• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne 16 gün var ve içimde her şey bitti..

dilsiz insanlar sizden daha çok konuşuyodur sanırım.

nişanlınızda vazgeçemediğiniz şey nedir de ikinci sınıf insan muamelesini razı görüyosunuz kendinize merak ettim.
Şöyle bir dönüp bakıyorum da susmam için bir sebep yokken ben hep bi beklentiyle susmuşum.
Ya da hayatım boyunca böyle şeyler görmediğim için..
Bilemiyorum tek bildiğim içimden bi parçanın koptuğu

Beni tanıyanlar var aranızda, konularımı bilenler var, yakinen tanıyanlar var.
Kısaca özet geçeyim.
Evimizi alırken kendimiz peşinat vermemize rağmen eniştesinin üzerine evin yapılması istendi.
Kendimiz para verirken, dünyanın bin bir türlü hali var dendi ne tür ithamlar duydum..
Evimiz alındı, kv 'ben el gibi arayıp evde misiniz diye sormam anahtarımla girerim evinize ' dedi sustum.
Oğlum beni görmeden elimi öpmeden evine gidemez dedi, sustum.
Eniştesi X Gebere Jacksonla evlensin iki güne sevgisi biter dedi, sustum.
Evlenince direk çocuk yapacaksın, 6. ayında kv ye bırakacaksın çalışacaksın dendi, sustum.
Babaları vefat eden yetimlere (anneleri yaşamasına rağmen) kvlere bir şey olursa siz bakacaksınız dediler, sustum.
Kısacası çok uzatmadan kızlar, sustuklarım içimde büyüdü artık patladım.
Sırf nişanlım askerde diye, üzülmesin diye onun şımarıklıklarına da ailesinin fütursuzca hareketlerine sustum da sustum.
Ben askerden gelince gerekeni yapacağım dedi, güvendim, daha da berbat hale getirdi.
Şimdi ki konum mu ne ?
Kızlar biz ev için kredi çektiğimiz de fazladan çektik ki nişanlımın ailesinin alacağı eşyaları da ikimiz alalım diye.
Kendim çalışıyorum maaşımla yatak odam mutfak eşyam beyaz eşyam ve bana düşen düşmeyen, ayrım yapmadan gözümün değdiği her şeyi aldım. Bu konuda yetemediğim yerlerden KARŞILIK BEKLEMEDEN ailemde yardım etti.
Fakat, bizim eşya için çekilen fazladan para kv tarafından yenmiş.
Biz sizin paranızı yedik, eşyalarınızı biz alacağız dediler.
Velhasıl aldılar.
Ben b u hafta sonu nişanlımdan öğreniyorum ki, düğündeki takılarımla kvnin ve kpnin tüm borçlarını kapatacakmışım, onlar yaşlıymış, zor çalışıyormuş.
Benim 300 bin tl borcum varken, neden yapılandırma yapmak yerine, neden aptal nişanlımın güvenerek verdiği parayı yedikleri halde ben neden üstüne bir daha eşya parası veriyorum?
Nişanlıma anlattım, bak borcumuz var vs vs insan gibi anlattım hak verdi evine gitti, ertesi gün annem babam beni bu yaşa getirdi onları çiğneyemem ben o parayı vericem dedi.
Üstüne üstlük bir de ayrıyetten güyaa kendinin 10000 tl borcu varmış bir yere onu da takıdan vereceğim dedi.
Kızlar Allah aşkına bana bir yol gösterin.
Bu kadar anasının ağzına bakan, lafını dinletemeyen bir adam görmedim.
Ben şimdi ne yapmalıyım,
O parayı onlara verirsem bir kere boyun eğmiş olacağım, sözümü yalamış olacağım..

okurken ben nefes alamadım sen neden bu kadar sustun arkadaşım??

sen kendine değer vermezsen el hiç değer vermez bunu unutma.

yapılacak belli. bu ailesinin ağzına bakan adamla ve bu aile ile bırak bir ömrü bir gün dahi geçmez. parayı pulu unut geleceğine bak. hazırlık yapıldı, para harcandı, ev alındı diye sakın bir şeylere mecbur hissetme kendini.

bu arada ev kimin üzerine şu anda?

Evlilik gerceklesmeden ev almak, kredi cekmek, altinlarin nereye harcanacagina karar vermek cok garip geldi. Evlenip birbirinizi tanidiktan sonra bu yollara girmeniz en dogrusuydu. Ticari anlasma gibi evlilik olmaz yol yakinken kacin derim. Sonrasinda kurtulmaniz pek kolay olmayabilir. Gecen zamana yanarsiniz..

