- 1 Haziran 2012
- 2.223
- 858
- Konu Sahibi tugceberilnur
benim 2. evliliğim....eşimin ailesi takılmasını istedi...sanırım anlamı bekaret değil doğurganlıkla ilgili...ben takmıştım heves etmişler incitmek istemedim kimseyi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bakin ben hic seks yapmadim cok safim cok masumum elime erkek eli degmedi yasasin benim kizlik zarim var diye alnimiza dovme yaptirsak daha manidar olur bence .. Hele bir de kizin abisi baglar ya o kurdeleyi aman allahim alin kizkardesim sapasaglam size emanet aman zarina dokundurmadik biz yillarca acilisi siz yapicaksiniz der gibi oguresim geliyor benim o kurdeleyi gorunce!!! Kadina yapilan degersizlik ve hakaretin daniskasi Kadini kucumsemek !! Baska anlami yok!Düğünde bele bağlanan kırmızı kurdeleyi takmasak ne olur ?
Bizim oralarda adettir. Rahmetli babacım dua ederek takmıştı, unutamadığım anlardan biridir. Hala duygulanıyorum düşününce. Bence takmakla bir şey kaybetmezsiniz.
Kendin bilirsin canım, bu senin hayatın.Evden çıkarken bende duygulanırım ama o kadar insanın içinde kırmızıyla dolanamam...
Ahh çok şükür biri araştırmış.. Tebrik ederim arkadaşım, o kemer bir bakirelik simgesi değildir.. Yanında verilen harçlığıda ağlayarak vermişti canım babamm.. Takmak istemeyen takmasın ama nolır daalga geçmesin veya yobazlık olarak görmesin.. Takmayana duyulan saygı, takana da duyulsun lütfenAKLI SADECE BEKARETE GİDEN ARKADAŞLAR ,AKLINIZDA BULUNSUN ARTIK MAVİ SİYAH MOR PEMBE DE TAKAN VAR MAKSAT KUŞAK TAKMAK ...
Gelinlere Neden Kırmızı Kuşak Bağlanır?
“Kırmızı kuşak, bekaret ve gayret sembolü olarak gelin evden ayrılmadan önce babası ve ağabeyi tarafından “salavat ve tekbir” ile kızın beline bağlanır. bağlanan kemer, ilk çocuk doğuncaya kadar saklanır. ilk çocuk oğlan olursa bir parçası çocuğun omzuna dikilir
Orta anadolu’da, gelin ata binmeden önce baba, kızının beline kırmızı kuşak bağlar. bu kuşağa, “gayret kuşağı” denir. gayret kuşağının amacı; kızın gelin gittiği evde tembellik yapmamasına, gayretli olmasına, işten kaçmamasına yöneliktir
Ancak kimilerine göre de kuşağın renginden dolayı, kuşağın gayret yanında bakirelik simgesi de olabileceği vurgulanır. kuşağın ucunda ise, çıkın edilmiş bir miktar para veya altın “beşibirlik” vardır. bu babanın, kızına verdiği son harçlıktır.”
niye bu kadar karşısın takman gerek diye direttikleri içinmi yoksa sende bazı yorumlardaki gibi sevişmedim işte kanıtı diyemi düşünüyosunEvden çıkarken bende duygulanırım ama o kadar insanın içinde kırmızıyla dolanamam...
niye bu kadar karşısın takman gerek diye direttikleri içinmi yoksa sende bazı yorumlardaki gibi sevişmedim işte kanıtı diyemi düşünüyosun
İstemiyorsan nişanlınla güzelce konuş, takmak zorunda olmadığını kibar bir dille anlat.
Bana da takıldı evlenirken ama hiç gayretli olamadım. Dayanamadım en sonunda boşandım.
İşte 15-20 dk değil düğün bitene kadar takıcaksın diyor
bu şekilde seni zorlamasına izin verme, hadi evden çıkarne 10 dk takılıradettendir diye de düğün sonuna kadar kırmızı kırmızı mı gezicen ya, hemde istemiyorken