydi.. Eşinin gazıyla(Eşi kurumun avukatıydı) Hukuk bitirdi mezun oldu... Felaket dil yapan bir mühendis şimdi.. Kitap gibi adam... Maşallah öyle özenmiştim ki.. Sen neden yapamayasın...
canm sen ilk üni. olarak teknikerliği mi bitirdin? mühendisliği mi?

Maşallah istikrarlı ve azimli duruşunu sürdür.. Bitirirsin ya niye bitmesin..
Benim istanbuldaki şefim Harita Mühendisiyli, evliydi.. Eşinin gazıyla(Eşi kurumun avukatıydı) Hukuk bitirdi mezun oldu... Felaket dil yapan bir mühendis şimdi.. Kitap gibi adam... Maşallah öyle özenmiştim ki.. Sen neden yapamayasın...
Benimkide bazen takılıyo bana, açıktan adalet okuyup hukuk'a mı geçsem? Sana rakip olurum büronun karşısına büro açarım falan diye. Oku tabi neden olmasın deyince yok ya hukuk bana göre değil, ben işimde uzmanlaşayım diyo :))

hukuk uzayabiliyor. ayrıca hakimlikte ilk girişte olmuyor. canm hevesini kırmak değil amacım ama bu da gerçekler. bunun için evliliğe en az 30 yaşında yapman gerekiyor. bunu göze alır mısın?alırsan problem yok tabi sevgilinde destk olursa.
kaç yıldır beraersinz
Ben bu işin içindeyim az çok biliyorum zorluğunu :) Zorlukları düşününce pes edesim geliyo ama benim ne eksiğim var diyerek derse devam ediyorum. Zaten bu senede olmazsa gel iste artık diyecem :D

Cnm bende yasadim bunlari hep mutsuz olucam nisanlim evlenince degisicek buyu bozulacakti sanki evlenince korktumm hep
Ama hicbisey oyle olmadi iyiki evlenmisim diyorum bizde herseyi birlikte yaptik esimle iki ailede yardim edemedi inanki.
Eger nisanlini seviyosan anlasiyorsan onunlayken mutluysan gerisi bos sende memursun o da calisiyor hersey hallolur emin ol hic takilma bole seylere
Bekaret konusunuda her bir erkek kabul etmez o konudada takdir ettim nisanlini gecmisini irdelememesi cok guzel :KK28:

Cnm bende yasadim bunlari hep mutsuz olucam nisanlim evlenince degisicek buyu bozulacakti sanki evlenince korktumm hep
Ama hicbisey oyle olmadi iyiki evlenmisim diyorum bizde herseyi birlikte yaptik esimle iki ailede yardim edemedi inanki.
Eger nisanlini seviyosan anlasiyorsan onunlayken mutluysan gerisi bos sende memursun o da calisiyor hersey hallolur emin ol hic takilma bole seylere
Bekaret konusunuda her bir erkek kabul etmez o konudada takdir ettim nisanlini gecmisini irdelememesi cok guzel :KK28:
Konu sahibi evlenmiş, boşanmayı bile düşünüyor.

canm sen ilk üni. olarak teknikerliği mi bitirdin? mühendisliği mi?

Yok canım teknikerlik okudum önce..

Benimkide bazen takılıyo bana, açıktan adalet okuyup hukuk'a mı geçsem? Sana rakip olurum büronun karşısına büro açarım falan diye. Oku tabi neden olmasın deyince yok ya hukuk bana göre değil, ben işimde uzmanlaşayım diyo :))

Sen de onu yüreklendir o da yükselsin madem : )

Yok canım teknikerlik okudum önce..

