• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün tarihi konusunda babami nasil ikna ederim?

Bence yavaş yavaş mutfak eşyaları gibi küçük çeyizleri almaya başla bir ay da bu konu üzerine ailecek konuşun babana yıl yapın. Annen de sana destek olsun öyle öyle adam alışır ne olacak zaten nişanlısın evleneceksin istemese vermezdi şimdi ne yapacak biraz huyuna git azar azar alıştır kabullenecektir. Benim annem nişandan önce asla asla istemiyordu ağlayıp sızladı kavgalar ettik sonunda kabullendi daha 5 ay oldu. Şimdiden çeyizleri hazır evle ilgili konuları kendileri açıyorlar. Demem o ki sen yavaştan çıtlat anca alışırlar bir ayda
Zaten citlatiyorum ama calismadigim icin babam abinin maasindan biriktirip tiplu alalim dedi bir keresinde sonra konu kapandi kaldi oyle

Yok hayir zaten kpssye girdim sonra nisanlandim atanma umuduyla ve evlenince şehir degistirecegim icin ozel sektore basvurmadim
E babanız borcu varken sizi nasıl evlendirsin?

Yaşınız daha 21 görünüyor. Aceleniz ne ki? Hele önce bi işi halledin. Kocanın acelesi yok.

Corumlular ama fikrimce bizi rahatlatmak hani adet oyleymis dedirtmek icin oyle diyolar evet bu sekilde konusmam daha guzel olur.
Mesela sey demeyi dusunuyorum sizin dediginize arti olarak babacim atama bekliyoruz evet bende calismak istiyorum istiyorum ama ortada olmayan bisey ne zaman olacagi bile belli drgil burda da ise giremem cunku artik nisanliyim bugun olmazsa yarin evlenicem en azindan gidiyim duzenimi kursyip orada bi is bulur calisitim nisanlimla bu sekilde konustuk deyip senin dedigini ekleyip daha sonrada ben onden bi fikrini almak istedim onlar tarih konusmak icin gelmeyi dusunuyolat desem sizce nasil olur

evet güzel bir konuşma olur ,

E babanız borcu varken sizi nasıl evlendirsin?

Yaşınız daha 21 görünüyor. Aceleniz ne ki? Hele önce bi işi halledin. Kocanın acelesi yok.
Erkek evlendirmiyo kiz veriyor. Aman aman bi masrafi olmuycak abim cogu seyi ben ustlenirim dedi zaten. Ayrica tam anlatamadim galiba nisanlim memur bende hemsireyim ve atama bekliyorum. Ama ne zaman olacagi da kesin olup olmayacagi da belli degil senelerce nisanli kalmak da istemiyorum. Is edinmek de dedigim gibi yasadigim yerde bi ise baslarsam bi is edinmis olmam cunku somucts ozel sektor ve elbet evlenicrm istafa edip evlenince yasayacagim sehre gidicem vs. Bende tabikidr calismak istiyorum. Ama suan kamu sektorunecsair bi umut yok en azindan evlemip duzenimi kurup oyle calisayim diyorum

evet güzel bir konuşma olur ,
Cok tesekkur ederim. Insallah cesaretimi toplayip en kisa zamanda guzelcr kendimi anlatabilirim. Cunku biraz sert bir karakteri var direkt olmaz diyip dinlememezlik yapmaz insallah.

Erkek evlendirmiyo kiz veriyor. Aman aman bi masrafi olmuycak abim cogu seyi ben ustlenirim dedi zaten. Ayrica tam anlatamadim galiba nisanlim memur bende hemsireyim ve atama bekliyorum. Ama ne zaman olacagi da kesin olup olmayacagi da belli degil senelerce nisanli kalmak da istemiyorum. Is edinmek de dedigim gibi yasadigim yerde bi ise baslarsam bi is edinmis olmam cunku somucts ozel sektor ve elbet evlenicrm istafa edip evlenince yasayacagim sehre gidicem vs. Bende tabikidr calismak istiyorum. Ama suan kamu sektorunecsair bi umut yok en azindan evlemip duzenimi kurup oyle calisayim diyorum
21 yaşında nisanlanmasaydiniz senelerce nişanlı kalmak zorunda kalmazdiniz. Yaşınız daha küçük, tekrar söylüyorum.

Erkek evlendirmiyor diyorsunuz ama artık kadın tarafı da çok masraf yapıyor. Ben evde nişan için 1000 TL civarı harcadım. Ki en ucuzu yani bu. İkram vs erkek tarafından.
Kına yaklaşık 4000 civarına gelecek.
Yatak odası takımı 8000. Hadi bu pahalı diyelim en ucuz takım bile 4000.
Damada takım elbise 2000.
Ivır zıvır 1000 TL harcadım. Ki daha bir sürü masraf var hali perde bilmem ne.

Cok bisey farketmese de 21 degil 22 yasindayim. Ayrica bu masraflar yasadigin yere gore cok sey degisiyor. Bende evde nisan yaptim organizasyon vs. De tuttum yemek de yapildi. Ve tas catlasin 300 lira harcadim. Kucuk bir ilcede yasafigin icin burada organizasyon fiyatları da dugun salonu fiyatlari da oldukca uygun baska sehirlere gore. Ve kina dugun bir arada yapmayi düşünüyorum cunku nisanlimin memleketinde bir dugun daha olacak. Evin esyasina gelince bu konuda karsi taraf hic birsey aldirtmayiz dese de benim ailem kabul etmez. Ki bizim buralarda da kesin su alir bu alir diye bi adet yoktu aileler oturup konusur ya hepsicalinip bolusulur ya da atiyorum mutfak beyaz esya kiz evi vs. gibi olur. Yani demem o ki kucuk bir yerde yasadigimiz icin bunlari alip sonra dufundeki takilarla da ödeyebiliriz.

Back