düğünde takılacak altın konusu

😅 burayı bilemem ama çevremde takı istemeyen azlan yetinirim diyenlerin kiymeti olmadı.
benim talebim yok açıkçası. istesem nişanlım yapar ama altında falan gözü olan biri değilim pek. babam nişanlıma kötü davrandığı için buna da şükür diyorum. annem bunu gördüğü halde böyle laflar ediyor akrabalara da söz söylemiyor.

benim talebim yok açıkçası. istesem nişanlım yapar ama altında falan gözü olan biri değilim pek. babam nişanlıma kötü davrandığı için buna da şükür diyorum. annem bunu gördüğü halde böyle laflar ediyor akrabalara da söz söylemiyor.
Ailenizi karşınıza alıp konuşacaksınız o zman başka yolu yok

Bencede saçma şeyler ama bunların peşine düşüp hesap yapan( nişandakını ver bozalımda şöyleyapalım diyen ). Baska konulardada sıkıntılı bir kv olması yüksektir.
yanı sonucta bu hedıyedır verdin bitti
bana da aşırı derecede saçma gelen şey o biliyor musunuz Nişanda takılan bizde düğünde de takılır buna söz yook ama bozdurup tekrar almak zarara girmek neden anlamıyorum. belki 15-16 gramlık alıp çok göstermek istiyor. sormadım neden diye soramam da. acayip çekiniyorum bu muhabbetten

Ben bu ailenın takı ıstemesını anlamıyorum
Sankı kızın kendı zımmetıne kalıyor
Hemen satılıyor borca gıdıyor araba alınıyor bınılıyor fılan
Ev ıcın yardım etmısler ellerınde okadarsa ne yapsınlar
Cok ıyı durumda olurlar ellerını cevıne atmazlar hadı konusalımda
Bosver
Benım aılem karısmadı ama bana dugunde beyaz altın set takılacaktı yok ıstemem altın takmayı sevmıyorum dedım
İstiyorsanız 22 ayar alın bız satar araba alırız dedım😅
Oyle yaptılar . Yeni 8 ayar hiç duymadım
Kullanacagınız bırseymı . Siz takarmısınız 1.5 metre zıncır
Yada takmayacaksanız satıldıgında cok deger kaybedermı. Onlar onemlı
14 ayarı duydumda gercekten 8 ayar ne oluyor

Selam herkese sürekli konu açıyorum biliyorum. Şuan nişanlıyım nişanımda su yolu set ve 4 bilezik takıldı. bunlardan set 18 ayar zaten düşük oluyor biliyorum. bilezikler de 22 ayar toplam 80 gram. ayrıca istemede de kelepçe ve nazar boncuklu bileklik taktılar. ayrıca Kurban Bayramı'nda da 2 bilezik taktıklar ince olanlardan. altın talebim olmadı konusu geçmedi. kayınvalidemle telefonda konuşurken zinciri aldığını söyledi. onlarda âdet 1.5 metre zincir takılırmış 8 ayar olacak dedi. bir şey demedim. ucuna takacağı altınları da söyledi yine siz bilirsiniz dedim. Sonra nişanda takılan bilezikleri bozdurup tekrar almayı düşünüyorum ne diyorsun dedi. bir şey demedim yine siz bilirsiniz dedim.

Biraz tuhaf geldi 8 ayar takmaları annem de gösteriş için yapacaklar işte diyor. Sırf adet diye 8 ayar takıp çok taktık diye övünüyorlar dedi. nişanda takılanlar bozdurulmaz üstüne alsınlar dedi. toplamda konuştuk 140 gram bilezik 10 tane yarım önünde de 1 tane tam altın mıdır cumhuriyet midir ondan alacağını söylediler. annem de işe yaramaz şeyler takıyorlar 8 ayar ne 22 iste değerli ol diye dolduruyor. sana ne kendi takacağına bak dedim. erkek tarafı mıyım öyle miyim böyle miyim diyip durdu. Zaten mobilya borcunu da damat ödüyor dedi. henüz mobilya almadık tabii. Sürekli böyle beni doldurup duruyor. 8 ayar takılmaz mı cidden? gösteriş için mi sadece? Bir de sevgilimin şuan arabası yok çünkü ev aldı. Eve ailesi de destek çıktı. Bu yüzden akrabalarım anneme sürekli damat araba alacak diye takı takmam diyorlarmış. kelepçe tarzı satılmayan şeylerden alırız diyorlarmış. bu içten pazarlık değil midir sinirim acayip derecede bozuldu. Dolduruşa gelmiyorum. Ama annem de susmuyor
Daha ne takacak yahu,yok 8 gr yok 20 gr ,önemli olan huzur sevgi mutluluk