Eski konularını biliyorum yorum da yapardım eğer ayrılmazsan işin çok zor.Ne zaman çocuk yapacağına çocuğun olunca çalışıp çalışılmayacağına bile onlar karar veriyor şimdiye kadar susman hata sen sustukça üzerine geldiler,alınan ev kimin üzerine oldu peki.
Nişanlımla görümcemin üzerine oldu, kredi tek nişanlıma çıkmadı

Kısaca özet geçeyim.
Evimizi alırken kendimiz peşinat vermemize rağmen eniştesinin üzerine evin yapılması istendi.
Kendimiz para verirken, dünyanın bin bir türlü hali var dendi ne tür ithamlar duydum..
Evimiz alındı, kv 'ben el gibi arayıp evde misiniz diye sormam anahtarımla girerim evinize ' dedi sustum.
Evlenince direk çocuk yapacaksın, 6. ayında kv ye bırakacaksın çalışacaksın dendi, sustum.
Babaları vefat eden yetimlere (anneleri yaşamasına rağmen) kvlere bir şey olursa siz bakacaksınız dediler, sustum.
Sırf nişanlım askerde diye, üzülmesin diye onun şımarıklıklarına da ailesinin fütursuzca hareketlerine sustum da sustum.
Ben askerden gelince gerekeni yapacağım dedi, güvendim, daha da berbat hale getirdi.
Şimdi ki konum mu ne ?
Kızlar biz ev için kredi çektiğimiz de fazladan çektik ki nişanlımın ailesinin alacağı eşyaları da ikimiz alalım diye.
Kendim çalışıyorum maaşımla yatak odam mutfak eşyam beyaz eşyam ve bana düşen düşmeyen, ayrım yapmadan gözümün değdiği her şeyi aldım. Bu konuda yetemediğim yerlerden KARŞILIK BEKLEMEDEN ailemde yardım etti.
Velhasıl aldılar.
Ben b u hafta sonu nişanlımdan öğreniyorum ki, düğündeki takılarımla kvnin ve kpnin tüm borçlarını kapatacakmışım, onlar yaşlıymış, zor çalışıyormuş.
Benim 300 bin tl borcum varken, neden yapılandırma yapmak yerine, neden aptal nişanlımın güvenerek verdiği parayı yedikleri halde ben neden üstüne bir daha eşya parası veriyorum?
Nişanlıma anlattım, bak borcumuz var vs vs insan gibi anlattım hak verdi evine gitti, ertesi gün annem babam beni bu yaşa getirdi onları çiğneyemem ben o parayı vericem dedi.
Üstüne üstlük bir de ayrıyetten güyaa kendinin 10000 tl borcu varmış bir yere onu da takıdan vereceğim dedi.
Ben şimdi ne yapmalıyım,
O parayı onlara verirsem bir kere boyun eğmiş olacağım, sözümü yalamış olacağım..

aynı şeyi şuan biz yaşıyoruz lütfen oku

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/kardesimin-dugununde-cikan-kavga.1032330/

daha yeni konu açtım bunla ilgili

benimde kardeşim yeni evlendi düğünde patladı herkes

aynı senin gibiydi kardeşimde nişanlısı amerikadaydı o da sustu her şeye

şuan tam 20 günlük evliler ama hiç mutlu değiller

yapma

babam pişman annem pişman

babam ben çekip almak istedim ama sonra bana demesin baba sen beni sevdiğime vermedim diye bir şey yapamadım diyor.

belki seninkilerde öyledir

konuş ve bitir

onlar senin hayatını hatta ailenin hayatını da etkileyecekler

kimsenin kahrını çekmek zorunda değilsin

bu hayat senin

Bu nisanli nasil bir adam ki onun icin bu kadar sustunuz ve bu muameleye layik goruyorsunuz kendinizi?
Yapmayin etmeyin onun ailesi aile de sizinki ne?
Sizinkiler sizi yetistirmek icin emek vermedi mi? Baskasina kole olun diye mi yetistirdi
Buyuk konusmuyum ama kizim boyle birseye bulassa evde bir odaya kilitler unutrum evlenmiycem diyene kadar acmazdim kapisini

Kısaca özet geçeyim.
Şimdi ki konum mu ne ?
Velhasıl aldılar.
Ben şimdi ne yapmalıyım,

sokma akıl kırk adım gider..
anasına gidince onun verdiği akılla hareket eden adamdan çok çekersin.
evlenmeden kurtul.

Nişanlımla görümcemin üzerine oldu, kredi tek nişanlıma çıkmadı
Böyle birşeye keşke izin vermeseydin boşanma anında hiç bir hak alamıyacaksın şimdi ayrılsan bile istedikleri olmuş en sonunda senin üzerine olmayarak görümce çalışıyor muydu.

Keşke evi eniştenin üzeirne yapmasaydınız onu geçtim fazla parayı çekmeseydiniz sonra ihtiyac kredisi çekerdiniz kendi adınıza esyaları alırdınız o ınsanların bole bişey yapacağı belliydi sana önceki konularında da cok yazdık canım ama o aile ile olmaz Ana sütü ile olmayan dana sütü ile olmuyor nişanlını çöpe at gitsin

Nasıl katlandın bunca şeye. Eniştenin üzerine ev yapılma mevzusunda sakın ha demiştik sana. Ama yapılmış malesef. Bence orası son nokta idi. Orada dediğini yaptırsaydın şimdi bunu yapamazlardı.

bu insanlarla ömür geçirmeyi istiyor musun gerçekten? bence bunlar sadece buz dağının görünen kısmı. hakkında hayırlısı olsun inş.

Gebere Jackson Gebere Jackson kardeşim lütfen kendine bu kötülüğü yapma. Seviyor olabilirsin kiyamiyor olabilirsin ama gerçekten canına yazık. Anana babana yazık. Sevgi fedakarlık böyle olmaz. Lütfen kendine bu kötülüğü yapma.

Back