madem haklısın, eşine de ailesine de haddini bildir.dedim ya cocuk.isine gelmedigi icin cevap vermedi cunku annesi hemen arkamdaymis. devam etti hareketine. kadinda bagirinca herkes bize bakti ben yeni gelinim cocugu dovdugumu sanmasinlar diye konusmak anlatmak zorunda kaldim. bide ah gidecek yer olsaydi kalkardim giderdim. ama onum dolu arka tarafim sandalyeyle cevrili inan sastim napicami
Ailesiyle mı yaşıyorsunuz ? Eğer öyleyse evi ayırın önce. Ev ev üstüne olmaz gerçekten sadece siz huzursuz olursunuzboyle kucuk meselelerde tavir yapmasi korkutuyor zaten beni. ben ondan bunu gizlemiyorum soruyorum neden boyle yapiyorsun neden ANLAMAK ISTEMIYORSUN diye. ailesi o kapattiktan sonra neler dedi arkamdan benim duyacagim sekilde ve simdi baska dugune gittiler gel bile demediler ve hos gel deselerde ben gitmeyecektim.
Ayni seyi yazdim aksinden bahsetmedim cocuga karşılık mi verdin diyenlere söylüyorum.ne demek.istediniz anlamadim. orada cocuk hakkinda kavga ediyo annesi cocukta yaninda annesi savundugu icin ayni hareketi yapmaya devam ediyo. ve bunu gordugu halde hala cocugu savunuyor. bende cok hos.karsilanamasi gereken bi hareketse buyrun dedim annesine nasil hosunuza gittimi anlaminda attim evet... cocugunu israrla hakli diye o kadar insanin icinde savunan biri cunku. ayni seyi dedigim gibi benim cocugum yapsa kadin kizmakta hakli benim cocugumun yaptigi terbiyesizligi cekmek.zorunda degil derdim ve hatta ozur dilerdim cocuk.adina.
canim ben yeni evlendim bu baska aile. esim cok iyi ama ailesi eski bosandgm aileden bir iki tik daha iyiler. ama ogullarinin mutsuzlugu icin varlar malesef ailesi yuvasi olsun istemiyorlar sanki. baskalarina kucuk dusurmeleri umrumda degil ama esime kotu anlatmayacaklardi. esim dahada sinirlendi ben anlattigimda benide anlamamisti. neymis esime birsey anlatmayacakmsim ben hayatimi onunla kurdum o benm bir omurluk arkadasim dostum olacak baska kime anlatimmadem haklısın, eşine de ailesine de haddini bildir.
geçmişte sana yaptıklarını hatırlat ve o zaman ne kadar adil değillerse şimdi de o kadar hayal kırıklığı yaşattıklarını söyle.
belki de boşanmamakla hata yaptığını filan anlat.
sonuçta sen orada onların aile üyesisin. neden ele güne karşı seni küçük düşürüyorlar ki?
ha pardon anlamadigim icin sordum zaten. ama esimde aynisini diyor. bende baska ni cocuk agzima.af edersiniz s.csada susup oturacak kadar degersizmiyim diye dusunuyorum simdi. inanin aglamayim diyorum ama kendimi bu yapilan haksizliktan dolayi aglarken buluyorumAyni seyi yazdim aksinden bahsetmedim cocuga karşılık mi verdin diyenlere söylüyorum.
