dugunde basima gelenler

6 yasindaki cocuk benim yuzume israrla toprak firlatsa bagirmadan agzimdan refleks olarak terbiyesiz kelimesi cikar ki bunu yapan cocuk terbiyesizdir aile terbiyesi gormemistir. Konu sahibi kendisi alip toprak atmak disinda hakli bence. O hareketi ise tam karsisindaki kadinin seviyesine uygun. Tek sucu azicik onun seviyesine inmek olmus. Ama resmen cildirtmislar kadincagizi.

Eşinize siz mi anlattiniz olayı ailesi mi yetiştirmiş?
ben anlatiyordum derdimi ondan baska dokecek kimsem yok. o da size anlsttigim gibi anlattigim.halde kotu karsiladi kizdi sonra ailesi aramis sanami yaziyo olanlari diye oda hemen evet demis. bizim.ne konustugumuzu bilmek zorunda degiller. hayir ne olayi diyebilirdi. babasi annesi bagira cagira kizdilar soyle boyle yapti karin diye oda ordan kizdi ben sanki cok kotu birsey yapmisim gibi.. kendimi cok kotu hissediyorum. o bana bagiran kadin bile hakli cikti... ben keske sucum olsaydi ailesindende ozur dilerdim ondanda

Sorunun asıl kısmı burada. Ne demek kalkamıyorum? Bu kadar kulu kölesi olmayın insanların. Daha çok ezerler sizi. Çağırsın dursun yani.
yaninda olup gordugu halde kotu oldum baska yerde bu olay olsaydi insanlar dedikoducu burasi kucuk yer dahada buyurdu. birde baska yere otursam onlar kalkip eve donerken yanlarina bile gidemezdim cok.kalabalik bir yer o yuzden mecbur

Bence de cocuk terbiyesiz anasi da ondan terbiyesiz keske hic uzatmadan ordan uzaklassaymissin.
kadin bagirinca herkes bize bakti cocugu dovmusum gibi bagiriyodu bende cvp vrrmesem bu sefer bak birsey diyemedi onlarn gelini bi cocugu dovecek kadar deli derlerdi anlican asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik.. esimin ailesi eger gelinimiz hakli hem cocuguna dur demiyor gormus herseyi hemde kiziyor gelinimize diyemediler. kaynimi bile aramislar simdi beni.kotuluyolar bide ben esime.msj atmayacakmisim yanlarinda arayip konusacakmisim sesli olacakki.onlsr ne dedigimi bileceklermis

Valla bence haklısınız. Ben olsam o kadının da çarkına tükürürdüm orada, kusura bakmasın, çocuğuna sahip çıkmadığı gibi bir de bana çirkeflik yapacak... Yemezler. Vallahi Allah biliyor da karşıma çıkarmıyor bu tipleri sanırım, ben sinirli bir insanım, atlarım üstüne böylesinin. Ayrıca 6 yaşındaki çocuk normal zekadaysa her şeyi anlar, her yaptığını da bilerek yapar. Sanki 6 aylık bebeymiş gibi hala " çocuk o ne anlar" yorumları görüyorum ya. Bu ülke bir adım ilerleyemez bu zihniyetle.

evet kaynanamla gorumcemde kadini susturmak yerine bana sssssttttt falan yaptilar kadin gelirsem senin yanina doverim falan diyo hareket yapti ayni anda cocuk yine atti kum.falan bu sefer yanindaydi.kendide.gordu yine cocugunu savundu bende sinirlendim. sanki ben orada butun bunlari yapiyorum ayakta basbas bagiran benim gibi bana sss sus diyolar son anda kaynana artik ben de karsilik verip cakil.taslarini iade edince kadina git dedi yoksa hic araya bile girmiyodu

cocuk.o degil egitilecek malesef yapinca yapma denilecek iste hata orda. belki cocuk daha buyuktur ben en asagi 6 diye gorunuse bakarak dedim cocuk 6 yasindan bile buyuk duruyodu. laftan anlayacak biri yani. ha asiri yaramaz olabilir ama bu ona terbiye verilmeyecegi anlamina gelmez. dur otur denir cocuga

He canım bundada konu sahibi haksız konu sahibi cocuga toprak atmis tü kaka.kavga esnasinda atmis diger kadina, bu mu böyle mi iyi dercesine yani kalkip cocuga atmamis direk.komikmisiniz

