Düğün yeri kararsızlığı, yardımm :(

Ntugcen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2015
3
0
1
37
Herkese selamlar,

Hakkaten kararsız ve zorda kaldığım bi durum var.. Şu an nişanlıyım, nişanlım ailesi ile birlikte yaşıyor. Ben okumak için geldiğim şehirde iş buldum kaldım sonra da.. Derken yıllar geçti ve çok şükür gönlüme göre sevdiceğimi buldum.. Aileleri tanıştırma falan biraz süreç sıkıntılı geçti.. Kayınvalide uzun bi süre "daha iyisini bulurum" düşüncesindeyken, sabırla aştık engelleri ve nerdeyse yoluna koyduk ilişkileri, fakaaaat...

Kayınvaldem Dsi'nin salonundan başka hiç bir yer için ikna olmuyor. Sebebi de orasının müdürü kardeşinin eşi olması, yani kendi gözünde güvenilir olması. Mesela düşünüyor ki düğün parasıyla alınan çoğu yiyecek zaten ziyan oluyor, mekan garsonları ilgisiz oluyor niye dışarda yapalım siz nasıl istiyorsanız biz yapalım ama ille de DSİ olsun başka yer olmasın.

Ben kendi adıma 10 yıldır ailesinden uzakta yaşayan, bugüne kadar hayatına müdahele edilmesinden hiç hoşlanmayan bir karakter olarak çok kızgınım ille de DSİ de yapalım başka yer olmasın dayatmasından.

İki kere gittim istedikleri yere ve daha şimdiden ayaklarım gitmek istemiyor. Kocaman bi yemek salonu, yüksek tavanlı ama duvarlar falan kirli, gelin odası olan ayrılan yer nerdeyse gelinlikle bir tek benim girebileceğim bir yer ve ayna mayna hiç bişey yok ve şu an kiler gibi kullanılıyor, gelin odasının karşısında tuvaletler var ve baya kokuyor, nikah masası şu an normal yuvarlak bi yemek masası... İnanın hiç içime sinmedi.. Kayınvaldem diyor ki biz nasıl değiştiririz orayı sen düşünme, ne istersek yaparız bahçesi var falan filan... Sürekli beni ikna etmeye çalışıyor.. Aslında kadın biraz da kendi yapamadığı düğününü yapmak istiyor görünüyor.. En başında kendisi demişti ki "ben on yıl sonra hatırlamicam sen hatırlayacaksın düğününü", çok haklı ama şu an ille inat ediyor..

Ben en başında da demiştim kendisine, hep birlikte gidelim bakalım, başka yer de bakalım, annem de yanıma gelince kararlaştırız diye.. Yok..

Tabi nişanlım benim içime sinmediğini biliyor ve bunu annesine anlatmaya çalışıyor ama kadın zorla beni ikna etmeye çabalıyor.. Napcam bilemiyorum..

Başka yerlere baktım ve güzel, gönlüme göre çok da pahalı olmayacak bir salon buldum ama kadın bu defa bakmaya bile yanaşmıyor.. Neymiş dışarısı güvensizmiş, DSİ çok güvenliymiş..

Zaten arayı ısıtana kadar zaman geçti, şimdi bozmak da istemiyorum fakat içime sinmeyecek bir mekanda da düğün yapmak bana aykırı..

Kafam karışık.. Bir arkadaşım da diyor ki o gün gözünü bişey görmüyor orada olsun nolacak..

Bilmiyorum kızlar.. Boştayım.. Napmalıyım bilmiyorum..

Kadının hep yaptığı taktik bu olmuş aslında.. Hep inatlaşmış inatlaşmış, karşı taraf pes edince de hep istediğini yapmış.. Bu yüzden de düşüncemi değiştirmek istemiyorum bir yandan..

Fikrinize ihtiyacım var...

Aman ya yer için tatsızlık çıkarmaya gerek yok bence aaa X te aa Y de çok berbat olmadığı sürece problem olmaz.

madem tanıdıkmış zaten size gerekli özeni fazlasıyla gösterirler herhalde

Özür dilerim Dsi'nin açılımı ne? Düğün salonu mu demek istediniz? İlk kez duydum ondan soruyorum yanlış anlamayın.
Düğün masraflarını kim karşılayacak? Onlar karşılayacaksa bütçeleri yetmiyordur belkide.
Bu kadar ısrar yersiz ama tabiki

Önemli olan mutluluk huzurlu bir evlilik canım. Dugunse 4 saat kalcan sonra da bi daha gormicen bile. Tabi ki salla düğünü demiyorum çok önemli mevzu ama sen istediğin gibi ayarlamalar yaptığın müddetçe sıkıntı olmaz onemli olan sevdicegine kavusman

Bence istediginiz yerde yapin ya.Zaten cok pahali degil dugun salonlari ve sirf tanidiginin dugunu var diye oyle bir dugun salonunu nasil adam edecekler ki

Devlet su işleri yani belediyenin sanirim bir nevi

Hemen hemen ayni fiyata icine sinen bir yer bulduysan kendi istedigin yerde yap tabii ki. Sonucta bu senin dugunun. Sen en iyisi konuyu annene pasla. Kayinvalide sana yuklendigi gibi yuklenemez dunurune.

