şöyle sürekli o eksik mi bu eksik mi bu da yok şu da yok diye düşünmek insanı yoruyor. Benim bunlarla uğraşacak halim yoktu. Anneme de kaynanama da dedim ki çeyiz beklemeyin valla benim her şeyim az olacak karışmayın bana.
Her şeyimi sayılı aldım. İlk aşamada ihtiyacım olacak şekilde. Sonra baktım ne kullanıyorum ne daha çok lazım.
yani mesela çelik tencere seyi 2 tava almıştım. Ama yok sahan takımı yok çaydanlık seti yok döküm tencere almadım. Sonra baktım mesela minik tencere setim olsa iyi olur dedim gittim onu aldım. 2 tane nevresim takımı aldım. Sonra 3. Yü istedi canım bir şey gördüm beğendim aldım. Ama annemi dinleyip 5 tane alsam dandik dundik şeyleri böyle olmazdı.
Hep böyle böyle eksik bırakarak gitmek kalabalık çeyiz setlerini almamak hem işini kolaylaştırır hem cebini rahatlatır. Ben çalışıyorum zaten. İlk etapta masraf çok oluyor ama evlendikten 6 ay sonra elim rahatlamıştı artık. Ve başladım bu sefer zevkime ihtiyacıma kaliteli şeyler aldım. İlk etapta çok şey almak hem kalitesiz şey almana sebep oluyor hem de kullanmayacağın bir ton eşyan kalabalık yapıyor.