Sen de onu yüreklendir o da yükselsin madem : )
Ona göre benim bu çabamda mantıksız :) İşinde rahatsın, hukuk okuyup napacaksın, özelde avukatlık mı yapılır, evlenince çok zorlanırsın bugünlerini ararsın falan diyo. İnşallah kazanırsam, avukat değil hakim olmak istediğimi söyleyeceğim. Şu an söylersem önce kazanda sonra hakim olursun der. Benim gibi realist biri o da. Yaparsın edersin, başarırsın falan demez. Ders çalışırsan hukuku kazanırsın, ders çalışmaya devam edersen bölümü bitirip mezun olursun, daha çok çalışırsan başarılı bir avukat olursun. Diğer türlü boşuna hayal kurma der hep. Hatta bazen sinirlenirim tartışırız bu konuda :D Amaaan uzun mesele yani.

Ona göre benim bu çabamda mantıksız :) İşinde rahatsın, hukuk okuyup napacaksın, özelde avukatlık mı yapılır, evlenince çok zorlanırsın bugünlerini ararsın falan diyo. İnşallah kazanırsam, avukat değil hakim olmak istediğimi söyleyeceğim. Şu an söylersem önce kazanda sonra hakim olursun der. Benim gibi realist biri o da. Yaparsın edersin, başarırsın falan demez. Ders çalışırsan hukuku kazanırsın, ders çalışmaya devam edersen bölümü bitirip mezun olursun, daha çok çalışırsan başarılı bir avukat olursun. Diğer türlü boşuna hayal kurma der hep. Hatta bazen sinirlenirim tartışırız bu konuda :KK70: Amaaan uzun mesele yani.

Yapabileceğine inanıyorsan onu mahçup edersin baktın olmuyor haklıymışsın aşkım dersin olur biter : )

Kızlar düğünüme 25 gün var artık ne uyku uyuyorum ne yüzüm gülüyor. Aklımda sürekli doğru mu yapıyorum yoksa felakete mi gidiyorum diye endişeler dolaşıyor. Kafam karmakarışık maddeler halinde yazacağım kusura bakmayın.

-Düğün için damatlık hariç her şey hazır bu saatten sonra net bir sebep yokken dönemem diyorum sürekli kendime,
-Nişanlımla uzuun yıllardır beraberiz araya ayrılıklar girdi tabi ki, ama ilk yıllardaki sevgimden eser yok.
-Ailem başta çok karşı çıkmıştı ben memurum o değil diye,keşke o zaman daha çok diretselermiş bu farkı ben şu an düğün arefesinde bile bariz yaşıyorum.
-Bazen onu görmek bile istemiyorum mesela akşam bizdeydi ya düğüne kadar görüşmeyelim dese tamam diyeceğim sanki.
-Kpss'ye hiçbir zaman doğru dürüst hazırlanmadığı için şu an ona çok kızgınım.
-Babası yok, annesinin babasından kalan maaşı olduğu halde bir çöp kadar yardımı yok, ha benim ailemin de hiçbir farkı yok iki senede bekar bir öğretmen ne biriktirirse onu biriktirdim ve ben de iğnesine kadar bütün çeyizimi kendim yapıyorum. Amma onun annesinin hiçbir şeye elini sürmemesi bana batıyor ve annesinden ciddi anlamda nefret ediyorum diyebiliyorum.
-Nişanlım üniversite mezunu bir şirkette çalışıyor ama bütün sülalesinde ondan başka okuyan yok hepsi bana o kadar uzak hayatlar ki.. benim akrabalarda ise okumayan yok arada dehşet bir uçurum var.
-Eskiden memur-özel sektör ayrımı çok önemli değildi benim için ama iki senedir devlette çalışmanın rahatlığını gördükçe nişanlımın kesinlikle iş garantisi olmadığını düşünüyorum, bu şekilde onca borcun altına girmek beni korkutuyor. ( ev, araba vs..)
-Nişanlımın bir tarlası vardı babadan kalan onu satıp ev peşinatı yapacaktı üzerine yüklü miktar bir krediyle ev alacaktık (tabi ki krediyi ikimiz ödeyecektik), aylarca o tarla satılmayı bekledi tam müşteri çıktı anlamadığım bir şekilde abisinin maliyeye borcu mu ne çıktı ve tarlaya ipotek koydurduğu anlaşıldı. Ki bu insanın dükkanı arabası vs var ama onları eşinin üstüne yaptırmış denildi.
-Evde ufak bir söz yaptık ve söze gelen gelmeyen herkese büyük nişan yapacağız dedik, fakat tarlanın satılma durumu olunca ev alacağız sandım büyük nişan masrafı etmeyelim onun yerine evle ilgilenelim dedim. Sonuç ne büyük nişan ne ev ..
-En son olarak da nişanlımın bugüne kadar bana söyleyip durduğu birikimim var lafının aslında boş olduğu ortaya çıktı çünkü düğün masrafları + takı + gelinlik vs vs .. için arabasını satmış !

