- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.065
- 598
- 37
- Konu Sahibi misssunshine86
-
arkadaşım sana mı sorucam girdiğim smileyi anlamamışsın beni kendi kendine tripleniyorsun ..anlamadıysan kötüye çekip polemik yaratma .peki neden gülüyorsun hepimiz insanız hepimizin başına neler gelebilir onlar hesaba almasa nolacak onlar kim ki lütfen kırıc oldu bence
arkadaşım tabikide üslubunu bileceksin burası ortak bir yer gülünecek durum yok burada dert paylaşılıyor bence açıkla ozaman nedir bu tavrında hepimiz seni beynimize kötü kazımayalım yahu senden ben ne için polemik yaratayım seninle ne işim olabilir benim burası podyum mu benim amacım ne olabilir allah aşkına sadece vicadanlı ol hepimizin evlikikleri aşır zor belki zorluklardan geçiyor şu dediğin kelime konu sahibi ben olsam çok zoruma giderdi o yüzden tepki veririrm HAKSIZLIK KARŞISINDA EĞİLEMİYORUM ÜZGÜNÜM BENCE YANLIŞ ANLADIYSAK AÇIKLA BİLELİM DOGRUSUNU SANAMI SORACAĞIM DERKENDE BURASI KABADAYI MEKANI DEĞİLarkadaşım sana mı sorucam girdiğim smileyi anlamamışsın beni kendi kendine tripleniyorsun ..anlamadıysan kötüye çekip polemik yaratma .
Allah bana yeter hanımefendi burası kadınlar kulübü neredeyse beş yıldır müsadenizle burda çeşitli yorumlar yapmaktayım ama arada maalesef ki sizin gibi yorumları (muhakkak ki her zaman değildir ama) anlamadığı halde başka üyeleri çığrından çıkaran kişilere rast geldim.ama yazmıyor ablacım burda yazmıyor işte Allah bana yeter adlı üyeye alıntı yapma yanarsın yazmıyor. siz kendiniz yazdığımı anlamadığınız gibi peşinen üyelerde beni anlamıyormuş muamelesi yapmayın ..burası bir derdim var köşesi , hepimiz aynı tahsillerde aynı akıl düzeylerinde değiliz ben bunu anlarımda vicdanlı ol (vicdansız) bura podyum mu gibi söylemlerle beni azarlama hakkını size kimse veriyor.evet burası kabadayı mekanı değil edepli olmak lazım..beni anlamamışsınız hadi beni geçtim size tavsiyem anlamadığınız üyelerin sizi alıntı dahi yapsa yorumlarına yorum yazmayın..yarın gerçekten bir vicdansıza denk gelirsiniz elinize o akıllı telefonu ya da klavyeyi aldığınıza pişman olursunuz..arkadaşım tabikide üslubunu bileceksin burası ortak bir yer gülünecek durum yok burada dert paylaşılıyor bence açıkla ozaman nedir bu tavrında hepimiz seni beynimize kötü kazımayalım yahu senden ben ne için polemik yaratayım seninle ne işim olabilir benim burası podyum mu benim amacım ne olabilir allah aşkına sadece vicadanlı ol hepimizin evlikikleri aşır zor belki zorluklardan geçiyor şu dediğin kelime konu sahibi ben olsam çok zoruma giderdi o yüzden tepki veririrm HAKSIZLIK KARŞISINDA EĞİLEMİYORUM ÜZGÜNÜM BENCE YANLIŞ ANLADIYSAK AÇIKLA BİLELİM DOGRUSUNU SANAMI SORACAĞIM DERKENDE BURASI KABADAYI MEKANI DEĞİL
