• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne 1 hafta kala..

kayınvalıdenın alıdıgın pıjama takımı ıcın soyledıgı soz gercekten

cok ayıp kırıcı olmus .ne demek yanı edepsızlık nedr sımdı ne alaka

cıdden sasırdım .aslında boyle camasır olaylarından kayınvalıdelerın anlaması gerekır

eskıden gelınler anlamazmıs boyle seylerden ,kayınvalıdeler yonlendırırmıs

soyle camasır boyle camasır ılk gecede bu gıyılır dıye ..ama sızın kayınvalıdenızın

yaptıgı cok ayıp bırsey .sahsen ben bıle sınırlendım o kelımeye .

benım annem mesela nısanlı gelınımıze gıder camasır alır .hatta bızım gelın

seksı seyleye pek bakmaz annem yonlendırır aldırtır ,ılk gece de kocanın yanında

guzel ol der :9::9: sızın kı bı garıp gercekten

Son düzenleme:
dogru ya napcam pijamayı cıplak gezerim bende kocacıgımın yanında deseydin:1: kadın fenalık gecirirdi edepsizzzzz ahlaksız diye siz evlenince kardes kardes yasıycaksınız sanıyo o heralde :1: bu kdrda herseye maydonoz olunmaz cok sukurki uzakta olucaksınız bence yatın kalkın dua edin yoksa bu kadın adamı delirtir

Son düzenleme:
Boşver canım, şunun şurasında 6 gün sonra nişanlınla evleniyorsun. Bugün alamadıysan yarın eşinle alırsın hepsini. İster bursadan ister izmirden. Ondan sonra kimse sana karışmaz. Mutluluğunun tadını çıkar.:16: Allahtan nişanlın destek sana, o da tuttursaydı annem beğendiyse bu daha güzeldir diye, aman yarabbim evlerden ırak!:52:

dogru ya napcam pijamayı cıplak gezerim bende kocacıgımın yanında deseydin:1: kadın fenalık gecirirdi edepsizzzzz ahlaksız diye siz evlenince kardes kardes yasıycaksınız sanıyo o heralde :1: bu kdrda herseye maydonoz olunmaz cok sukurki uzakta olucaksınız bence yatın kalkın dua edin yoksa bu kadın adamı delirtir

bu cevap çok hoşuma gitti bayıldım ya :1:
işin şakası bir yana ben büyük konuşmak istemiyorum ama böyle bir kv ile alışverişe asla gidemezdim ya.. çok ısrar edipte gelirse onu bi köşeye oturtur sen burda bekle anne biz alışverişimizi yapıp geliyoruz derdim.. hiç gelmese daha iyi aslında belki özel bişiler alcaz ne düşüncesiz insanlar var ya.. gerçi özel mözel bırakmamış sağolsun :27:

Biz tüm nişan ve şimdide düğün hazırlıklarını eşyalarını vs.nişanlımla birlikte aldık..Ve hiç sorun olmadı ne istediysek o oldu.Taaki halı alışverişine giderken daha iyi anlarlar kaç yıllık ev kadınları diye kendi annelerimizi de aldık yanımıza,kayınpederim de geldi.
Gittik mağazaya kafamızdaki halılar açık renkler herşeyimize uygun olacagı için.Onlardan model değilde sadece hangisi daha iyi olur diye fikir almak istemiştik.Neyse bakıyoruz bej krem vs herneyse.kayınpederim bunları napıcaksınız bı cay dokulse temızlıgı vs.sorun dıye ıstemedı..Sonra ben en fazla 2 m2 ısterken kv ve kp 4 m2 alın diye ısrar etti.Annemı bılıyorum onunda ev tarzı krem ve kucuk halılardır hiçbirsey demedi. Sonra bana ne kadar kahverengi kırmızı ve mor halı var onu gosterıyor kv (evindeki tüm halılar ya mor ya kahverengıdır.) bende guzelmıs ama bızım alacagımız koltuklara uymaz dedıgımde ıse: aman canım sende bu halıların rengıne gore kolduk alıverirsın daha almadın koltukları dedı.. (halıya gore koltuk takımı yanı:)) )
Neyse ben gerilmeye başladım.Nişanlımda anne bız krem ıstıyoruz başka renge bakmayın dedi.Nişanlım biraz uzaklasınca kv bana sana demiyor ama benım oglum mor ve kahverengı seviyor dediğinde ben artık dayanamadım nişanlımı cagırdım ve : Hayatım yeterınce fikir sahibi olduk artık cıkalım mı? kv kp de dönüp biz almayacaktık fikrimiz olsun diye baktık istanbula gidince siparis veririz onlarda kargo yaparlar diye gönüllerinide kırmadan uzaklastık oradan. O işte ilk ve son oldu benim için.Birdahamı ASLA!!!!!!!Ki benimki bukadarcık basıttı ve benı germeye yetti sizi düşünemiyorum..