Ben bu ailenın takı ıstemesını anlamıyorum
Sankı kızın kendı zımmetıne kalıyor
Hemen satılıyor borca gıdıyor araba alınıyor bınılıyor fılan
Ev ıcın yardım etmısler ellerınde okadarsa ne yapsınlar
Cok ıyı durumda olurlar ellerını cevıne atmazlar hadı konusalımda
Bosver
Benım aılem karısmadı ama bana dugunde beyaz altın set takılacaktı yok ıstemem altın takmayı sevmıyorum dedım
İstiyorsanız 22 ayar alın bız satar araba alırız dedım😅
Oyle yaptılar . Yeni 8 ayar hiç duymadım
Kullanacagınız bırseymı . Siz takarmısınız 1.5 metre zıncır
Yada takmayacaksanız satıldıgında cok deger kaybedermı. Onlar onemlı
14 ayarı duydumda gercekten 8 ayar ne oluyor
ailem istemiyor zaten konu geçmedi. konusu açılınca da gücünüz neye yeterse dendi. ama simdi böyle beğenmemezlik yapıyor sinir ediyor beni. kaynanamda daha fazla altın varmış. kadın herhalde elindekini avcundakini bana vermek zorunda. sadece zincir 8 ayar. yok takmam açıkçası bilezikleri de takmıyorum. düğünlerde takıyorlar onlar zincirleri hep gördüm akraba düğünlerinde. bir de nişan bileziği bozulması da saçma geliyor bana. gelince veririm dedim artık. bozdurup zarara giriyorlar manasız. anlamadım sebebini ama bir şey de demedim.

Biraz karışık yazmışsınız pek anlayamadım. Ama nişanda olanı tekrar bozdurup almak epey mantıksız. Annenizi de takmayın söyler söyler durur nişanlınız ev almış daha ne istiyor bu zamanda kirada oturmak kolay mı? Nişanlınız daha ne yapsın?

En çok akrabalara sinir oldum. Size ne ister araba alır ister borsaya yatırır. Sanki alınan araba senin de işine yaramayacak. Takılanla ne alınacağını düşünüp ona göre takı takanı ilk kez duyuyorum. Terbiyesizler.

Biraz karışık yazmışsınız pek anlayamadım. Ama nişanda olanı tekrar bozdurup almak epey mantıksız. Annenizi de takmayın söyler söyler durur nişanlınız ev almış daha ne istiyor bu zamanda kirada oturmak kolay mı? Nişanlınız daha ne yapsın?
nişanda 4 bilezik taktılar 80 gram ediyor toplamda. kaynanam onları alıp bozdurup düğünde tekrar takacağını söyledi. ben de bir şey demedim ama aşırı derecede saçma geliyor bu yaptığı. sanırım tanesinde gramı değiştirip çok taktı görünmek istiyor. zarar da ona tabii bana söz düşer mi bilmiyorum. zincir aldım diye kendi aradı beni ben sormadan kendi söyledi 8 ayar sorun olur mu diye. sonra 8 ayar takacağı diğer takıları da söyledi. annem de üstünden gösteriş yapacaklar görürsün diyor. kendi akrabalarım da anneme sürekli hemifrithemperiye düğünde takılanlar damada araba olacak diyormuş. ben de anneme söyle o zaman düğünüme gelmesinler bunun hesabını yapıyorlarsa dedim. yaparlar onlar istediğini alır dedi. sinirlendim acayip derecede bu düşünceye. arayıp gelmeyin demek istiyorum düğünüme

En çok akrabalara sinir oldum. Size ne ister araba alır ister borsaya yatırır. Sanki alınan araba senin de işine yaramayacak. Takılanla ne alınacağını düşünüp ona göre takı takanı ilk kez duyuyorum. Terbiyesizler.
ben de buna aşırı derecede takıldım. arayıp gelmeyin demek istiyorum hatta. benim ailem onlara taktı iade edecekler. onu da bozdurunca değer kaybetsin hesabı yaparak takacaklar bunu utanmadan söylüyorlar bir de. valla bıktım düğün işlerinden