üslubunuzu bilin hanımefendi 5 yıl size edepli olmaktan bana bahsetme cesaretini vermiyor sizinle muhattap oalamıcam bi ki tane var böyle yıllardır burada olup bazı gereksiz yorumlar yapanlar dikkat edersen bende öncede bir arkadas tepki vermiş tahsille olsa keşke tahsilimde zekamda gayet yerinde biraz da fazlaca belki ama siz olayı anlamıyorsunuz benim sizin gilerle işim olmaz lütfen kendi basitliğinze beni çekmeyin ben sizihafifçe uyardım gülmeni hoş değil konu sahibi dertli diye bu benim fikrim ama edep adap vs bunları agzınıza almayın olurmu bende size hiçbirşeyi anlamıyor olmanıza rağmen yine söyleyeyim bana benimle ilgili konusma hakkınıda vermiyor kimse size konu sahibine konuya haksızlık ypasaydım siz konusaydınız ben biraz utanırdım ben konuya tavrınıza yorum yaptım size dğeil lütfen boşuna zahmet edip cevap yazmayın cevap vermeyeceğim burada hanımefendinin konusu araya gitmesin deidği gibi basitliklerde yüzmeyi bilmiyorumAllah bana yeter hanımefendi burası kadınlar kulübü neredeyse beş yıldır müsadenizle burda çeşitli yorumlar yapmaktayım ama arada maalesef ki sizin gibi yorumları (muhakkak ki her zaman değildir ama) anlamadığı halde başka üyeleri çığrından çıkaran kişilere rast geldim.ama yazmıyor ablacım burda yazmıyor işte Allah bana yeter adlı üyeye alıntı yapma yanarsın yazmıyor. siz kendiniz yazdığımı anlamadığınız gibi peşinen üyelerde beni anlamıyormuş muamelesi yapmayın ..burası bir derdim var köşesi , hepimiz aynı tahsillerde aynı akıl düzeylerinde değiliz ben bunu anlarımda vicdanlı ol (vicdansız) bura podyum mu gibi söylemlerle beni azarlama hakkını size kimse veriyor.evet burası kabadayı mekanı değil edepli olmak lazım..beni anlamamışsınız hadi beni geçtim size tavsiyem anlamadığınız üyelerin sizi alıntı dahi yapsa yorumlarına yorum yazmayın..yarın gerçekten bir vicdansıza denk gelirsiniz elinize o akıllı telefonu ya da klavyeyi aldığınıza pişman olursunuz..
şimdi siz bu yazdığımı da anlamayacaksınız ama ben gene söyleyeyim ..bana hakaret etme hakkını size kimse vermiyor görmezsiniz beni geçersiniz bu kadar basit şahsen ben konu sahibinin derdiyle evlenmedim size güzel bir haber verdim kız altınlarını aldı diye,anlamışsınızdır inşaallah.
yahu konu sahibi millete akıl veren bir danışmanken düşütüğü duruma bak
düşmez kalkmaz bir Allah ..
Aldı altınlarını aldı
akıl veren danışmanken düştüğü durum mu. düşmez kalkmaz bi Allah mı. bu nasıl cümle. herkesin derdi farklıdır. içinden çıkamadığı durum farklıdır. ben de akıl veriyorum. yarın öbür gün sorunum olup konu açtığımda düştüğü duruma bak denilip gülünecek mi. yorum üzücü
evet az önce saydım kızlar altınlarımı. sadece bileziklerin adedini bilebildiğim için diğer sayılarda kendilerinin bana daha önceden söylediklerine güvenmek zorundayım. neyse buna da şükür. Hiç değilse artık kendi hesabımı kendim bileceğim. Ohhh ya dünya varmış . Çocuk gibi hesabımı başkasına emanet etmek de neyin nesi. Gidicem şimdi de kasaya koyucam.