+1

He canım bundada konu sahibi haksız konu sahibi cocuga toprak atmis tü kaka.kavga esnasinda atmis diger kadina, bu mu böyle mi iyi dercesine yani kalkip cocuga atmamis direk.komikmisiniz
ne demek.istediniz anlamadim. orada cocuk hakkinda kavga ediyo annesi cocukta yaninda annesi savundugu icin ayni hareketi yapmaya devam ediyo. ve bunu gordugu halde hala cocugu savunuyor. bende cok hos.karsilanamasi gereken bi hareketse buyrun dedim annesine nasil hosunuza gittimi anlaminda attim evet... cocugunu israrla hakli diye o kadar insanin icinde savunan biri cunku. ayni seyi dedigim gibi benim cocugum yapsa kadin kizmakta hakli benim cocugumun yaptigi terbiyesizligi cekmek.zorunda degil derdim ve hatta ozur dilerdim cocuk.adina.

gitme ya bu nedir hepsi manyak mı ne
pıs otur evde iş yap hanımlığını bil mantalite bu sanırım

İşte sanıyorlar ki çocuğuna toplum içinde nasıl davranılır, nasıl bir insan olunmalıdır öğretince o çocuğun çocukluğunu çalıyorsun, eziyorsun, özgüvenini zedeliyorsun. Bırakıcakmışsın çocukları serbest, sonra o çocuk kafana da etse "ihihii, aferin akıllı çocum" diyecekmişsin. Hoş bu tür insanların kendisi de bilmez ki görgüyü adabı, çocuğuna ne öğretsin... örneğin sizin konudaki kadın mesela.
Bir de çocuktur anlamazcılar var. 10 yaşında çocuğa bile kundakta bebek muamelesi yaparlar. Sonra o çocukların yetişkin yaşa gelince bir gecede "birey" olmasını beklerler. Halbuki ağaç yaşken eğilir. Ben Abd'de yaşıyorum. 12 yıldır buradayım, daha bir kişiden " çocuktur anlamaz, idare et" vs gibi laf duymadım. Velakin ayakta durmayı yeni öğrenmiş bebeleri bile büyümüş de küçülmüş gibidir, öyle öğretilir çünkü.

Dışarıda şikayet ettiğiniz magandalar, terbiyesizler, görgüsüzler böyle böyle yetişiyor işte. Siz hala " çocuktur anlamaz" deyin, aman sakın uyarmayı, eğitmeyi denemeyin.

çocuğa bağırmayacaktın.
annen nerede evladım, deyip annesine hesap soracaktın.
çünkü senin muhatabın 6 yaşındaki çocuk değil.
konuşurken de işi mahalle kavgasına çevirmeyecektin.
baktın kadın laftan anlamıyor, ortamı terkedecektin.

niye cahile laf anlatmaya uğraştın ki?

agzina saglikkkk inan ki. Allah razi olsun

Biz de çocuk olduk hiç daha birine eziyet etmedik. Ben patlatirdim belki birkaç tane. Zaten pek sevmem çocuk. Neyse. Bence haklısınız. Yerinizde olsam esinize tavır alırdım. Siz orada zor bir durumda kalmissiniz size destek olacağına sizi yalnız bırakıyor. Bu bana göre işaret olurdu hiçbir şeyde guvenmezdim. En ufak şeyde bana tavır alacaksa büyük bir sıkıntıda hepten yalnız bırakacak demekki diye düşünürdüm

dedim ya cocuk.isine gelmedigi icin cevap vermedi cunku annesi hemen arkamdaymis. devam etti hareketine. kadinda bagirinca herkes bize bakti ben yeni gelinim cocugu dovdugumu sanmasinlar diye konusmak anlatmak zorunda kaldim. bide ah gidecek yer olsaydi kalkardim giderdim. ama onum dolu arka tarafim sandalyeyle cevrili inan sastim napicami

boyle kucuk meselelerde tavir yapmasi korkutuyor zaten beni. ben ondan bunu gizlemiyorum soruyorum neden boyle yapiyorsun neden ANLAMAK ISTEMIYORSUN diye. ailesi o kapattiktan sonra neler dedi arkamdan benim duyacagim sekilde ve simdi baska dugune gittiler gel bile demediler ve hos gel deselerde ben gitmeyecektim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…