Kızlar öyle yorgun ve stresliyim ki.. Düğünümüze tam 6 gün kaldı,alışverişimiz eksikliklerimiz halloldu, fakat kayınvalidemle atışıp duruyoruz. Benim beğendiklerimi "asla beğenmiyor" bende onun beğendiklerini beğenmiyorum almak istemiyorum. Bugün de evimize mutfak eşyaları bakmaya gittik,ufak tefek şeyleri almak için.. Arabayla beni almaya geldi nişanlım,bi baktım kayınvalidemde peşine takılmış. Nişanlımda "Meleğim idare et lütfen" dedi. Bende tamam dedim.. Her neyse gittik, çatal kaşık takımı almıştık ama bu gördüğüme bayıldım almak istedim nişanlımda çok beğendi ama kayınvalidem "o ne öyle bırakın şunları almayın" dedi önden önden yürüdü mecbur peşinden gittik,alamadık üzüldüm.. Hiç bir istediğim olmuyor:85: Nişanlım her zaman bana destek ama artık yeter diye bağırasım geliyor.. Geçen haftada kendime pijama takımı almak istedim, hani bilirsiniz evlendiğimde giymek için. Eşimin yanında.. Ama kayınvalidem "aa ayıp bu da giyilir mi Allah aşkına dolaşabilecekmisin evde bununla" dedi. "Anne eşimin yanında dolaşacağım bunun neresi ayıp olsun ki" dedim bağırmaya başladı bana edepsizmisin sen diye. Kızlar anlamıyorum sonuçta ben en önemli anılarımı eşimle paylaşacağım o geceliği onun yanında giymeyeceğimde kimin yanında giyeceğim? Güzel bir şekilde karşısına çıkmak edepsizlik mi? Saygımdan sustum,sonuçta müstakbel eşimin annesi.. O geceliğide alamadan çıktım böylelikle. Nişanlımı aradım ne oldu aldın mı bir şeyler dedi malesef alamadım dedim olanı uygun bir üslupla anlattım. O da "merak etme pembemaviiim ikimiz ayrı gideriz baş başa istediğin her seyi alırız sakın sıkıntı yapma annemi ikimizde biliyoruz biraz daha idare edelim zaten bu şehirde yaşamayacağız" dedi. Haklısın hayatım,herhangi bir saygısızlıkta da bulunmadım için rahat olsun dedim.

Ama şuana kadar istediğim çoğu şeyi alamadım. Kayınvalidem illa ki bir şey buluyor ya aldırmıyor ya da istemediğim çirkin bir şeyi almak zorunda kalıyorum. Gerçekten çok bunaldım artık uyuyamıyorum düşünmekten. Nişanlım dışında herkes üstüme geliyor,benim ne düşündüğümü umursamıyorlar bile:85: Allahtan evimiz tam istediğim gibi oldu kimse karışamadı.. En önemli konu ise gelinliğim!! Sırt dekolteli bir gelinlik,kayınvalidem her görüşmemizde burnumdan getiriyor millete ayıp olurmuş sırtı açıkmış daha kapalı bir gelinlik bulamamış mıyım vsvs... Tek tesellim izmirde yaşayacak olmamız,ailelerden uzak.. (şuan bursada yaşıyoruz)