Pislikse âlâsını yaparız kk hanımları bi toplaşsın yeter. Madem herkesin eli keseye girdi o zaman kaç kişi takı takmış onu say. Sonrada keseye koyulanların adetiyle karşılaştır. Küçük yanılma payı olur ama olsun. İstatistiki hata dersinevet az önce saydım kızlar altınlarımı. sadece bileziklerin adedini bilebildiğim için diğer sayılarda kendilerinin bana daha önceden söylediklerine güvenmek zorundayım. neyse buna da şükür. Hiç değilse artık kendi hesabımı kendim bileceğim. Ohhh ya dünya varmış . Çocuk gibi hesabımı başkasına emanet etmek de neyin nesi. Gidicem şimdi de kasaya koyucam.
Merhaba bayanlar.. Yasamis oldugum durumda siz ne yapardiniz nasil tepki verirdiniz merak ediyorum. Acaba hata bende mi bunu sorguluyorum. Vereceginiz yanıtlar icin şimdiden tesekkur ederim :)
1 sene once evlendim. Kayinvalidem bilmem neden iyi bir kadin gibi gozukmesine ragmen ustalikla bana laf sokan, alttan alta oglunu dolduran bir kadin. Şoyle ki oglu bana evlilik teklifi yapmışken bana hala oglunun eski sevgililerine yaptigi fedakarliklari (yok esim kiza ev tutmuş,ders calistirmis, kiz surekli gelmis onlarda yemek yemis, kayinpederim ogrenci kizdir diye gitmis ev esyalarini tasimis vs vs) anlatan ama bunu yaparken de guya oglunun ne kadar merhametli oldugunu anlatmayi amaçladigini söyleyen bir kadin. Herseyi kılıfına cok guzel uydurur. Bu huyu zaten eşya aliminda da bizi inanilmaz yipratti. Gozu surekli benim anne ve babamin ne alacagindaydi. Iste senin mutfak takımların neden cicili bicili degil,annen bu ceyizimi yapmış, şuyun eksik buyun eksik. Kadına o kadar sinir oldum ki bir ara evlenmekten vazgecmeyi bile dusundum. Evime ev hediyesi olarak tost makinesi ve cay makinesi aldi onu bile "bunlari kiz tarafi alir ama neyse ben almis oldum artik"diye kafama kakti. Benim annem ve babam da doktorali kiz yetistirdiler. Ve ailemle ortaklasa araba almistik esim daha hayatimda bile yokken. Ve ben arabami ailemin evine birakmayip almama rağmen o 35.000 tl degerindeki arabanin hic esamesi okunmadi. Kadin bi bilmis sizinkiler bisi almiyor, sizinkiler size esya almiyor. Ya zaten kiz tarafi bizim yoremizde sadece yatak odasini alir ki onu da aldilar zaten. Ustune ustluk nisan nikah kina hepsini de ailem yapti. Derdi maddiyatsa ben oglundan 2000 tl fazla maas kazanan biriyim zaten. Bu huzursuzluklar tadimizi daha ilk gunlerden kacirdi. Neyse dugun oldu bitti biz balayina gitmeden mecburen altinlarimizi kayinvalidemin evinde birakmak zorunda kaldik. Hatta dugun gunu biz eve gelince salondan altinlari saymak istedim ve kayinvalidem inanilmaz bozuldu. Neymis evde misafirler varken yapilacak seymiymis. Neyse ben sayi mayi bilmeden gittim balayina. Donuste alacagiz dedik. Balayindan donduk geldik esim tutturdu annemlerin evi guvenli kasaya para vermeyelim. Ben de tabi salak kem kum ettim ama olay cikartmadim. Oylece kaldi altinlar onlarda. Sayisini da yazip elime vermediler. Ben bir kere isteyecek oldum sayiyi cok ayip olurmus diye esim susturdu beni. Bu konu sanki bir tabu inanamazsiniz. Her acildiginda esimle kavga ediyoruz. Gecenlerde bir sayi geldi onlardan kardesimin dugun gunu saydigi rakamla alakasiz. Esim de bu aralar is dolayisiyla onlarin yaninda. Esimden rica ettim bak artik kasaya koyalim getir altinlari onlarda kalmasin diye bildiginiz birbirimize girdik. Surekli neden sen annemle babama guvenmiyorsun, ben senin ne demeye calistigini biliyorum, taktin o altinlara, getirmicem iste, merak etme kimse senin altinlarina cokmedi, senin gibi maddiyat meraklisi değiliz biz diyip durdu bana. Ya dedim bizim malimiz deil mi kendimiz bilelim hesabimizi. Adam kudurdu inanamazsiniz. Ben acikcasi o altinlarin basina bir is geldigini düşünüyorum tepki bu kadar sert olunca. Ben de delirdim sonunda. Yasada bile altinlar kadinin resmen zaptediyorsun diyince de senin fln deil onlar yarisi da benim diye bagirmaya basladi. Su anda inanilmaz bozuguz. Hatta beni uzun bir sure görmek istemiyormus esim. Ben altinlarin derdine dusmus zavalliymisim.