Bir de eger kayinvalidenin senin islerine burnunu sokmaya niyeti varsa bastan mesaji vermis olursun. Karsindaki inatciysa sen daha inatci olacaksin.

insan kaç kere evlenir ki... bence içinize sinen bir yerde yapın düğününüzü

istediğin yerde yap düğününü...senin en mutlu günün. biraz geride durmayı bilmeliler. güvenli derken neyi kastediyor ya, düğüne molotofla saldırı mı yapacaklar.

Düğün masraflarını nisanlinla siz karşılayan istediğiniz yerde yapın.

Yok estağfurullah, DSİ devlet su işleri.. Salon da oranın yemekhanesi..

Olay bütçe kesinlikle değil, biz zaten ailelerimize yük olmamak için kredi çekip düğün ve mobilya masraflarını karşılayacaktık.. Kimseden illa bizim düğünümüzü yapın demedik ki.. Nişanlıma da söyledim, ailesine de söylerim

Kayınvaldem sırf işi anneme bulaştırmamak için dün akşam sadece beni eve çağırmış.. Beni kendince ikna ederek hem nişanlımı ikna edecekti hem annem bunu bilmeyeceği için kayınvaldem rahat edecekti.. Gitmedim tabi. Kendi annemi de çağırsın öyle konuşalım, annem kime ne yaptı ona da yazık, o da anne.. Kadın inatçı ama ben de kafama yatmayana he diyemem ki.. Zaten iş stresi bir yandan, aileler ne garip, kolaylaştıracaklarına hakkaten zorlaştırıyorlar..
Merak ediyorum mesela DSİ olmayınca kadın bana nasıl davranacak...

Değiştirmek istediğin şeyleri söylesen fiyatlarıyla birlikte ? Anne bak iyi hoş diyorsun da bunları değiştirmekle birlikte bize çok masraf olacak desen ?

dsi güvenli derken ne güvenliliğinden bahsediyor bu kadın ben anlamadım? diğer yerleri terörist mi basıyor veya yemeklerden böcek mi çıkıyor? nedir yani derdi?

bence başka bir olay var onun dsi diye diretmesinde. bedavaya mı getirecek nedir? öyle bişey bulduysa bari açık açık desin de bir anlamı olsun sizin için de... yoksa bu kadar inat edilmesinden ben de hoşlanmazdım. bu ne ayol? kendi kızına olsa ister miydi bakalım?

bi rahat bıraksınlar şu gençleri yaw !

-xxxx teyzecim/annecim(?) ben buldum istediğim gibi bir salon nişanlımla haftasonu telrar bakıp gün alicaz de kapat konuyu, bitir orada. Karar verdik de, pes etme

Sırf sana yazmak için giriş yaptım. Ben ettim sen etme :)
Zamanında kaynana nın ikna çabalarıyla kendi istediğim salonda değil, onun karar verdiği salonda 42 derece sıcakta yerin 2 kat dibinde, rezziiil keppazee bi düğünüm oldu. Onlar 1 haftada unuttu, ama ben 4 senedir aklımdan atamıyorum, köpek gibi pişmanım göz yumduğum için, keşke kabul etmeseydim diyorum. İçine sinmediyse ve aklında bir yer varsa kesinlikle ısrar et. Gelin sensin, kaynanan değil . Senin nazın geçecek. Ve mecburlar yapmaya. Sakın boyun eğme

Herkese tekrar merhabalar, derdime ortak olup yanımda olduğunuz için ayrı ayrı hepinize teşekkürler.. Kayınvalide ile oturup konuştuk ve istemediğimi, eğer böyle bir düğün yaparsak on yıl sonra kendi oğluna istediğim düğünü yapmadın diyeceğimi anlattım. Biraz direndi.. Sen ne düşünüyorsun, benim zevkime güvenmiyor musun falan filan.. Ama baktı ki ben de vazgeçmeyeceğim, bildiğiniz gibi yapın ben de uğraşmam işte falan oldu :) Ertesi gün de sular iyice durulunca nişanlım gidip beğendiğimiz yerden tarih aldı :) Hem de istediğim tarihe geldi, 10 Nisan :) hepinize tekrar teşekkürler, gerçekten rahatladım, kafama takılmayacak artık.. Bence haklısınız, içinize sinmesi lazım, iyi ki karşı çıktım :)
Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…