Düğün takıları...

Adet dahi olsa, bir aile yeni evlenmiş çifte takılan takılara nasıl sahip çıkar anlamam.
Bu kadar düşmemeli insanlar ya.
Çingenelikten başka birşey değil.
Umarım orta yolu bulursunuz ...

Canim benim kiyamam sana yaaa boyle bir aile ile buyuk sabir olmali insanda
Borcla evlenmek cok cok zor
Bir de ustune kpin altin konusundaki cirkefligi
Gercekten Allah sabir versin
Yapilmasi gereken belli
Ya bu deveyi gudeceksin ya da bu diyardan gideceksin tatlim

canımmm moralini skın bozmaaa...

bizde karadenizliyiz vee eşimin tarafı gelmişti düğünden önce takı konusu bizde de konuşuldu ve sinirlenmeye hiiç gerek yok...

şimdi ben sana şöyle anlatayım biz orduluyuz 2 tafarlı olarak...

şimdi bizdeki şu şekilde oldu; bizim kız tarafı olarak sülaledekiler biz erkek tarafını tanımayız o yüzden kınada elden werelim düğünde takmayalım diyorlardı... sonrasında yeni bi adet çıkarıldı kına da takı mesasimi olsun kim ne taktı bilelim elden werme olmasın dye dşünüldü... bunu bizimkiler erkek tarafına söledi kına düğün gibi yapılacak ve kınada takı olacak bizim taraf kınada takar onlarda kızımın olur dediler...

haliyle erkek tarafı şaşırdı ama mecburen böle olması gerekiyordu yoksa bana kmse düğünde takmazdı biim taraftan...

kına da eşimin yakası boş kaldı hep bana taktılar, düğünde de kınaya gelmeyenler bana taktı we bu seferde eşimin üzeri doldu =)

anlayışla karşılandı...

sonuç olarak takılarda gelin odasında kayınwalideme her şeyi werdim.. çnkü öncesinde konuşulmuştu paralar onlara kalcak borçları kapatcaklar altınlarda bana kalcaktı...

şimdi kasaya koyuldu ilerde ew araba alırsak harcanacak..

benm ailemde kınada toplananların bi kısmını borca weriler bi kısmını da bana bıraktılar...

yaniii sizde bu şekilde anlaşabilirsiniz canım....

bu takı işleri çok zor allahtan ben pek yaşamıyorum çünkü bana erkek tarafından pek takılmayacak onların adetlerinde pek takı takmak yok nişanımda çok az birikti o da hiç sorun yapmadı.
düğünde de benim annem dayılarım teyzelerim bilezik takcak nişanlımın aile tarfı takcak. benim ailemde çok masraf yaptı çeyizim takılarım. nişanlımın ailesi karışmadı düğüne onlar yerine nişanlım yapıyor düğünü bizde nişanlımla düğünde takılan çeyrekleri falan satarız bileziklerde kasa da durur sen düğünlerde falan takarsın dedi. çünkü bileziklerin ve takıların anısı olanlar var annemim kayınvaldemin nişanlımın taktıklarının o yuzden hiçbirini satmıycaz.

Bence tamamiyle haklı degilsiniz. Sonucta yüzbin tl lik bir peşinat ödemesi yapmışlar. Az bir tutar değil bunu görmezden geliyorsunuz. Ev sahibi olmada sizin için büyük rahatlık olacak. Çoğu aile onu da yapmazdı. Bu nedenle takıları sorun etmeniz anlamsız.

