- Konu Sahibi kadifekutu
-
En hassas konulardan biridir takılar
Siz de durum değişikmiş ama
Bizde nişandakiler kızın olur(ki şimdi birleştirdik eşimle)
kına ve düğünde takılanlar da kızla erkegin olur
bizde tek şey kv durmadan altınların peşinde dolandı
düğünde takılanları ben çıkarınca onda durcakmış diye.
ama akşam geri aldım ben
şimdide bizde borcları ödeyeceğiz
bence bu soruna dönüşmeden nişanlınızın dediği gibi yapın,sizin yakınlarınız kınaya gelip orda taksın,onlarda böyle böyle bi adet varmış deyin
herkes bu yollardan geçti az cok biliyolar o yüzden garip karsılamazlar
Allah sağ salim atlatmayı nasip etsin
Madem oyle sen de nisanlini dinle onun dedigi gibi yap yakinlariniza soyleyin herkes ne takacaksa kinada taksin sana
Dugunde de sizden hic kimse cikip bise takmasin
Damat tarafida kendi taktigini sonra kendi cebine atsin
Ne ayip seyler koca koca insanlar oglunun gelininin altinina goz dikiyorlar
Ne saçma adetmiş öyle. Gözümüz altınlarda kaldı denmiyor da adet deyince kolay tabi.. Takı geline aittir. Siz de bizde adet böyle değil deseniz..
Çok problem olacaksa Darkmore arkadaşın dediği gibi yapın herkes kınada taksın. Ama ilerde sorun olmaz umarım. Arkadaşımın başına geldi böyle birşey ailesi de böyle bir yola gitti. Ama ilerde çiftler arasında da sorun oldu senin ailen böyle yaptı benim ailem böyle diye.. inşaallah aranızda sorun olmaz düzelir.
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
ne karışıkmış çok bilinmeyenli denklem sanki kınada takılan kıza düğünde takılan babaya karışıkmış bizde ne zaman takılırsa takılsın kızla oğlanın olur kimse almaz onlar bize gelen hediye hatta annem düğünden sonra gelip altın getirenlerin takılarını bile bana verdi onlar sizin
Nişanlımın ailesi gerçekten çok para göz çıktı.İçlerinde bir nişanlım sakin kalmış.Oda durumdan memnun değil ama babası takı konusunda çok fenaymış.Hatta ben şuna altın taktım düğünde gelip takmazsa gidip kapısına isticem diyormuş...
Arkadaşlarıma söyledim onlar tamam dedi.Amcamlarda biz nasıl istersek öyle yapacaklar.Ama babam bunu kabul etmiyor.Benim insanım düğünde ortaya çıkacak diyor.2 inatçı arasında kaldık,en sonunda dayanamayıp atıcam yüzüğü o olucak 2 taraf da rezil olduğu ile kalacak.:117:
Nişanlımın ailesi gerçekten çok para göz çıktı.İçlerinde bir nişanlım sakin kalmış.Oda durumdan memnun değil ama babası takı konusunda çok fenaymış.Hatta ben şuna altın taktım düğünde gelip takmazsa gidip kapısına isticem diyormuş...
Bir de üstüne ev aldık dediler evin bir miktarını kendileri peşin verdiler,geri kalan borcu bizim üstümüze yıktılar.110.000 TL kredi ödememiz var,6 yıl boyunca öde öde dur.Düğünden kalan para ile hiç değilse faizi ödesinler dedim onuda kabul etmediler..Babama dedik bizde babam da gurur yaptı,ben kimseye gidip de öyle birşey diyemem dedi.
Sinirlenmekte haklisin
Ama bir de su boyutu var olayin
Dugununuzu hazirliklarinizi damadin ailesi mi yapiyor?yani sahsi olarak damat ve gelin mi masraf ediyor yoksa aileleriniz mi?
Ne cirkef kayinpeder
Canim dugun gelir gecer bir gunluk is ama bu tarz duunce yapisi olan akrabalarla nasil bir omur yasayacaksin onu dusundun mu?
Pesinat olarak verdikleri miktari iade edin altinlarinizi da vermeyin bence
Ettikleri masrafi geri alsinlar sonra da birseye karistirmayin onlari
Biz esimle kimseden bir yardim gormeden evlendik
Esimin ailesi misafir gibi bir dugune geldiler diger davetlilerdrn bir farklari yoktu
Ne para verdiler ne huzur
Biz evlendik dolayisi ile altinlar da bizim herseyde bizim oldu esimin ailesi talep dahi edemedi
Keske siz de tamamen kendi imkanlarinizla evlenseydiniz o zaman kimsenin birsry istemeye dili olmazdi kafaniz rahat ederdi
Aman Allah'ım bu nasıl çirkinliktir. Siz bu aile ile ömür boyu bir arada olmayı göze alabiliyorsanız altınlar bence en son konu olmalı
Çok çirkeflermiş.Aksine benim ailem daha mütevazi daha sakin insanlardır.Onların kendi çevresi mahallesindeki herkes ailem için mükemmel bir aile derken bizimkiler de ne kadar çirkefmişler diyorlar.
Allah hayırlı insanlar nasip etsin ne diyeyim ki.Annemde kimse dört dörtlük değil herkesin tuhaf bir yanı var diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?