- 27 Ağustos 2018
- 75
- 33
-
- Konu Sahibi muallime94
İşte benimde esyalarım 1o.250 tuttu yemek odası koltuk takımı tb ünitesi falan onu ödediler. Beyaz esyalarımda 8bin tuttu onuda ödüyorlar 6bilezik alıcaklar saatle beraber. Bohcamda her istediğimi aldılar makyaj malzememe kadar. Gelinlik kaftan vs var halı ve perde alcaklar salonla oturma odasının bide salon parasını verecekler . Böyle düsününce vermek mantıklı gibi geliyor nisanlımın üstündekileri vermek ama bilmiyorum işte desemki borcları biz ödeyelim takılara karısmayın gelen takılarla karsılayamazsak kredi borcuyla beraber çok zor olabilir gibi bilmiyorum11 bin TL tuttu 5 yıl once sadece 3500 TL ödedi... Gerisini de biz ödedik canım
Basında hic altınlar bende diye konusmadık. Sadece konu arasında altınlar her zaman kızındır konusu acıldı. Onlarda evet dedi kapandı. Suan hesabımız uymadı zaten almazdık altınları diyorlar
Hata etmişsin, ilerde anlarsin....Öncelikle merhaba yeni üyeyim ve fikir danışmak istediğim bir konu var? Nişanlıyım düğünüm olacak bizim evimizi kurma işini aileler üstlendi benim ailemde onun aileside bir şeyler alıyor fakat nişanlımın ailesi bir şeyler alındıktan sonra sürekli çok borç çok borç diye yakınıyor( Ben zorlamamıştım onları, onlar aileler evlendirir biz alıcaz dediler) ailem ağzını açıp tek kelime etmedi ne borç için ne de nişanlımın ailesine bu zamana kadar şunu da alın buda olsun diye hep kızım mutlu ol yeter dedi. bir de bana düğünden 6-7 ay varken falan esyaları aldırdılar begendirdiler düğüne kadar taksitleri bitsin diye bende onları zor durumda bırakmadım hiç. evim kira olacağını bile bile aldım ve çok pahalı şeyler almadım. Ve nişanlımın ailesinden sakladığı laf etmelerinden korktugu bir kredi borcu varmış bende öğrendim sinirlenmedim kızmadım gecerli sebebi vardı ondan yana sıkıntı yok. Ortak karar almıştık düğünde takılan altınlarla krediyi kapatacaktık Çünkü suan işsizim ve nişanlımın maaşı ev kirası ve faturalara anca yeter. Ben ailesi ile konustum altın olayını biraz kem küm ettiler altınlara paralara ümit etmişler borca girerken haberim yoktu. (Yoksa para biriktirip kendimiz alırdık eşyaları. )Paralar sizde kalsın altınlar bizim birikimiz dedim kem küm ile anlastık bu sefer de Nişanlımın kendisi ailesinin borcunun çok olacağını ona takılan takıları ailesine vermek istediğini söyledi bende sonucta bir ömür paylasıcaz aileside hayatımızda olacak lafı edilsin veya bizi borc içinde bıraktınız diye hem nişanlıma hem bana söylenmesin kimse diye kabul ettim. .Ama ailesine demedik henüz bizde kalcak biliyorlar ama kredi borcuda var kira da olcak ben iş bulamazsam nasıl gecincez derdi var suan masraf konusuna gelirsekte benim ailemde yapıyor masraf onlarda yapıyor ve aldığımız her şeyde ailesi pahalı almayın diye söylendi. evimizde daha alınacak seyler olucak onuda nisanlımla alıcaz yani büsbütün onlara yüklenmedik. Bilmiyorum altın konusunda dogru mu karar vermişim nişanlımın ailesine vermekle ???? Uzun oldu ama okuyup yardımcı olursanız çok sevinirim derdim para altın değil bu borc olayı gerilmeme sebep oluyor(
Onların akrabalarının taktığı altınlarıda mı almam lazım of of bilmiyorum burda okudukların çok farklı şeyler bazı konularda erkek tarafının taktıkları alınsın borc ödencek deniyor bazılarında verme sakın ha deniyorHata etmişsin, ilerde anlarsin....
Altın ve takılar bize ait deyip borclarınız varsa düğünü erteleyelim takılar bizim olsun mu diyelimBi işe başlanırken az çok hesap yapar öyle işe başlarsınız geçerli bi sebep görmüyorum şahsen. Tabi olay sizde bitiyor. Şahsen böyle bi durumla karşılaşsam asla kabul etmez mümkün olduğunca düğünü ertelerdim.
