Düğüne 1 hafta kala..

benim kayınvaldem alışverişe geldi ve sağ olsun ne istersen al dedi asla müdahele etmedi o konuda çok anlayışlı davrandı tabi eşimde ben ne beğendiysem kim ne derse desin sen istediğini al dedi bende öyle yaptım:) birlikte alışverişe gidilince yorum yapılıyor ama önemli olan sizin istediğiniz yani o beğenmedi diye siz niye bırakıyorsunuz ben bunu istiyorum demek en iyisi bunda kırılacak bir şey yok herkesin zevki farklı sonuçta

Arkadaşım sen fazla pozitifsin kadın da tepene çıkmış.
Avukat gelin bulmuş belasını mı arıyor,sen yazdıkça ben deliriyorum burada.
Nişanlına da kıyamıyorsun ama evlendikten sonra yaşanacakları yaz desen yazarım sana.
Nişanlının tutumu senin düşündüğün kadar ideal değil sen sadece şu an onunla evleneceğin için ona karşı duyguların en üst seviyede olduğun için makulsun.
Evlenip bu davranışlar kronikleştiğinde olaylara böyle bakmayacaksın.
Evlendikten sonra anneler bir farklı önemli dokunulmaz oluyor.
Gözünü korkutmak mutsuz etmek amacında değilim,sadece uyanmanı diliyorum.

Madem kadın peşinize takılıyor, "alışverişe gidiyoruz" demeden hatta haberi olmadan nişanlınızla alışveriş yapabilirsiniz. Yoksa nerden bilecek, gps mi takmış oğluna? Bu arada bazı arkadaşlara katılıyorum. Çok mu pozitifsiniz ne...

Kendin ne beğenip ne istiyorsan onu al.Yorum yaparsa da ben kullanıcam o nedenle beğendiğimi alıcam de.
Ne kadar saçma müdahaleler onaneymiş senin kaşık çatalından ya.Bizde geçtik o yollardan da kimse birsey demedi beğendiğini al dedi en fazla.Hadi herseyi geçiyorum gecelik meselesinde SEN EDEPSİZ MİSİN lafı son nokta.Ben hakkatten orada edepsizlik yapardım işte.
Neyse ben biraz dan dan konusurum yani içimdeki dısımdadır kim olursa olsun.Sen yinede bozma kibarlığını ama o laf hiç olmamış.
Gelinlik içinde eminim cok güzeldir en azından sıradan değil sırtı açık ve önemli olan senin beğenmen.
Şimdiden söyliyim kimseye hayatına cok karıstırtma şimdiden böyle olması gerektiğini göster.
Saygı eşittir saygı.
Sevgi eşittir sevgi olsun daima.

Mutluluklar...

Kıyamam
Onu bunu kafaya takıp da şu güzel günlerinde kendine dert edinme bence, bak ne güzel nişanlın anlıyor, görüyor her şeyi. Ya o da ana kuzusu olup, annemin dediği doğrudur kafasında olsaydı :)

Bence iç çamaşırı konusuna kayınvalideyle girmen hata olmuş. Sonuçta oğlunu kaptırmış bir anne o (zira öyle görüyorlar). Kendin çık içinden geldiği gibi seç. Sanırım ben kayınvalide yanında özel çamaşırları seçemezdim, zaten kusur bulmaya meyilli oluyorlar:44:.

ahh ahh...
Allah mesut bahtiyar etsin inşallah sizi.
benim kaynanamda burnumdan getirdi
istediğim koltuk takımının yemek odasının önüne durdu hayır bunu alamazsın dedi
tülleri ben seçtim kimmsee değiştiremez dedi
halıları kafasına göre aldı
düğünümü sadece takı bölümünü kayda aldırdı düğün kasetim yarım
evimi çeyiz dizerken gördüm
mutfak banyo dolaplarım portmantom herşeyimi o beğendi bana laf ettirmedi
bişey demedikçe tepene çıkar git ne istiyosan onu al
o kendine edepli gecelik alsın çok istiyosa
ayrıca gecelik seçiminden insanın edepli veya edepsiz oldugu nasıl anlaşılır merak ettim doğrusu.

Kv'denize de zamanında böyle yapılmış olmalı

O zamanlar sahip olamadığı şeylerin acısını üzüntüsünü senin üzerinde atıyor anladığım kadarıyla

Bu düğün alışverişlerinin en faydalı ve tartışmasız olanı nişanlınla birlikte gidilenidir

Sonuçta sizin eviniz sizin eşyalarınız olacak ; beğenmediklerinizi alarak kendilerini zararlı bir masrafa sokuyorlar da haberleri yok

Bak nişanlın ne demiş sana bir süre daha idare et,sonrasında rahat edicez demiş

Allahtan sabır dile ;geçicek bu günlerin de

Hayırlısıyla düğününde olur

Fazla canını sıkma

aman diyim aman benim kv benziyo seninkide
baştan tavrını koy yüz verme yoksa başedemezsin o alma diyorsa inadına al ne istiyorsan al gözünde hiçbirşey kalmasın
nişanlın eğer alışverişe getirecekse onu ben tek gidicem istemiyorum de ayyyy bu kv ne böyle anlamıyorum ki oğullarını neden evlendirirler acaba madem herşeye karışacaklar
eski konumda var benimkide gelinliğime karışmıştı hatta bu ay evimize geldi mutfağın düzenini değiştirmiş kafasına göre malum ben çalışınca akşam gördüm ufak çaplı kıyamet koptu tabii
sen sen ol kayınvalidenle arana kesinlikle mesafe koy herşeye ağzını açamasın

hiç böyle şeyler yaşamadım, zaten biçok şeyi ben almıştım çeyiz gereği, ki onları alırkende eşim yanımdaydı fikirlerini söyledi her zaman, gelinlik seçerken ve dikilirken, düğün mekanını belirlerken, davetiyeleri seçerken...aklına gelebilecek hiçbi anda aileler yanımızda yoktu, düğünden 3 gün sonrada batmana geldik o 3 gündede otelde kaldık zaten,sen çeyiz hazırlamamıştın sanırım, bide her alışverişte niye kayınvaliden var anlamadın senin giyeceğin iç çamaşırına kadar nasıl karışır evet edepsizim diyemedin mi?

