• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde takılmamış altın

napcan altını amaaan babanın durumu olsa senden esirgemezdi emin ol. evlat bambaşka. o an öyle gerekliydi öyle oldu adamı daha fazla üzme kaş sene geçmiş üstünden zaten. sana da destek oluyomuş zaten kaç bilezik parası harcanmıştır baban sana bir şey yapamadım düğününde diye. Bence takılma öyle.şeylere

Bariz ayrım yapılmış, güzellemeye gerek yok. Ben olsam söylerim. Bu hayatta asla affetmeyeceğim şeylerden biridir ayrım yapılması. Kaç senedir torun olmuş etmiş bi bilezik alamadılar mi gerçekten? Geline de almasınlar o zaman. Kızlarından önemli demek ki.

Merhaba kızlar yaklaşık 4 yıl önce evlendim düğün zamanında korona zamanı denk geldi babamın işleri çok iyi değildi bana herhangi bi takı takmadı o zamanlar da içime bi oturdu bu durum hatıra olsun diye isterdim babamdan birşey neyse bu yıl erkek kardeşim evlenecek onun için bilezik yaptılar çok şükür babam emekli oldu isleri yoluna girdi oğlunu evlendirecek anlıyorum durumu elverdiğince talacak bilezik cart curt ama bana takmadı sonuçta içime bi oturdu bu durum :KK43: bu arada annem babam çok destek olurlar bana , torunlarına
İşi iyi değilmiş ayrıca ne hatırası klasik bilezik işte aile yadigarı değil bir şey değil onlar illaki satılıyor adam eminim kaç bilezik parası kadar destek olmuştur boşuna dert etmeyin

Nasıl paylaşabilirim bunun oluru var mı ki kıskanç görümce konumuna düşerim diye korkuyorum düğün üzeri.. annem oğlunu hep kayırmıştır bu arada
Kız çocuklarına değer vermeyip oğullarına tapan , onlara dünyaları veren klasik Aile yapısı, aileniz belli ki erkek çocuğunu daha fazla önemsiyor, Türkiye de birçok aile böyle değil mi zaten , kız çocuğu olmak böyle bisey ...

Ben evlendiğimde annem ve babam birer tane çeyrek taktılar. Eşime hiçbirşey takmadılar.
Üstelik maddi hiçbir zorlukları yokken. Eşime inat..

Şimdi kardeşim biriyle konuşuyor. Annem ona çeyizleer altınlaaar yapmaya başladı bile ☺️

Yani demem o ki. Sebepleri varsa görmezden gel. Zor zamanında destek olurlar, çalacak kapın olur.
Benimkiler gibi bi ailen olsaydı cinnet falan

icinizde ukde kalmis.benimde oyle oldu yani bilezik taktilar ama baskasinin yardimiyla taktilar.onun disinda hicbirsey yapmadilar.bazen insan dusununce garip oluyo ama unutuyosun ya unut gitsin donusu yok

Ben kimseden birşey bekleyerek evlenmedim kızlar babamında yoktu yapamadı eşimin de yoktu az birşey yaptı taktı çok şükür bir isteğim yoktu altınla bilezikle ev kurulmuyor huzur en önemlisi dedim hep hala daha aynı fikirdeyim ama benim de kızım var oğlumda olsa herşeyleri eşit olsun isterim benim derdim eşitlik

Bende kardesinize suan yapiyorken size de ayni oranda yapip o zmn durumumuz yoktu yapamamistik seninkini de simdi veriyoruz diyip yapmalari adil olan. Ornegin Kardesinize 20 gr lik 1 bilezik takiyorsa onu 10 gr ma dusurup birini sana birini ona vermesi gerekir. Ben olsam oyle yaparim

Madem içinize oturdu,madem şimdi durumları iyi,bi ara laf arasında şakayla karışık,babacığım madem durumun çok şükür iyi kızına da bi bilezik yaparsın ,pandemiye denk geimişti ,baba hatırası olarak kalsın bende diyin....söyleyin Nolacak sanki,biraz evlat nazından nolur