Hepinizi yorumlarını tek tek okudum teşekkür ederim arkadaşlar,

Nişanlımla ben bir karar aldık.
Onların adeti neyse ona göre hareket edecez.Ben kınada bitiricem kendi takı olayımı onlarda düğünde.Düğünde ki yaptıkları bilezik hariç bütün takılar onlara kalacak.Tek sorun bunu bizim tarafa anlatmak işte..Bu zamana kadar böyle birşey ilk defa duyuyorlar.Bizim taraf da takılar hiç bir zaman anne babaya gitmez.Olduğu gibi çocuklara kalır.(Gereken borçlar ödendikten sonra).Babam kendi halinde sakin bir insan.Laf söylemeyi tepki vermeyi bırakın kalp kırmaya korkar.Herkesi kendi gibi zanneder.Keşke o 100.000 Tl peşin verilmeseydi keşke kirada yaşasaydım da huzurum olsaydı.Evim malım olmuş huzurum olmamış neye yarar.Nişanlımda bende olanlardan sonra artık tek bunu söylüyoruz.Evin kredisi için 6 yıl sabredicez.Sonra evi satıp ailesinin verdiği parayı geri iade edip geri kalanıylada kendimize göre kendi paramızla ev almak istiyoruz.Kimsenin çorbada tuzu olmasın.Aç bile kalsak hiç değilse kafamız rahat deriz.

aynı şeyi düşünüyorum 100 tl peşinat demek ne demek ya ....sizin demeniz lazım düğün takıları sizin olsun diye
gerçi onlarda kendilerine güvenmıyorsa o kadar ev almasalardı keske baştan bak kızım ev parasının yarısını veririm ama takılar benım olur deseymiş.aileden şok olmazdı...
senle aynı gün 14 eylulde düğünüm var nasip olursa ve herşeyi sadece nişanlım ben ve benim ailem yapıyor nedemek istediğim belii herhalde bende bu durumda düğün takılarımı kendi aileme babama verecem çünkü eşyalarımızın çok büyük bölumunu bütün mobilyaları babam aldı

Şimdi bir şey soracağım. Alınan bu ev sizin mi yoksa kayınpederinizin üstüne mi?

Anladığım kadarı ile ev sizin olacak. Ve evin yarı parasını kayınpederiniz veriyor. 100.000 lira gibi bir tutarı ben bile zor biriktiririm. geri kalan 110.000 lirayı bize yıktılar demek çok yanlış olmaz mı? ne güzel size yardım edip sizi ev sahibi yapmışlar. Belki kayınpederinize kalacak altınlardan 30.000 lira bile çıkmayacaktı ve siz ev almayı erteledikçe erteleyecektiniz. Geri kalan kredi borcunda sizi yalnız bırakmaları gayet doğal.

Kayınpederin düğün takılarını istemesi bu yukarıda bahsettiğimden çok farklı bir olay bence. Ona sinirleniyorsanız sinirlenin.

Lütfen şımarıklık yapıp 100.000 lirayı es geçmeyiniz. Ayıptır.

Kp 100 bin vermil buda hiç azımsanacak bir rakam değil neden yapılan iyilikler görülmüyor. Yardım etmeden de tkı isteyebilirdi. 110 bin bize yıktı diyorsunuz. Evin yarısı veriliyo düğün eşya her şeyi yapıyorlar bi aile daha ne yapabilir bunu merak ediyorum. İsteseler hiç bir şeye karışmazlardı altınına da dokunmazlardı. Yapılan iyilikler de görülmeli

Bizde nisanlimla karadenizliyiz adetlerimiz uyusuyor nisanda bana ve nisanlima takilan tüm taki bende kaldi ceyiz alisverisi icin kullanirsin dedi nisanlim bende oyle yaptim. Simdi dugun de eger erkegin babasi mobilya dugun salonu vs masraflarinin hepsini karsilarsa bence borcu kapatmak icin takilarin bi kismini istemesi mantikli. Bizde tüm masraflari nisanlim karşılayacagi icin takilar bizde kalacak. Bir ornek vereyim size dayimlar evlendiginde salon foto kuafor tum masrafi anneannem karşıladı dedem vefat etmisti anneannem emekli maasiyla o kadar masrafa girdigi icin nakit paralari almisti bilezik vs dayimlar bozdurdu borçlarını odedi belki kayinpederiniz borcunu odemek icin hakli olabilir ama en azından senin anne babanin taktiklarina karismasinlar iyi gun var kotu gun var belki bi derdinize deva olur ilerde diye dusunuyorum.

Bizde esimle karadenizliyiz ama takılan nakit paralar ve altın liralarla borçlarımızı ödedik gerisi bende kaldı... Kimse de kalkıp öyle karışmadı yani. Takılar gelinin hakkıdır. Gerisiyle varsa borçlar ödenir. Ama bu durum çok sınır bozucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…