Eşyaların tamamını onlar almış sayılır. Sadece yatak odası eksik kalmış. Biz ortak ödedik ama normalde yatak odası, beyaz eşyalar, halı ve perde kızındır bildiğim kadarıyla. Bohça aslında gereksiz masraf oluyor. Kaftan falan bunlar hep ekstra olmuş.İşte benimde esyalarım 1o.250 tuttu yemek odası koltuk takımı tb ünitesi falan onu ödediler. Beyaz esyalarımda 8bin tuttu onuda ödüyorlar 6bilezik alıcaklar saatle beraber. Bohcamda her istediğimi aldılar makyaj malzememe kadar. Gelinlik kaftan vs var halı ve perde alcaklar salonla oturma odasının bide salon parasını verecekler . Böyle düsününce vermek mantıklı gibi geliyor nisanlımın üstündekileri vermek ama bilmiyorum işte desemki borcları biz ödeyelim takılara karısmayın gelen takılarla karsılayamazsak kredi borcuyla beraber çok zor olabilir gibi bilmiyorum
Bence ayıp ya bunu demek çünkü adamlar yapmış yani. Takıların da hepsine göz konulmamış. Damada bu devirde taş çatlasa 40çeyrek takılır. 13-15bin lira için kırgınlığa değmez. Millet gram hatta gramın yarısı takıyor artık.Altın ve takılar bize ait deyip borclarınız varsa düğünü erteleyelim takılar bizim olsun mu diyelim
İşte kapatacak maddi imkanı yok aldıgı maaş kiraya ve krediye gidicek ben çalısırsam iş bulabilirsem hic sorun olmaz. TAkmam bile Allahın izniyle yaparız ederiz. Ama bulamazsam hicbir sey yapamayız. Bide zaten nişanlımın kredi borcu olmasa altının lafını dahi yapmam istediklerini alsınlar. İşte kafam ondan karısık ailesine söylesek böyle böyle borç var sizinde var ama takılanlara göre 10tanesini falanda bize verin ki bir bölümünü kapatıp taksik miktarlarımız düşsün diye ama nisanlım söylemek istemiyorNişanlının ailesinden sakladığı borcu varmış şimdi okudum.
Nişanlınız da ailesine benim de karta harcamalarım oldu diyip beş on tane de kendine alsın. Kalanı versin. Ama kendine güveniyorsa borcunu kapatabileceğini biliyorsa yapsın bunu.
Onun akrabasının taktiği benim akrabanın taktiği diye birşey yok ,hepsi senin sakın verme...Onların akrabalarının taktığı altınlarıda mı almam lazım of of bilmiyorum burda okudukların çok farklı şeyler bazı konularda erkek tarafının taktıkları alınsın borc ödencek deniyor bazılarında verme sakın ha deniyor
Bu işler ne kadar zormuş ya valla ailesinin borcu var oraya kıyamıyorum benim ailem var benimkilere kıyamıyorum kendi borcu var nisanlımın onu düsünüyorum evliliğim icin sıkıntı olcak diye valla en güzel dönemlerimi bunları düsünerek geciriyorumOnun akrabasının taktiği benim akrabanın taktiği diye birşey yok ,hepsi senin sakın verme...
Verirsen yıllarca unutamaz eşinin kafasının etini yer huzurunuzu kaçırıp durursun....evlilik Saadettin için sakın verme diyorum...birde takılanaltinlari takıldığı şekilde bırakma....
Örneğin; ceyreklerin hepsini tam yaptir...
Farklı farklı takılan bulezikleri ayni ayar bilezik felan yaptır ki isteyemesinler....
