- 28 Şubat 2017
- 7.966
- 22.221
Eninde sonunda geçecek sadece bunu düşün lütfen verilmiş sadakan var böyle bir tiple evlenmemişsinAklımı kaçıracakmış gibi oluyorum nişanlım patronumdu aramızda 5 yaş vardı. İşe girdim bana göz koymuş herşeyimiz 3 ay içinde oldu. Fakat hep beni sevmediğini hisseder gibiydim sanki sırf güzelliğim için birlikteymiş gibi farklı kısıtlamaları vardı, kendisi ailesinin sözünden çıkamayan biriydi. Mesela ailesi atla burdan dese atlıcak biriydi alışverişe gidiyorduk babasının benim üzerimde beğendiği şeyleri alıyordu yeterki ailesi mutlu olsun nişandan sonra düğün tarihimizi koyduk gün aldık herşeyi yaptık gelinliğim hazırdı evim döşeliydi. İplerin koptuğu nokta kına gecesi oldu kına gecesinin nerede olacağı. Bir türlü bunun orta yolunu bulamadık ve erkek tarafı yokuş yaptı kına istemediler annemi istemediler falan aile anlaşamamazlığından nişanı attım. Çok çabuk kabul edip bana veda etmeye bile gelmedi. Ayrıldıktan sonra da zaten hiç aramadı. Ve ben tüm olanlara rağmen kafamı yastığa koyduğumda evim gözümün önüne geliyor benimsemişim acı çekiyorum nişanlıyken onu sevmediğimi düşünüyordum fakat yüzüğü attığımdan beri onu aklımdan çıkaramıyorum. bu dönemin üstesinden nasıl gelebilirim. Benim durumumu yaşamış olanlar var mı?
Bunda cahilce denilecek bişey Yok sizinde dediğiniz gibi ‘siz öyle istediğiniz için yapmamışsınız’ fakat bizde bir istek vardı toplumumuzda böyle görmüşüz buna cahillik olarak hitam etmek yanlışNe alakası var bu cahilce düşünceden kurtulun öncelikle. Eşimle ilk evliligimizdi ama kına yapmadık ben istemedim.
Sevmediğinizi düşünüyordunuz ama evlenmeye kalktınız..nişanlıyken onu sevmediğimi düşünüyordum
Çok teşekkür ederim emin olun yaşanmışlığı olan birilerin böyle konuşması çok iyi geliyor. Ben şuan karmakarışığım çok kızgınım kırgınım asla geriye dönemem ama kalbimin bir köşesinde herşeyi silip attığımda bir sevgi olduğunu hissediyorum. Buda geçecek biliyorum. Şuan yeni bir işe girmeye bile korkuyorum çünkü tanıştığımız an gözümün önüne geliyor belki de daha yeni diye. Sizin 1 yıl geçmiş yeni biriyle tanıştınız mı? Hayatınız nasıl ilerliyor?Geçen yaz düğünüme 10 gün kala nişanlımla yollarımızı ayırdık.
Üzülmeyeceksin diyemem, üzüleceksin. Ama her şey geçiyor. Şu an sanki geçen yıl evliliğe ramak kala ayrılan ben değilim. Yani iyileştim, ve kaldığım yerden devam ediyorum hayatıma.
Hayatta hiçbir üzüntü baki değil. Aslında bu biraz da sana bağlı. Kendine, durumuna acımayacaksın. Hayatta insanın başına her şey gelebiliyor. Ve sen de bunları yaşadın. Kabul edip önüne bakacaksın, hayırlısı değilmiş ki nasip olmamış diyeceksin.
Evet açıkcası bu kadar sevmediğimi düşünüyordum çünkü bizim işimiz görücü usulü başlamıştıSevmediğinizi düşünüyordunuz ama evlenmeye kalktınız..
