eşime dusen beyaz esya- buzdolap,camasır ve bulasık mak- , oturma odasına 2cekyat,bide komple salon takımını aldı peşin parayla (nişanla dugun arası 10 ay cunku) eşimin ailesi hiçbişeye destek çıkmadı,salonu dahı benım ailem tuttu okadarını soyleyeyım size...
bana dusen kısmı,y.odası komple,o.odası halısı,mutfak ,banyo ve ceyızler ,tül-perde vs.. (bende peşin aldım herseyı taksıtlık bişiyim yok)
buna ragmen esımın ailesi 4oda 1salonluk yer tutturunca -2kısıyiz ne gerek var dememe ragmen- halıyle odaları doldurmak için dugunden sonra extra masrafa gırdık gereksız yere.. ve onları peşin paramız bıttgı için mecburen taksite gırdık
neyse sonucta 1.5yılda ancak borc odemeyı bıtırdık ve artık bırıkım yapmaya basladık.. bu arada yaklasık 3yıllık evlıyım..
birikimide gereksiz kıyafet alısverısınden susten pusten uzak durduk ekimizde :)) dısarda yemeyı en aza indirdik, mutfaktaki yiyecek ve içeçeklerımın organık hale getirmeyı amacladım ,etsuyu tablet almak yerıne kasaptan et alıp hasladım suyunu derındondurucuya attım yerı geldi kurban kestık vs.. yazdan meyve ve sebzelerımı gereklı saklama kosulları altında ya konserve yada buzluga attım .. naneyı bile yazdan kurutup kışa kullandım daha leziz oldu :)) birde marketten tavuk gogsu-kanadı-butu almak yerıne 3butun tavuk alıyorum evde kendım istediğim gibi parcalayıp boluyorum kemıklerını içine cesıtlı baharatlar katıp haslıyorum ,aynı tablet tavuksuyu misskokulu leziz oluyor.. daha hesaplı oluyor
neyse.. 3yıllık evli biri olarak benden nacizane tavsıyeler olsun sizlere tasarruf yapmak adına ,özellıkle evlendıkten sonra tasarruf yapmanın gereklılıgını daha iyi anlayacaksınız birde bebıs telasına dustukten sonra organık olması konusunda titizleneceksınız tabıkı.. işte ozamanda nerde organık var oraya hucum edeceksınız parayı dusunmeden yada parayı dusunup benım gibi evde hem organık hemde tasarruf nasıl yapılır hayat kosulunda yasayacaksınız.. gercı benım cocugum henuz yok ama olunca ,evde saksıda domates bıber salatalık yetıstırmeyı dusunuyorum :)) bir arkadasımın balkonu ciflik bahcesı gıbıydı saksıda herseyı yetıstırmıstı ,karpunuzu gorunce agzım bi karıs acık kalmıstı
konudan konuya atladım konu sahıbı arkadasım kusuruma bakmasın..ama paylasmak istedim