Kızlar iyi yönleri yok mu tabi ki var.. aileme son derece saygılı, benim asabi tarafımı hep dengeler.. ama geçmişimiz olmasa onca yıl ve yaşanan olmasa ben nişanlımla bugün bu aklımla tanışsam galiba evliliği seçeceğim insan o olmazdı.

Bunları bu kadar açık yazmakla iyi mi yaptım bilmiyorum.
Düğün hazırlıkları her şey son sürat ilerliyor ben deli gibi korkuyorum evlenmekten.

Allah'ım yardım et ...

Anlattiklarinizi bazisi sizin yarattiginiz problemler bazisi ise gercekten kafa yormak gereken seyler.
1. evleneceginiz adamin malvarligini bilmemeniz ? Adam birikimim var demis , hani nerde ? Gormek sormak akliniza gelmedi mi ? Neden bir sozune guvendiniz ? Adam size bildigin yalan soylemis bu durumda ki aslinda azicik acik gozlu olsaniz fark ederdiniz bunu.
2. Neden yeni evliler hemen ev-araba-cocuk psikolojisine giriyor cilginlar gibi, once 1-2 sene birlikte calisin pesinat biriktirin yani, illede daglar kadar borcun altina girilmez ki hemen.
3. Kayinvalideyi cok takmayin kafaya evlilik sizin evliliginiz dugun sizin dugununuz masraflarida siz calisan kisiler olarak ustleneceksiniz tabiki. Kadini 5 milyar maasi varda yardim etmiyor deseniz anlayacagim ama yani, abartmissiniz o kismini. Hem kimseye borclu kalmak iyi degildir sonra parasini biz verdik bizim sozum gecer tarzi sorunlar cikabiliyor.
4. Tam olarak meslegi nedir bilmiyorum ama herkes illa da devlette calisacak diye kaide yok, ve birdaha devlete hoc gecemez diye bir olayda yok. Kendinize bahane etmeyin bunu bence, tamam devlet memurlugu garantidir iyidir ne olursa olsun maasin yatar ay sonunda ama bazi meslekler icin ozelde calismak daha avantajli olabilir. Meslek ne bilmedigim icin bu sekilde yorum yapiyorum bende.
5. Tum bu saydiklariniz birden olmus seyler degil siz bunlari gecistirip gecistirip son dakkada panige kapilmissiniz ve olanida olmayanida en negatif yonunden goruyorsunuz. Nisanlilik donemi zordur ailelerin isin icine girmesiyle maddi cok kou olmasiyla alakali ama sizin sanki adamin kendisiyle bir sorununuz var gibi.
Dusunun 25 gun az degil simdi vazgecmek daha kolay olur herseyden. Ayrica akraba dediginiz nedirki sanki hergun kuzenleriyle halalariyla ici ice olacaksiniz, max problem kv olur en cok onu goreceginiz icin onuda bir sekilde yoluna getirirsiniz. Yani tek sorun oysa tabi.