Sevmiyorsunuz şuan bir boşluğa düştünüz kolay değil. Bir süre sonra geçer. İyi ki olmamış tuhaf insanlarmışEvet açıkcası bu kadar sevmediğimi düşünüyordum çünkü bizim işimiz görücü usulü başlamıştı
Evet her hareketimizden ailesinin haberi vardı herşeyi olanla alıyorduk onlarla yapıyorduk giyim kuşama kadar hatta kavga ettiğimizde attığım mesajlara kadar biliyorlardı. Eski nişanlımda yeter ki ailem mutlu olsunda ne olursa olsun düşüncesinde bir insandı aşkla sevgiyle işi olmadığını sonradan anladım işi olsa zaten şimdiye çoktan evlenirdizaten evlenseniz sizin için çok zor olurmuş. atlatırsınız böyle olması daha iyi en azından evlendiğinizde ailesinin ağzına bakan onların ağzıyla iş yapan biri olmaz hayatınızda
kaç yaşındaydı eski nişanlınız, yani bu yaşa kadar evlenmedi dediğiniz için soruyorum daEvet her hareketimizden ailesinin haberi vardı herşeyi olanla alıyorduk onlarla yapıyorduk giyim kuşama kadar hatta kavga ettiğimizde attığım mesajlara kadar biliyorlardı. Eski nişanlımda yeter ki ailem mutlu olsunda ne olursa olsun düşüncesinde bir insandı aşkla sevgiyle işi olmadığını sonradan anladım işi olsa zaten şimdiye çoktan evlenirdi
Ben 24 o 29kaç yaşındaydı eski nişanlınız, yani bu yaşa kadar evlenmedi dediğiniz için soruyorum da
evet biraz geç kalmış, zaten görücü usulü olunca erkeler bi hissiz oluyor sanki.. ben de görücü usulü tanıştığım birinden yeni ayrıldım.. ben çok sevdim ama o beni sallamadı.. siz yine nişan aşamasına gelmşsiniz, o bir türlü adım atmıyodu nişan vs içinBen 24 o 29
Kina yapmamak icin 2.evlilikmis gibi derseniz tabii ki cahillik derim. Eğer siz ben istiyorum olmalı demek başka 2.evililik gibi demek başka.Bunda cahilce denilecek bişey Yok sizinde dediğiniz gibi ‘siz öyle istediğiniz için yapmamışsınız’ fakat bizde bir istek vardı toplumumuzda böyle görmüşüz buna cahillik olarak hitam etmek yanlış
evlendikten sonra bile aileci olan erkekleri anlayamıyorum, yahu evlenmişsin artık, eşin var, hayat arkadaşın, niye hala aileyi üstte tutuyosun ki dimi ama?Lütfen iç sesini.dinle ben dinlemedim bin pişmanım.
Bin
Lütfen.. ben şuan boşanma aşamasindayim bebeğimle.
Ailesinin.agzina bakıyor. Ve ailesini seçiyor.
Ailesinin peşinden gidenler hiç bir zaman değişmiyor değişmiyecek.
Ben değiştiremedim.
Annem bunların böyle baskıcı insanlar olduklarını anladığında beni kısıtlamaya başladı. Kınadan dolayı tartışma yaşadılar bizim Trakya kültürümüzde kızlı erkekli düğün gibi olur kınalarımız. Erkek tarafıda bunu istemedi tamam kadınlar arasını kabul ettik sonra kınayı tamamiyen istemediler falan. Annem mutlu olmayacağımı sıkılacağımı erken anladığı için beni hiç vermek istemedi ondan zıt düştüler.Gerçek yüzü ayrıldığında belli olmuş eminim acısı zordur ama kurtuldun. Resmen Allah korumuş böyle biriyle evlenmemişsin. Anneni neden istemediler onu merak ettim özel değilse anlatır mısın
Ben hiç bir zaman buna cevap bulamiyacagimevlendikten sonra bile aileci olan erkekleri anlayamıyorum, yahu evlenmişsin artık, eşin var, hayat arkadaşın, niye hala aileyi üstte tutuyosun ki dimi ama?
Şu an bunları hissetmen çok normal. Ayrıldığımda ben de bu kadar rahat değildim tabii ki. En başta bir şok oluyor. Aynı zamanda büyük bir öfke. Allahtan ben ayrılık sürecinde "Allahıma binlerce kez şükür iyi ki evlenmemiş im" dedirtecek şeyler yaşadım. O yüzden bende duygusal olarak bitişi hızlı oldu. Böyle anlık bir soğuma ve yabancılaşma olmuştu. Sende de olacak merak etme. Seni mutsuz eden, değersiz hissettiren anlara odaklan ve bunu ömrün boyunca, daha fazlasını yaşayacağını hayal et. O zaman sadaka veresin geliyor.Çok teşekkür ederim emin olun yaşanmışlığı olan birilerin böyle konuşması çok iyi geliyor. Ben şuan karmakarışığım çok kızgınım kırgınım asla geriye dönemem ama kalbimin bir köşesinde herşeyi silip attığımda bir sevgi olduğunu hissediyorum. Buda geçecek biliyorum. Şuan yeni bir işe girmeye bile korkuyorum çünkü tanıştığımız an gözümün önüne geliyor belki de daha yeni diye. Sizin 1 yıl geçmiş yeni biriyle tanıştınız mı? Hayatınız nasıl ilerliyor?
hakkınızda hayırlısı olsun, ayrılmak istediğinizi söylediğinde tepkisi ne oldu? yani bidaha düşün falan dedi mi?Ben hiç bir zaman buna cevap bulamiyacagim
Hep alttan aldım hep mutluluk istedim. Hiç birşey istemedim. Herşeyden kıstım.
Herşeyden.
Öyle bir ezdirdi ki hem kendini hem bizi.. sinir krizi geçirdim. Doldum patladım. Adam herşeyin sorumlusu beni tuttu.. Ve bitti yarın mahkemeye verecem.