Bir kadinin dugunde takilan altinlarini istemesinin nesi garip lutfen bana biri anlatsin bunu??
Merhaba bayanlar.. Yasamis oldugum durumda siz ne yapardiniz nasil tepki verirdiniz merak ediyorum. Acaba hata bende mi bunu sorguluyorum. Vereceginiz yanıtlar icin şimdiden tesekkur ederim :)
1 sene once evlendim. Kayinvalidem bilmem neden iyi bir kadin gibi gozukmesine ragmen ustalikla bana laf sokan, alttan alta oglunu dolduran bir kadin. Şoyle ki oglu bana evlilik teklifi yapmışken bana hala oglunun eski sevgililerine yaptigi fedakarliklari (yok esim kiza ev tutmuş,ders calistirmis, kiz surekli gelmis onlarda yemek yemis, kayinpederim ogrenci kizdir diye gitmis ev esyalarini tasimis vs vs) anlatan ama bunu yaparken de guya oglunun ne kadar merhametli oldugunu anlatmayi amaçladigini söyleyen bir kadin. Herseyi kılıfına cok guzel uydurur. Bu huyu zaten eşya aliminda da bizi inanilmaz yipratti. Gozu surekli benim anne ve babamin ne alacagindaydi. Iste senin mutfak takımların neden cicili bicili degil,annen bu ceyizimi yapmış, şuyun eksik buyun eksik. Kadına o kadar sinir oldum ki bir ara evlenmekten vazgecmeyi bile dusundum. Evime ev hediyesi olarak tost makinesi ve cay makinesi aldi onu bile "bunlari kiz tarafi alir ama neyse ben almis oldum artik"diye kafama kakti. Benim annem ve babam da doktorali kiz yetistirdiler. Ve ailemle ortaklasa araba almistik esim daha hayatimda bile yokken. Ve ben arabami ailemin evine birakmayip almama rağmen o 35.000 tl degerindeki arabanin hic esamesi okunmadi. Kadin bi bilmis sizinkiler bisi almiyor, sizinkiler size esya almiyor. Ya zaten kiz tarafi bizim yoremizde sadece yatak odasini alir ki onu da aldilar zaten. Ustune ustluk nisan nikah kina hepsini de ailem yapti. Derdi maddiyatsa ben oglundan 2000 tl fazla maas kazanan biriyim zaten. Bu huzursuzluklar tadimizi daha ilk gunlerden kacirdi. Neyse dugun oldu bitti biz balayina gitmeden mecburen altinlarimizi kayinvalidemin evinde birakmak zorunda kaldik. Hatta dugun gunu biz eve gelince salondan altinlari saymak istedim ve kayinvalidem inanilmaz bozuldu. Neymis evde misafirler varken yapilacak seymiymis. Neyse ben sayi mayi bilmeden gittim balayina. Donuste alacagiz dedik. Balayindan donduk geldik esim tutturdu annemlerin evi guvenli kasaya para vermeyelim. Ben de tabi salak kem kum ettim ama olay cikartmadim. Oylece kaldi altinlar onlarda. Sayisini da yazip elime vermediler. Ben bir kere isteyecek oldum sayiyi cok ayip olurmus diye esim susturdu beni. Bu konu sanki bir tabu inanamazsiniz. Her acildiginda esimle kavga ediyoruz. Gecenlerde bir sayi geldi onlardan kardesimin dugun gunu saydigi rakamla alakasiz. Esim de bu aralar is dolayisiyla