Çok sıkıntıdayım.. Sizde böyle durumlar yaşadınız mı evlenirken çok merak ediyorum? Neler yaptınız?:26:

valla ben pes etmiştim kayınvaldem ne dediyse tamam dedim yinede mutsuz oldum yani arkadaşım ne yaparsan yap yaranamazsın canını bile versen :50::50:

"aa ayıp bu da giyilir mi Allah aşkına dolaşabilecekmisin evde bununla" dedi. "Anne eşimin yanında dolaşacağım bunun neresi ayıp olsun ki" dedim bağırmaya başladı bana edepsizmisin sen diye.

Sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum, şok içindeyim. :53: asla sizin gibi sabırlı olamazdım bu durum karşısında.
Allahtan nişanlınız anlayışlı biri, bence annesiyle bi konuşsun çekilmez böyle.

benimkininde karışma huyu var ama çok şükür beğendiğimiz eşyaların hiç birine karışmadı o güzel değil bu olsun diyen cinsinden değil deseydide umrumda olmazdı zaten:52:

gencooper süpersin :)
canım kesinlikle katılıyorum arkadaşa.. ayrı şehirlerde olmanız büyük şans.. sonrasında da yalnız başına git en seksisinden çamasırını pijamanı kendin al.. zaten onla alman saçma.. mutlu ol inşallah

Bazı laflar bana çok büyük geliyor.
Yani kayınvalidenin edepsiz misin demesi?
Hayal ediyorum kayınvalidem bana edepsiz misin diyor..
Şok olur donar kalırım herhalde ilk aşamada,sonra cidden edepsiz olurum :)
Bu laf ne zaman edilir,hangi durumda edilir..?
Böyle konuları okuyunca sinirlerim bozuluyor.
Elin kadını,sırf oğlu bir kızla evleniyor diye o kızı ezip geçmeye çalışıyor.
Damat da annemi idare edelim diyor niye deli raporu mu var kadının , annecim düğün üstü kızı niye üzüyorsun diyemiyor mu annesine ?
İki parça saten çamaşır için laf yemek mi zorundasın ?
Kayınvalide düşmanı değilim,çoğukez de gelinlerin cazgır olduğunu düşünüyorum son zamanlarda.
Hata zaten sizin iç çamaşırınızı kayınvalidenizle seçmenizle başlıyor,lanet olsun onun alacağı çamaşıra
Bu alışverişe eşinle gidebilirdin,gerekirse hiç alınmayabilirdi,iç çamaşırını kayınvalide neden alıyor o da ayrı bir muamma.
Bizde böyle bir adet yok.

Hepinizin yazdıklarını okudum,bazılarını da tebessüm ederek:) Teşekkür ederim öncelikle hem güzel dilekleriniz için hem de yazıp ellerinizi yorduğunuz için..

Doğru söylüyorsunuz, gerçekten zor sabrediyorum. Gelinlik almaya giderken de gelecekti de ben nişanlımla konuştum "bak bu bizim en özel,en güzel günümüz olacak giyeceğim gelinliği dilediğim gibi alabilirim değil mi? annenin veya benim annemin buna karışmaya hakkı yok" dedim. "Haklısın, ben anneme söylerim uygun bir üslupla. O gecemiz çok güzel geçecek emin olabilirsin meleğim istediğin her şeyi alacağım ben sana ama şimdilik sabret" dedi. O bu kadar anlayışlıyken ben gidip de kayınvalideme bağırıp çağırırsam nişanlıma haksızlık yapmış ve onu üzmüş olurum diye düşündüm. O yüzden her şeye "tamam anne, tamam o da böyle olsun peki nasıl istersen" diyebiliyorum bazen.. Mecburen.. Eğer huyuna gitmezsem tam bir cadı. Tam anlamıyla abartmıyorum "cadı" Çok üzgünüm bu kelimeyi kullandığım için ama artık yeter ben vazgeçiyorum diyecek hale geldim. Bana bu baskıyı hayatım boyunca annem dahi yapmamışken.. Nişanlım bu durumu bildiğinden dolayı bilerek evimizi izmirde tuttu şimdi iyi ki diyorum iyi kiii..