Merhaba kızlar yaklaşık 4 yıl önce evlendim düğün zamanında korona zamanı denk geldi babamın işleri çok iyi değildi bana herhangi bi takı takmadı o zamanlar da içime bi oturdu bu durum hatıra olsun diye isterdim babamdan birşey neyse bu yıl erkek kardeşim evlenecek onun için bilezik yaptılar çok şükür babam emekli oldu isleri yoluna girdi oğlunu evlendirecek anlıyorum durumu elverdiğince talacak bilezik cart curt ama bana takmadı sonuçta içime bi oturdu bu durum :KK43: bu arada annem babam çok destek olurlar bana , torunlarına
Haklısın bi kız evladı olarak elin kızlarına takacak takı varda sana mı yok diye düşünüyosun kardeşi de geçtim haklısın yani ama sana hep destekmiş ve şuan düğün hazırlığı yüzünden ekstra sana da alamamış olabilir.. varsa da durumu almıyosa boşver baban sağ olsun yanında olsun başka bişy bekleme .. inşallah eşin sana en güzellerini alır yada sen birikim yap kendine hediye al🥰❤️ dünya malı dünyada kalır boşveeer .. şimdi dile getirsen kıskanc diyecekler dışardan öyle yorumlayacaklar..

Mesela ben de hiç unutmuyorum annem ben ve iki yengem düğün alışverişindeyiz kuyumcuya girdik annem yeni geline takıları aldı sonra diğer geline sordu sende beğen sana da alayım bitane bişey dedi ben öylece kaldım kenarda ben de isterdim annem bana yalandan bile olsa sorsun zaten aldırtmazdım düğün arefesi diye beklentini okadar iyi anlıyorum ki benimde en çok ozaman içime oturmuştu 🥺 ama iyi olsnlar sağ olsunlar.. hatta şimdi bak bak görümce kıskanıyo dicekler ama annem beşi biyerde aldı parasının yarısını ben çıkardım verdim anneme benim kv bişey almadı anne sen yapma gelinine al kötü hisseder dedim verdim. Ama keşke yapmasaydım bi çürük elma görmedim şimdiye kadar onlardan :)

Ne istiyorsunuz şuan peki?

Elalemin kızına alınan yapılan şeyleri kendi kızlarına yapmamış olmalarına kırıldım mesele bu aslında. Söylediğiniz gibi şu an istediğim birşey var mı bilemiyorum zaten bilincindeyim erkek evlat evlendirirken yapılır kız evlada da kocası yapsın dimi ama (!)
Nişan bohçası yapılmış mesela benim çeyizime nevresim, havlu falan alınmamıştı hiç annem tarafından, ben kendim evlendikten sonra almıştım herşeyi eşimle birlikte. Bugün yapılan nişan bohçasını gördüm çok şükür gelinlerine çorap alırken bana da almışlar(!)

Elalemin kızına alınan yapılan şeyleri kendi kızlarına yapmamış olmalarına kırıldım mesele bu aslında. Söylediğiniz gibi şu an istediğim birşey var mı bilemiyorum zaten bilincindeyim erkek evlat evlendirirken yapılır kız evlada da kocası yapsın dimi ama (!)
Yani o kısmını bilemem kocası mı yapar başkası mı siz şuan kendinizi gereksiz üzüyosunuz dediğiniz gibi kimse şuan size altın takmaz ayrıca onların fikrine göre elin kızına değil oğullarına yapıyolar yani boş yere geline bileniyorsun

