Düğüne 1 hafta kala..

pembemaviii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
661
1
0
Bursa
Kızlar öyle yorgun ve stresliyim ki.. Düğünümüze tam 6 gün kaldı,alışverişimiz eksikliklerimiz halloldu, fakat kayınvalidemle atışıp duruyoruz. Benim beğendiklerimi "asla beğenmiyor" bende onun beğendiklerini beğenmiyorum almak istemiyorum. Bugün de evimize mutfak eşyaları bakmaya gittik,ufak tefek şeyleri almak için.. Arabayla beni almaya geldi nişanlım,bi baktım kayınvalidemde peşine takılmış. Nişanlımda "Meleğim idare et lütfen" dedi. Bende tamam dedim.. Her neyse gittik, çatal kaşık takımı almıştık ama bu gördüğüme bayıldım almak istedim nişanlımda çok beğendi ama kayınvalidem "o ne öyle bırakın şunları almayın" dedi önden önden yürüdü mecbur peşinden gittik,alamadık üzüldüm.. Hiç bir istediğim olmuyor:85: Nişanlım her zaman bana destek ama artık yeter diye bağırasım geliyor.. Geçen haftada kendime pijama takımı almak istedim, hani bilirsiniz evlendiğimde giymek için. Eşimin yanında.. Ama kayınvalidem "aa ayıp bu da giyilir mi Allah aşkına dolaşabilecekmisin evde bununla" dedi. "Anne eşimin yanında dolaşacağım bunun neresi ayıp olsun ki" dedim bağırmaya başladı bana edepsizmisin sen diye. Kızlar anlamıyorum sonuçta ben en önemli anılarımı eşimle paylaşacağım o geceliği onun yanında giymeyeceğimde kimin yanında giyeceğim? Güzel bir şekilde karşısına çıkmak edepsizlik mi? Saygımdan sustum,sonuçta müstakbel eşimin annesi.. O geceliğide alamadan çıktım böylelikle. Nişanlımı aradım ne oldu aldın mı bir şeyler dedi malesef alamadım dedim olanı uygun bir üslupla anlattım. O da "merak etme pembemaviiim ikimiz ayrı gideriz baş başa istediğin her seyi alırız sakın sıkıntı yapma annemi ikimizde biliyoruz biraz daha idare edelim zaten bu şehirde yaşamayacağız" dedi. Haklısın hayatım,herhangi bir saygısızlıkta da bulunmadım için rahat olsun dedim.

Ama şuana kadar istediğim çoğu şeyi alamadım. Kayınvalidem illa ki bir şey buluyor ya aldırmıyor ya da istemediğim çirkin bir şeyi almak zorunda kalıyorum. Gerçekten çok bunaldım artık uyuyamıyorum düşünmekten. Nişanlım dışında herkes üstüme geliyor,benim ne düşündüğümü umursamıyorlar bile:85: Allahtan evimiz tam istediğim gibi oldu kimse karışamadı.. En önemli konu ise gelinliğim!! Sırt dekolteli bir gelinlik,kayınvalidem her görüşmemizde burnumdan getiriyor millete ayıp olurmuş sırtı açıkmış daha kapalı bir gelinlik bulamamış mıyım vsvs... Tek tesellim izmirde yaşayacak olmamız,ailelerden uzak.. (şuan bursada yaşıyoruz)

Çok sıkıntıdayım.. Sizde böyle durumlar yaşadınız mı evlenirken çok merak ediyorum? Neler yaptınız?:26:

niye bu tür alisverisleri sona biraktin ki,kayinvalidenin yaninda özel seyler alma...

birlikte cikmak zorunda misiniz?

ya da daha önce tavirlari nasildi`?

veeee gelinligni aldin mi diktirdin mi?

çalışmıyorsun sanırım..ben böyle durumlarda çiftlerin alışverişi tek başlarına yapmaları taraftarıyım..kayınvalideniz biraz terbiyesiz birazda görgüsüz sanırım(kusura bakmayın) düğüne az kalmış zaten..sabret..ayrı şehirlerde yaşayacaksan aldırma dereyi geçene kadar..sonra eşinle istediğin gibi yaşarsın

allah yardımcın olsun cnm henus yasamadım bende nişanlıyım daha o asamalara gelemdik biz ben sanmıyorum istediklerimin alınmamamssı konsunda sorun yasayacağımı ama belli de olmas hanııı :) ama sen sanslısın cnm bak sükür et ki es adayın cok anlayıslı seninle birlikte hareket edio dediği gibi sık dişini birlikte olmak önemli zaten mutlaka en iiyisinden en kötüsüsüne kadar tüm kaynannalar kasıyor kimi senin kaynanan gibi belli eder kimide etmes ama sanslısın dediğim gibi esin senin tarafında seni anlıyor bak önemli olan da bu bence inş hersey gönlüne göre olur sıkma canını hayat kısa ve yasamya sevdiğinle deger gerisi hikaye zaten tabiki içinden gelenleri almak en dogal hakkın ama gecer bunlarda bence o gecelik yanlıs bişi değil bende almayı dusunuom hatta sen göstermeden almalıydın onuu gizli yanii:) ama olsun evlenince alkırsınız esinle yine özel olur merak etme takma yaaa kayın valideni kafana esin yanında olsun da sen yine hürmetini koru saygını koru en iyisini yapıon bosver içinde hiç bişi kalmasın ama söle almak istiyorum bunu ben giyeceğim esimde beyendi diyebil ama uslubuna göre susma yanii neyse mutluluklar cnmmm