Gecelik olayına gelince de; beni yoldan geçerken mağazada gördü öyle yanıma geldi,yoksa asla özel eşyalarımı kayınvalidemin yanında almam. Ve nasıl oluyor anlamıyorum ama bu kadın beni her yerde buluyor! Geceliği almayayım diye demediğini bırakmadı,ilk alışverişimize iki görümcemle gitmiştik öyle severek aldım ki her şeyi. Ve iyi ki onlar var da bu 8 sene içinde görümcemlerde yanımda oldular. Ama bu kayınvalidem beni bitirdi,bitirdi.

Bir de avukatım, şuan malûm çalışmıyorum ama izmirde başlayacağım tekrar. Mesleğime de laf ediyor, kul hakkı yiyormuş avukatlar.. Böyle meslek mi olurmuş. Ben hayatımı adadım bu mesleğe ama resmen küçümsüyor artik kulaklarımı tıkıyorum..
Nişanlım kayınvalidem böyle konuşmalarda bulunduğunda "anne yeter artık o benim eşim olacak farkında ol lütfen" diyor ama sonra da kayınvalidem ağlamaya başlıyor. Gücüne gidiyormuş.
Çok çok zooor. Bu günlerimi sıkıntı stresle geçiriyorum ya ona üzülüyorum:85:

Hepinizin yazdıklarını okudum,bazılarını da tebessüm ederek:) Teşekkür ederim öncelikle hem güzel dilekleriniz için hem de yazıp ellerinizi yorduğunuz için..

Doğru söylüyorsunuz, gerçekten zor sabrediyorum. Gelinlik almaya giderken de gelecekti de ben nişanlımla konuştum "bak bu bizim en özel,en güzel günümüz olacak giyeceğim gelinliği dilediğim gibi alabilirim değil mi? annenin veya benim annemin buna karışmaya hakkı yok" dedim. "Haklısın, ben anneme söylerim uygun bir üslupla. O gecemiz çok güzel geçecek emin olabilirsin meleğim istediğin her şeyi alacağım ben sana ama şimdilik sabret" dedi. O bu kadar anlayışlıyken ben gidip de kayınvalideme bağırıp çağırırsam nişanlıma haksızlık yapmış ve onu üzmüş olurum diye düşündüm. O yüzden her şeye "tamam anne, tamam o da böyle olsun peki nasıl istersen" diyebiliyorum bazen.. Mecburen.. Eğer huyuna gitmezsem tam bir cadı. Tam anlamıyla abartmıyorum "cadı" Çok üzgünüm bu kelimeyi kullandığım için ama artık yeter ben vazgeçiyorum diyecek hale geldim. Bana bu baskıyı hayatım boyunca annem dahi yapmamışken.. Nişanlım bu durumu bildiğinden dolayı bilerek evimizi izmirde tuttu şimdi iyi ki diyorum iyi kiii..

Gecelik olayına gelince de; beni yoldan geçerken mağazada gördü öyle yanıma geldi,yoksa asla özel eşyalarımı kayınvalidemin yanında almam. Ve nasıl oluyor anlamıyorum ama bu kadın beni her yerde buluyor! Geceliği almayayım diye demediğini bırakmadı,ilk alışverişimize iki görümcemle gitmiştik öyle severek aldım ki her şeyi. Ve iyi ki onlar var da bu 8 sene içinde görümcemlerde yanımda oldular. Ama bu kayınvalidem beni bitirdi,bitirdi.