Elinde yok demekki adamın.benim abim evlendiginde hepimiz bekar idik çalışıyorduk.birde ilk düğün.oyle bir masraf ettik ki.iki kalın burma.en kalinindan set akrabalrdan gelen 20 ye yakın bilezik.kiz tarafida pislik çıktı çeyiz vermedi.hani bazı eşyalar kız evine bazilari erkek evine aittir ya , bizim gelin sadce çantasını aldı geldi herseyini biz yaptık.sandilarla meyve alindi.ablam evlendi babam bir çeyiz verdi insanlar parmak ısırdı resmen.
Ben evlendim durumları kötü idi.bir çay bardağı almisligi yoktur babamın.50 lira vermemiştir.insaninnicinde bazı şeyler ukde kaliyor.benim kp de yapmadı.bizim buralar gelinlerin kolları dolar taşar bir adet ince bilezikle gelin oldum.oda es dostun Nisan'da taktigi parlarla yapmistim.
İçimde kaldi diye esim yapti düğün jorclarimiz bittikten sonra.setim de var ajdalarimda burmamda Trabzon hazırım da.ama yinede içimde gelin olduğumda takamadigim için kaldı.herkes maddiyat saniyor ama değil ben sizi anlıyorum

Yani o kısmını bilemem kocası mı yapar başkası mı siz şuan kendinizi gereksiz üzüyosunuz dediğiniz gibi kimse şuan size altın takmaz ayrıca onların fikrine göre elin kızına değil oğullarına yapıyolar yani boş yere geline bileniyorsun
Yani ben de senden farklı, değilim şuan belki inanmayacaksın ama 1 tane mendil bile alınmadı bana ayakkabıma kadar kendim aldım 1 tane fincan al senden hatıra kalsın dedim uğraşamam dedi annem ve gayette maddi durumları yerinde hatta zenginler diyebilirim 6 yıldır memurum evimdeki herşeyi kendi maaşımla yaptım kızım oldu annem 1 tane çorap almadı bak inanki daha neler var ama benim sana söylemek istediğim şey şuan bunlara üzülüp enerjni moralini bozmak sana hiçbir şey katmaz sen kendi kendine kurulup düşman olup içine atacaksın herkes yine hayatına devam edecek ben hiç takılmadım bunlara yeri gelince lafımı, söyledim geçtim çünkü bu zihniyet değişmez senin ailen değişmez kendini boşa üzme

Elinde yok demekki adamın.benim abim evlendiginde hepimiz bekar idik çalışıyorduk.birde ilk düğün.oyle bir masraf ettik ki.iki kalın burma.en kalinindan set akrabalrdan gelen 20 ye yakın bilezik.kiz tarafida pislik çıktı çeyiz vermedi.hani bazı eşyalar kız evine bazilari erkek evine aittir ya , bizim gelin sadce çantasını aldı geldi herseyini biz yaptık.sandilarla meyve alindi.ablam evlendi babam bir çeyiz verdi insanlar parmak ısırdı resmen.
Ben evlendim durumları kötü idi.bir çay bardağı almisligi yoktur babamın.50 lira vermemiştir.insaninnicinde bazı şeyler ukde kaliyor.benim kp de yapmadı.bizim buralar gelinlerin kolları dolar taşar bir adet ince bilezikle gelin oldum.oda es dostun Nisan'da taktigi parlarla yapmistim.
İçimde kaldi diye esim yapti düğün jorclarimiz bittikten sonra.setim de var ajdalarimda burmamda Trabzon hazırım da.ama yinede içimde gelin olduğumda takamadigim için kaldı.herkes maddiyat saniyor ama değil ben sizi anlıyorum
Çok üzgünüm :( aslında kimseden bi beklentimiz olmazsa mutlu oluruz ama o işler tam da öyle olmuyor ailen senin için de yapsın etsin istiyorsun inşallah Allah ömür verdikçe kendi evladım için çabalayacağım sadece çünkü görüyorum ki benim için çabalayan kimse yok bende sadece evladım için çabalayacağım

Kimseye bilenmiyorum tabiki kendi yoluma bakıyorum ben elimden gelen destegi veriyorum anneme babama Allah bilip görüyor evlat ayırıyorlarsa onlerine çıkar elbet. Ben sadece kendi kendime kuruntu yapmış olmayı umuyorum.

Back
X