- 27 Ağustos 2018
- 75
- 33
-
- Konu Sahibi muallime94
İşte takılan parayı verelim tamamını çeyreklerden de dedim ki ihtiyacımızı alalım kalırsa veririz. Ailesi borcu bilmiyor ya onlarda biz ihtiyacımız kadarını alalım kalanı size veririz diyorlar siz ce ailesine söylemeli miyiz?Nişanlının borcu ne kadar,o miktarı alıp kalanı verseniz?
Of bu işler cok yorucuymus onun borcu geriyor beni altınları vermek istemediğim zaman da nisanlım ses cıkarmayınca ben altın düskünü oluyorum onlara göre borc morc yok bide altınları alıyorsunuz borcları biz ödüyoruz gibiiHaklısın,ailesinden borcu saklıyor çekindiği için,fakat konu sahibine değiştin diye kızıyor,altınları kendine kalacakmış,laf..
Yarın evde tatsızlık yapınca kız kendi eliyle getirip verecek susması için,bunu bal gbi biliyor...
Böylede ailesine söylemiyorr verelim deyip duruyor nisanlımEşini borçlu görüp sen huzursun olmayacakmısın peki,sana da yansıyacak ne dersen de,öyle ipeğim çiçeğim olmuyor insan bunalınca.Oof nasıl odeyeceğiz diye düşünüp duracak altınları verirseniz.
suan bile giriyor rüyalarımaBence de,büyük iş büyük parayla görülür,sonra bunaldıkça rüyalarına girer o para altın vs.:)
Onlardan geleni onlara vereceksen senin tarafından gelende ailen ver ben öyle yaptım bu mevzu kapandı.Bende ona takılanları alsınlar diyorum en kötü. en azından ilerde aldınız altınları bana kimse bu konuda konusmasın der kapatırımm ama diğer türlü sürekli esyaları aldık sunu aldık altınları yediniz yardım etmediniz diye söylenecekler bire kayınvalidem hasta bisey olursa borçtanmış gibi görünürse diye korkuyırum :/
Bence ailesine nisanliniz borcundan bahsetseniz iyi olacak. Hiçbir şey gizli kalmaz. Eninde sonunda ortaya çıkar. Ama siz zarar gordukten sonra ortaya çıkarsa siz kötü oldugunuzla kalırsınız.P
suan bile giriyor rüyalarımaama netlessin istiyorum nisanlım tamam bizim zaten deyip kestirip atsa takmam bu kadar ama daha 5-6ay var böyle de zaman gecmiyor baska islerle ilgilenmem gerekirken neyle ilgileniyorum
Bence söylenmeli,saklanması çok saçma,kaza borcu olduğuna eminmisin,başka birşey olmasın bu işin içinde...İşte takılan parayı verelim tamamını çeyreklerden de dedim ki ihtiyacımızı alalım kalırsa veririz. Ailesi borcu bilmiyor ya onlarda biz ihtiyacımız kadarını alalım kalanı size veririz diyorlar siz ce ailesine söylemeli miyiz?
Bunu bana diyebilen nişanlının borcunu vallahi de ailesine söylerdim,çok üstüme geldiler,söylemek zorunda kaldım derdim.Of bu işler cok yorucuymus onun borcu geriyor beni altınları vermek istemediğim zaman da nisanlım ses cıkarmayınca ben altın düskünü oluyorum onlara göre borc morc yok bide altınları alıyorsunuz borcları biz ödüyoruz gibii
Bir de bizden gizlediniz derlerBence ailesine nisanliniz borcundan bahsetseniz iyi olacak. Hiçbir şey gizli kalmaz. Eninde sonunda ortaya çıkar. Ama siz zarar gordukten sonra ortaya çıkarsa siz kötü oldugunuzla kalırsınız.
Peki sizde sorunlar olmuş muyduOnlardan geleni onlara vereceksen senin tarafından gelende ailen ver ben öyle yaptım bu mevzu kapandı.
Kendisi öyle söyledi yalan söyleyeceğini sanmıyorum bu konuda.ailesi Borcun var onu yapma borcun var onu alma borcun var duygu niye böyle gelinlik istiyor falan filan derler diye düsünüyoeBence söylenmeli,saklanması çok saçma,kaza borcu olduğuna eminmisin,başka birşey olmasın bu işin içinde...
İşte bana altınlar bizim diye diye bende sustum dedim ki neyse altınlarla öderiz demeyim bisey simdi hem borcu söylemiyor hem altınları verelim borc yaptılar bizim icin diyor ben altınlar alıncagını bilseydim nikah yapardım. Bide zaten düsünün koltuk takımım yemek masam konsolum l koltuk ve tv ünitesi 10bin verdik uygun sectim bide hami size borclandık diyceklerini altınları alıncagını bilsem Bazı seyleri almazdım borc borc demesin kimse diye ama ben yapacaklar ve bizde sanıyorum. Gidip esyaları pesin almak için borc aldılar birinden bende dedim ki nisanlıma bu borcı altınlara güvenerek mi alıyorlar bak söyle dedim. Yok ona güvenerek değil dedi megerse altınla ödeyeceklermis. Ee niye pesin aldın o zaman taksit yapsaydılar falan filan ailesi ve nisanlım açıkcası biraz bi haberler bana oluyor olanbBunu bana diyebilen nişanlının borcunu vallahi de ailesine söylerdim,çok üstüme geldiler,söylemek zorunda kaldım derdim.
Borcu neyle vereceksin,ne yeyip ne içeceksin?
Aslında en mantıklısı krediden bahsedip aileye yinede altınları isterlerse vermek sanırım en azından bilirler keyfe istemediğimiziBir de bizden gizlediniz derler
Ben iş bulsam çok iyi olacak işte kredi borcunu kapatsak yeticek paramız ben çalısmasamda yetecek çalışşaam ekstra paramız kalacak ama kredi borcu var ben bu borcu nisanlıylen öğrendim ve düğündeki takılarla kapatırız sonrada paşa paşa geciniriz düğün ertelemeye gerek yok dedi nisanlım. Şimdi bilezikle ödeyelim diyor. Ben bilezik birikimimiz ev için falan ilerde deyince de kredi var altınlarla annemler borcları ödesin onlar daha sıkıscak diyor kendimizi düsünmüyor iste bilmiyorum ben diyorum ki gerekirse sana takılanlardan yarısını alalım hepsinide değil bana takılanların hepsi bizim olsun bak bilmiyırumSenin altininla yapilacak alisverin icine niye aileler girer hic anlamiyorum. Madem ona guveniyorlar, cekin kredi yapin sonra takilardan odersiniz deselerdi keske
Verme altinlari.
Ama maas kira ve faturaya ancak yeterken evlenme de...
Bak canım,2 oğlum var,düşünüyorum,oğlumun kaza borcu beni niye şoka soksun,en fazla Allah canını bağışlamış diye şükreder,sonra da bir hesap kitap yaparım.Aile para altın bitip gittikten sonra haberdar olur,şok filan olmazlar,yaptığınız gibi ödeyin derler.Nasrettin hocanın fıkrası gibi yorgan gder,kavga biter onlar açısından,siz hergün birbiriniz yersiniz.Aslında en mantıklısı krediden bahsedip aileye yinede altınları isterlerse vermek sanırım en azından bilirler keyfe istemediğimizi
Hemde ne sorunlar oldu ohooo...Peki sizde sorunlar olmuş muydu