Bir de avukatım, şuan malûm çalışmıyorum ama izmirde başlayacağım tekrar. Mesleğime de laf ediyor, kul hakkı yiyormuş avukatlar.. Böyle meslek mi olurmuş. Ben hayatımı adadım bu mesleğe ama resmen küçümsüyor artik kulaklarımı tıkıyorum..
Nişanlım kayınvalidem böyle konuşmalarda bulunduğunda "anne yeter artık o benim eşim olacak farkında ol lütfen" diyor ama sonra da kayınvalidem ağlamaya başlıyor. Gücüne gidiyormuş.

ayyy kestaneye bak hele..
ne işyapıyor bu kadın Allah aşkına konsolos falan mı? küçümsediği işe bakar mısın?
canım inan aynı şehirde olsan delilik etmişsin derdim nacizane..
ama Allahtan farklı illerdesiniz.. bundan sonrası 3 maymunu oyna ve yuvana bak.. yuvanın dışı çokta fifi afedersin
çoooookkk mutluluklar inşallah :64:

Kusuruma bakma ama bu kafayla gidersen kaynanadan yana huzur sana çok uzak. Kadın sana edepsiz demiş, sen halen peşine takılıyor fikrini alıyorsun. Tamam saygısızlık etmemelisin, ama sen nişanlına ve kayınvalidene "bana yapılan saygısızlığı sineye çekerim, sorun yok" imajı veriyorsun bu şekilde. Her konuda fikrini almak zorunda değilsin, bu şekilde davranıyorsa beraber alışverişe çıkmak zorunda olduğunuz zaman bir şeyler alma niyetini aklından çıkar, ilgisiz davran. "Hı hı" de geç.Nişanlına da "sen merak etme, ben saygılıyım" demek yerine "ben elimden geleni yapıyorum, ilişkimiz konusunda annenden de aynı özeni bekliyorum" demeyi dene.

Son düzenleme:
ya yaşınız olmuş 20 küsür hala alışverişe kayınvalide anne neden karıştırılıyor o bneğenmedi ytürüdümü sen yürüme alıyorum bunları de al neden korkuyorsun?

sonra böyle olur işte

dikkatimi çeken tek şey

nişanlın annesine hiçbir şekilde sesini çıkaramıyor ve sözünü söyleyemiyor.

gerçekten çok fazla karışan bir tip gördüm
insan geceliğe bile karışır mı yuhhh:53::53:
bak çok az kalmış evliliğine
nişanlınla konuş
yoksa önünü alamazsın

ve evlilikte huzurun ne olduğunu bile bilemezsin.

Mesleğime de laf ediyor, kul hakkı yiyormuş avukatlar.. Böyle meslek mi olurmuş.

Ben sigortacıyım sevgilim bankacı:1: Biz ölelim o zaman kuzumm:1::1::1:

Bişey bulamadığı için mesleğine takmıştır o sen ilerisini düşün canımmm,, ne güzel ondan uzakta
sevdiğin, yıllarını verdiğin erkekle birlikte olacaksın:16::54:

oğlunun evleneceği kızı edepsizlik etme diye azarlayabiliyor.bu bana çok garip geldi.nişanlının idare et demesi senin arkanda olduğunu göstermiyor bence.hadi beğendiklerine burun kıvırmasını falan idare edersin diyelim ama hakareti niye idare edeceksinki.bence bunu kabullenme.nişanlına annene rica et bana böyle konuşmasın de.bakalım yapabilecekmi.sorun çıkar demiyorum.düzgünce söyleyebilirsin.herşeyi kabullenip oturman doğru olmaz.nişanlıyken böyle olursa evlenince daha neler yaşanır bu kayınvaldeyle.uzakta da olsan gidip kalacağınız günler olacak,sonra onlar gelecek.o zaman belki bu kadar sabırlı olamayacaksın.bence abartabilmesine şimdiden izin verme,çok sessiz olma.inşallah eşin de seni anlar ve yanında olur hep.

gözünü korkutmak gıbı olmasın ama bu kadın değişmez yanı bunlar fragman daha film başlamadı düğünden sonra başlar sizin nişanlınızı tenzih ederek söyluyorumm ''tmm cnmm ben alırım meleğim sen anneme kafayı takma bebeğim'' diyen erkeklerde sonradan acayıp annneci oluyorr ya bide niye özel geceliğinizi kvdenizin yanında bakıyorsunuzkii kadın zaten dırdırcı bişii bide eline koz verıyorsunuzz

Back