Düğünde bele bağlanan kırmızı kurdele

ister takar istemez takmazsın. bizde buna gayret kuşağı denir. konu bekaret değil bizde, gelinin yuvasının dirliğinde birliğinde gayretli, sabırlı olması anlamına gelir. ben şöyle bir şey düşünüyorum. hem görsel olarak da hoş duruyor.

Eklentiler

• kirmizi-kurdela.jpg
    248,6 KB · Görüntüleme: 469
Ben bu kirmizi kurdelenin bakirelik anlami tasidigini dusunmuyorum.
Bknz:
"Orta Anadolu’da bu kuşağa özellikle “gayret kuşağı” denilmektedir. Gayret kuşağı denilmesinin sebebi, evliliğinde gelinin gayretli ve kudretli olması için, ailesinin gelişimini sağlaması ve evinde güçlü olması içindir. Bu şekilde nesiller boyu aktarılarak günümüze kadar ulaşan bir geleneğimizdir. "

Bekaretle ne alakasi var? Bence güzel bir atmosfer olusturuyor. Evden cikarken abiniz babaniz takmadi mi? Ben taktim ama bekaret simgeledigi icin degil ne alakaysa, takmak istedigim icin taktim.
Takmak istemeyen takmaz..

Edit: Geçmişi okudum da cok kisi yazmis yav

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında çok güzel bir iç anadolu adetidir bekareti simgelemez Gayret kuşagıdır adı gittigi evde yeni hayatında gayretli olması için salavat ile baglanır. İsteyen baglar isteyen baglamaz renginden dolayı bekareti temsil ettigi varsayılıyor

Kimse takmak zorunda degil, ama takan ve bunu onemseyen arkadaslarada biraz saygi lutfen.

Bazilarinizin terbiyesizce yorumlarini gercekten cok ayipladim. Yok efendim benim zarimin durumundan kime ne, yok herkesin gozune bekaretimi sokarim elime alir halay cekerim filan..ne sacma sapan fikir ve dusunceler bunlar yahu.
Biraz saygiya ve edebe davet ediyorum sizi. Birkac arkadas cok guzel bir sekilde gayret kusagi veya kardes kusagi anlamlarini anlatmis burada, kendinizi cok aydin ve modern goruyorsunuzya, bu anlamlarla yuklu hos bir sembolu bu derecede kotuleyen insanlarin aydinliginada modernliginede baslarim.

Birincisi bakireyim diye takılmaz.. Kırmızı doğurganlık arttıran bir renk diye görülürdü ve evlenen hanımlar bol çocuk doğursun bereketli olsun diye takılırdı.

bakirelikle ilgisi varmı bilmem ama adet olmuş takılıyo. takılırken dua ediliyo ne güzel :) ben beğendiğim için düğün sonuna kadar çıkarmadım, o kadar özendim eşimle baş haflerimizi yazdım hala saklıyorum gelinliğin bi parçası.
bazıları çok abartmış

Tartışıp kızışalım diye açmadım konuyu nişanlımın tarafında hala varmış bu kurdele olayı.
Evet değişik yorumlar var herkesin düşüncesi farklı o an komik bulmuş olabilirler yada farklı düşünmüş olabilirler. Herneyse ben sadece sorun ettiğim için konuyu açtım

hiç te bişi olmaz gaaayet muhafazakar bir doğulu babanın, gayet muhafazakar bir aileye gelin gitmiş kızıyım.ilk gün dedim "ben bu adeti saçma buluyorum, takmam kurdele filan" kimse de bişi demedi sağolsunlar. he isteyen takar o ayrı ama bana kanlı çarşafı göstermekten bir farkı yok gibi geliyor.

bence gelinlikle kırmızı hiç hoş durmuyor beğenmiyorum. pembe filan olabilir o da gelinliğin konseptine yakışıyorsa

Bende gelinliğimin arkasına pembe ortası taşlı kurdele istiyorum bunu söyledim ona da diretiyor ve ruhum sıkılıyor ben gerçekten o kadar insanın içinde o kurdeleyle gezmek istemiyorum...

Yok arkadaş bir çoğumuzda SAYGI yok takmayan takmasın canım töbe töbe,
Banada Abi'm takdı fotoğrafçıda annem çıkardı,biyerim eksilmedi çok şükür,incilerimde dökülmedi

Görümcemede takdılar ikinci evliliğinde

Bekaretini, yok gayretli gelin olsununu bilmem ama görünüş olarak gelinliği bozuyor bence. Beyaz eşya mı, hediye paketi mi de kırmızı kurdela takılacak ya hu? İlkokulda okuma bayramımda yakama taktılardı, bir de ileride doğurunca takarlar herhalde. Onun haricinde kar beyazı şeyin üstüne kırmızı kurdela gitmez bence.He ben eşime en büyük hediyeyim diyorsanız onu bilemem tabii
O değil de siyah kurdelalar çıkmış, ünlülerden bile kullananlar vardı, kara kuşağım dikkat et, kafamı attırırsan eşek sudan gelinceye kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…