bu insanlar çok ermiş elit insanlar böyle muhabbetleri ömürleri boyunca duymadılar belli ki :)
Ben duymadim valla, ablam evlendi mesela, değil karşı taraf ne takmış,biz ne taktik bile bilmem. Erkek tarafı konuyu ucundan açar gibi olmuştu, babam 'nasil uygun görürseniz' dedi, konu açılmadan kapandı.
Annem evlenirken de - seksenlerin sonu- baba tarafı bir bilezik takmış, dönerken de yol parasını babamdan alıp bileziğin parasını çıkartmış 😅 ama mutlular. Bu eve taşındığımizda da kendinden eşyalı yerden gelmiştik,her şey yeni alinacakti. onca masraf içinde sadece yataklar alındı. Birkaç sene koltugumuz,TV sehpamiz olmadı, yerde minderlerden köşe yapmıştık,oradan izlerdik. Zamanla her şey alındı. Masrafi az ama neşesi bol bir aileydik
Bence önemli olan bu
Ölsem böyle muhabbetlere girmem, 'damada araba parası için altın takamam' diyen akrabaya da (hoş,kimse bana böyle bir şey söyleyemez ama velev ki söyledi) 'lutfen düğünüme de gelme bir şey de takma' derim

nişanda 4 bilezik taktılar 80 gram ediyor toplamda. kaynanam onları alıp bozdurup düğünde tekrar takacağını söyledi. ben de bir şey demedim ama aşırı derecede saçma geliyor bu yaptığı. sanırım tanesinde gramı değiştirip çok taktı görünmek istiyor. zarar da ona tabii bana söz düşer mi bilmiyorum. zincir aldım diye kendi aradı beni ben sormadan kendi söyledi 8 ayar sorun olur mu diye. sonra 8 ayar takacağı diğer takıları da söyledi. annem de üstünden gösteriş yapacaklar görürsün diyor. kendi akrabalarım da anneme sürekli hemifrithemperiye düğünde takılanlar damada araba olacak diyormuş. ben de anneme söyle o zaman düğünüme gelmesinler bunun hesabını yapıyorlarsa dedim. yaparlar onlar istediğini alır dedi. sinirlendim acayip derecede bu düşünceye. arayıp gelmeyin demek istiyorum düğünüme
Akrabalarınızın dediği umarım şakadır. Böyle bir şey olabilir mi ya? Ne yapacaktı bu insanlar takıyı elbet ya araba alacaklar ya borçlarını ödeyecekler. Hayret bir şey.

Ben kayınvalidenizden çok sizin akrabalara takıldım. Bahane arıyorlar bir şey takmamak için. Sen kv ile de konuş nişanda takılanları satmayalım az olsun öz olsun başka alacaksanız öyle alın de. Yoksa da bana zaten şunu alın bunu alın muhabbeti yapmayan birisiniz onlar size söylüyor anladığım kadarıyla. bırakın kendileri ne isterse yapsınlar bu muhabbetler çok yorucu ve gereksiz

Ben duymadim valla, ablam evlendi mesela, değil karşı taraf ne takmış,biz ne taktik bile bilmem. Erkek tarafı konuyu ucundan açar gibi olmuştu, babam 'nasil uygun görürseniz' dedi, konu açılmadan kapandı.
Annem evlenirken de - seksenlerin sonu- baba tarafı bir bilezik takmış, dönerken de yol parasını babamdan alıp bileziğin parasını çıkartmış 😅 ama mutlular. Bu eve taşındığımizda eşyalı yerden gelmiştik,her şey yeni alinacakti. onca masraf içinde sadece yataklar alındı. Birkaç sene koltugumuz,TV sehpamiz olmadı, yerde minderlerden köşe yapmıştık,oradan izlerdik. Zamanla her şey alındı. Masrafi az ama neşesi bol bir aileydik
Bence önemli olan bu
Ölsem böyle muhabbetlere girmem, 'damada araba parası için altın takamam' diyen akrabaya da (hoş,kimse bana böyle bir şey söyleyemez ama velev ki söyledi) 'lutfen düğünüme de gelme bir şey de takma' derim
bizde de aile konuşmasında konu açıldı karşı taraf istediğiniz nedir adetiniz nedir diye. annem de gücünüz neye yeterse ne isterseniz o olsun dedi konu kapandı. sonra kayınvalidem nisandan çok sonra söyledi bunları düşünüyorum talebin isteğin var mı diye. dedim yine siz bilirsiniz. Zaten ben girmiyorum ki konuyu açan karşı taraf. aldım diyen de o. bana söyleyen kimse yok anneme söylemişler.anneme de kızdım zaten gelmesinler dedim. hatta konuyu açacağım yüzyüze gelince teyzemle. ama yine de tuhaf geliyor yaptıkları işte. söz hakkım da var mıdır bilmiyorum

X