6 yaşında çocuk ne anlar diyenler varda.Kizlar bugun bir dugundeydik acik havada kumlu cakilli bi koy dugunu... 6 yaslarinda bir cocuk aldi kumu uzerimize atti yuzume bile geldi yapma oglum dedim cocuk bu sefer degnek atti oda ayni sekilde yuzume geldi. Bende sen terbiyesiz bir cocuksun dedim. Annesi megerse hemen arkamda cocugunun yaptiklarini goruyor dur demiyormus birde benim lafima tepki gosterdi sen nasil benim cocuguma terbiyesiz dersin diye ayaga kalkti bana bagiriyor herkesin icinde bende dedimki bizde cocuk buyutuyoruz ben olsam cocugumu durdururum. kadin o zaman senin cocugun terbiyesizdir sen buyuttugun icin dedi. Bende benim cocugum yapamaz ben yaptirmam dedim ama ben bagirmiyorum o bagiriyor... Kaynanasina diyorki anne esssek kadar kadin cocuga laf ediyor diye kendini yirtti.. Neyse gelir seni doverim yanina gelirsem gorursun falan diyor cocugu bu sefer daha cok aldi atti yuzume bende toz toprak aldim cocukla annesinin tarafina attim bu ne boyle diye gel dov hem cocuguna dur demiyorsun hemde bana bagiriyorsun diye. Bunu goren kaynanam gorumcem bana diyor sen susacaksin sen oturacaksin birsey demeyecektin diye bu sefer ben iyice aglamakli oldum. Esimle dertleseyim dedim bu seferde esimde ayni tepkiyi verdi babasi hemen dediki oglumami yaziyor elinde telefon hemen oglunu aradi oda evet bana yaziyor demis galiba herkes evde bana bagirdi kizdi simdi cok kotuyum.kizlar aksam yine dugun var gitmeyecegim burada benim sucum ne milletin cocugunun kumunu tasini kafama yiyip dur oglum demicezmi anneside gordugu halde ses etmemis... ben terbiyesiz diyincemi suclu oluyorum cocugada bagirmadim duzgunce dedim. boyle kotu bi olayin uzerne birde herkes beni suclu buldu
ay kıyamam, dügun günü kendini bilmez biriyle muhatap olmak zorunda kalmıssın. Boşver onu.ama kocana kırılma sen empati yap:öle bi kadını muhatap alacak seviyede olmasaydı keşke demiştir,ama dile getirememiştir. Ama sen haklısın kırılmakta,çunku kocanın sana destek olması gerek,içine atmayıp bu olayı dile getirmelisin ;nolursa olsun bana destek olmanı bekliyorum demelisin.ben çözum odakli oldugum için böyle soyluyorum canım.Kizlar bugun bir dugundeydik acik havada kumlu cakilli bi koy dugunu... 6 yaslarinda bir cocuk aldi kumu uzerimize atti yuzume bile geldi yapma oglum dedim cocuk bu sefer degnek atti oda ayni sekilde yuzume geldi. Bende sen terbiyesiz bir cocuksun dedim. Annesi megerse hemen arkamda cocugunun yaptiklarini goruyor dur demiyormus birde benim lafima tepki gosterdi sen nasil benim cocuguma terbiyesiz dersin diye ayaga kalkti bana bagiriyor herkesin icinde bende dedimki bizde cocuk buyutuyoruz ben olsam cocugumu durdururum. kadin o zaman senin cocugun terbiyesizdir sen buyuttugun icin dedi. Bende benim cocugum yapamaz ben yaptirmam dedim ama ben bagirmiyorum o bagiriyor... Kaynanasina diyorki anne esssek kadar kadin cocuga laf ediyor diye kendini yirtti.. Neyse gelir seni doverim yanina gelirsem gorursun falan diyor cocugu bu sefer daha cok aldi atti yuzume bende toz toprak aldim cocukla annesinin tarafina attim bu ne boyle diye gel dov hem cocuguna dur demiyorsun hemde bana bagiriyorsun diye. Bunu goren kaynanam gorumcem bana diyor sen susacaksin sen oturacaksin birsey demeyecektin diye bu sefer ben iyice aglamakli oldum. Esimle dertleseyim dedim bu seferde esimde ayni tepkiyi verdi babasi hemen dediki oglumami yaziyor elinde telefon hemen oglunu aradi oda evet bana yaziyor demis galiba herkes evde bana bagirdi kizdi simdi cok kotuyum.kizlar aksam yine dugun var gitmeyecegim burada benim sucum ne milletin cocugunun kumunu tasini kafama yiyip dur oglum demicezmi anneside gordugu halde ses etmemis... ben terbiyesiz diyincemi suclu oluyorum cocugada bagirmadim duzgunce dedim. boyle kotu bi olayin uzerne birde herkes beni suclu buldu
zaten cocuga ilk.iki defa yapisinda sizin gibi dedim dur oglum yapma dedim devam etti bunu yapan oyle 3 yasinda biride degil 6 veya uzeri bi cocuk 3uncu 4uncu sefer artik terbiyesizsin dedim cunku kalkacak yerim.yok ve asil sorun annesi arkamda goruyormus uyarmiyormus gordugu haldeYani 6 yasindaki cocukla cocuk olmussunuz. Ona sen terbiyesizsin dersen daha da simarir. Yapma cocugum, bak sen ne kadar yskisikli ve akilli cocuga benziyorsun, hic bu hareketler sana yakisiyor mu vs vs deseydin o cocuk bir sekilde giderdi ve tum bunlar basiniza gelmezdi. Hele Bir de annesi ile neden muhatap olup da moralinizi bozuyorsunuz ki.
