Düğün takıları...

kadifekutu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
155
1
46
İstanbul
Konun başlığından da anlayacağınız gibi nişanlımın ailesi düğün takıları yüzünden sorun yaşıyoruz..

Her yerin adeti farklı biz nişanlımla karadenizliyiz ama ona rağmen yine uyuşmayan konular oluyor.14 Eylül de düğünümüz olacak kısmet nasipse eğer.2 hafta önce nişanlımın ailesi bize geldi düğün için neler yapılması gerekiyor,ne yapalım demek için.Herşey konuşuldu tamam dendi.En son kayınpeder hiç olmayacak bir hareket yaptı.Düğünde takılan bütün takılar bizimdir dedi. Bir an benim ailem olayın durumunu hazmedemedi.Babamda evimde misafir diye birşey demedi.Kınada size takılan sizin düğündeki de bizimdir dedi.

Sonra nişanlıma sordum bu nasıl birşey diye.Sizde adet nasıl dedim.Biz kız düğünlerinde nişanda kınada takıyoruz düğünde de bir daha ortaya çıkmıyoruz dedi.Çünkü düğünde kıza takılan bütün takılar oğlanın ailesine gider,kıza birşey verilmez dedi.Bizde durum daha farklı,nişandaki takı kıza kalır,kınada düğüne gelemeyecek olanlar takısını verir ama düğünde herkes takıya çıkar dedim.Sonuçta bu bir yardımlaşmadır.Hem kız hem erkek iki tarafta masraf yapıyor,düğünden sonra masraflar ödenir gerisi kızla çocuğa verilir dedim.Sizin gibi baba alıp cebine atmaz dedim.Eğer senin yakınlarının takısının babama gitmesini istemiyorsan herkese durumu söyle dedi.Gelsin kınada taksın herkes dedi.Ben ilk defa böyle bir şey duydum.Babam zaten kız evinde takı muhabbeti yapılmasına sinir oldu..

Şimdi ne yapıcam bilmiyorum? :26:

En hassas konulardan biridir takılar
Siz de durum değişikmiş ama
Bizde nişandakiler kızın olur(ki şimdi birleştirdik eşimle)
kına ve düğünde takılanlar da kızla erkegin olur
bizde tek şey kv durmadan altınların peşinde dolandı
düğünde takılanları ben çıkarınca onda durcakmış diye.
ama akşam geri aldım ben
şimdide bizde borcları ödeyeceğiz

bence bu soruna dönüşmeden nişanlınızın dediği gibi yapın,sizin yakınlarınız kınaya gelip orda taksın,onlarda böyle böyle bi adet varmış deyin
herkes bu yollardan geçti az cok biliyolar o yüzden garip karsılamazlar
Allah sağ salim atlatmayı nasip etsin

Madem oyle sen de nisanlini dinle onun dedigi gibi yap yakinlariniza soyleyin herkes ne takacaksa kinada taksin sana
Dugunde de sizden hic kimse cikip bise takmasin
Damat tarafida kendi taktigini sonra kendi cebine atsin
Ne ayip seyler koca koca insanlar oglunun gelininin altinina goz dikiyorlar

Bir de üstüne ev aldık dediler evin bir miktarını kendileri peşin verdiler,geri kalan borcu bizim üstümüze yıktılar.110.000 TL kredi ödememiz var,6 yıl boyunca öde öde dur.Düğünden kalan para ile hiç değilse faizi ödesinler dedim onuda kabul etmediler..Babama dedik bizde babam da gurur yaptı,ben kimseye gidip de öyle birşey diyemem dedi.

Ne saçma adetmiş öyle. Gözümüz altınlarda kaldı denmiyor da adet deyince kolay tabi.. Takı geline aittir. Siz de bizde adet böyle değil deseniz..
Çok problem olacaksa Darkmore arkadaşın dediği gibi yapın herkes kınada taksın. Ama ilerde sorun olmaz umarım. Arkadaşımın başına geldi böyle birşey ailesi de böyle bir yola gitti. Ama ilerde çiftler arasında da sorun oldu senin ailen böyle yaptı benim ailem böyle diye.. inşaallah aranızda sorun olmaz düzelir.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Arkadaşlarıma söyledim onlar tamam dedi.Amcamlarda biz nasıl istersek öyle yapacaklar.Ama babam bunu kabul etmiyor.Benim insanım düğünde ortaya çıkacak diyor.2 inatçı arasında kaldık,en sonunda dayanamayıp atıcam yüzüğü o olucak 2 taraf da rezil olduğu ile kalacak.:117:

ne karışıkmış çok bilinmeyenli denklem sanki kınada takılan kıza düğünde takılan babaya karışıkmış bizde ne zaman takılırsa takılsın kızla oğlanın olur kimse almaz onlar bize gelen hediye hatta annem düğünden sonra gelip altın getirenlerin takılarını bile bana verdi onlar sizin

Nişanlımın ailesi gerçekten çok para göz çıktı.İçlerinde bir nişanlım sakin kalmış.Oda durumdan memnun değil ama babası takı konusunda çok fenaymış.Hatta ben şuna altın taktım düğünde gelip takmazsa gidip kapısına isticem diyormuş...

Eğer kınada alırsa bizimkiler benim ailem bana getirir zaten.Nişanda da bana kaldı ailem almadı elimden.Ama onlarda durum çok farklı.Onlarınki yardımlaşmak değil ticaret olmuş.