onlarin yaninda. Esimden rica ettim bak artik kasaya koyalim getir altinlari onlarda kalmasin diye bildiginiz birbirimize girdik. Surekli neden sen annemle babama guvenmiyorsun, ben senin ne demeye calistigini biliyorum, taktin o altinlara, getirmicem iste, merak etme kimse senin altinlarina cokmedi, senin gibi maddiyat meraklisi değiliz biz diyip durdu bana. Ya dedim bizim malimiz deil mi kendimiz bilelim hesabimizi. Adam kudurdu inanamazsiniz. Ben acikcasi o altinlarin basina bir is geldigini düşünüyorum tepki bu kadar sert olunca. Ben de delirdim sonunda. Yasada bile altinlar kadinin resmen zaptediyorsun diyince de senin fln deil onlar yarisi da benim diye bagirmaya basladi. Su anda inanilmaz bozuguz. Hatta beni uzun bir sure görmek istemiyormus esim. Ben altinlarin derdine dusmus zavalliymisim.
Bir kadinin dugunde takilan altinlarini istemesinin nesi garip lutfen bana biri anlatsin bunu??
Hanimefendi beni kastetmis ancak makamlarimiz hayat gailesi icinde cok da para etmiyor. Kaldi ki benim danismanligim akademik. Cakallik ve arsizlik ve laf ebeligi üzerine degil. O yuzden bu turlu insan davranislsri uzmanlik alanima girmiyor.yahu konu sahibi millete akıl veren bir danışmanken düşütüğü duruma bak
düşmez kalkmaz bir Allah ..
Aldı altınlarını aldı
Bir de insani paragöz diye yaftalıyorlar ya insan deliriyor. Hakkımı aradım adım maddiyatçı ve açgözlüye çıktı. Vala artık ne düşündüklerini takmıyorum ne kocamın ne de kayınvalidemin. Ben benim olanları savundum. Kalkıp da 2. evlerini satıp bana ev alsınlar diye yıkmadım ortalığı. (ki hakikaten kendilerinin yine kendi oturdukları eve eş değer sayılacak bir evleri var ama kirada, biz de borç ödicez diye 25 yıllık apartmanda ev tuttuk kendimize) . Bu konuda ağzımı bile açmam. Çünkü kendi emekleridir, kendi birikimleridir. Ama kendi hakkımı da artık yedirtmeyeceğimTamamen haklısınız . haksız olduğunuz hiç bi yer göremedim ben . Ama her düğünde zaten altın mevzusu.oluyor kayinvalidler genelde nedense kendilerinde bu hakkı nerden buluyorlar bilmiyorum. Benim kayinvalidem de biz oynarken pistin ortasında gelip almaya kalktı. Ama eşim sağolsun beni hiç araya katmadan kesinlikle olmaz onlar bizim demiş annesine. Tabi ki küstü sonra annesi bize . Ama biz eşimle düğün öncesinde kararlaştırmıştık takı töreni sonrasında eşimin kuzeni alsınn diye . Çünkü her iki sulalede de güvendiğimiz kişi oydu . Düğün sonunda da zaten o kişiden alıp çıktık.
Ama çok tanıdığım var kayinvalide düğün sonrasında alırsınız benden deyip geri vereni daha gormedim valla.
Tamamen nezaketsizlik görgüsüzluk. Siz sessiz kalmissiniz . Ben cıngar cikartirdim heralde .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?