esim haric kimin ne dedigi beni uzmuyor ama o arkamda durmazda daha bide evde bana bagirmalarina musade ederse iste o beni bitirir. ailesi kotude olsa ben asla onlara kotu davranmssini istemem. ama benide korumayi bilecek. ben nasil onu Alllah tan kendime edilen bir armagan oldugunu bildigim gibi emanet olarak goruyorsam uzulmesini istemiyorsam oda benimkini istememeliSöyleyecek çok şey var ama burada söyleyemem..
Be kadın o çocuğu görüyosunda niye kolundan tutup gel evladım yapma bak teyzenin üstünü kirlettin demiyosun ?
Be kaynana elin beş kuruşul karısı senin geline gelirsem döverim diyorda sen niye ana 'gibi' sen kimi dövüyosun densiz diye kalkmıyosun?
Be görümcek gelininizi küçük düşürüyolar sen niye gelini oradan uzaklaştırmıyosun?
Helee helee sen koca müsfettesi sen bu kadınla aynı yatağı paylaşıyosun evlilik sadece bumu? Karın değil anan o duruma düşse anan haklı olurdu çünkü o yırtıla yırtıla doğurdu seni zevkü sefa içinde yaptı o ne yapsa doğru demi? ALLAH BÖYLELERİNİN ....
Boşan kızz git sığınma evine öküzümü güdeceksin ömür boyu. Çok sinirlendim yaa
madem istemiyorlardi o zamn ben o kdr sinirlenmeden once sen kimsin o benim gelinim diyecekti. taniyorlardi cunku o kadini ben tanimiyorum da... cocuguna sahip cik.diye susturacaklardi. o karsimda cemkirdigi halde gel.kizim sen edepsizlere bakma diye kaynanasi cekiyodu kolundan kadini. ben o zaman kimsenin cocuguna dur yapma demeyim bana cemkirenler hakli ciksin. bide gelirsem yanina doverim diyince ben kendimi kaybettm. hakli gibi konusuyolarAlıp kum atmayacaktınız kendi terbiyesizlikleriyle kalacaklardı. Şuanda kimseye haklı ya da haksız diyemiyorum.
Aileniz de size yakıştıramamıştır alıp kum atmanızı muhtemelen o yüzden üzerinize geliyorlar.
ogrenmis oldum buradakilerin seviyesini malesef boylelikle. ve arkamda olmayan bi aile ve es oldugunuda ogrendm. kendi kendimi korumak icinde artik bir yere gitmek istemiyorumKültür seviyesi sifirin altında olan yerlerdeki dugunlere gitmeyin bu ne böyle ya
siz konuyu iyi okumadinz herhalde kum atti diye atmadim... annesi gelir doverim seni dedi cocukta annesi korudugu icin devam etti. bende kadindan tarafa attim al bakalim madem is beni dovmeye geldi cocugu da yine yaptigi halde yine bana cemkirdi bende demekki hos birseymis oda ne kadar hos bir durum anlasin diye yaptim. ve ben cocugu kolunun altindaydi bide annesi seni doverim falan diyip destekleyince cocugun ayni durmu annesine sarilarak yapmasi sinirlermi bozdu. o zaman kadin yapmis gibi hissettim.6 yasinda cocuk ustunuze kum atti diye siz de ona mi attiniz? Iyi ki daha pis bisey yapmaya kalkismams
Acikcasi ben de boyle bir sey icin yanimdakinin baska bir kadin ve cocukla mahalle kavgasina tutusmasindan rahatsiz olurdum, bastan cocuga senin annen kim diyip annesiyle konussaydiniz olaylar bu noktaya gelmezdi, siz basbaya cocukla cocuk olmussunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?