bana takilanlardan sadece annem abim teyzelerim gibi cok yakinlarimin taktiklarini aldim ben geriye kalan ceyrek yarimlik ne varsa verdimSana takılanları da mı aldılar
Ben bana takılanların hicbirisini vermiycembana takilanlardan sadece annem abim teyzelerim gibi cok yakinlarimin taktiklarini aldim ben geriye kalan ceyrek yarimlik ne varsa verdim
aslinda hepsi sana takiliyorBen bana takılanların hicbirisini vermiycem
Evet ama bilezik haric 23-24bin borçları oluyor ondan dolayı vermek istedim sadece mişanlımın borcu problem işte onda da aile napsın haberleri yok suan onlara göre borcsuz evleniyorlar kızdaki altınlara ellemiyoruz sadece kendilerini gecindircekler diyorlar o yüzden kafam karısık zaten benim biliyorum ama çift taraflı düsündüğüm zaman olmuyor kendimin olması gerekiyor onlarada kendi taraflarından geliyor bilmiyorum cıkamıyorum içindenaslinda hepsi sana takiliyor
Eşini borçlu görüp sen huzursun olmayacakmısın peki,sana da yansıyacak ne dersen de,öyle ipeğim çiçeğim olmuyor insan bunalınca.Oof nasıl odeyeceğiz diye düşünüp duracak altınları verirseniz.nişanlım ailesini borcta görüpte huzursuz olur gibi geldi ama kendi kredi borcuda var kafam cok karışık
Nişanlının borcu ne kadar,o miktarı alıp kalanı verseniz?Evet ama bilezik haric 23-24bin borçları oluyor ondan dolayı vermek istedim sadece mişanlımın borcu problem işte onda da aile napsın haberleri yok suan onlara göre borcsuz evleniyorlar kızdaki altınlara ellemiyoruz sadece kendilerini gecindircekler diyorlar o yüzden kafam karısık zaten benim biliyorum ama çift taraflı düsündüğüm zaman olmuyor kendimin olması gerekiyor onlarada kendi taraflarından geliyor bilmiyorum cıkamıyorum içinden
sana anlas para onlarda taki sende kalsin desem onlarla boyle bir anlasmaya otursan butun akrabalarina taki degil para takin derler kaldiki zaten el altindan onlara emin ol cok veren olacak benim kinama anneme el altindan bir taki para vermislerdi benim ustume takilanlardan daha coktu bilezikleri saymazsam alacaklarini bilseydim anneme o paralari takilari hic ortaya cikarma derdim ama bizler herkesi kendimiz gibi saniyoruz calisiyormusun calisiyorsan eger size her ay bir miktar para verip yavas yavas borclarinizi kapatmaniza yardimci olalim de cunku bir daha dugunde gelen taki kadar birikim yapamazsinEvet ama bilezik haric 23-24bin borçları oluyor ondan dolayı vermek istedim sadece mişanlımın borcu problem işte onda da aile napsın haberleri yok suan onlara göre borcsuz evleniyorlar kızdaki altınlara ellemiyoruz sadece kendilerini gecindircekler diyorlar o yüzden kafam karısık zaten benim biliyorum ama çift taraflı düsündüğüm zaman olmuyor kendimin olması gerekiyor onlarada kendi taraflarından geliyor bilmiyorum cıkamıyorum içinden
Haklısın,ailesinden borcu saklıyor çekindiği için,fakat konu sahibine değiştin diye kızıyor,altınları kendine kalacakmış,laf..Sen bu evliliği biraz daha düşün bence...yer tutulmuş olabilir seneye erteleyebilirsin sonuçta...sonradan pişman olmaktan bin kat iyidir...şahsen nişanlıyken erkek tarafının bu şekilde pazarlığı pek hoş değil kendileri yapamıyorsa kenarda dursunlar ben bütçeme göre hareket ederim öyle değilmi....nisanlinizinda sizinle 3 bilezik bozdururuz hesabı hoşuma gitmedi heleki bekar olduğu halde ailesinden böyle şeyleri saklayan erkek bana itici geliyor ileride aile yüzünden sizi incitebilir ailesine karşı biraz ezik mi acaba kaza yaptıysam yaptım çalışır öderim yani canım sağolsun der kapatırdım konuyu....Yok yok nereden düşünsem hoşuma gitmedi Allah yardımcınız olsun hayırlı yolu göstersin ben olsam ertelerdim düğünü hem kredisini kapatsın hemde eşyaların borcunu hafiflersin...bu arada sizde kendi aldıklarınızı öderdiniz ailecek yavaş yavas
Bence de,büyük iş büyük parayla görülür,sonra bunaldıkça rüyalarına girer o para altın vs.:)sana anlas para onlarda taki sende kalsin desem onlarla boyle bir anlasmaya otursan butun akrabalarina taki degil para takin derler kaldiki zaten el altindan onlara emin ol cok veren olacak benim kinama anneme el altindan bir taki para vermislerdi benim ustume takilanlardan daha coktu bilezikleri saymazsam alacaklarini bilseydim anneme o paralari takilari hic ortaya cikarma derdim ama bizler herkesi kendimiz gibi saniyoruz calisiyormusun calisiyorsan eger size her ay bir miktar para verip yavas yavas borclarinizi kapatmaniza yardimci olalim de cunku bir daha dugunde gelen taki kadar birikim yapamazsin