Bu işler hep böyle olur.. önce nasıl olsa biz karşılayacağız düğünü derler siz kabul edersiniz maddi külfet olmayacak bize diye. Ardından ödemezler ,düğün sonrası borcunu isterler ya da düğünde size takilan nakitle borcu kapatırlar. Siz hem paranızdan olursunuz hem de istemediğiniz saçmasapan bir düğününüz olur. Bana da aynı şeyi söylemişlerdi “düğünsüz olmaz biz karşılarız” dediler. Nikah yaptım düğünde harcayacağım parayla balayına gittim tavsiye ederim size de. Araba genelde erkeklerin yumuşak karnı oluyor araba peşinatı yaparız o parayı diyip ordan yürüyün bence..Selam canlar, biz yavastan evlilik hazirligina giristik. Normalde ben dugun istemedigimi kesin bir dille soyledim. Sevgilim de babasinin dugun cok istedigini, zaten onun yapacagini soyledi. Ben de parasi bizden cikmiyorsa yapsin madem cok istiyorsa diye dusunerek tamam dedim. Bugun bayram icin ailesinin yanina yola ciktilar. Arabada abisi dugunu kendisi yaptigi icin, benimkine para biriktir simdiden demis. O da gelip bana diyor ki para biriktiricem. Cok sinirlendim ama henuz belli etmedim. Ya her sey zaten ates pahasi olmus. Ben 1 gecelik sey icin 100bin lira vermesini istemiyorum. O zaten babasi bile olmasa en basindan dugun istedigi icin hic kabullenmek istemiyor. Nasil ikna edebilirim ? Bu parayi onun yerine araba icin veya guzel bir tatile kullanabilmek varken cok gereksiz geliyor bana.
Evet ben de aynen böyle dusunuyorum. Cok tesekkur ederimBu işler hep böyle olur.. önce nasıl olsa biz karşılayacağız düğünü derler siz kabul edersiniz maddi külfet olmayacak bize diye. Ardından ödemezler ,düğün sonrası borcunu isterler ya da düğünde size takilan nakitle borcu kapatırlar. Siz hem paranızdan olursunuz hem de istemediğiniz saçmasapan bir düğününüz olur. Bana da aynı şeyi söylemişlerdi “düğünsüz olmaz biz karşılarız” dediler. Nikah yaptım düğünde harcayacağım parayla balayına gittim tavsiye ederim size de. Araba genelde erkeklerin yumuşak karnı oluyor araba peşinatı yaparız o parayı diyip ordan yürüyün bence..
Erkek arkadasim ben dugun istiyorum diyip duruyor. Yeni gelin kendisi resmenBütçemiz uygun değil diyerek düğün yapmayın bu durumda.
Tamam aileler düğün yapmak zorunda değil ama düğün yapın diye de baskı oluşturmamalı.
Hahaha keske bu durum artik normallesse de rahat etsek. Aile buyuklerini ikna etmenin en zor oldugu konu bu heralde. Kendi ailem dahilOha sen ben misin?
KK'da ilk defa mantıklı bir konu. Düğünü altını konu etmeyen bir üye.Tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.
Valla yerden göğe haklısın. İnşallah saçmasapan gelenek göreneklere kurban gitmezsin.
Düğünden maksat altın gelsin toplayalım.Selam canlar, biz yavastan evlilik hazirligina giristik. Normalde ben dugun istemedigimi kesin bir dille soyledim. Sevgilim de babasinin dugun cok istedigini, zaten onun yapacagini soyledi. Ben de parasi bizden cikmiyorsa yapsin madem cok istiyorsa diye dusunerek tamam dedim. Bugun bayram icin ailesinin yanina yola ciktilar. Arabada abisi dugunu kendisi yaptigi icin, benimkine para biriktir simdiden demis. O da gelip bana diyor ki para biriktiricem. Cok sinirlendim ama henuz belli etmedim. Ya her sey zaten ates pahasi olmus. Ben 1 gecelik sey icin 100bin lira vermesini istemiyorum. O zaten babasi bile olmasa en basindan dugun istedigi icin hic kabullenmek istemiyor. Nasil ikna edebilirim ? Bu parayi onun yerine araba icin veya guzel bir tatile kullanabilmek varken cok gereksiz geliyor bana.
Altin beklentimiz pek yok. Abisine gitti coguDüğünden maksat altın gelsin toplayalım.
Katiliyorum. Artik sadece kendi parasi degil ikimizin parasi. Ben birlikte biriktirip araba aliriz derken karsima birden dugun masrafi cikiyorsa dolandirilmis hissederim.Bizim de böyle oldu. Ben düğün istemedim, eşimin ailesi istedi. Ben normalde 1.tl bile almadım her şeyi kendimiz aldık ama düğüne asla para vermem dedim. Kim istiyorsa o versin. Son dk eşim gelip böyle bir şey dese bacağına s.çardim. Ne kadar kolay geliyor insanlara yalan söylemek, dolandiricilik yapmak ya. Ben olsam yüzüne derim, bir daha lafını açarsa da koyarım kapının önüne. Bu bir hayat duruşudur.
Bence çok çok net bir şekilde şu hareketi kendinize hakaret gördüğünüzü ve hiç bir şekilde kabul etmeyeceginizi, bunun için gerekirse bitireceginizi konuşun anlatın. Bu sizin sonraki 40 50 senelik ilişkinizdeki konumunuz olacak. Baştan bunu yapmazsanız bir daha bir şekilde ikna edilir biri olacaksınız hep.Katiliyorum. Artik sadece kendi parasi degil ikimizin parasi. Ben birlikte biriktirip araba aliriz derken karsima birden dugun masrafi cikiyorsa dolandirilmis hissederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?