Isemediginiz begenmediginiz hicbir seyi almayin zira kullanirkende sevmeyerek kullanacaksiniz ve
Gordukce sinir olacaksiniz.
Madem durum boyle sizde nisanlinizla o yokken alin begendiklerinizi.
Allhtan baska bir yerde yasayacaksiniz.
Gelinlige ne derse desin mudahale ettirmeyin.
Herkes hayalindeki gelinligi giydirmek ister, yillar boyu hicran olur size.
Ayrica merak ettim dekolte gecelik giymek niye edepsizlik olsunki, kendi pazen donla mi cikmis kocasinin karsisina?

Son düzenleme:
niye bu tür alisverisleri sona biraktin ki,kayinvalidenin yaninda özel seyler alma...

birlikte cikmak zorunda misiniz?

ya da daha önce tavirlari nasildi`?

veeee gelinligni aldin mi diktirdin mi?

Aslında sona kalmayacaktı ama aksilikler oldu,annem rahatsızlandı ben hastalandım derken geç kaldık. Diyorum ya illa ki o da gelmek istiyor her an yanımızda. Git de denmiyor ki.. Önceden pek olmasa da iyi anlasirdik, yine laf sokmaları vardı ama bu kadar değil.. Gelinliğimi diktirmedim,satın aldım.

Canım bence çok kafana takma , klasik gelinini çekemeyen kıskanç kayınvalide tiripleri bizlerde zamanında yaşadık
senin yapman gereken en önemli şey kayınvalidene karşı kararlı olmak ama bunu tartışmadan atışmadan yapmalısınki haklıyken haksız olmayasın
o sana şunu alma bunu al desede sen sanki onun dediklerini duymuyormuşsun gibi davran nişanlına söyle , böyle anlarda sen değil o annesine , anne sanane bizim evimiz senin değil o sebeple tercihlerimize saygı duymalısın , sen sadece fikir verebilirsin bizim adımıza seçemezsin desin
sen kararlı davranırsan bir süre sonra o sana hiçbirşey diyemez yoksa böyle içinde biriktirip kendini pskolojik olarak rahatsız edersin onra kayınvalidene daha kötü patlarsın
ayrıca söylemeden edemicemde eşinle özle gecenizde giyeceğin kıyafetin nasıl olması gerekiyormuş edepli gecelik nasıl oluyormuş çok güldüm ne saçma ya , sonuçta sen onu eşinin yanında giyeceksin , zaten siz eşinle o gece beraber olacaksınız kayınvalidene kalsa beraberde olmayın çok ayıp olur falan der
kadın kıskançlıktan çatlıyor resmen
bence yarın ilk işin o geceliği almak olsun özellikle kayınvalidene göster birşey dersede anne sen eşinin yanında bu tarz şeyler giymiyormusun diye sor
birşey dersede gül geç

cnm öncelikle allah mesut etsin mutluluklar dilerim.daha şimdiden bu kadar karışıyorsa ve nişanlın hiç bir şekilde annesini uyarmayıp sana idare et diyorsa daha çok başın ağrır senin.ona neki aldığın gecelikten tut gelinliğe kadar nasıl karışabiliyor.sakın yüz verme tatlım tmm eşinin annesi ama sen sustukça daha çok üstüne varıcak.anlamıyorum bu büyükleri size neye size ne, ne karışırsınızki.sen nişanlınla konuş konuşsun annesiye beenim annem böyle idare et kısmını geçsin işin kolayına kaçmasın sonuçta senin canın sıkılıyor ne hakkı varki en mutlu günlerinde böyle yapmaya.sende açıkca mesafeli bir şekilde kırmadan lafını esirgemeki evlendikten sonra evinede karışmasın.

harikasın ya bencede pazen donla çıkıyordur kesin , çünkü o zaman edepli oluyordur
bu kıskanç kayınvalidelerden daha neler duyacağız acaba

1.Herşeye karışıyor madem ama asla gelinliğine karışmasına müsade etme.
Gelinlik bir kere giyiliyor.İstediğin bişey olsun ki içine uhde kalmasın.
Sonra düşünüp durursun keşke benim istediğim olaydı diye.

2.Özel iç çamaşırlarını kayınvaliden ile almaya mecbur diilsin.
Tek başına çıkıpta alabilirsin pekala.