belki bazı arkadaşlarım bana kızacak ama söylemeden geçemicem, nişanlın için herkes ne iyi ne anlayışlı demiş, doğrudur, ama eve gidipte bu seferde annesine "anne idare et o daha genç sen olgun ol" gibilerinden laflar söylemediği ne malum, belli ki tatlı dilli bi insan seni de meleğim aşkım bitanem diye ikna etmiş hep, ben haticeye değil neticeye bakarım, sen o beğendiğin pijamaları alabildin mi? hayır? çatal kaşık takımını alabildin mi? hayır

o kadın bana edepsizsin diye bağırmaya başlayacak ha. ben o an onu orada bırakır gerekenide deyip çeker giderdim. ne hakla bana edepsiz der o. kim olduğunu sanıyor. çok büyük terbiyesizlik. siz biraz fazla alttan almışsınız. böyle olursa daha kötü laflar duyarsınız.idare edelimde ne demek. siz hakarete uğrayın ,nişanlınız idare edelim desin. iyide susarsanız bu artırır hızını. ayrı şehir olsada farketmez. bir telefona bakar yada bir uçağa. gelir yine bu tarz laflar. idare değil gerekeni söyleyeceksinizki bir daha devam etmesin. valla cazgır insana susmak onun cazgırlığını iyice artırmasına sebep oluyor. gördüm çok. kim olursa olsun size saygısızlık yapana cevabını verin.

bana bunu yapsalar gözünün içine soka soka en sexi camasır alırdım anne ben bunları begendim diyip kasaya şıpıdık şıpıdık yürürdüm. tbe yarebbbimmmmmmmm

deli deliyi görünce sopasını saklar derler, bu atasözüyle dinsizin hakkından imansız gelir atasözünü birleştir ona göre bi tavır belirle derim

pembemavii yüz verme.senin istediklerin alınmıyorsa onun istediklerini de alma.kendi evini kaynananın zevkine göre mi döşeyeceksin.okumuş kültürlü bir bayansın sende.yüz verme tepene çıkartma şunu.huzurunu da bozar.

zevkler ve renkler tartışılmaz de.birde ona ne oluyormuş giyeceğin gecelikten.senin yerinde olsam "fikrinizi soran olmadı "derdim ve özellikle alırdım.sen saygısızlık yapma sabrını taşıracak bir gün olur o zamanda sen saygısızın önde gideni olursun.demediğin lafları demiş olursun

bizim annelerimiz karışmıyor erkeklerin annelerine noluyor anlamıyorum.gül gibi tertemiz kız almışsın oğluna ,öpüpte başına koyacağına yaptığına bak.yıldırma politikası mı yapıyorlar ya ?çok dertlendiyse bulsun köyden bi kız oğluna.

hiç anlamıyorum bu erkek annelerini.damatları olsa yalakalık yapmaktan kırılırlar.aslında tam tersi olmalı.kız kıymetli olmalı.

anneler aksine oğullarına yapıyorlar.aklından ne geçiyor anlamıyorum ki.

Ya yok ben bu erkek annelerinin her halta karışmasına deli oluyorum.Bizim annelerimiz herşeye karışıyor mu.Hayret bi olay ya.Canım düğünede az kalmış ama sen yinede hiç bir konuda karıştırma,canın ne istiyorsa onu al.Sonradan insanın içinde kalıyor.Benim gelinliğime karışmayan kalmamıştı ve sonuç olarak içime sinmeyen bi gelinlik giydim.kadar pişmanım ki onları dinlediğim için..

Senin yerinde olsaydım edepsiz misin sen lafını duyduktan sonra sakin kalamazdım.

Yaşınızdan ötürü size hürmet ettim ama bu lafınızın altında kalamam. İstediğimi alırım, istediğimi giyerim. Siz karışamazsınız. Ayrıca sakın bana bir daha hakaret etmeyin. Edepsiz olan ben değilim der, geceliği alır ve çıkar giderdim mağazadan..

Çok sakinsin ve bu sakinlik hayra alamet değil bence..

her düğün öncesi tatsızlıklar çıkar oysa ne gerek var
bizimde düğünde çıkmıştı bu tip şeyler
kayınvalidemin gelinlik konusunda dediği laf daha aklımdan çıkmaz
(o parayı verip gelinlik kiralayamam)
demişti ama kendi kızına gelinlik diktirmeye kalkmıştı
ve benden sonra evlenen kayınımın nişanlısı için akşama kadar gelinlikçileri dolaştık
insanın zoruna gidiyor ama sen takma sonuçta ayrı şehir dedin rahat olursun inşallah
Allah mesut etsin sıkma canını

Merak ettim çiçeği burnunda gelin ve avukat hanım :)) evlendiniz mı o geceliği aldınız mı?
Her şey gönlünce olur umarım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…