Yok artık Allah sonunuzu hayr etsin

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Sinirlenmekte haklisin
Ama bir de su boyutu var olayin
Dugununuzu hazirliklarinizi damadin ailesi mi yapiyor?yani sahsi olarak damat ve gelin mi masraf ediyor yoksa aileleriniz mi?

Ne cirkef kayinpeder
Canim dugun gelir gecer bir gunluk is ama bu tarz duunce yapisi olan akrabalarla nasil bir omur yasayacaksin onu dusundun mu?

Pesinat olarak verdikleri miktari iade edin altinlarinizi da vermeyin bence
Ettikleri masrafi geri alsinlar sonra da birseye karistirmayin onlari
Biz esimle kimseden bir yardim gormeden evlendik
Esimin ailesi misafir gibi bir dugune geldiler diger davetlilerdrn bir farklari yoktu
Ne para verdiler ne huzur
Biz evlendik dolayisi ile altinlar da bizim herseyde bizim oldu esimin ailesi talep dahi edemedi
Keske siz de tamamen kendi imkanlarinizla evlenseydiniz o zaman kimsenin birsry istemeye dili olmazdi kafaniz rahat ederdi

Aman Allah'ım bu nasıl çirkinliktir. Siz bu aile ile ömür boyu bir arada olmayı göze alabiliyorsanız altınlar bence en son konu olmalı

Sinirlenmekte haklisin
Ama bir de su boyutu var olayin
Dugununuzu hazirliklarinizi damadin ailesi mi yapiyor?yani sahsi olarak damat ve gelin mi masraf ediyor yoksa aileleriniz mi?

Düğün için gerekli bütün masrafları onun ailesi yapıyor.Eşya mobilya davetiye salon falan aklınıza ne geliyorsa.Bir taraf da benim aileminde katlandığı masraflar var.Tek taraflı değil yani hiç bir şey.Ama bizim kendi adetlerimize göre takılan takılar ile aileler bile masraf yapsa o masraflar ödenir gerisi çocuklara kalır.

Ne cirkef kayinpeder
Canim dugun gelir gecer bir gunluk is ama bu tarz duunce yapisi olan akrabalarla nasil bir omur yasayacaksin onu dusundun mu?

Dediğin gibi düğün gelir geçer ama ben bunlarla bir ömür boyu nasıl geçinirim.Onların yaptığını yaparım bende kısa kısas derim.Düğünden sonra da gelip benden tek kuruş dahi alamazlar.

Bizde nişanlımla aynı şeyi istedik aslında ama ailesi bize size ev alıcaz,kirada yaşamıcaksınız dedi.Eşyalarınızı falanda alıcaz evlendikten sonra rahat edersiniz gibi bir sürü şey söylediler.Biz de saflığımıza geldi tamam dedik.Ama madalyonun öbür tarafı öyle olmadı işte.Ev için bize 100.000 tl verdiler.Geri kalan kredi borcunda bizi yanlız bıraktılar.110.000 tl bizi bekliyor 6 yıl boyunca.Kendilerine düşen eşyaları aldılar,düğündeki takıyla bunun borcunu öderiz dediler.Bizde dedik hiç değilse düğünde kalan para ile kredinin faizi kapatalım ödüyeceğimiz rakam küçülsün dedik onu da kabul etmediler.Yaptıkları eşya,altın masrafı 20.000 tl bulmaz bile.Düğünde ki çeyrek para ne varsa alıcaklar,en azından benim yakın akrabalarımın takısını almasınlar dedim.Nişanlım da o zaman sana kına da getirsinler senin takın sana kalsın dedi.

Aman Allah'ım bu nasıl çirkinliktir. Siz bu aile ile ömür boyu bir arada olmayı göze alabiliyorsanız altınlar bence en son konu olmalı

Çok çirkeflermiş.Aksine benim ailem daha mütevazi daha sakin insanlardır.Onların kendi çevresi mahallesindeki herkes ailem için mükemmel bir aile derken bizimkiler de ne kadar çirkefmişler diyorlar.
Allah hayırlı insanlar nasip etsin ne diyeyim ki.Annemde kimse dört dörtlük değil herkesin tuhaf bir yanı var diyor.

Babanizin susmasi hic olmamis keske tepkisini koysaydi ortaya

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet tabi ki kimse dört dörtlük değildir, ama bu durum sizin tamamen evlilik hayatınızı etkileyecek türden. Çünkü anladığım kadarıyla nişanlınız da babasının ağzının içine bakan biri. Onlar sürekli çirkinleşecek nişanlınız göz yumacak sizde sinir olduğunuzla kalacaksınız. Üzgünüm hata "her güzelin bir kusuru vardır" yada "kimse dört dörtlük değildir" deyimlerinde kast edilen kusurların böyle kusurlar olduğunu hiç sanmıyorum.

Açıkçası, size "dört dörtlük kimse yoktur" şeklinde telkin verip bu olayı neredeyse doğal karşılayan annenize, ve ilerisini gerçekleri görmeyen size değil de, efendiliğini buradan sizin sözlerinizden bile hissettiğim babanıza üzüldüm. Babalar kız evlatları konusunda çok hassastır, anneler daha çok sever, daha üzülür derler ama, babanın yüreği yanar belli edemez. Allah inşallah babanızı üzecek durumlar yaşatmaz daha fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…