3.Şimdiden herşeye karışma hakkını verirsen ilerde başka haklarda talep edecektir.
O yüzden nişanlına tatlı dille rica et sonraki alışverişinizde kuyruk yapmasın anneciğini.

4.Gerçekten ayrı şehirde oturcak olmanız isabet olmuş.
Yoksa bu kayınvalide ile aynı şehirde oturmak illallah getirirdi valla.

Artı ; gecelik giymek neden edepsizlik olsun ki
O paçalı donla neyim çıkıyodu galiba kocasının karşısına
Kıskançlık ve çekememezlikte hat safada valla
Sende deseydin anne giyeceksem oğluna giyeceğim şu leoparlıyıda sana alalım bitane bari diye

Nişanlının güzel tavırlarından, o huysuz anasının değişik tavırlarını pek önemsemedim.
Ne güzel konuşuyor nişanlın, "meleğim idare et" filan. Ayrıca o da annesini biliyor ne güzel :)
Allahtan başka şehirde yaşayacaksınız, bu çok güzel :)
Eşin senden tarafta bence canını sıkma, yani büyük ihtimal ben olsam canımı sıkmazdım. Adam senin , daha ne ? :)
Ayrıca, iç çamaşırlarını kayınvalidenle almak zorunda değilsin. Kayınvaliden, "ay napacaksınız onları" deyip önden yürüdüğündee,arkasından gitmeyip , istediğiniz şeyleri alabilirdin bence :) O da öyle tek başına giderdi önden önden.

baktım nişanlım annesi ni almış (kaynanamın da huyunu biliyorsam) bende annemi alır giderim sıkıyorsa dünürünün yanında sesini çıkartsın nişanlın çok iyiymiş annesinin huyuna biliyor senden yana,köprüyü geçene kadar de bikaç kerede senın yanında nişnalın azcık azarlar gibi yapsın annesini.bence ozaman senın üstüne çullanamaz

Güzelim bunlar en güzel günlerin hiç bir şey için canını sıkma. Bak ne güzel nişanlın da anlayışlıymış,
özel ihtiyaçlarını beraber alın ya da sen kendin al. Beğendiğin, aldırmadığı şeyleri de aklına yaz o
yokken gidip alırsınız Kullanacak olan sensin sonuçta senin içine sinmesi lazım di mi ama; ne elaleme
göstermek için alıyorsun ne de kaynananı memnun etmek için sonuçta

nişanlınız yönünden çok şanslısınız ne güzel ,ama annesi yönünden Allah sabır versin Allahtan ayrı şehirlerde olucakmışsınız...

ben evli değilim ama yinede bu kadar müdahale ettirmezdim sanırım sonuçta bu kadar karışmaya hakkı yok sizin giyeceğiniz gecelikten ,kullanacağınız çatal bıçaktan ona ne ..ben o an sizin yerinizde olsam aaa anne öyle deme ya bence çok güzel bunlar der alırdım,siz tamam dedikçe o iyice söz hakkını kendinde görmüş

Amaaann kuzumm sıkıntı ettiğin şeye bak. Evlenince nasılsa gitceksiniz İzmirde istediğin herşeyi alırsın :) Hiiç kafana takıpta yorma kendini kuzuşumm

Nişanlın senin yanında sana destek oluyormuş bu konuda cok şanslısın :)
Azcık daha sık dişini evlenince ayrı olucakmışsınız zaten :)

iyi yanindan bak canim evlendikten sonra yaninda olmuycak
ben birlik oturuyorum normalde kapaliyim esim icin bikere dizlerin bikac cm ustunde bi elbise giydim
begenmistim esimin yaninda giyerim diye ama kaynana konustu durdu cok moralim bozuldu benim elbisede dolapta duruyo
yinede sen kendini sansli say surda bir hafta sonra kurtuluyosun

Canım böyle problemler bütün gelinlerin başına geliyo malesef.bende rahmetli kv ile yaşamıştım aynı şeyleri.eşylarım hatta gelinliğim gelin saçım hatta davetiyelerimde bile.ama benden sana tavsiye eşine özel bişey alacaksan asla başkasının yanında alma.nişanlınla beraber git.en kötü bi kız arkadaşınla gidip al.nişanlın idare et demekle haklı çünkü bu tür sorunlar üstüne gittikçe büyüyor.zaten çok az kalmış bence düğününe adapte ol doyasıya eğlen gününü yaşa.ama sonrası için asla taviz verme.

Ic camasirini neden k.v varken almaya kalktin ki, senin cok rahat oldugunu düsünmüstür. Keske anne ben özel bir kac camasir alcam sen etrafa bakin deseydin. Kadin kiskaniyor sanirim cok az kalmis SIK disini..Sonrasi icin de nisanlinla bastan anlas tavizin de siniri olur, o da ailesini uyarsin yeri gelince sen kötü olma..Mutlulugun daim olsun müstakbel esinle:) seni anlamasi cok iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…