Anlattiklarinizi bazisi sizin yarattiginiz problemler bazisi ise gercekten kafa yormak gereken seyler.
1. evleneceginiz adamin malvarligini bilmemeniz ? Adam birikimim var demis , hani nerde ? Gormek sormak akliniza gelmedi mi ? Neden bir sozune guvendiniz ? Adam size bildigin yalan soylemis bu durumda ki aslinda azicik acik gozlu olsaniz fark ederdiniz bunu.
2. Neden yeni evliler hemen ev-araba-cocuk psikolojisine giriyor cilginlar gibi, once 1-2 sene birlikte calisin pesinat biriktirin yani, illede daglar kadar borcun altina girilmez ki hemen.
3. Kayinvalideyi cok takmayin kafaya evlilik sizin evliliginiz dugun sizin dugununuz masraflarida siz calisan kisiler olarak ustleneceksiniz tabiki. Kadini 5 milyar maasi varda yardim etmiyor deseniz anlayacagim ama yani, abartmissiniz o kismini. Hem kimseye borclu kalmak iyi degildir sonra parasini biz verdik bizim sozum gecer tarzi sorunlar cikabiliyor.
4. Tam olarak meslegi nedir bilmiyorum ama herkes illa da devlette calisacak diye kaide yok, ve birdaha devlete hoc gecemez diye bir olayda yok. Kendinize bahane etmeyin bunu bence, tamam devlet memurlugu garantidir iyidir ne olursa olsun maasin yatar ay sonunda ama bazi meslekler icin ozelde calismak daha avantajli olabilir. Meslek ne bilmedigim icin bu sekilde yorum yapiyorum bende.
5. Tum bu saydiklariniz birden olmus seyler degil siz bunlari gecistirip gecistirip son dakkada panige kapilmissiniz ve olanida olmayanida en negatif yonunden goruyorsunuz. Nisanlilik donemi zordur ailelerin isin icine girmesiyle maddi cok kou olmasiyla alakali ama sizin sanki adamin kendisiyle bir sorununuz var gibi.
Dusunun 25 gun az degil simdi vazgecmek daha kolay olur herseyden. Ayrica akraba dediginiz nedirki sanki hergun kuzenleriyle halalariyla ici ice olacaksiniz, max problem kv olur en cok onu goreceginiz icin onuda bir sekilde yoluna getirirsiniz. Yani tek sorun oysa tabi.
Ahh sizde benim gibi yazmışsınızda yazmışsınız. Konu eskiymiş, konu sahibesi evlenmiş, boşanmayı bile düşünüyormuş..

Ahh sizde benim gibi yazmışsınızda yazmışsınız. Konu eskiymiş, konu sahibesi evlenmiş, boşanmayı bile düşünüyormuş..

Ahahaha valla uzuldum ne diyim, emegime yazik oldu demekki tespitlerim dogruymus,ki dogru ciktigina memnunda olmadi yazik olmus gencecik insanlara.

Hani bir donem vardi ya cerim ,kadinlar ev ev dolasip memur ozellikle de ogretmen kiz ararlardi ogullarina,bundan tiksinti geldiydi bana herhalde

Ahaha bana öğrencilik yıllarımdaki bir espriyi hatırlattınız . Öğretmenlik okuyan arkadaşlarım la bu evlilik konularından bahsederken hep gülerek bana "" öğretmen kızın piyasası tükenmez "" derlerdi valla haklılar halen oyle gelin adaylarinda aranılan meslek :-) hatta anneler simdi kızlar daha okuldayken piyasa araştırmasına çıkıyorlar ve herkes iyi bilgileri var hangisi atanır hangisi atanmaz diye. :-)
Hersey kısmet meselesi ya cok takmamak lazım bunları bence.

Ahaha bana öğrencilik yıllarımdaki bir espriyi hatırlattınız . Öğretmenlik okuyan arkadaşlarım la bu evlilik konularından bahsederken hep gülerek bana "" öğretmen kızın piyasası tükenmez "" derlerdi valla haklılar halen oyle gelin adaylarinda aranılan meslek :-) hatta anneler simdi kızlar daha okuldayken piyasa araştırmasına çıkıyorlar ve herkes iyi bilgileri var hangisi atanır hangisi atanmaz diye. :-)
Hersey kısmet meselesi ya cok takmamak lazım bunları bence.
Aynen oyleydi valla canim :KK66:
Cok itici birsey meslegine gore es aramak
Kulkedisi mi bu canim ,ayakkabi kime uyarsa evlenecekler herhalde memur olsun camurdan olsun

Back
X